Вирок
від 27.12.2007 по справі 1-179/07
ГЛУХІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-179/07 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2007 року Глухівський міськрайонний суд Сумської області

в складі: головуючого-суд ді ГЕТЬМАНЕНКО А .І.

при секретарі СПАСЬКИХ Т.О.

з участю прокурора ГЛУЩЕНКО І. Л

з участю адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Глухові кримінальну с праву по звинуваченню

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 р оку народження, українця, гр омадянина України, освіта ви ща аграрна, одруженого, прац юючого на посаді директора п /п "Дунаєцьке", проживаючого: АДРЕСА_1, раніше не судимог о згідно ст. 89 КК України,

- в скоєнні злочину, передб аченого ст. 367 ч. 2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 скоїв службову не дбалість, що спричинило тяжк і наслідки.

Злочин скоєний при слідуюч их обставинах.

Підсудний ОСОБА_2 згід но протоколу № З СТОВ „Україн а" від 25.02.2000р. був призначений на посаду директора сільського сподарського товариства з об меженою відповідальністю "Ук раїна", яке зареєстроване ріш енням Глухівської райдержад міністрації № 78 від 09.03.2000р., на по датковий облік взяте в Глухі вській МДПІ 16.03.2000р., ідентифіка ційний код 30822049, свідоцтво про реєстрацію платника ПДВ № 25519053 від 24.03.2000р. Відповідно до стату ту СТОВ „України" директор то вариства діє без довіреності та від імені підприємства ме жах своєї компетенції видає розпорядження; розпоряджаєт ься майном і коштами підприє мства, виступає розпорядник ом кредитів, представляє тов ариство у відносинах з іншим и юридичними особами та гром адянами; укладає договори, вч иняє інші юридичні дії та вид ає доручення про укладання т аких договорів; несе персона льну відповідальність за вик онання покладених на нього з авдань; призначає на посади п рацівників товариства, його внутрішніх підрозділів, філ ій і представництв, керівник ів і головних бухгалтерів до чірніх підприємств, встанов лює посадові оклади, перевод ить на іншу роботу, накладає стягнення а також звільняє з роботи.

У відповідності до ст. 8 Зак ону України „Про бухгалтерсь кий облік та фінансову звітн ість в Україні" зі змінами та д оповненнями, відповідальні сть за організацію бухгалтер ського обліку та забезпеченн я фіксування фактів здійснен ня всіх господарських операц ій у первинних документах, зб ереження оброблених докумен тів, регістрів і звітності пр отягом встановленого термін у, але не менше трьох років, н есе власник (власники) або упо вноважений орган (посадова о соба), який здійснює керівниц тво підприємством

2

відповідно до законодавст ва та установчих документів.

Займаючи посаду директора СТОВ „Україна", підсудний О СОБА_2 усвідомлював покладе ну на нього відповідальність згідно cm. 11 Закону України "Про систему оподаткування" за пр авильність обчислення, своє часність сплати до бюджету п одатків, зборів, обов'язкови х платежів і дотримання зако нів про оподаткування, мав тр ивалий досвід керівної та пр актичної роботи у займаній п осаді.

Так, займаючись виробництв ом сільськогосподарської пр одукції та статутної діяльно сті СТОВ "Україна" протягом кв ітня 2002 - червня 2003 років викорис товувало працю найманих робі тників, у зв'язку з чим у госпо дарстві проводились розраху нки з робітниками шляхом вип лати заробітної плати як в на туральній так і в грошовій фо рмі.

Підсудний ОСОБА_2 ненал ежно виконуючи свої службові обов'язки, в порушення вимог : п.2.1 п.2 Інструкції про прибутк овий податок з громадян № 12 ві д 21.04.93 р., ст. 19 п.2 Декрету КМУ "Про прибутковий податок з грома дян " № 13-92 від 26.12.92 р., п.п. 19.2а п. 19.2 ст. 19 Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" № 889-IVв ід 22.05.03 p., маючи реальну можливі сть повністю сплачувати пода тки до бюджету, виступаючи од ноосібним розпорядником май ном та грошовими коштами тов ариства, протягом квітня 2002р. - червня 2003 р. не в повному обсяз і сплачував до бюджету утрим ані при виплаті заробітної п лати суми податку з доходів ф ізичних осіб (прибутковий по даток з громадян), використов уючи не сплачені кошти на інш і потреби підприємства, в рез ультаті чого до бюджету не бу ло сплачено податку з доході в фізичних осіб (прибутковог о податку з громадян) на загал ьну суму - 85 020, 05 грн., та згідно п.1 1. 21, п. 11.29 ст. П Закону України " Пр о податок на додану вартість " від 03.04.97р. № 168/97-ВР зі змінами та д оповненнями та Порядку затве рдженого

Постановами Кабінету міні стрів України № 271 від 26.02.99р. та № 805 від 12.05.99р. сільськогосподарсь кі виробники, платники подат ків зобов'язані вести три окр емих податкових та бухгалтер ських обліків по видам реалі зованої продукції та що міся чно складати і подавати до по даткової інспекції за місцем реєстрації три податкові де кларації по податку на додан у вартість:

·декларація № 1 - спеціал ьна або окрема декларація по податку на додану вартість, в якій відображається і пода ткові зобов'язання, і податко вих кредит по операціях з про дажу молока, худоби ( крім опе рацій з продажу молока та м'яс а в живій вазі на переробні пі дприємства), птиці, вовни;

·декларація № 2 - спеціал ьна або окрема декларація по податку на додану вартість , в якій відображаються і пода ткові зобов'язання, і податко вий кредит по операціях з про дажу продукції , товарів (роб іт, послуг) власного виробниц тва ( крім молока, худоби, пти ці, вовни), в тому числі і прод укції, виготовленої на давал ьницьких умовах із власної с ільськогосподарської сиров ини, крім підакцизної продук ції;

Розрахунки з бюджетом за ци ми двома деклараціями не про водяться, а ПДВ залишається в господарстві і повинен вико ристовуватись на розвиток пі дприємства.

- Декларація № 3 (загальна ) - в цій декларації відображаю ться і податкові

зобов'язання, і податковий кредит по операціях з продаж у підакцизної продукції, про дукції

не власного виробництва ( пр идбаної) та молока і м'яса в жи вій вазі, проданих на перероб ні

підприємства.

За загальною декларацією п роводяться розрахунки з бюдж етом, сплата податку до бюдже ту і бюджетне відшкодування.

При цьому на протягом квітн я 2002р. - квітня 2003 р. СТОВ „Україна " реалізовувало молоко на Глу хівський маслосирзавод, яки й у свою чергу здійснював роз рахунки по бартеру. Отримана „бартерна" продукція в послі дуючому реалізовувалась СТО В „Україна" в рахунок заробіт ної плати працівникам та інш им покупцям. Всього було реал ізовано такої продукції, не в ласного виробництва (придбан ої), на загальну суму - 22 150 грн., в тому числі ПДВ 3 692 грн.

Дану реалізацію керівнико м СТОВ „України" підсудним ОСОБА_2 було включено до спе ціальної декларації з ПДВ (по даток на додану вартість за я кою обчислюється за нульовою ставкою), яку ним було особис то підписано та подано до Глу хівської МДПІ, в той час як та ку реалізацію потрібно було включати в загальну

3

податкову декларацію з ПД В, за якою проводяться розрах унки з бюджетом, та з вказани х бартерних операцій протяго м квітня 2002 р. - квітня 2003 р. до дер жавного бюджету не надійшло ПДВ на суму 3 692 грн.

Крім того, директором СТОВ „України" підсудним ОСОБА_ 2 , який неналежно виконував свої службові обов'язки до по даткового кредиту загальних декларацій з ПДВ безпідстав но була включена сума ПДВ - 11 010 г рн., яка не підтверджена пода тковими накладними. При цьом у підсудному ОСОБА_2 було достовірно відомо, що підста вою для отримання податковог о кредиту з податку на додану вартість є податкова наклад на, але дані декларації з ПДВ було підписано особисто під судним ОСОБА_2 та надано д о Глухівської МДПІ в порушен ня вимог Закону України „Про податок на додану вартість", чим було зменшено податкове зобов'язання СТОВ „Україна" з ПДВ у відповідному періоді, та ухилився від сплати ПДВ на суму 11010 грн., чим державі завда но матеріальну шкоду на вказ ану суму.

Крім того в порушення п.п.3.1.1. п .3.1. ст. 3 п.4.1 ст. 4 Закону України «Про ПДВ» керівником СТОВ „У країна" підсудним ОСОБА_2 особисто були підписані та н адані до Глухівської МДПІ за гальні податкові декларації з ПДВ, до яких не було включен о операції з відвантаження п ридбаних товарів в сумі 46 965 грн ., в тому числі ПДВ - 9 392 грн., та не сплочено до бюджету було ПДВ на суму 9 392 грн.

Всього підсудний ОСОБА_2 , займаючи посаду керівника підприємства у зв'язку з нена лежним виконанням останнім с воїх службових обов'язків, ух илився від сплати податку на додану вартість на суму 24 094 гр н., а разом з прибутковим пода тком, які входять в систему о податкування у встановленом у законом порядку на загальн у суму 109 114, 05 грн.

За вказані порушення подат кового законодавства, допущ ені директором СТОВ „Україна " підсудним ОСОБА_2 даному підприємству були нарахован і фінансові санкції на суму 12 134, 7 грн., які були сплачені до б юджету в повному обсязі прот ягом 2003 року.

Відповідно до Закону Украї ни "Про податок на додану варт ість" № 168/97-ВР від 03.04.97 р. зі змінам и та доповненнями, п. 11.21. до 1 січ ня 2004 року сума податку на дода ну вартість, що повинна сплач уватися до бюджету переробни ми підприємствами усіх форм власності за реалізовані ним и молоко та молочну продукці ю, м'ясо та м'ясопродукти, у по вному обсязі спрямовується в иключно для виплати дотацій сільськогосподарським това ровиробникам за продані ними переробним підприємствам мо локо і м'ясо в живій вазі.

Сума податку на додану варт ість, що підлягає сплаті до б юджету сільськогосподарськ ими підприємствами усіх форм власності за реалізовані ни ми молоко, худобу, птицю, вов ну, а також за молочну продук цію та м'ясопродукти, виробле ні у власних переробних цеха х, повністю залишається у роз порядженні цих сільськогосп одарських підприємств і спря мовується на підтримку власн ого виробництва тваринницьк ої продукції та продукції пт ахівництва.

Порядок нарахування і вик ористання зазначених коштів встановлюється Кабінетом Мі ністрів України.

п. 11.29. Закону - до 1 січня 2004 року зупинено дію цього Закону в ч астині сплати до бюджету под атку на додану вартість щодо операцій з поставки товарів (робіт, послуг) власного виро бництва, включаючи продукці ю (крім підакцизних товарів), виготовлену на давальницьки х умовах із власної сільсько господарської сировини, за в инятком операцій з поставки переробним підприємствам мо лока та м'яса живою вагою, що з дійснюються сільськогоспод арськими товаровиробниками незалежно від організаційно -правової форми та форми влас ності, в яких сума, одержана в ід поставки сільськогоспода рської продукції власного ви робництва та продуктів її пе реробки за попередній звітни й (податковий) рік, становить не менше 50 відсотків загально ї суми валового доходу підпр иємства.

Зазначені кошти залишають ся в розпорядженні сільськог осподарських товаровиробни ків і використовуються ними на придбання матеріально-тех нічних ресурсів виробничого призначення. У разі нецільов ого використання акумульова них коштів вони стягуються д о Державного бюджету України в безспірному порядку.

Порядок акумуляції та вико ристання зазначених коштів в изначається Кабінетом

4

Міністрів України.

Відповідно „Порядку акуму ляції та використання коштів , які нараховуються сільсько господарськими товаровироб никами - платниками податку н а додану вартість щодо опера цій з продажу товарів (робіт, послуг) власного виробництв а, включаючи продукцію (крім підакцизних товарів), вигото влену на давальницьких умова х із власної сільськогоспода рської сировини", затверджен ого постановою Кабінету Міні стрів України від 26 лютого 1999 p. N 271 (у редакції постанови Кабін ету Міністрів України від 23 кв ітня 2001 p. N374) визначено механізм акумуляції та використання коштів податку на додану вар тість, що не підлягають сплат і до бюджету, які нараховують ся сільськогосподарськими т оваровиробниками - платникам и податку на додану вартість щодо операцій з продажу това рів (робіт, послуг) власного в иробництва, включаючи проду кцію (крім підакцизних товар ів), виготовлену на давальниц ьких умовах із власної сільс ькогосподарської сировини, крім операцій з продажу пере робним підприємствам молока та м'яса живою вагою.

Пунктом 4 вказаного Порядку визначено: на підставі даних бухгалтерського та податков ого обліку сільськогосподар ський товаровиробник склада є декларацію з податку на дод ану вартість з реалізованої продукції, товарів (робіт, по слуг) власного виробництва, в ключаючи продукцію (крім під акцизних товарів), виготовле ну на давальницьких умовах і з власної сільськогосподарс ької сировини, крім операцій з продажу переробним підпри ємствам молока та м'яса живою вагою, і в терміни, передбаче ні законодавством для звітно сті, подають її до органів де ржавної податкової служби. О дночасно з декларацією з под атку на додану вартість за ві дповідний звітний період сіл ьськогосподарські товарови робники подають до органу де ржавної податкової служби за місцем реєстрації довідку п ро цільове використання сум податку на додану вартість з а попередній звітний період, форма та зміст якої визначає ться Державною податковою ад міністрацією за погодженням із Міністерством аграрної п олітики.

Залишок податкових зобов'я зань відповідно до деклараці ї з податку на додану вартіст ь з реалізованої продукції, т оварів (робіт, послуг) власно го виробництва, включаючи пр одукцію (крім підакцизних то варів), виготовлену на даваль ницьких умовах із власної сі льськогосподарської сирови ни, тобто різниця між сумою п одатку на додану вартість, од ержаною сільськогосподарсь кими товаровиробниками від п окупців, та сумою податку на додану вартість, сплаченою н ими постачальникам, перерах овується сільськогосподарс ькими товаровиробниками з по точного рахунка на окремий р ахунок у терміни, передбачен і для перерахування суми под атку на додану вартість до бю джету. Не перераховані на окр емий рахунок зазначені кошти вважаються такими, що викори стовуються не за цільовим пр изначенням, і підлягають стя гненню до державного бюджету у безспірному порядку.

Пунктом 5 визначено: кошти, п ерераховані сільськогоспод арськими товаровиробниками на окремий рахунок, використ овуються ними для придбання матеріально-технічних ресур сів виробничого призначення . У разі нецільового використ ання кошти стягуються до дер жавного бюджету в безспірном у порядку.

Відповідно до п. 6 Порядку: ві дповідальність за нецільове використання сум податку на додану вартість, які залишаю ться в розпорядженні сільськ огосподарських товаровироб ників, несуть їх керівники. С ТОВ „Україна" є платником ПДВ (свідоцтво про реєстрацію пл атника ПДВ № 25519053 від 24.03.2000р.) та кор истується відповідними пода тковими пільгами з ПДВ на про дукцію власного виробництва на підставі вищевказаних за конодавчих та підзаконних но рмативних актів.

Так, перебуваючи на посаді директора СТОВ „Україна" під судний ОСОБА_2 , діючи в ме жах своєї компетенції, ненал ежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне с тавлення до них, при проведен ні операцій з продажу товарн о-матеріальних цінностей вла сного виробництва на перероб ні підприємства в період з жо втня 2002 по березень 2003 року підп исував та щомісячно надавав до Глухівської МДПІ спеціаль ні декларації з податку на до дану вартість (по рослинницт ву) з реалізованої продукції , товарів (робіт, послуг) влас ного виробництва.

При цьому, подаючи до МДПІ в казані спеціальні деклараці ї з податку на додану вартіст ь (по рослинництву), з жовтня 20 02 по березень 2003 року директор СТОВ „Україна"

5

підсудний ОСОБА_2 , вист упаючи як керівник, одноосіб ним розпорядником коштів під приємства, в силу покладеног о на нього законом обов'язку т а відповідальності за неціль ове використання сум податку на додану вартість, які зали шаються в розпорядженні сіль ськогосподарських товарови робників, маючи право першог о підпису на касових та банкі вських документах, не перера ховував на спеціальний рахун ок суми ПДВ відповідно до спе ціальних податкових деклара цій, а саме у жовтні 2002 р. - 18 667 грн ., у листопаді 2002р. - 1 471 грн., у груд ні 2002р. - 4 819 грн., у березні 2003 р. - 505 гр н., а всього на загальну суму 25 472 грн., яка в подальшому була н им як керівником використана на інші потреби підприємств а, не за цільовим призначення м та у відповідності з діючим законодавством у вигляді шт рафної санкції була стягнута до державного бюджету у безс пірному порядку та в повному обсязі на суму 25 472 грн. та протя гом 2003 року взаєморозрахункам и була сплачена підприємство м до бюджету у повному обсязі , що призвело до зменшення вл асного капіталу підприємств а, недоотримання доходів та з аподіяння матеріальної шкод и підприємству на суму 25 472 грн. , тобто суму яка в 250 і більше ра зів перевищує неоподатковув аний доходів громадян на мом ент вчинення злочину, та що в иразились в ухиленні від спл ати податку на додану вартіс ть на суму 24 094 грн., а разом з при бутковим податком, які входя ть в систему оподаткування у встановленому законом поряд ку на загальну суму 109 114, 05 грн. та сплатою з цього приводу штра фних санкцій на загальну сум у 25 472 гривні у зв'язку з неналеж ним виконанням останнім свої х службових обов'язків, що сп ричинило тяжкі наслідки.

Будучи допитаним в судовом у засіданні підсудний ОСОБ А_2 свою вину в скоєнні злоч ину передбаченого ст. 367 ч.2 КК України визнав повністю, та с уду пояснив, що він працюючи на посаді керівника СТОВ "Укр аїна" допустив службову недб алість, внаслідок чого СТОВ " Україна" були заподіяні тяжк і наслідки.

В скоєному злочині розкаю ється.

Крім повного визнання сво єї вини підсудним ОСОБА_2 факт скоєння ним злочину пер едбаченого ст. 367 ч.2 КК України підтверджується показами св ідків, та іншими по справі до казами.

Так свідок ОСОБА_3 суду п ояснила, що в СТОВ "Україна" во на працювала на посаді голов ного бухгалтера з 03 квітня 200 ро ку по 18 вересня 2002 року, та в її с лужбові обов'язки входило ве дення бухгалтерського облік у, складання та подання звітн остей. У червні 2003 року Глухівс ькою МДПІ була проведена док ументальна перевірка податк ового законодавства в СТОВ "У країна", в якій перевірявся п еріод з 01 квітня 2002 року по 31 бер езня 2003 року. За період, коли пр ацював директором СТОВ "Укра їна" підсудний ОСОБА_2 мал и місце несплата в основному прибуткового податку з гром адян та деякі незначні суми Д ПВ. Вона, як головний бухгалт ер була підлеглою керівнику підприємства та мала виконув ати вказівки та розпорядженн я. ОСОБА_2 , як директор СТО В "Україна" розпоряджався гро шовими коштами підприємства самостійно, та знав про наяв ність заборгованості по спла ті податків, однак кошти спря мовував на свій розсуд, а сам е на закупівлю ГСМ, частково на виплату заробітної плати, погашення кредиту в банк, ви плати до пенсійного фонду. ОСОБА_2 знав про те, що на пі дприємстві існує податкова з аборгованість, оскільки вон и щомісяця надавали до Глухі вської МДПІ інформацію про з аборгованість по прибутково му податку і заробітній плат і та ці листи підписував особ исто ОСОБА_2 Вона, як голо вний бухгалтер постійно нага дувала йому про наявність по даткового боргу та необхідно сті його погашення, але підсу дний ОСОБА_2 несумлінно с тавився до виконання своїх с лужбових обов'язків, та розпо ряджався коштами підприємст ва як вважав за потрібне. Всі п ерерахунки по податкам вона робила з відома підсудного ОСОБА_2

СвідокОСОБА_4 суду пояс нила, що за період з 07 липня 2003 р оку по 25 липня 2003 року група под аткових ревізорів в тому чис лі й вона проводили комплекс ну податкову перевірку за на слідками якої за період робо ти підсудного ОСОБА_2 на п осаді директора СТОВ "Україн а" виявлені були порушення по даткового законодавства: з п орушенням положень п. 11.29. Закон у України "Про податок на дода ну вартість" № 168/97-ВР від 03 квітн я 1997 року зі змінами та доповне ннями, в порушення вимог Пост анови КМУ № 271 від

6

26 лютого 1999 року, Постанови К МУ № 488 від 11 квітня 2002 року, СТОВ "Україна" при проведенні опер ацій з продажу товарно-матер іальних цінностей власного в иробництва на переробні підп риємства в період з жовтня 2002 р оку по березень 2003 року щоміся чно надавало до Глухівської МДПІ спеціальні декларації з податку на додану вартість, з жовтня 2002 року по березень 2003 р оку не перераховано на спеці альний рахунок суми ПДВ відп овідно до спеціальних податк ових декларацій, а саме у жов тні 2002 року - 18667 грн., у листопада 2002 року - 1471грн., у грудні 2002 року - 4819 грн., у березні 2003 року - 505 грн., а всього на загальну суму 25472 г рн., яка в подальшому була О СОБА_2 , як керівником викор истана не за цільовим призна ченням та у відповідності з д іючим законодавством у вигля ді штрафної санкції була стя гнута до державного бюджету у безспірному порядку та в по вному обсязі на суму 25472 грн., та протягом 2003 року взаєморозра хунками була сплачена підпри ємством до бюджету у повному обсязі.

Свідок ОСОБА_5 суду пояс нила, що з 09 жовтня 2002 року по 13 б ерезня 2003 року працювала на по саді виконуючої обов'язки го ловного бухгалтера СТОВ "Укр аїна", розташованого в с. Свар кове Глухівського району. По фактам допущених порушень п одаткового законодавства вк азаних в акті перевірки № 30/23-133 в ід 25 липня 2003 року з яким ознайо млена особисто, пояснює, що в ідповідно до діючого законод авства СТОВ "Україна" на протя зі перевіряємого періоду под авало три декларації з подат ку на додану вартість: 1). спеці альна з реалізації продукції власного виробництва та вир обленої на давальницьких умо вах виключно з власної сиров ини продукції рослинництва; 2). спеціальна з реалізації вла сного виробництва та виробле ної на давальницьких умовах виключно з власної сировини продукції тваринництва; 3). заг альна декларація до якої вкл ючаються операції з реалізац ії молока і м'яса в живій вазі переробним підприємствам, т а реалізація іншої продукції не власного виробництва, що не включається до вищевказан их двох декларацій, за якою п роводяться розрахунки з бюдж етом.

При цьому на протязі з квітн я 2002 року по квітень 2003 року підп риємство реалізовувало моло ко на Глухівський маслосирза вод, дані підприємства розра ховувались з СТОВ "Україна" св оєю продукцією, яку вони в по слідуючому реалізовували в рахунок заробітної плати пра цівникам та іншим покупцям. В сього підприємством було реа лізовано такої продукції, не власного виробництва, у жовт ні 2002 року - 888 грн; з них ПДВ 148 грн.; у листопаді 2002 року 366 грн. з них ПДВ 61 грн.; у січні 2003 року - 4752 грн. з них ПДВ 792 грн.; у лютому 2003 року - 834 грн. з них ПДВ 139 грн.; а всього загалом ПДВ на суму 1140 грн. Дан у реалізацію вона не включил а в загальну податкову декла рацію з ПДВ, за якою проводят ься розрахунки з бюджетом, а включила в спеціальні деклар ації по яким розрахунки з бюд жетом не проводяться а ПДВ на правляється на спеціальні ра хунки і використовується на розвиток підприємства з прич ин того, що вона не знала що ре алізацію придбаних товарів н еобхідно включати до загальн ої декларації і сплачувати з неї ПДВ до бюджету. Також нею помилково не було включено д о декларації № 3, а фактично бу ло включено до спеціальної д екларації за жовтень 2002 року н е включено 125 грн., з них ПДВ 24 гр н.; у листопаді 2002 року - 7350 грн., з них ПДВ - 1470 грн.; у грудні 2002 року - 17075 грн. з них ПДВ - 3415 грн.; у січні 2003 року - 100 грн. з них ПДВ - 20 грн.; та лютому 2003 року - 185 грн. з них ПДВ - 37 грн., а загалом 24835 грн., з них П ДВ на суму - 4966 грн. Наміру на ухи лення від сплати податків та зловживання не мала, всі опе рації з реалізації продукції та сплати податків контролю вав директор ОСОБА_2, оскі льки тільки він є одноосібни м розпорядником коштів та ма йна підприємства. Вона сама б ез нього не могла б реалізува ти будь-яку продукцію, крім т ого додає, що ОСОБА_2 факт ично спрямовував її дії як в.о . головного бухгалтера.

Свідок ОСОБА_6 суду пояс нила, що за період з 7 липня 2003 р оку по 25 липня 2003 року група под аткових ревізорів втому числ і й вона проводили комплексн у податкову перевірку, за нас лідками якої за період робот и директора ОСОБА_2 виявл ено наступні порушення подат кового законодавства: протяг ом квітня 2002 - червня 2003 років ви користовувало працю наймани х працівників, у зв'язку з чим у господарстві проводились розрахунки з робітниками шля хом виплати заробітної плати як в натуральній так і в грошо вій формі. В порушення вимог: п .2.1 п.2

7

Оцінивши всі зібрані по сп раві докази, суд вважає, що фа кт скоєння злочину підсудним ОСОБА_2 доказаний повніс тю.

Дії підсудного ОСОБА_2 с лід кваліфікувати за ст. 367 ч.2 КК України, поскільки він пра цюючи директором СТОВ "Украї на" скоїв службову недбаліст ь, що спричинило тяжкі наслід ки.

Обговорюючи питання про пр изначення покарання підсудн ому ОСОБА_2 , суд враховує ступінь тяжкості вчиненого н им злочину, особу винного та обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання.

Як пом'якшуючими обставина ми покарання суд визнає щире каяття підсудного ОСОБА_2 , те, що він позитивно характ еризується за місцем прожива ння та роботи.

Обтяжуючих покарання обст авин по справі суд не вбачає.

Виправлення та перевихова ння підсудного ОСОБА_2, в у мовах без ізоляції його від с успільства та враховуючи ная вності декількох вищевиклад ених обставин, що пом'якшують покарання та істотно знижую ть ступінь тяжкості вчиненог о ним злочину, з урахуванням особи винного, суд вважає мож ливим перейти до іншого біль ш м'якого виду основного пока рання не зазначеного у санкц ії статті 367 ч.2 КК України, та пр изначив йому покарання, у виг ляді штрафу на користь держа ви, застосував ст. 69 КК Україн и без позбавлення права обій мати певні посади пов'язані з виконанням організаційно-ро зпорядчих обов'язків.

Міру запобіжного заходу пі дсудному ОСОБА_2 до набра ння вироку законної сили нео бхідно залишити підписку про невиїзд.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК У країни, суддя, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_2 визнати винним в с коєнні злочину, передбачено го ст. 367 ч.2 КК України та призн ачити йому по цьому закону по карання з застосуванням ст. 69 КК України штраф на користь держави в сумі 1700 грн. без позб авлення права обіймати певні посади пов'язані з виконання м організаційно-розпорядчих обов'язків.

Міру запобіжного заходу за судженому ОСОБА_2 до набр ання вироку законної сили за лишити підписку про невиїзд.

Вирок суду може бути оскарж ений до Сумського апеляційно го суду через Глухівський мі ськрайсуд протягом 15 діб з час у його проголошення.

Вирок суду виконано судде ю на комп'ютері в нарадчій кім наті.

ДОВІДКА

Вирок Глухівського міськр айонного суду від 29 грудня 2007 р оку відносно ОСОБА_2 набра в законної сили 14 січня 2008 року .

СудГлухівський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення27.12.2007
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу5452526
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-179/07

Вирок від 12.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т.В.

Вирок від 27.12.2007

Кримінальне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

ГЕТЬМАНЕНКО А.І.

Вирок від 26.12.2007

Кримінальне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Медвецький С.К.

Вирок від 12.12.2007

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т.В.

Постанова від 10.11.2008

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Рибальченко Р.І.

Постанова від 10.11.2008

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Рибальченко Р.І.

Вирок від 24.10.2007

Кримінальне

Кегичівський районний суд Харківської області

Топов В.Г.

Вирок від 09.01.2008

Кримінальне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мізюк В.М.

Постанова від 20.12.2007

Кримінальне

Глибоцький районний суд Чернівецької області

Бреславський О.Г.

Вирок від 22.08.2007

Кримінальне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Слободяний О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні