Ухвала
від 03.05.2018 по справі 371/464/17
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03.05.2018 Єдиний унікальний № 371/464/17 Провадження № 2/371/35/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2018 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

з секретарем Харченко І.С.,

розглянувши заяву представника ОСОБА_1 про залучення його як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача у справі за позовом Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Київській області ОСОБА_2, ОСОБА_3, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Департамент екології та природних ресурсів при Київській обласній державній адміністрації, про визнання незаконним наказу про затвердження документації із землеустрою, скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку,

У С Т А Н О В И В :

У провадженні Миронівського районного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа.

Сторони в судове засідання не з'явились.

До початку судового засідання представник ОСОБА_1 ОСОБА_4 подала до суду заяву про залучення ОСОБА_1 як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у справі.

Заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Між сторонами дійсно виник спір з приводу об'єкта нерухомості, яким є земельна ділянка з кадастровим номером 3222984000:01:004:0013, призначена для ведення особистого селянського господарства, розташована в адміністративних межах Малобукринської сільської ради Миронівського району Київської області, яка належала ОСОБА_3 на підставі свідоцтва про право власності на земельну ділянку, номер запису про право (в державному реєстрі прав) 5226623.

Згідно з частиною 1 статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За правилами частини 3 вказаної статті суд наділений правом залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, якщо встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі.

У поданій заяві про залучення третьої особи зазначено, на яких підставах третю особу належить залучити до участі у справі.

Письмовими доказами підтверджено той факт, що земельна ділянка, яка стала предметом спору, була відчужена відповідачем ОСОБА_3 та з 09 листопада 2017 року належить ОСОБА_1.

З огляду на вказані обставини, ОСОБА_1 має юридичну зацікавленість у даній справі, тому його необхідно залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача.

За встановленим правилом вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку, проте така особа має бути повідомлена про її залучення до справи з наданням їй можливості ознайомитися з матеріалами справи та взяти участь у її розгляді.

Відповідно до правил частини 5 статті 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст. 53, 258- 260 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В :

Заяву задовольнити.

Залучити ОСОБА_1 до участі у цивільній справі за позовом Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Київській області ОСОБА_2, ОСОБА_3, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Департамент екології та природних ресурсів при Київській обласній державній адміністрації, про визнання незаконним наказу про затвердження документації із землеустрою, скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Розгляд справи відкласти до 16 години 04 червня 2018 року .

Веб-адреса сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис ОСОБА_5

Згідно з оригіналом.

Суддя Л.О.Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.05.2018
Оприлюднено04.05.2018
Номер документу73759227
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/464/17

Постанова від 06.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 29.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 22.01.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 10.12.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 22.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Ухвала від 22.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Постанова від 13.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Українець Людмила Дмитрівна

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні