Вирок
від 22.07.2010 по справі 1-240/2010
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-240/2010

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22.07.2010 м.Калуш

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого судді Витвицького В.В.

секретаря Коцана Б.І.

з участю прокурора Ковалюк В.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Калуші кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_1 ОСОБА_1»янівни, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки та жительки с.Мошківці, вул.Косарів,19, Калуського району, Івано-Франківської області, українки, ІНФОРМАЦІЯ_2, вдова, не працюючої, раніше не судимої, громадянки України в пред'явленому обвинуваченні за ст.166 КК України, суд-

Встановнв:

підсудна ОСОБА_1 вчинила дії, які виразились у злісному невиконанні поставлених законом обов»язків по догляду за дітьми, що спричинило тяжкі наслідки.

Злочин вчинено за таких обставин.

На утриманні в підсудної ОСОБА_1 знаходиться неповнолітній син ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, якого вона зобов»язана виховувати в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім»ї, родини, народу та Батьківщини, піклуватися про здоров»я дитини, його фізичний, духовний та моральний розвиток, а також забезпечити здобуття сином повної загальної середньої освіти і готувати його до самостійного життя.

Однак, незважаючи на це підсудна ОСОБА_1 будучи матір»ю неповнолітнього ОСОБА_2, злісно не виконує своїх обов»язків по догляду за сином. При цьому вона систематично зловживає спиртними напоями і перебуваючи в стані алкогольного сп»яніння, незважаючи на неодноразові звернення представників освітнього закладу з приводу належного виконання обов»язків по догляду за дитиною, ухиляється від виховання сина і взагалі не контролює проведення його дозвілля та відвідування навчального закладу, примушує дитину заробляти кошти випадковими заробітками в селі і тим самим штучно створює своєму сину незадовільні побутові умови.

В результаті цього неповнолітній ОСОБА_2 без поважних причин пропускає заняття у Войнилівському професійно-технічному училищі №34 де навчається в даний час та відстав в освітньому рівні від своїх однолітків. Крім цього він з одинадцятирічного віку вживає спиртні напої і перебуваючи в стані алкогольного сп»яніння, вчиняє дрібні правопорушення, 27.03.2010 року в с.Мошківці, Калуського району вчинив хуліганські дії щодо гр.ОСОБА_3, за що 24.06.2010 року слідчим слідчого відділення Калуського МВ УМВС Українив Івано-Франківської області щодо нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст..296 ч.2 КК України. Крім цього останнім часом неповнолітній ОСОБА_2 почав зловживати спиртними напоями і 14.06.2010 року взятий на профілактичний облік в наркологічному кабінеті Калуської ЦРЛ з приводу алкоголізму.

В судовому засіданні підсудна ОСОБА_1 свою вину у вчиненні злочину визнала повністю і не заперечила, що вчинила його при вищевикладених обставинах. Згідна на скорочене судове слідство та вважає недоцільним, у відповідності до ст.299 КПК України, досліджувати докази відносно фактичних обставин вчиненого нею діяння. Розуміє, що в такому випадку вона буде позбавлена права оспорювати ці фактичні обставини в апеляційному порядку. У вчиненому щиро кається.

Винність підсудної у вчиненні злочину повністю доказана, крім повного визнання нею своєї вини, зібраними в ході досудового слідства доказами, які не оспорює підсудна і які підтверджують фактичні обставини вчиненого нею діяння.

Аналізуючи досліджені в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що дії ОСОБА_1 слід кваліфікувати за ст.166 КК України, оскільки вона вчинила дії, які виразились у злісному невиконанні поставлених законом обов»язків по догляду за дітьми, що спричинило тяжкі наслідки.

Призначаючи покарання ОСОБА_1 суд враховує характер та ступінь суспільної небезпеки скоєного, особу винного, характеристику з місця проживання, що вона скоїла злочин середньої тяжкості.

До пом"якшуючих вину обставин суд враховує що підсудна повністю визнала вину у вчиненому, щиро кається, активно сприяла розкриттю злочину.

В якості обтяжуючих покарання обставин, судом не встановлено.

При таких обставинах, суд вважає за необхідним призначити підсудній покарання у вигляді обмеженням волі.

Приймаючи до уваги вищенаведене, суд приходить до висновку про можливість виправлення підсудної без відбування покарання, звільнивши її від відбування покарання з випробовуванням, тобто застосувати до неї ст..ст.75,76 КК України.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.323, 324 КПК України, суд-

Засудив:

ОСОБА_1 ОСОБА_1»янівну визнати винною у вчиненні злочину передбаченого ст.166 КК України та призначити покарання у вигляді 2 (два) роки обмеження волі.

У відповідності до ст. 75 КК України звільнити засуджену від відбуття призначеного покарання з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Згідно ст.76 КК України покласти на засуджену такі обов»язки:

-не виїжджати за територію України без дозволу кримінально-виконавчої інспекції Калуського району;

- повідомляти кримінально-виконавчу інпекцію Калуського району про зміну місця проживання та роботи;

-періодично з»являтися для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію Калуського району.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід засудженій ОСОБА_1 ОСОБА_1»янівні залишити попередньо обраний - перебування на підписці про невиїзд.

Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду через Калуський міськрайонний суд протягом 15 діб з часу проголошення.

Головуючий:

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення22.07.2010
Оприлюднено06.11.2015
Номер документу53093558
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-240/2010

Вирок від 09.12.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Постанова від 02.12.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Вирок від 16.07.2010

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Ігнатенко Л. І.

Вирок від 14.10.2010

Кримінальне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Вирок від 08.11.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Руснак А. І.

Вирок від 22.07.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

Постанова від 11.08.2010

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Горчакова О. І.

Постанова від 14.06.2010

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Пойда С. М.

Вирок від 24.11.2010

Кримінальне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Тананайська Ю. А.

Вирок від 30.06.2010

Кримінальне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Одношевна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні