Ухвала
від 20.07.2017 по справі 19/5007/25-б/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "20" липня 2017 р. Справа № 19/5007/25-Б/11

За заявою Комунального підприємства житлово - комунального господарства Любарської селищної ради Житомирської області (с. Старий Любар, Любарський район, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: ОСОБА_1, дов. від 03.05.2017 - представник Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області; ОСОБА_2 №5799/08 від 22.06.2017 -представник Бердичівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області

- від боржника: не з'явився

присутня: ОСОБА_3

В провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство Комунального підприємства житлово-комунального господарства Любарської селищної ради Житомирської області (с. Старий Любар, Любарський район, Житомирська область).

У засіданні суду розглядалось клопотання Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області №463/10 від 23.01.2017 року про заміну сторони по справі.

Представник Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області у судовому засіданні підтримав, подане до суду клопотання про заміну кредитора по справі та просив замінити ОСОБА_4 ОДПІ ГУ ДФС в Житомирській області на Бердичівську ОДПІ ГУ ДФС в Житомирській області. Для долучення до матеріалів справи надав документи.

Ліквідатор ОСОБА_5 письмового відзиву на заяву Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області не надав, у судове засідання не з'явився.

Заслухавши представника Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 №892 "Про деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби" реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

Згідно з додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2015 №892 "Про деякі питання територіальних органів Державної фіскальної служби" ОСОБА_4 ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області реорганізується шляхом приєднання до Бердичівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС .

Відповідно до наказу ДФС України №317 від 13.04.2016 затверджено у новій редакції положення про деякі територіальні органи ДФС у Житомирській області, відповідно до якого територіальний орган Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області є центром у м. Бердичеві з Андрушівським, Любарським, Попільнянським, Ружинським та ОСОБА_4 відділеннями.

Відповідно до передавального акту від 01.12.2016р., затвердженого головою комісії з реорганізації ОСОБА_4 ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області, Бердичівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Житомирській області (код ЄДРПОУ 39568607) є єдиним правонаступником ОСОБА_4 ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області (код ЄДРПОУ 39485419) щодо всього майна, майнових та немайнових прав, прав на рухоме та нерухоме майно, прав на земельні ділянки, об'єкти соціально- побутового призначення. інших прав та обов'язків, стосовно всіх боржників та кредиторів ОСОБА_4 ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 19.12.2016, у ЄДР міститься запис про припинення юридичної особи - ОСОБА_4 ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області в результаті реорганізації (ідентифікаційний код 39485419).

Частиною 1 ст. 25 ГПК України встановлено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ст.21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере участь у справі, здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Ураховуючи викладене, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання Бердичівської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області №463/10 від 23.01.2017 та замінити сторону по справі - ОСОБА_4 ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області на Бердичівську ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області.

Ухвалами суду від 24.01.2017, від 04.04.2017, від 16.05.2017 та від 20.06.2017 було, зокрема, визнано обов'язковою явку ліквідатора боржника ОСОБА_5 в судове засідання.

Судом встановлено, що ліквідатор боржника ОСОБА_5 в засідання суду в черговий раз не з'явився, вимоги ухвал суду від 24.01.2017, від 26.01.2017, від 04.04.2017, від 19.04.2017, від 16.05.2017 та від 20.06.2017 не виконав.

Також, ухвалами суду від 04.04.2017, від 16.05.2017 та від 20.06.2017, зокрема, було зобов'язано комітет кредиторів вирішити питання щодо подальшої участі у справі в якості ліквідатора по справі ОСОБА_5, при необхідності, обговорити питання стосовно нової кандидатури арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство боржника, в якості ліквідатора, відповідний протокол надати суду.

При цьому, кредиторами вимоги вищезазначених ухвал суду не виконані.

У суду відсутні підстави вважати, що ліквідатор боржника ОСОБА_5 та кредитори не виконали вимоги ухвал суду з поважних причин, оскільки поважними визнаються лише такі обставини, які є об'єктивно непереборними, не залежать від волевиявлення сторони та пов'язані з дійсними істотними перешкодами та труднощами.

Суд звертає увагу ліквідатора боржника та кредиторів на те, що відповідно до частини 5 статті 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Обов'язковість рішень суду (до яких належать і ухвали) визначена частиною третьою статті 129 Конституції України як одна з основних засад судочинства.

Частиною 4 статті 129 Конституції України встановлено, що за н е п о в а г у до с у д у і с у д д і винні особи притягаються до юридичної відповідальності.

Статтею 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено, зокрема, що:

- судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України. Обов'язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом;

- невиконання судових рішень має наслідком юридичну відповідальність, установлену законом.

Крім того, згідно ст. 4-5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Рішення і постанови господарських судів приймаються іменем України. Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Слід зазначити, що ігнорування вимог суду є грубим порушенням чинного законодавства та унеможливлює об'єктивний та правильний розгляд справи, та, в свою чергу, призводить до затягування розгляду справи.

За таких обставин, бездіяльність ліквідатора боржника та кредиторів, що виразилась у невиконанні вимог суду (в частині нез'явлення в судове засідання на вимогу суду та наданні витребуваних судом документів) розцінюється судом, як зловживання процесуальними правами та неповагою до суду.

Ураховуючи вищевикладене, у разі подальшого невиконання або неналежного виконання ліквідатором своїх обов'язків, а також невиконання вимог суду кредиторами господарський суд застосує заходи, які передбачають відповідальність за ухилення від виконання вимог суду.

Ураховуючи викладені обставини, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 4-5, 77, 86 ГПК України, ст.ст.22-32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області №463/10 від 23.01.2017 року про заміну сторони по справі та замінити сторону по справі - ОСОБА_4 ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області на Бердичівську ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області.

2. Відкласти розгляд справи.

3. Призначити наступне засідання суду на "03" жовтня 2017 р. о 11:30 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, каб. №407.

4. П о в т о р н о зобов'язати ліквідатора ОСОБА_5:

- надати суду звіт про проведення ліквідаційної процедури банкрута за попередні та наступний проміжний періоди, підтверджений документально та погоджений з комітетом кредиторів;

- надати докази зняття автомобіля ВАЗ-21061, реєстраційний номер НОМЕР_1 з обліку;

- надати довідку про відсутність зареєстрованих за боржником транспортних засобів (станом на день судового розгляду справи);

- надати докази в підтвердження сплати в дохід Державного бюджету України (за звернення ОСОБА_4 МДПІ до суду з вимогами) -1147,00 грн. та на користь ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" - 1073,00 грн. судових витрат, пропорційно до сум, включених до першої черги реєстру вимог кредиторів боржника (оригінали для огляду, копії до справи);

- надати докази на підтвердження повідомлення всіх відомих кредиторів боржника про засідання комітету кредиторів;

- надати докази знищення штампу та печатки підприємства боржника;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення; пояснювальну записку ліквідатора до ліквідаційного балансу, тощо).

П о п е р е д и т и ліквідатора, що невиконання або неналежне виконання обов'язків, покладених на арбітражного керуючого згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", може бути підставою для усунення його від виконання ним своїх обов'язків.

5. П о в т о р н о зобов'язати комітет кредиторів на своєму засіданні:

- на засіданні комітету кредиторів обрати голову комітету кредиторів та вирішити питання щодо подальшої участі у справі в якості ліквідатора ОСОБА_5, при необхідності, обговорити питання стосовно нової кандидатури арбітражного керуючого на участь у справі про банкрутство боржника в якості ліквідатора, відповідний протокол надати суду.

В судове засідання викликати уповноважених представників кредиторів.

Явку ліквідатора боржника ОСОБА_5 та представників кредиторів в судове засідання визнати о б о в' я з к о в о ю.

Попередити ліквідатора боржника ОСОБА_5 про те, що невиконання вимог суду може бути підставою для накладення штрафу відповідно до п.5 ст.83 ГПК України.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку визначеному чинним законодавством.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді, будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Суддя Костриця О.О.

1 - в справу

2 - ліквідатору ОСОБА_5- АДРЕСА_1 (реком. з повід.)

3 - Бердичівській ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській област (реком. з повід.)

4 - ДП "Газ України" НАК "Нафтогаз України" 04116, м. Київ, вул. Шолуденка,1 (реком. з повід.)

5 - Житомир. обл. відділ. фонду соц. захисту інвалідів (реком. з повід.)

6 - ВВДФСС від нещ. вип. на вир. та проф. захв. у Чудн. р-ні (реком. з повід.)

7 - Бердичівскому об'єднаному управлінню Пенсійного Фонду України в Житомирській області 13312, м.Бердичів, вул. Л.Карастоянової, 29 (реком. з повід.)

8 - Любар. РЦЗ (реком. з повід.)

9 - ПАТ "Укртелеком" в особі Житомир. філії (реком. з повід.)

Дата ухвалення рішення20.07.2017
Оприлюднено20.07.2017
Номер документу67834418
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

Судовий реєстр по справі —19/5007/25-б/11

Постанова від 22.05.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 08.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Постанова від 23.01.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 16.11.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 09.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні