Ухвала
від 29.11.2012 по справі 2а/2370/3407/2012
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а/2370/3407/2012 Головуючий у 1-й інстанції: Трофімова Л.В.

Суддя-доповідач: Лічевецький І.О.

У Х В А Л А

Іменем України

"29" листопада 2012 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд в складі: головуючого -судді Лічевецького І.О., суддів -Грищенко Т.М., Мацедонської В.Е., при секретарі -Війтович Т.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Корсуньрайагропостач»на ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2012 року в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Корсуньрайагропостач»до Корсунь-Шевченківської міжрайонної державної податкової інспекції Черкаської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ

ТОВ «Корсуньрайагропостач»звернулось до суду з позовом про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення № 0000072303 від 10.04.2012 р., яким позивачеві збільшено суму грошового зобов'язання із сплати податку на прибуток на 187 878 грн.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2012 року зупинено провадження у справі до 03.12.2012 р.

В апеляційній скарзі позивач посилаючись на порушення окружним адміністративним судом норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення питання, просить скасувати вказане судове рішення та направити справу до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Перевіривши матеріали справи, правильність застосування судом попередньої інстанції норм матеріального і процесуального права, обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів приходить до наступного.

Підстави та строки для обов'язкового зупинення провадження у справі та для випадків, коли суд має право зупинити провадження у справі визначено статтею 156 КАС України.

Зокрема, частиною другою названої статті КАС України встановлено перелік підстав, за яких суд не зобов'язаний, а має право зупинити провадження.

Так, згідно пункту 4 частини 2 статті 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Підставою для зупинення провадження у цій справі стало клопотання Корсунь-Шевченківської МДПІ.

В обґрунтування цього клопотання позивач послався на необхідність отримання додаткових доказів, зокрема інформації від відділів податкової міліції Олександрівської ОДПІ та Кременчуцької ОДПІ, які спростовують доводи позивача.

Частиною 4 статті 11 КАС України на суд покладено обов'язок щодо вжиття передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно частини 1 статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Із наведеного випливає, що в адміністративному судочинстві суд має повністю встановити обставини у справі, щоб ухвалити справедливе та об'єктивне рішення, а інформація, отримання якої обумовило необхідність зупинення провадження у справі, є доказом в розуміння КАС України.

З огляду на викладене та враховуючи строки розгляду адміністративних справ, встановлені статтею 122 КАС України, слід погодитись з висновком суду попередньої інстанції про наявність підстав для зупинення провадження у справі.

Доводи апеляційної скарги зазначених вище висновків суду попередньої інстанції не спростовують і не дають підстав для висновку, що судом першої інстанції при вирішенні питання про зупинення провадження у справі порушено норми процесуального права.

Відповідно до ст. 200 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Керуючись статтями 160, 199, 200, 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Корсуньрайагропостач»залишити без задоволення, а ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 23 жовтня 2012 року -без змін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Лічевецький І.О.

Судді: Грищенко Т.М.

Мацедонська В.Е.

Ухвала складена в повному обсязі 29 листопада 2012 р.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.11.2012
Оприлюднено29.11.2012
Номер документу27715977
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/2370/3407/2012

Ухвала від 15.01.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 03.10.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 18.06.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 15.01.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Постанова від 29.10.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Романчук О.М

Постанова від 18.06.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 29.11.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Лічевецький І.О.

Ухвала від 23.10.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 25.09.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

Ухвала від 07.09.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В.Трофімова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні