Постанова
від 11.06.2007 по справі 12/99
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/99

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                          ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "11" червня 2007 р.                                                                   Справа № 12/99

Суддя господарського суду Чернівецької області Бутирський Андрій Анатолійович

розглядаючи справу

за позовом   Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м.Чернівці

до відповідача Чернівецька обласна громадська організація "Калинка"

про стягнення заборгованості - 340,00 грн

за участю представників:

позивача:  .Чорней Т.В.

відповідача:  не з'явився

прокурора   

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці звернулося з позовом до ЧОГО ”Калинка” м. Чернівці  про стягнення 340,00 грн. заборгованості по сплаті фінансових санкцій згідно рішення № 6 від 24.01.2006 року.

Відповідач не використав наданого законом права на участь у судовому засіданні та представлення відзиву, хоча і був повідомлений про час і місце слухання справи належним чином. При цьому неявка відповідача не перешкоджає розгляду справи по суті.

Ухвалою суду від 16.05.2007 року розгляд справи відкладався у зв'язку з неявкою представників сторін.

Розглянувши подані документи, з'ясувавши фактичні обставини справи, суд -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач взятий на облік як платник внесків до Пенсійного Фонду України 30.05.2005 року.

24.01.2007 року позивачем складено акт про порушення, яким виявлено неподання відповідачем розрахунку сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за грудень 2005 року у строки, визначені законодавством.

У відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 17 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон) страхувальник зобов'язаний подавати звітність територіальним органам Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом.

Згідно пункту 11.11 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затверджену постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003р. та зареєстровану в Міністерстві юстиції України 16.01.2004р. № 64/8663 розрахунки подаються платниками до органу Пенсійного фонду для реєстрації за базовий звітний період, що дорівнює календарному місяцю, - не пізніше ніж через 20 календарних днів з дня закінчення цього періоду.

Відповідно до пункту 5 частини 9 статті 106 Закону, за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою або подання недостовірних відомостей, що використовуються в системі персоніфікованого обліку та іншої звітності, передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного фонду накладається штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків, які були сплачені або підлягали сплаті за відповідний звітний період, за кожний повний або неповний місяць затримки подання відомостей, звітності, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного протягом року такого порушення - у розмірі 20 відсотків зазначених сум та не менше 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Враховуючи приписи наведеної норми права, позивачем 24.01.2006 року прийнято рішення № 6 про застосування фінансових санкцій за неподання розрахунку сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, яким застосовано до відповідача фінансові санкції у сумі 340 грн.

Згадане рішення на момент вирішення спору виконано не було та до органів Державної виконавчої служби не пред'являлась, а тому є обов'язковим для виконання відповідачем.

Відповідно до частини 13 статті 106 Закону про нарахування пені та накладення штрафів, передбачених частинами дев'ятою і десятою цієї статті, посадові особи виконавчих органів Пенсійного фонду в порядку, встановленому правлінням Пенсійного фонду, виносять рішення, які протягом трьох робочих днів із дня їх винесення надсилаються страхувальнику, банку чи організації, яка здійснює виплату і доставку пенсій. Суми пені та штрафів, передбачених частинами дев'ятою і десятою цієї статті, підлягають сплаті страхувальником, банком чи організацією, яка здійснює виплату і доставку пенсій, протягом десяти робочих днів з дня одержання відповідного рішення.

Таким чином, у відповідача, який отримав згадане рішення, і який не сплатив у встановлений строк нараховані суми, виникла недоїмка по сплаті фінансових санкцій у сумі 340 грн., яка підлягає стягненню.

Судові витрати, у частині державного мита, покласти на відповідача, з вини якого спір безпідставно доведено до розгляду судом.

Керуючись статтями 71, 87, 94, 159, 160, 161, 162, 163, 167, пунктами 3, 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути з Чернівецької обласної громадської організації “Калинка ” (код 33540086) м. Чернівці вул. Миргородська, 9/18:

- на користь Управління Пенсійного фонду України в Першотравневому районі м. Чернівці (код 21430549) м. Чернівці, вул. Головна, 245 – 340 грн. недоїмки по сплаті фінансових санкцій;

-          у дохід державного бюджету 3,40 грн. державного мита.

3.          Відповідно до частини першої статті 185, частини першої-третьої, п'ятої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, сторони які беруть участь у справі, мають право оскаржити в апеляційному порядку дану постанову повністю або частково шляхом подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, які подаються в апеляційну інстанцію через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення.

Заява про апеляційне оскарження даної постанови подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, з дня складання у повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

4. Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, встановлений цим кодексом, постанова набирає сили після закінчення цього строку.

У разі надання апеляційної скарги, постанова набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                             А.А. Бутирський

Дата ухвалення рішення11.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу720630
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/99

Ухвала від 23.09.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Кожухар М.С.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 09.08.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 05.07.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Рішення від 18.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Судовий наказ від 12.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Судовий наказ від 12.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні