Ухвала
від 19.11.2015 по справі 742/1760/15-ц
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-з/742/40/15

Єдиний унікальний № 742/1760/15-ц

УХВАЛА

Іменем України

19 листопада 2015 року Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області у складі: головуючого судді- Бездідько В.М.,

при секретарі судового засідання -Карпенко В.О.,

за участю представників сторін ОСОБА_1, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Прилуки клопотання позивача за зустрічним позовом Авер»янової ОСОБА_3 про забезпечення доказів по справі за позовом Авер»янова Олега В»ячеславовича до Авер»янової ОСОБА_3 про поділ майна та зустрічним позовом Авер»янової ОСОБА_3 до Авер»янова Олега В»ячеславовича про визнання договорів купівлі-продажу недійсними та поділ спільного сумісного майна подружжя,-

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Авер»янова Олега В»ячеславовича до Авер»янової ОСОБА_3 про поділ майна та зустрічним позовом Авер»янової ОСОБА_3 до Авер»янова Олега В»ячеславовича про визнання договорів купівлі-продажу недійсними та поділ спільного сумісного майна подружжя.

Позивачем за зустрічним позовом у справі було подано заяву про забезпечення доказів, а саме: з державної реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції Чернігівської області: 17500, Чернігівська область, м. Прилуки вул.. Пушкіна, 73, тел.. НОМЕР_1 витребувати Статутні документи Товариства з обмеженою відповідальністю «Грант Альянс» м. Прилуки вул. Вокзальна, 50/2; благодійної організації «Прилуцький благодійний фонд «Європа»; Товариства з обмеженою відповідальністю «Атон-Плюс» (код. 35315016); Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвест Груп»; Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Віка» (код 210554070; Товариства з обмеженою відповідальністю «Європа Мікс» (код 31050470) м. Прилуки вул. Пирятинська, 129; Товариства з обмеженою відповідальністю «Грант» ( код 32368374) м.. Прилуки вул. Вокзальна, 50/2; Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Галактика Плюс» (код 32399418) м. Прилуки вул. Пирятинська, 129; Товариства з обмеженою відповідальністю «Спеціалізоване мисливське господарства «Вепр» ( код32460760) м. Прилуки вул. Соборна, 10 с. Сухополова вул. Сосновий Бір; Товариства з обмеженою відповідальністю «Монолітно-каркасне будівництво» ( код 34376942) м. Прилуки вул. Незалежності, 61; Товариства з обмеженою відповідальністю «Антон Плюс» (код 35315016); Товариства з обмеженою відповідальністю «Ліга II» ( код 35315037), ; Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Пожспецмаш» та «Торговий дім «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування» » Чернігівська область Прилуцький район смт. Ладан вул. Миру 100а; ДП «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш» Чернігівська область Прилуцький район смт. Ладан вул. Заводська 33.

З відділу державної реєстраційної служби Деснянського району м. Києва витребувати статутні документи Ринку «Троєщина» 02225 м. Київ вул.Електротехнічна 2а.

З Прилуцької ОДПІ м. Прилуки вул. Київська, 214:Податкові звітності за 2014-2015 рік Товариства з обмеженою відповідальністю «Грант Альянс» м. Прилуки вул. Вокзальна, 50/2; благодійної організації «Прилуцький благодійний фонд «Європа»; Товариства з обмеженою відповідальністю «Атон-Плюс» (код. 35315016); Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвест Груп»; Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Віка» (код 210554070; Товариства з обмеженою відповідальністю «Європа Мікс» (код 31050470) м. Прилуки вул. Пирятинська, 129; Товариства з обмеженою відповідальністю «Грант» ( код 32368374) м.. Прилуки вул. Вокзальна, 50/2; Товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Галактика Плюс» (код 32399418) м. Прилуки вул. Пирятинська, 129; Товариства з обмеженою відповідальністю Спеціалізоване мисливське господарства «Вепр» ( код32460760) м. Прилуки вул. Соборна, 10 с. Сухополова вул. Сосновий Бір; Товариства з обмеженою відповідальністю «Монолітно-каркасне будівництво» ( код 34376942) м. Прилуки вул. Незалежності, 61; Товариства з обмеженою відповідальністю «Антон Плюс» (код 35315016); Товариства з обмеженою відповідальністю «Ліга II» ( код 35315037), ; Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробниче підприємство «Пожспецмаш» та «Торговий дім «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування» Чернігівська область Прилуцький район смт. Ладан вул. Миру 100а; ДП «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш» Чернігівська область Прилуцький район смт. Ладан вул. Заводська 33.

З податкової інспекції Деснянського району м. Києва вул. Закревсього, 41 витребувати Податкові звітності за 2014-2015 рік Ринку «Троєщина» 02225 м. Київ вул. Електротехнічна 2а.

Від приватних нотаріусів Прилуцького нотаріального округу:

ОСОБА_4: м. Прилуки вул. Юрія Коптєва, 4/21;

ОСОБА_5: м. Прилуки вул. Незалежності. 78/1;

ОСОБА_6: м. Прилуки вул. Київська. 335 витребувати дані про те, чи вчинялись нотаріальні дії між громадянами ОСОБА_7, ОСОБА_8 ОСОБА_9 ОСОБА_10, СТОВ «Богданівське» стосовно відчудження нерухомого належного ОСОБА_7 та ОСОБА_8 майна та про видачу ОСОБА_7 довіреності(доручення) на вчинення від його імені громадянином ОСОБА_11 будь яких дій.

Від приватного нотаріуса Прилуцького нотаріального кругу ОСОБА_12: м. Прилуки вул. Вокзальна 19/35:

Дані про те чи вчинялись нотаріальні дії по відчудженні земельної ділянки що розташована за адресою м. Прилуки вул. Ярмаркова між ОСОБА_13 та ОСОБА_14.

Свої вимоги обґрунтовує тим, Авер»янов Олег В»ячеславович таємно, всупереч інтересів сім»ї вчиняв дії по отриманню прав на рухоме та нерухоме майно, отримував право власності(співласності) на майно товариств, підприємств, організацій, укладав угоди про відчудження рухомого та нерухомого майна, безпідставно заволодів акціями Авер»нової Є.С., тому вона не маю можливості надати суду належні докази. Звернення до Реєстраційної служби управління юстиції позитивних результатів не дало. Тому для вирішення питання про реальний та об»єктивний розподіл спільного майна подружжя, визначення його обсягу, визнання договорів купівлі-продажу недійсними та визначення остаточного обсягу позовних вимог необхідно забезпечити вищевказані докази шляхом їх витребування.

Представник позивачки за зустрічним позовом ОСОБА_1 в судовому засідання підтримав клопотання про забезпечення доказів.

Представник позивача за первинним позовом ОСОБА_2 заперечила проти заявленого клопотання про забезпечення доказів.

Проаналізувавши здобуті в судовому засіданні докази, заслухавши доводи представників сторін, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні заяви про забезпечення доказів виходячи із наступного:

Відповідно до ч.1 ст.133 ЦПК України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. До клопотання про забезпечення доказів додається документ про сплату судового збору.

Відповідно до ч. 2 ст.133 ЦПК України, способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Відповідно до ч.1 ст.134 ЦПК України, у заяві про забезпечення доказів повинні бути зазначені: докази, які необхідно забезпечити; обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами; обставини, які свідчать про те, що подання потрібних доказів може стати неможливим або ускладненим, а також справа, для якої потрібні ці докази або з якою метою потрібно їх забезпечити .

Заявником в супереч ст.ст. 60,133 ч. 1 ЦПК України не додано до заяви будь-яких копій звернень до компетентних органів, які б підтверджували факт неможливості отримати вказані в заяві докази самостійно.

А також в позовній заяві Авер»янової Є.С. не зазначено предмет спору Ринок «Троєщина», а тому підстави для забезпечення доказів в цій частині взагалі відсутні, оскільки відсутній предмет спору.

Що стосується вимог про витребування податкової звітністі ТОВ «Грант Альянс» м. Прилуки вул. Вокзальна, 50/2; благодійної організації «Прилуцький благодійний фонд «Європа»; ТОВ «Атон-Плюс»; ТОВ «Інвест Груп»; ТОВ «Фірма Віка»; ТОВ «Європа Мікс»; ТОВ «Грант»; ТОВ «Телерадіокомпанія «Галактика Плюс»; ТОВ «Спеціалізоване мисливське господарства «Вепр»; ТОВ «Монолітно-каркасне будівництво»; ТОВ «Антон Плюс»; ТОВ «Ліга II», Авер»яновою Є.С. не зазначено, яку саме податкову звітність вона мала на увазі, оскільки податкова звітність - це сукупність різного виду податкових декларацій, звітів установленої форми тощо, які подаються платником податку в залежності від виду діяльності у встановлені законом строки, а тому дана вимога не підлягає до задоволення.

ОСОБА_15 заявлені вимоги про 30% акцій ТОВ «Виробниче підприємство «Пожспецмаш» та «Торговий дім «Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування», а не ДП Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш», тому вимога про витребування установчих документів та звітності ДП Прилуцький завод протипожежного і спеціального машинобудування «Пожспецмаш» не була доведена заявником.

Вимоги заявниці щодо витребування відомостей, які стосуються третіх осіб, зокрема: щодо витребування від приватних нотаріусів Прилуцького нотаріального округу ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 даних про те, чи вчинялись нотаріальні дії між громадянами ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_11, СТОВ «Богданівське» стосовно відчуження нерухомого належного ОСОБА_7 та ОСОБА_8 майна та про видачу ОСОБА_7 довіреності (доручення) на вчинення від його імені гр. ОСОБА_11 будь-яких дій, з направленням копій правочинів; від приватного нотаріуса ОСОБА_12 дані про те, чи вчинялись нотаріальні дії по відчуженню земельної ділянки, що розташована за адресою м. Прилуки вул. Ярмаркова між ОСОБА_13 та ОСОБА_14, з направленням копій правочинів, суд вважає не обґрунтованими, оскільки не наведено мотивів задоволення заяви в зазначеній частині. Як вбачається з позовних заяв ОСОБА_15 дані вимоги не стосуються предметів її позову.

Керуючись ст.ст. 133, 135, 208-201,294 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволені клопотання позивача за зустрічним позовом Авер»янової ОСОБА_3 про забезпечення доказів по справі за позовом Авер»янова Олега В»ячеславовича до Авер»янової ОСОБА_3 про поділ майна та зустрічним позовом Авер»янової ОСОБА_3 до Авер»янова Олега В»ячеславовича про визнання договорів купівлі-продажу недійсними та поділ спільного сумісного майна подружжя - відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційного суду Чернігівської області .

Суддя Бездідько В.М.

Дата ухвалення рішення19.11.2015
Оприлюднено25.11.2015

Судовий реєстр по справі —742/1760/15-ц

Постанова від 02.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 15.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Постанова від 15.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 09.10.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Скрипка А. А.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні