Постанова
від 10.11.2008 по справі 1-179/07
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№1-179/07

ПОСТАНОВА

10 листопада 2008 року с. Кегичівка.

Кегичівський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - судді Рибальченко Р.І.

при секретарі Проскурні Л.М.

з участю прокурора Сліпака О.О., Новікова Ю.О.

та захисника ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в с Кегичівка кримінальну справу за обвинуваченням ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, який народився і проживає в с. Андріївка Кегичівського району Харківської області, українця, громадянина України, освіта початкова, невійськовозобов"язаного, учня 8-го класу Андріївської загально-освітньої школи 1-111 ступенів Кегичівського району Харківської області, засудженого Кегичівським районним судом Харківської області 27.05. 2008 року, за ч.1 ст. 186 КК України до одного року позбавлення волі і відповідно ст. 75, ст. 104 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням, встановлено іспитовий строк 1 рік, за ч.2 ч.185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звинувачується в тому, що 14.08. 2008 року після 04-ї години він, будучи в нетверезому стані, вчинив таємне викрадення мобільного телефону „Soni Ericson Cuber-shot К 810" з стартовим пакетом оператора мобільного зв"язку „Джинс" з барної стойки в ігротеці, розташованій в с. Кегичівка Харківської області на вулиці 1-го Травня. Даний телефон вартістю 860 грн. 80 коп. та стартовий пакет оператора мобільного зв"язку „Джинс" вартістю 25 грн. належали потерпілому ОСОБА_3

Дана кримінальна справа підлягає поверненню на додаткове розслідування із-за неповноти та порушення кримінально-процесуального закону, допущеного під час досудового слідства.

На погляд суду органами досудового слідства не в повній мірі виконані вимоги ст. 22 КПК України про всебічне, повне і об"єктивне дослідження обставин справи. Допущена неповнота досудового слідства не може бути усунута в судовому засіданні.

Як вбачається з пред"явленого обвинувачення ОСОБА_4 він звинувачується в тому, що вчинив таємне викрадення чужого майна, повторно. Разом з тим в судовому засіданні неповнолітній підсудний показав, що в ніч з 13 на 14 .08 2008 року він знаходився в ігротеці в с Кегичівка Харківської області на вулиці 1-го Травня. Там він бачив чоловіка, у якого був мобільний телефон. Цей чоловік був у дуже нетверезому стані. Тому він вирішив заволодіти даним телефоном і попросив у потерпілого його мобільний телефон, щоб ніби зателефонувати. Але думав, що потерпілий дуже п"яний, не пам"ятатиме кому віддав телефон. Тому він залишив телефон у себе.

Свідок ОСОБА_5 в суді показав, що 14.08.2008 року, коли вони з ОСОБА_4 знаходилися в ігротеці, після 4- ї години, останній йому повідомив, що хоче заволодіти мобільним телефоном незнайомого . Він відмовляв його це робити. ОСОБА_4 відповів, що пожартував. По дорозі додому ОСОБА_4 показував йому мобільний телефон в чорній оправі. Пізніше питав у ОСОБА_4 як він викрав телефон, той пояснив, що попросив у ОСОБА_3 телефон зателефонувати, вкинув його в кишеню і вийшов. Вадим був дуже п"яний. Слідчий у нього не питав яким способом ОСОБА_4 заволодів телефоном.

Для усунення неповноти досудового слідства і усунення суперечностей в показаннях підсудного та потерпілого в ході додаткового розслідування між ними слід провести очну ставку.

Крім того, при проведенні додаткового розслідування необхідно виявити свідків, які б могли уточнити події по даній справі: підтвердити або спростувати пояснення підсудного, дані ним в суді.

Свідок ОСОБА_6 в суді показала, що потерпілий в ході досудового слідства пояснював, що в ніч з 13 на 14 .08 2008 року він був в нетверезому стані. Свій мобільний телефон „Soni Ericson Cuber-shot К 810" він мав намір продати. Тому давав його дивитися стороннім людям, сам телефонував по цьому телефону, а також давав присутнім в ігротеці на їх прохання зателефонувати. У ОСОБА_4 не з"ясовувалося питання як саме він заволодів мобільним телефоном потерпілого.

ОСОБА_4, коли його допитували як обвинуваченого плакав і пояснень фактично не давав. Він ствердив, що раніше дані пояснення підтверджує.

Свідок ОСОБА_7 в суді показав, що в його присутності як педагога повинен бути допитаний неповнолітній ОСОБА_4 Протокол допиту обвинуваченого був готовий, при ньому ОСОБА_4 не допитували, він лише підписав цей протокол. Тиску на ОСОБА_4 не було.

Все це вказує на те, що в ході досудового слідства щодо підсудного було порушено ст. 143 КПК України, що порушує його права на захи ст.

При проведенні додаткового розслідування слід в разі необхідності допиту ОСОБА_4 як обвинуваченого виконати вимоги ст. 143 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 281 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальну справу за обвинуваченням ОСОБА_2 за ч.2 ст. 185 КК України направити прокурору Кегичівського району Харківської області для проведення додаткового розслідування.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_2 змінити з тримання під вартою на підписку про невиїзд. Звільнити з-під варти в залі судового засідання. Обрати йому міру запобіжного заходу підписку про невиїзд.

На постанову протягом семи діб з дня її винесення сторони можуть подати апеляції до апеляційного суду Харківської області.

Постанова віддрукована в нарадчій кімнаті.

СудКегичівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення10.11.2008
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу5338871
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-179/07

Вирок від 12.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т.В.

Вирок від 27.12.2007

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

ГЕТЬМАНЕНКО А.І.

Вирок від 26.12.2007

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Медвецький С.К.

Вирок від 12.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т.В.

Постанова від 10.11.2008

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Рибальченко Р.І.

Постанова від 10.11.2008

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Рибальченко Р.І.

Вирок від 24.10.2007

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Топов В.Г.

Вирок від 09.01.2008

Кримінальне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мізюк В.М.

Постанова від 20.12.2007

Кримінальне

Глибоцький районний суд Чернівецької області

Бреславський О.Г.

Вирок від 22.08.2007

Кримінальне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Слободяний О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні