Ухвала
від 26.06.2017 по справі 3/359
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

04116 м.Київ, вул. Шолуденка, 1 (044) 230-06-58

УХВАЛА

"26" червня 2017 р. Справа №3/359

Київський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Пашкіної С.А.

суддів: Буравльова С.І.

Сітайло Л.Г.

розглянувши апеляційну скаргу Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві

на ухвалу Господарського суду міста Києва від 23.05.2017 р.

за скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична група "Правда"

на дії Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві

у справі № 3/359 (суддя Сівакова В.В.)

за позовом Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Волинь"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична група "Правда"

про розірвання договору оренди та стягнення 16322 грн.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 223.05.2017р. у справі № 3/359 скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридична група "Правда" на дії Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві задоволено повністю. Визнано незаконними дії Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ щодо накладення подвійного арешту та не закінчення виконавчого провадження після фактичного виконання судового рішення неправомірними. Визнано недісною постанову Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ про повернення виконавчого документа стягувачу ВП № 47493818 від 24.12.2015р. Зобов'язано Солом'янський районний відділ державної виконавчої служби України міста Київ закінчити виконавче провадження ВП № 47493818 з примусового виконання наказу Господарського суду міста Києва № 3/359 від 23.05.2011 на підставі п.9 ч.1 ст.39 Закону України "Про виконавче провадження".

Не погоджуючись з ухвалою суду, Солом'янський районний відділ державної виконавчої служби України міста Київ звернулось до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить суд скасувати ухвалу Господарського суду міста києва № 3/359 від 23.05.2017, визнати дії Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ щодо накладення арешту на кошти боржника правомірними, визнати законною постанову про повернення виконавчого документа стягувачу № 47493818 від 24.12.2015 .

Відповідно до ст. 94 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази, зокрема, надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Відповідно до ст. 95 ГПК України особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншій стороні у справі копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у сторони відсутні.

Заявником до апеляційної скарги не додано доказів направлення копії апеляційної скарги та доданих до неї документів позивачу - Об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку "Волинь" (фіскальний чек, опис вкладення, реєстр направлення кореспонденції тощо).

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам).

Крім того, слід зазначити про таке.

Відповідно до ч. 3 ст. 94 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази, зокрема, сплати судового збору.

Статтею 4 Закону України "Про судовий збір" в редакції, чинній на дату звернення з цією апеляційною скаргою, при зверненні до господарського суду встановлені ставки судового збору в таких розмірах:

- за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 150 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

- за подання до господарського суду апеляційної скарги на рішення суду; апеляційних скарг у справі про банкрутство; заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги;

- за подання апеляційної і касаційної скарги на ухвалу суду; заяви про приєднання до апеляційної чи касаційної скарги на ухвалу суду 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі (ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір").

Отже, виходячи з приписів Закону України "Про судовий збір" судовий збір за звернення з апеляційною скаргою на ухвалу суду має бути сплачений в розмірі 532,64 грн.

Заявником до апеляційної скарги не додано доказів сплати судового збору.

Також слід зазначити про таке.

Відповідно до ст. 93 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга подається на рішення місцевого господарського суду протягом десяти днів, а на ухвалу місцевого господарського суду - протягом п'яти днів з дня їх оголошення місцевим господарським судом. У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення, зазначений строк обчислюється з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 цього Кодексу.

З апеляційною скаргою на ухвалу суду від 23.05.2017 і строк оскарження в апеляційному порядку якого спливає 29.05.2017, заявник звернувся 12.06.2017р., про що свідчить відмітка поштового штампу на конверті доданого до апеляційної скарги, тобто з пропуском встановленого законом строку для її подання.

З клопотанням про відновлення порушеного строку заявник при цьому не звертався.

Пунктом 4 ч. 1 ст. 97 ГПК України передбачено, що апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо скаргу подано після закінчення строку, встановленого для її подання, без клопотання про відновлення цього строку.

З огляду на викладені вище обставини, апеляційна скарга повертається заявнику.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню з нею до апеляційного господарського суду в загальному порядку після усунення вказаних недоліків.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 86, п. 2, 3, 4 ч. 1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, Київський апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Солом'янського районного відділу державної виконавчої служби України міста Київ Головного територіального управління юстиції у м.Києві на ухвалу Господарського суду міста Києва від 23.05.2017р. у справі № 3/359 повернути без розгляду.

2. Матеріали справи № 3/359 повернути до Господарського суду міста Києва.

Головуючий суддя С.А. Пашкіна

Судді С.І. Буравльов

Л.Г. Сітайло

СудКиївський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення26.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67426877
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/359

Ухвала від 26.06.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Ухвала від 23.05.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 04.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Постанова від 30.03.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Нєсвєтова Н.М.

Постанова від 21.07.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Борденюк Є.М.

Ухвала від 01.04.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 18.03.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Костенко М.І.

Постанова від 17.10.2006

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Моторний О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні