Рішення
від 23.10.2008 по справі 2-1965/2008
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 2-1965 за 2008 рік.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2008 року. Балтій ський, районний суд м. Дніпро дзержинська Дніїтоопетровс ької

області в складі головуюч ого судді: САВЧЕНКА В.О.

при секретарі: ГОРБ С. Б.

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в „зал і суду в м. Дніпродзержинську справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання непо внолітньої дитини

ВСТАНОВИВ:

В жовтні 2008 року ОСОБА_1. з вернулася до Баглійського ра йонного суду м. Дніпродзержи нська з позовною заявою, в які й просила суд стягнути з її чо ловіка ОСОБА_2. аліменти н а утримання неповнолітньої д итини ~ дочки ОСОБА_3, ІНФ ОРМАЦІЯ_1 народження, в розм ірі 1/4 частини з усіх видів зар обітку (доходів) відповідача , але не менше 30 % прожиткового мінімуму на дитину відповідн ого віку щомісячно до повнол іття дитини. Позовні вимоги п озивачка просила суд задовол ьнити згідно зі статтями 180-183, 19 1 СК України.

В обґрунтування своїх вимо г позивачка вказала, що з відп овідачем ОСОБА_2. вона зна ходиться в зареєстрованому ш любі з 28 жовтня 2005 року. Від прож ивання з відповідачем у шлюб і вони мають дочку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 народження , на яку відповідач зобов'язан ий платити аліменти або ж над авати матеріальну допомогу д обровільно. Однак подружні в ідносини з відповідачем прип инені в серпні 200» року і добро вільно матеріальну допомогу на утримання дочки відповід ач не надає. Таким чином, вона має право претендувати на ст ягнення аліментів на неповно літню дочку в розмірі 1/4 части ни зі всіх видів заробітку (до ходів) відповідача. Оскільки ж відповідач не бажає надава ти їй матеріальну допомогу н а утримання дитини, то вона зм ушена була звернутися до суд у з цією позовною заявою і нап олягає на задоволенні своїх позовних вимог.

Відповідач ОСОБА_2. позо в визнав повністю і пояснив, щ о дійсно знаходиться у зареє строваному шлюбі з ОСОБА_1 . Від. проживання у шлюбі вони мають дочку ОСОБА_3, ІНФ ОРМАЦІЯ_1 народження, на яку він зобов'язаний платити алі менти або ж надавати матеріа льну допомогу добровільно. Д обровільно матеріальну допо могу на утримання дитини він не надає, тому платити алімен ти на дочку згідно рішення су ду згоден.

Суд, вислухавши позивачку, відповідача, дослідивши мат еріали справи, вважає, що поз овні вимоги належить задовол ьнити повністю з наступних п ідстав.

Сторони по справі знаходят ься в зареєстрованому шлюбі. Але в серпні 2008 року подружні с тосунки вони припинили. Від ц ього шлюбу сторони мають доч ку, яка знаходиться на утрима нні матері. На утримання непо внолітньої дочки відповідач , згідно діючого законодавст ва, зобов'язаний надавати мат еріальну допомогу добровіль но або платити аліменти за р ішенням суду.

Отримавши копію позовної з аяви по цій справі, а також по вістку в судове засідання, зн аючи, коли буде розглядатися справа по суті, відповідач ма в достатньо часу для підгото вки до розгляду справи. До дня розгляду справи відповідач не надав суду особисто, не нап равив до суду ніяких доказів іншим способом проти задово лення позовних вимог ОСОБА _1. і не вказав суду джерела таких доказів.

Оцінивши в сукупності всі н аявні по справі докази, суд вв ажає необхідним позовні вимо ги ОСОБА_1. задовольнити п овністю - в розмірі 1/4 частини з і всіх видів заробітку (доход ів) відповідача до повнолітт я дитини, але не менше 30 % прожи ткового мінімуму на дитину в ідповідного віку щомісячно, оскільки в протилежному вип адку це не відповідало б вимо гам ст. 182 СК України.

Суд вважає необхідним позо вні вимоги ОСОБА_1. задово льнити повністю. Тому одноча сно необхідно з відповідача стягнути в доход держави суд овий збір, що дорівнює 1% від су ми платежів аліментів на утр имання дитини за період в 6 міс яців, але якщо ця сума буде ме нша 3-х мінімумів заробітної п лати (або доходів) громадян, щ о не обкладаються податками, то необхідно стягнути 51 грив ну судового збору.

, Оскільки ж відповідач ОС ОБА_1. на теперішній час офіц ійно не працює, заробітної пл ати чи інших доходів не має, т о виходячи з цього суд вважає необхідним стягнути з відпо відача судовий збір в розмір і 51 гривня та 30 гривень витрат н а інформаційно-технічне забе зпечення розгляду справи.

Керуючись статтями 180, 182, 183, 191 ч . 1 СК України, статтями 10 і 60 ЦПК України, суд

2

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягне ння аліментів на утримання я неповнолітньої дитини, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 на родження, що знаходиться на утриманні матері, - задоволь нити повністю.

Стягувати аліменти з ОСО БА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 народж ення, уродженця Дніпровокам 'янки, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської о бласті, який офіційно не прац ює, зареєстрований за адресо ю: АДРЕСА_1, фактично мешка є без реєстрації на квартирі в АДРЕСА_2, на утримання до чки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_ 1 народження, в розмірі 1/4 час тини з усіх видів заробітної плати (доходів), але не менше 30 % прожиткового мінімуму на ди тину відповідного віку щоміс ячно на користь ОСОБА_1, п очинаючи з 13 жовтня 2008 року до повноліття дитини.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть держави 51 (п'ятдесят одну ) гривню судового збору (держа вного мита) та 30 гривень витра т на інформаційно-технічне з абезпечення розгляду справи .

Рішення суду в частині стяг нення аліментів підлягає нег айному виконанню у межах міс ячної суми платежу та на прот язі десяти днів з дня проголо шення цього рішення може бут и подана заява про апеляційн е оскарження рішення суду ст оронами або їх представникам и та на протязі двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження тими ж осо бами може бути подана апеляц ійна скарга до апеляційного суду Дніпропетровської обла сті через Баглійський районн ий суд міста Дніпродзержинсь ка.

СудБаглійський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення23.10.2008
Оприлюднено17.11.2009
Номер документу5947077
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1965/2008

Ухвала від 30.06.2010

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Страхова Ірина Петрівна

Рішення від 14.04.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Нікітенко Н.П.

Рішення від 20.10.2008

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л.В.

Рішення від 24.10.2008

Цивільне

Ясинуватський міськрайонний суд Донецької області

Бичков П.Ю.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Савченко В.О.

Рішення від 10.10.2008

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Халаджи О.В.

Ухвала від 24.10.2008

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Рудніченко О.М.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Савченко В.О.

Рішення від 26.06.2008

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С.О.

Рішення від 01.07.2008

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Радченко В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні