Рішення
від 23.10.2008 по справі 2-1965/2008
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 2-1965 за 2008 рік.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

23 жовтня 2008 року.   Баглійський районний суд м.  Дніпродзержинська дапропетровської

області в складі  головуючого судді:     САВЧЕНКА В.О.

при  секретарі:     ГОРБ С. Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпродзержинську справу за

позовом ОСОБА_1 ЮРІЇВНИ ДО ОСОБА_2

СЕРГІЙОВИЧА про  стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини

ВСТАНОВИВ:

В жовтні 2008 року ОСОБА_1 звернулася до Баглійського районного суду м.  Дніпродзержинська з позовною заявою,  в якій просила суд стягнути з її чоловіка ОСОБА_3 аліменти на утримання неповнолітньої дитини - дочки ОСОБА_4,  ІНФОРМАЦІЯ_1,  в розмірі 1/4 частини з усіх видів заробітку (доходів) відповідача,  але не менше 30 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно до повноліття дитини. Позовні вимоги позивачка просила суд задовольнити згідно зі статтями 180-183,  191   СК України.

В обґрунтування своїх вимог позивачка вказала,  що з відповідачем ОСОБА_3 вона знаходиться в зареєстрованому шлюбі з 28 жовтня 2005 року. Від проживання з відповідачем у шлюбі вони мають дочку ОСОБА_4,  ІНФОРМАЦІЯ_1,  на яку відповідач зобов'язаний платити аліменти  або ж надавати матеріальну допомогу добровільно. Однак подружні відносини з відповідачем припинені в серпні 2008 року і добровільно матеріальну допомогу на утримання дочки відповідач не надає. Таким чином,  вона має право претендувати на стягнення аліментів на неповнолітню дочку в розмірі 1/4 частини зі всіх видів заробітку (доходів) відповідача. Оскільки ж відповідач не бажає надавати їй матеріальну допомогу на утримання дитини,  то вона змушена була звернутися до суду з цією позовною заявою і наполягає на задоволенні своїх позовних вимог.

Відповідач ОСОБА_3 позов визнав повністю і пояснив,  що дійсно знаходиться у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_1 Від проживання у шлюбі вони мають дочку ОСОБА_4,  ІНФОРМАЦІЯ_1,  на яку він зобов'язаний платити аліменти або ж надавати матеріальну допомогу добровільно. Добровільно матеріальну допомогу на утримання дитини він не надає,  тому платити аліменти на дочку згідно рішення суду згоден.

Суд,  вислухавши позивачку,  відповідача,  дослідивши матеріали справи,  вважає,  що позовні вимоги належить задовольнити повністю з наступних підстав.

Сторони по справі знаходяться в зареєстрованому шлюбі. Але в серпні 2008 року подружні стосунки вони припинили. Від цього шлюбу сторони мають дочку,  яка знаходиться на утриманні матері. На утримання неповнолітньої дочки відповідач,  згідно діючого законодавства,  зобов'язаний надавати матеріальну допомогу добровільно або платити аліменти за рішенням суду.

Отримавши копію позовної заяви по цій справі,  а також повістку в судове засідання,  знаючи,  коли буде розглядатися справа по суті,  відповідач мав достатньо часу для підготовки до розгляду справи. До дня розгляду справи відповідач не надав суду особисто,  не направив до суду ніяких доказів іншим способом проти задоволення позовних вимог ОСОБА_1 і  не вказав суду джерела таких доказів.

Оцінивши в сукупності всі наявні по справі докази,  суд вважає необхідним позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити повністю - в розмірі 1/4 частини зі всіх видів заробітку (доходів) відповідача до повноліття дитини,  але не менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно,  оскільки в протилежному випадку це не відповідало б вимогам  ст.  182  СК України.

Суд вважає необхідним позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити повністю. Тому одночасно необхідно з відповідача стягнути в доход держави судовий збір,  що дорівнює 1% від суми платежів аліментів на утримання дитини за період в 6 місяців,  але якщо ця сума буде менша 3-х мінімумів заробітної плати (або доходів) громадян,  що не обкладаються податками,  то необхідно стягнути 51 гривну судового збору.

Оскільки ж відповідач ОСОБА_1 на теперішній час офіційно не працює,  заробітної плати чи інших доходів не має,  то виходячи з цього суд вважає необхідним стягнути. з відповідача судовий збір в розмірі 51 гривня та 30 гривень витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги    ОСОБА_1     до     ОСОБА_2    про    стягнення   аліментів    на утримання    неповнолітньої    дитини,  ОСОБА_4,    ІНФОРМАЦІЯ_1,    що   знаходиться   на утриманні матері,  -   задовольнити      повністю.

Стягувати аліменти з ОСОБА_2,  ІНФОРМАЦІЯ_2,  уродженця Дніпровокам'янки,  Верхньодніпровського району,  Дніпропетровської області,  який офіційно не працює,  зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3,  фактично мешкає без реєстрації на квартирі в АДРЕСА_1,  на утримання дочки ОСОБА_4,  ІНФОРМАЦІЯ_1,  в розмірі 1/4 частини з усіх видів заробітної плати (доходів),  але не менше 30 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно на користь ОСОБА_1,   починаючи  з 13 жовтня 200»  року до повноліття дитини.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави 51 (п'ятдесят одну) гривню судового збору (державного мита) та 30 гривень витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

Рішення суду в частині стягнення аліментів підлягає негайному виконанню у межах місячної суми платежу та на протязі десяти днів з дня проголошення цього рішення може бути подана заява про апеляційне оскарження рішення суду сторонами або їх представниками та на протязі двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження тими ж особами може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Дніпропетровської області через Балтійський районний суд міста Дніпродзержинська.

СудБаглійський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення23.10.2008
Оприлюднено14.05.2010
Номер документу9035821
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1965/2008

Ухвала від 30.06.2010

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Страхова Ірина Петрівна

Рішення від 14.04.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Нікітенко Н.П.

Рішення від 20.10.2008

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л.В.

Рішення від 24.10.2008

Цивільне

Ясинуватський міськрайонний суд Донецької області

Бичков П.Ю.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Савченко В.О.

Рішення від 10.10.2008

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Халаджи О.В.

Ухвала від 24.10.2008

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Рудніченко О.М.

Рішення від 23.10.2008

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Савченко В.О.

Рішення від 26.06.2008

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С.О.

Рішення від 01.07.2008

Цивільне

Сніжнянський міський суд Донецької області

Радченко В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні