Ухвала
від 15.03.2018 по справі 755/3761/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/3761/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"15" березня 2018 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого в особливо важливих справах третього слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017100000001173 від 14 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

в с т а н о в и в:

слідчий ОСОБА_3 за погодженням з прокурором ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання грошових коштів здобутих злочинним шляхом, документів, пов`язаних з переміщенням на територію України спиртовмісної речовини (зимові омивачі лобового скла автомобіля, етиловий спирт, рідина зі вмістом спирту та інші спиртові суміші), обладнання на якому переробляється вказана продукція, пакувальних матеріалів (бочок, бідонів, цистерн та інше), мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, ноутбуки, чорнових записів, флеш носіїв, печаток, штампів, які є знаряддям вчинення злочину, та інших документів, які в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження можуть мати доказове значення.

Клопотання мотивовано тим, що згідно отриманих даних у період з 01.01.2017 по теперішній час ТОВ «РІАЛ ІСТЕЙТС КОМПАНІ» здійснено 40 митних оформлень концентрат антиобледенительной жидкости «ICEBERG» за кодом УКТ ЗЕД 3820 00 00 90 (протиобліднювальні суміші, ставка мита 6,5%) в зоні діяльності митного посту «Спеціалізований» КММ ДФС України у митному режимі ІМ40ТН «тимчасова митна декларація», вказаний митний режим застосовується у разі, якщо декларант або уповноважена ним особа не володіє точними відомостями про характеристики товарів, необхідні для заповнення митної декларації у звичайному порядку.

З`ясовано, що ОСОБА_6 , організатор незаконної оборудки та ОСОБА_7 , (співорганізатор, син ОСОБА_6 , засновник ТОВ «ІНТЕК ЛОФТ» та ТОВ «АСТРЕЙ-НОРД») організували канал ввезення на адресу вищевказаних суб`єктів зовнішньоекономічної діяльності з Молдови денатурованого етилового спирту з концентрацією 96% шляхом внесення до товаросупровідних документів кодів згідно з УКТ ЗЕД 3302 (суміші запашних речовин), 3814 (розчинник гідратних пробок, 3808 (дезінфікуючі засоби) та оформлення в зоні діяльності відділу митного оформлення № 4 митного посту «Спеціалізований» КММ, чим наносять збитки державі у великих розмірах.

В подальшому, після формування поставок, ємкості з етиловим спиртом завантажуються на інші вантажні автомобілі, та доставляються до кінцевих покупців, які використовують незаконно імпортований спирт для виробництва фальсифікованої парфумерної продукції.

Встановлено, що митне оформлення зазначених товарів здійснюється в зоні діяльності митного поста «Спеціалізований» Київської міської митниці ДФС України, організатором функціонування зазначеної схеми виступає ОСОБА_6 , який є директором ТОВ «ДІТЕК-ЕКО» та засновником ТОВ «РІАЛ ІСТЕЙТС КОМПАНІ», однак до своєї протиправної діяльності останній залучив директора ТОВ «Інтек Лофт» (ЄДРПОУ 41802260) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка являється родичкою ОСОБА_7 по лінії дружини.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження №42017100000001173 від 14 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що підставою для проведення обшуку за місцем за місцем проживання ОСОБА_5 є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали, яким обґрунтовується клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до такого висновку.

Дане клопотання про проведення обшуку відповідає положенням ст. 234 КПК України, оскільки містить короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання, підстави для обшуку, його мета, дані про власника приміщень, у яких планується проведення обшуку, та дані про особу у фактичному володінні якої вони знаходяться. До клопотання долучено документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Вказане клопотання подається в межах кримінального провадження № 42017100000001173 від 14 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України

Відповідно до даних, які містяться в клопотанні та матеріалах, долучених до клопотання наявні обґрунтовані підстави вважати, що за місцем проживання ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись речі, предмети, документи, що мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

Слідчим суддею перевірені можливості та встановлено пропорційний баланс між тим, що має слідчий на меті віднайти під час проведення даного обшуку та які б мали менший ступінь втручання у права та свободи осіб, таким чином слідчий суддя не вважає його непропорційним переслідуваній меті.

В п. 72 рішення Європейського суду «Ратушна проти України», зазначено, що коли держави вважають за необхідне вдаватись до таких заходів, як обшук житлових приміщень, з метою отримання доказів факту вчинення правопорушень, суд буде оцінювати, чи були підстави для виправдання таких заходів, відповідними та чи було дотримано принцип пропорційності. Суд також буде вивчати наявність у національному законодавстві ефективних гарантій від зловживань та свавілля та перевіряти, як ці гарантії працюють в окремому випадку, який розглядається. Критерії, які слід брати до уваги в цьому контексті це спосіб та обставини, за яких було ухвалено постанову про проведення обшуку, інші докази, доступні на той час, а також зміст та обсяг постанови. При цьому особлива увага має приділятись гарантіям, застосованим з метою обмежити розумними рамками вплив цього заходу.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, вважає, що обшук житла є співмірним та пропорційним переслідуваній меті.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що були вчинені кримінальні правопорушення, дані про які містяться у витягах з ЄРДР, що відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування та можуть знаходитися в зазначеному в клопотанні житлі.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, при цьому враховує, що потреби досудового розслідування в даному випадку виправдовують саме такий ступінь втручання в права та інтереси фізичних осіб.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 233-236 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати слідчому в особливо важливих справах третього слідчого відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_3 , або за його доручення іншим слідчим прокуратури м. Києва, які входять до групи слідчих та прокурорам які входять до групи прокурорів: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , що на праві власності належать ОСОБА_5 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання грошових коштів здобутих злочинним шляхом, документів, пов`язаних з переміщенням на територію України спиртовмісної речовини (зимові омивачі лобового скла автомобіля, етиловий спирт, рідина зі вмістом спирту та інші спиртові суміші), обладнання на якому переробляється вказана продукція, пакувальних матеріалів (бочок, бідонів, цистерн та інше), мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, ноутбуки, чорнових записів, флеш носіїв, печаток, штампів, які є знаряддям вчинення злочину, та інші документи, які в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження можуть мати доказове значення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу72873420
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/3761/18

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 17.05.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 22.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 16.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 15.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 15.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 15.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 15.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

Ухвала від 15.03.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Левко В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні