Ухвала
від 31.05.2012 по справі 5/114б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

31.05.12 р. Справа № 5/114б

За заявою кредитора (заявника) ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „ДОНТУРАРХБУДВ» , м. Донецьк

до боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк

арбітражний керуючий ОСОБА_2

про банкрутство

Суддя господарського суду Донецької області Чорненька І.К.

Представники:

від кредиторів ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, за довіреністю

від боржника

арбітражний керуючий ОСОБА_2 (ліквідатор)

Господарським судом Донецької області ухвалою від 01.06.2011р. за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „ДОНТУРАРХБУДВ» , м. Донецьк порушена справа про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк, на підставі ст.ст. 1, 6, 7, 8, 11, 12 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою господарського суду від 14.06.2011р. за результатами підготовчого засідання введено процедуру розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 08.12.2011р. за результатами попереднього засідання затверджено реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду від 25.01.2012р. ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2.

Листом № 05/1-04-12 від 18.05.2012р. Прокуратура Донецької області повідомила господарський суд Донецької області про вступ у розгляд справи № 5/114б про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» на боці ПАТ «Банк «Камбіо».

Ліквідатором за результатами проведеної роботи суду надані звіт та ліквідаційний баланс для затвердження. До звіту ліквідатора надано клопотання ліквідатора про затвердження звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ухвалою господарського суду від 25.05.2012р. розгляд звіту та ліквідаційного балансу призначено на 31.05.2012р.

25.05.2012р. до господарського суду Донецької області надійшов лист Слідчого управління Державної податкової служби у Донецькій області про зупинення провадження по справі № 5/114б про банкрутство ТОВ Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , на підставі п. 2 ст. 79 ГПК України.

Про дату, час та місце проведення судового засідання усі сторони та учасники провадження у справі повідомлені належним чином ухвалою господарського суду від 25.05.2012р. (направленою рекомендованою поштою).

Розглянувши у судовому засіданні 15.02.2012р. лист Слідчого управління Державної податкової служби у Донецькій області та матеріали справи, суд встановив:

Відповідно до ст. 22 ГПК України право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, заявляти клопотання, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими Кодексом мають сторони та учасники провадження по справі.

У газеті В«Голос УкраїниВ» № 112 від 22.06.2011р. ініціюючим кредитором надане оголошення про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк.

Ч. 1 ст. 14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачає: В«Конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджуютьВ» .

ОСОБА_6 ч. 2 ст.14 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення 30-денного строку, встановленого для їх подання - не розглядаються. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає (п. 45 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009р. № 15 „Про судову практику в справах про банкрутствоВ» ).

Відповідно до приписів ст. 14 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» Державна податкова інспекція не звернулись до господарського суду Донецької області з письмовою заявою з вимогами до боржника в тридцятиденний строк, передбачений ст. 14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

ОСОБА_6 ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»:

сторони у справі про банкрутство - кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут);

учасники провадження у справі про банкрутство - сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю.

Таким чином, Державна податкова інспекція не є стороною або учасником провадження по справі № 5/114б про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» .

Ст. 79 Господарського процесуального Кодексу України передбачає, що:

„Господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках:

1) призначення господарським судом судової експертизи;

2) надсилання господарським судом матеріалів до слідчих органів;

3) заміни однієї з сторін її правонаступником внаслідок реорганізації підприємства, організації.В»

Перелік підстав для зупинення провадження у справі передбачений ст. 79 ГПК України і є вичерпним.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги, що Державна податкова інспекція не є стороною або учасником провадження по справі № 5/114б про банкрутство ТОВ Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , приймаючи до уваги приписи ст. 79 ГПК України, суд дійшов висновку, що звернення необґрунтоване та задоволенню не підлягає.

Розглянувши у судовому засіданні 31.05.2012р. клопотання ліквідатора про затвердження звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_2, заслухавши пояснення представників кредиторів та ліквідатора, суд встановив:

ОСОБА_6 ч. 14 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

На зборах комітету кредиторів 24.05.2012р. (протокол зборів комітету кредиторів № 8 від 24.05.2012р.) більшістю голосів членів комітету кредиторів присутніх на зборах затверджено звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги протокол зборів комітету кредиторів № 8 від 24.05.2012р., суд дійшов висновку затвердити звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_2

Розглянувши звіт та ліквідаційний баланс боржника у судовому засіданні 31.05.2012р., заслухавши пояснення представників кредиторів та ліквідатора, суд встановив:

ОСОБА_6 звіту ліквідатора у ході ліквідаційної процедури ліквідатором проведена інвентаризація майнових активів банкрута - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк, також в ході ліквідаційної процедури проведена експертна оцінка майна банкрута ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк.

Відповідно до матеріалів інвентаризації ліквідатором виявлені наступні активи: грошові кошти на розрахунковому рахунку боржника, готова продукція, дебіторська заборгованість (за цінні папери), цінні папери.

Відсутність інших активів у боржника підтверджується довідками: БТІ, МРЕВ, держтехнагляду, відділення земельних ресурсів, ВДВС.

ОСОБА_6 з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та ОСОБА_6 з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, відомості щодо наявності об'єктів рухомого або нерухомого майна боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» (код ЄДР 32686116), які знаходяться в обтяженні, - інформація відсутня.

На підставі рішення комітету кредиторів (протокол зборів комітету кредиторів № 6 від 17.04.2012р.) реалізація майна банкрута проводилась через відкриті торги.

Відповідно до звіту ліквідатора отримані в ході ліквідаційної процедури грошові кошти у розмірі 1 249 534,90грн. направлені на задоволення вимог першої черги та часткове задоволення вимог четвертої черги.

У зв'язку з недостатністю майнових активів, кредиторські вимоги шостої та частково четвертої черг залишились незадоволеними.

Звіт та ліквідаційний баланс розглянуті на зборах комітету кредиторів 24.05.2012р. (протокол зборів комітету кредиторів № 8 від 24.05.2012р.) та схвалені більшістю голосів членів комітету кредиторів присутніх на зборах («за» - 36107голосів, «проти» - 22463голосів).

У судовому засіданні ліквідатор та присутні кредитори пояснили, що на засіданні комітету кредиторів 24.05.2012р. кредитор ПАТ «Банк «Камбіо» не висловлював та не надав ліквідатору та комітету кредиторів заперечень щодо звіту ліквідатора.

Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не надано.

Представники кредиторів, присутні у засіданні суду 31.05.2012р. підтримали затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 3-1, ст.ст. 1, 14, 16, 31, 32, п. 6 ст. 40 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.ст. 22, 79, 86 ГПК України, приймаючи до уваги Постанову Вищого господарського суду України від 21.05.2003р. у справі № 2-8/2175-2003, суд, -

У Х В А Л И В :

Затвердити звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_2

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк.

Ліквідувати юридичну особу - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк (83050, м. Донецьк, Ворошиловський район, вул. Університетська, буд. 48; код ЄДР 32686116).

Вимоги, не задоволені за відсутністю майна, вважати погашеними.

Припинити провадження по справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Досвідне підприємство „ДОНВУГЛЕЗБУТВ» , м. Донецьк.

Ліквідатору в триденний строк надати суду довідку про здачу документів до архіву та акт про знищення печатки та штампу боржника.

Зобов'язати державного реєстратора здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Копію цієї ухвали направити особам, переліченим в ст. 32 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та органу ДВС.

Суддя Чорненька І.К.

Вик тел.

Надруковано примірників - :

господарському суду Донецької області - ,

сторонам - ,

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення31.05.2012
Оприлюднено28.08.2015
Номер документу48889933
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/114б

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 25.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 25.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 25.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Постанова від 15.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 11.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні