Постанова
від 10.11.2008 по справі 1-179/07
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№1-179/07

ПОСТАНОВА

10 листопада 2008 року с. Кеги чівка.

Кегичівський районний суд Харківської області в склад і:

головуючого - судді Рибальч енко Р.І.

при секретарі Проскурні Л.М.

з участю прокурора Сліпак а О.О., Новікова Ю.О.

та захисника ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в с Кегичі вка кримінальну справу за об винуваченням ОСОБА_2, І НФОРМАЦІЯ_1, який народився і проживає в с. Андріївка Ке гичівського району Харківсь кої області, українця, гро мадянина України, освіта п очаткова, невійськовозобо в"язаного, учня 8-го класу Андр іївської загально-освітньої школи 1-111 ступенів Кегичівськ ого району Харківської облас ті, засудженого Кегичівськи м районним судом Харківської області 27.05. 2008 року, за ч.1 ст. 186 КК України до одного року позба влення волі і відповідно ст. 75, ст. 104 КК України звільненого від відбування покарання з в ипробуванням, встановлено і спитовий строк 1 рік, за ч.2 ч.185 К К України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звинувачується в тому, що 14.08. 2008 року після 04-ї го дини він, будучи в нетверезом у стані, вчинив таємне викрад ення мобільного телефону „Soni Ericson Cuber-shot К 810" з стартовим пакетом оператора мобільного зв"язку „Джинс" з барної стойки в ігро теці, розташованій в с. Кегич івка Харківської області на вулиці 1-го Травня. Даний телеф он вартістю 860 грн. 80 коп. та стар товий пакет оператора мобіль ного зв"язку „Джинс" вартістю 25 грн. належали потерпілому ОСОБА_3

Дана кримінальна справа пі длягає поверненню на додатко ве розслідування із-за непов ноти та порушення кримінальн о-процесуального закону, доп ущеного під час досудового с лідства.

На погляд суду органами дос удового слідства не в повній мірі виконані вимоги ст. 22 КП К України про всебічне, повне і об"єктивне дослідження обс тавин справи. Допущена непов нота досудового слідства не може бути усунута в судовому засіданні.

Як вбачається з пред"явлено го обвинувачення ОСОБА_4 в ін звинувачується в тому, що вчинив таємне викрадення чуж ого майна, повторно. Разом з т им в судовому засіданні непо внолітній підсудний показав , що в ніч з 13 на 14 .08 2008 року він зна ходився в ігротеці в с Кегичі вка Харківської області на в улиці 1-го Травня. Там він бачи в чоловіка, у якого був мобіл ьний телефон. Цей чоловік був у дуже нетверезому стані. Том у він вирішив заволодіти дан им телефоном і попросив у пот ерпілого його мобільний теле фон, щоб ніби зателефонувати . Але думав, що потерпілий дуж е п"яний, не пам"ятатиме кому в іддав телефон. Тому він залиш ив телефон у себе.

Свідок ОСОБА_5 в суді пок азав, що 14.08.2008 року, коли вони з ОСОБА_4 знаходилися в ігро теці, після 4- ї години, останн ій йому повідомив, що хоче за володіти мобільним телефоно м незнайомого . Він відмовляв його це робити. ОСОБА_4 від повів, що пожартував. По доро зі додому ОСОБА_4 показува в йому мобільний телефон в чо рній оправі. Пізніше питав у ОСОБА_4 як він викрав телефо н, той пояснив, що попросив у ОСОБА_3 телефон зателефон увати, вкинув його в кишеню і вийшов. Вадим був дуже п"яний. Слідчий у нього не питав яким способом ОСОБА_4 заволоді в телефоном.

Для усунення неповноти дос удового слідства і усунення суперечностей в показаннях п ідсудного та потерпілого в х оді додаткового розслідуван ня між ними слід провести очн у ставку.

Крім того, при проведенні д одаткового розслідування не обхідно виявити свідків, які б могли уточнити події по дан ій справі: підтвердити або сп ростувати пояснення підсудн ого, дані ним в суді.

Свідок ОСОБА_6 в суді пок азала, що потерпілий в ході д осудового слідства пояснюва в, що в ніч з 13 на 14 .08 2008 року він бу в в нетверезому стані. Свій мо більний телефон „Soni Ericson Cuber-shot К 810" в ін мав намір продати. Тому дав ав його дивитися стороннім л юдям, сам телефонував по цьом у телефону, а також давав при сутнім в ігротеці на їх проха ння зателефонувати. У ОСОБА _4 не з"ясовувалося питання я к саме він заволодів мобільн им телефоном потерпілого.

ОСОБА_4, коли його допит ували як обвинуваченого пла кав і пояснень фактично не да вав. Він ствердив, що раніше дані пояснення підтверджує.

Свідок ОСОБА_7 в суді пок азав, що в його присутності я к педагога повинен бути допи таний неповнолітній ОСОБА _4 Протокол допиту обвинува ченого був готовий, при ньому ОСОБА_4 не допитували, він лише підписав цей протокол. Т иску на ОСОБА_4 не було.

Все це вказує на те, що в ход і досудового слідства щодо п ідсудного було порушено ст. 1 43 КПК України, що порушує його права на захи ст.

При проведенні додатковог о розслідування слід в разі н еобхідності допиту ОСОБА_4 як обвинуваченого виконат и вимоги ст. 143 КПК України.

На підставі викладеного, к еруючись ст. 281 КПК України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальну справу за обв инуваченням ОСОБА_2 за ч.2 ст. 185 КК України направити про курору Кегичівського району Харківської області для про ведення додаткового розслід ування.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_2 змінити з тримання п ід вартою на підписку про нев иїзд. Звільнити з-під варти в з алі судового засідання. Обра ти йому міру запобіжного зах оду підписку про невиїзд.

На постанову протягом семи діб з дня її винесення сторон и можуть подати апеляції до а пеляційного суду Харківсько ї області.

Постанова віддрукована в нарадчій кімнаті.

СудКегичівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення10.11.2008
Оприлюднено08.06.2010
Номер документу5261409
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-179/07

Вирок від 12.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т.В.

Вирок від 27.12.2007

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

ГЕТЬМАНЕНКО А.І.

Вирок від 26.12.2007

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Медвецький С.К.

Вирок від 12.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т.В.

Постанова від 10.11.2008

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Рибальченко Р.І.

Постанова від 10.11.2008

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Рибальченко Р.І.

Вирок від 24.10.2007

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Топов В.Г.

Вирок від 09.01.2008

Кримінальне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мізюк В.М.

Постанова від 20.12.2007

Кримінальне

Глибоцький районний суд Чернівецької області

Бреславський О.Г.

Вирок від 22.08.2007

Кримінальне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Слободяний О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні