Рішення
від 26.06.2008 по справі 2-1965/2008
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№2-1965/2008

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2008 року м. Добропі лля

Добропільский міськрайонн ий суд Донецької області

у складі головуючого одноо собово судді Діденко С О.

при секретарі Сухіна О.Ю.

позивача ОСОБА_1

представник відповідача Самсонова О.О.

розглянувши у попередньом у судовому засіданні у залі с уду в приміщенні Добропільск ого міськрайонного суду Доне цької області справу за позо вом ОСОБА_1 до Добропільсь ке Відкрите акціонерне товар иство "Сільгосптехніка" у осо бі арбітражного керуючого-лі квідатора Самсонова Олекс андра Олександровича про в изнання договору купівлі-про дажу від 18 жовтня 2007 року дійсн им та визнання права власнос ті,

ВСТАНОВИВ:

23 червня 2008 року ОСОБА_13в ернувся до Добропільського м іськрайонного суду з позовом до Добропільського ВАТ "Сіль госптехніка" у особі арбітра жного керуючого-ліквідатора Самсонова О.О. про визнан ня договору купівлі-продажу від 18 жовтня 2007 року дійсним та визнання права власності.

В ході судового засідання п озивач вимоги підтримав та п ояснив, що 18 жовтня 2007 року між ним та Добропільським ВАТ "Сі льгосптехніка" укладено дого вір купівлі-продажу нежилої будівлі для вузлів та агрега тів.

Дана будівля знаходиться з а адресою Добропільський рай он с Криворіжжя вул. Комсомол ьська 75, належить Добропільс ькому ВАТ "Сільгосптехніка". О ціночна вартість будівлі для вузлів та агрегатів склала 212 00, 00 грн., за домовленості сторі н будівля була продана за сум у еспертної оцінки.

18 жовтня 2007 року він вніс грош ові кошти в касу підприємств а у розмірі 21200, 00 грн., тобто умов и договору з мого боку викона ні в повному обсязі. Добропіл ьське ВАТ "Сільгосптехніка" с вої обов'язки по договору вик онало частково, будівля, що є предметом договору, була йом у передана, але при реєстраці ї договору у Добропільському БТІ він довідився, що при укл аданні договору Добропільсь ке ВАТ "Сільгосптехніка" пору шені вимоги ст. ст. 203, 209 ЦК Укра їни, відповідно до яких догов ір купівлі-продажу нерухомог о майна належить обов'язково му нотаріальному посвідченн ю.

Він звернувся до відповіда ча з вимогою укласти договір у належній формі, але у нотар іальному укладенню договору йому було відмовлено. Про при чини відмови, йому повідомле но не було.

2

Просить задовольнити позо вні вимоги, у зв'язку з тим, що між сторонами було досягнут о згоди по всім істотним умов ам договору купівлі-продажу, майно фактично передано, ва ртість майна сплачена у повн ому обсязі, але продавець уни кає нотаріального посвідчен ня договору, і визнати догові р купівлі-продажу дійсним і в изнати право власності за ни м.

В судове засідання предста вник Добропільського ВАТ "Сі льгосптехніка" у особі арбіт ражного керуючого-ліквідато ра Самсонова О.О., позов ви знав в повному обсязі, поясни в, що згідно постанови господ арського суду Донецької обла сті про визнання банкрутом в ід 26 квітня 2007 року визнано Доб ропільське ВАТ "Сільгосптехн іка" с Добропілля банкрутом в наслідок його фінансової нес проможності. Призначено лікв ідатором арбітражного керую чого - Самсонова Олександра Олександровича. Дійсно між ОСОБА_1 та Добропільський ВАТ "Сільгосптехніка" у жовтн і 2007 року було складено догові р купівлі-продажу на майно ВА Т "Сільгосптехніка" і воно фак тично передано, вартість май на сплачена у повному обсязі , але нотаріально договір не посвідчено, тому не заперечу ються проти заявлених вимог.

Вислухавши пояснення пози вача, представника відповід ача, вивчивши матеріали спра ви, суд вважає , що позов необ хідно задовольнити.

У судовому засіданні встан овлено, що 18 жовтня 2007 року між ОСОБА_1 та Добропільським ВАТ "Сільгосптехніка" укладе но договір купівлі-продажу н ежилої будівлі для вузлів та агрегатів, яка належить Добр опільському ВАТ "Сільгосптех ніка".

Постановою господарського суду Донецької області про в изнання боржника банкрутом в ід 26 квітня 2007 року (справа №42/2Б) в ирішено: 1. Визнано Добропільс ьке відкрите акціонерне това риство "Сільгосптехніка" с До бропілля, що зареєстровано з а адресою АДРЕСА_3 - банкру том внаслідок його фінансово ї неспроможності.

2. Відкрито ліквідаційну процедуру строком на 8 місяці в до 26 грудня 2007 року.

3. Призначено ліквідатор ом Добропільського відкрито го акціонерного товариства " Сільгосптехніка" арбітражно го керуючого - Самсонова Ол ександра Олександровича, ліцензія № 116081.

4. Ліквідатору у 5 денний те рмін опублікувати оголошенн я про визнання боржника банк рутом і відкрити ліквідаційн у процедуру в офіційних друк ованих органах.

5. Ліквідатору до закінчен ня ліквідаційної процедури п редставити до суду звіт та лі квідаційний баланс з доданим и документами, передбаченим и ст. 32 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом".

Згідно ст. 218 ч. 2 ЦК України, я кщо правочин, для якого закон ом встановлена його недійсні ть у разі недодержання вимог и щодо письмової форми, уклад ений усно і одна із сторін вчи нила дію, а друга сторона під твердила її вчинення, зокрем а шляхом прийняття виконання , такий правочин у разі спору може бути визнаний судом дій сним.

Згідно ст. 321 ЦК України і ст . 41 Конституції України право власності є нерушимим. Ніхто не може бути протиправно поз бавлений цього права або обм ежений у його здійснення.

Також зі ст. 220 ЦК України вб ачається, що якщо сторони дом овились щодо істотних умов д оговору, що підтверджується письмовими доказами, і відбу лося повне або часткове вико нання договору, але одна із с торін ухилилася від його нот аріального посвідчення, суд може визнати такий договір д ійсним, тому вивчивши матері али справи і у зв'язку з виклад еним, суд вважає, що вимоги ОСОБА_1 підлягають задовол енню.

Керуючись ст. ст. 5, 10, 14, 130, 209, 21 2-215 ЦПК України, на підставі ст . ст. 218ч.2, 220 ч.2, 321 ЦК України, суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити.

3

Визнати дійсним договір к упівлі-продажу нежилої будів лі для вузлів та агрегатів До бропільського відкритого ак ціонерного товариства "Сільг осптехніка" с. Добропілля (ко д ЄДРПОУ 03738999), що зареєстрован е за адресою: 85004 АДРЕСА_2 як ий укладений 18 жовтня 2007 року м іж ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця АДРЕСА_1 та До бропільського відкритого ак ціонерного товариства "Сільг осптехніка" с Добропілля.

Визнати право власності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, ур одженця АДРЕСА_1 на нежилу будівлю для вузлів та агрега тів, яка розташована за адрес ою в Донецькій області Добро пільський район с Криворіжжя , вул Комсомольска буд. 75.

Рішення суду підлягає реєс трації в Бюро технічної інве нтарізації і є правовстановл юючим документом.

На рішення може бути подана апеляційна скарга до Апеляц ійного суду Донецької област і через Добропільский міськр айонний суд Донецької област і протягом 20 днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження, яка може бути подана в Добропільский міськрайонни й суд Донецької області прот ягом 10 днів після проголошенн я рішення.

Складено одноособово у нар адчій кімнаті в одному примі рнику.

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення26.06.2008
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу5684082
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1965/2008

Ухвала від 30.06.2010

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Страхова Ірина Петрівна

Рішення від 14.04.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Нікітенко Н.П.

Рішення від 20.10.2008

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л.В.

Рішення від 24.10.2008

Цивільне

Ясинуватський міськрайонний суд Донецької області

Бичков П.Ю.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Савченко В.О.

Рішення від 10.10.2008

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Халаджи О.В.

Ухвала від 24.10.2008

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Рудніченко О.М.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Савченко В.О.

Рішення від 26.06.2008

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С.О.

Рішення від 01.07.2008

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Радченко В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні