Ухвала
від 02.03.2012 по справі 2/188-нм
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

02 березня 2012 р. № 2/188-НМ

Вищий господарський суд України у складі судді Малетича М.М.,

розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства "ВТБ Банк" в особі Відділення "Житомирська регіональна філія" ПАТ "ВТБ Банк" про перегляд Верховним Судом України постановиВищого господарського суду України від 20.12.2011 у справі№ 2/188-НМ за позовомПублічного акціонерного товариства "ВТБ Банк" в особі Відділення "Житомирська регіональна філія" ПАТ "ВТБ Банк" до 1. Приватного підприємства "Нива-В.Ш." 2. Приватного підприємства "Моноліт-Еко" 3. Товариства з обмеженою відповідальністю "Андрушівкацукор" 4. Товариства з обмеженою відповідальністю "Ремпект-Плюс" 5. Підрозділу примусового виконання рішень відділу Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Житомирській області 5. Головного управління юстиції у Житомирській області третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Публічне акціонерне товариство "Фортуна-Банк" провизнання недійсними прилюдних торгів,

ВСТАНОВИВ:

Публічним акціонерним товариством "ВТБ Банк" в особі Відділення "Житомирська регіональна філія" ПАТ "ВТБ Банк" подано заяву про перегляд постанови Вищого господарського суду України від 20.12.2011 у справі № 2/188-НМ , в якій просить вказану постанову скасувати та прийняти нове рішення, яким позов задовольнити.

Відповідно до пункту 1 статті 111 16 Господарського процесуального кодексу України (далі -ГПК України) заява про перегляд судових рішень господарських судів може бути подана виключно на підставах неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, внаслідок чого ухвалено різні за змістом судові рішення у подібних правовідносинах.

Пунктом 2 частини першої статті 111 18 ГПК України передбачено, що заява про перегляд судових рішень господарських судів подається у письмовій формі. У заяві про перегляд судових рішень господарських судів зазначаються найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові для фізичних осіб) сторін , їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), а також їхні номери засобів зв'язку, адреси електронної пошти, якщо такі є.

При цьому, у заяві не вказано найменування усіх учасників судового процесу та їх місцезнаходження , а саме Головного управління юстиції у Житомирській області (відповідач-6) та Публічного акціонерного товариства "Фортуна Банк" (третя особа).

Крім того, згідно з пунктом 1 частини першої статті 111 19 ГПК України до заяви повинні бути додані копії заяви відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Однак до заяви додано її копій лише у кількості 5 (п'ять) штук, тобто не для всіх учасників процесу .

До того ж, частиною другою статті 111 19 ГПК України встановлено, що до заяви додається документ про сплату судового збору.

Правові засади справляння судового збору, платники, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України "Про судовий збір", пунктом 1 статті 3 та абзацом першим пункту 1 статті 6 якого передбачено, що судовий збір справляється, зокрема за подання до суду заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України та перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв'язку.

Підпунктами другим та сьомим пункту 2 частини другої статті 4 названого Закону встановлені розміри ставок за подання позовної заяви немайнового характеру, яким є позов у даній справі, та за подання заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України у справах. Так, за подання позовної заяви немайнового характеру має бути сплачено 1 розмір мінімальної заробітної плати, а за подання заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України -70 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви.

Проте, доданий до заяви меморіальний ордер від 13.01.2012 № 27358 свідчить про сплату судового збору в сумі лише 702, 80 грн., що не відповідає наведеним вимогам Закону України "Про судовий збір" щодо розміру ставок судового збору за подання заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України.

Враховуючи викладене, зазначену заяву подано без додержання вимог статей 111 18 та 111 19 ГПК України, в зв'язку з чим відповідно до частини другої статті 111 20 ГПК України заявнику надається строк для усунення вказаних недоліків.

У зв'язку з наведеним та керуючись статтями 111 18 , 111 20 ГПК України, Вищий господарський суд України

УХВАЛИВ:

1. Надати Публічному акціонерному товариству "ВТБ Банк" в особі Відділення "Житомирська регіональна філія" ПАТ "ВТБ Банк"строк для усунення зазначених у цій ухвалі недоліків до 30 березня 2012 року.

2. Попередити Публічне акціонерне товариство "ВТБ Банк" в особі Відділення "Житомирська регіональна філія" ПАТ "ВТБ Банк"про те, що неусунення недоліків заяви протягом установленого строку є підставою для її повернення заявникові.

Суддя:М.М. Малетич

KAСАЦІЯ до ВСУ (03.14.04 - розгляд)

СудВищий господарський суд України
Дата ухвалення рішення02.03.2012
Оприлюднено15.05.2012
Номер документу23967683
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/188-нм

Ухвала від 02.04.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О. М.

Ухвала від 19.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О. М.

Рішення від 17.05.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О. М.

Ухвала від 24.02.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 05.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Ухвала від 11.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Ухвала від 02.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Малетич M.M.

Постанова від 20.12.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні