Вирок
від 11.06.2018 по справі 398/1546/18
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/1546/18

провадження №: 1-кп/398/360/18

ВИРОК

Іменем України

"11" червня 2018 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження № 12018120300000227 за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Олександрія Кіровоградської області, громадянина України, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , непрацюючого, неодруженого, з професійно-технічною освітою, у відповідності до ст. 89 КК України такого, що не має судимості

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України,

сторони кримінального провадження: прокурори ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , обвинувачений ОСОБА_4 , інші учасники судового провадження: потерпіла юридична особа - Куколівський навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Олександрійської районної ради Кіровоградської області, представник потерпілого ОСОБА_8 ,

В С Т А Н О В И В :

02 квітня 2018 року, близько 02 години ночі ОСОБА_4 , прибув з метою вчинення крадіжки чужого майна до території Куколівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» Олександрійської районної ради Кіровоградської області, який розташовується за адресою: Кіровоградська область, Олександрійський район, село Куколівка, вулиця Центральна, 4. Перебуваючи у вказаному місці, реалізовуючи свій протиправний намір, діючи умисно, з корисливих спонукань, впевнившись, що його дії ніким помічені не будуть, шляхом вільного доступу, пошкодив металевий паркан з металевих пругів та таємно його викрав загальною вагою чотириста вісімдесят п`ять кілограмів брухту чорного металу вартість якого склала 3234 гривні 95 копійок. В подальшому, заволодівши вказаним майном, ОСОБА_4 з місця вчинення кримінального правопорушення зник та викраденим розпорядився на власний розсуд, заподіявши Куколівському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня Школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» Олександрійської районної ради Кіровоградської області матеріальну шкоду на загальну суму 3234 гривень 95 копійок.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжка), тобто злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України.

Допитаний в судовому засіданні ОСОБА_4 вину у вчиненні злочину визнав повністю та показав, що дійсно 02 січня 2018 року, близько 02 години 00 хвилин, прибув до Куколівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня Школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» Олександрійської районної ради Кіровоградської області, який розташовується за адресою: Кіровоградська область, Олександрійський район, село Куколівка, вулиця Центральна, 4, шляхом вільного доступу таємно заволодів металевим парканом з металевих прутів, після чого здав його в металобрухт, а коштами розпорядився на власний розсуд. У вчиненому щиро розкаявся.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_4 та інші учасники процесу не оспорюють всі обставини справи і судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України, провів судовий розгляд даної справи щодо всіх її обставин із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

При призначенні обвинуваченому ОСОБА_4 покарання, суд згідно з вимогами ст. 65 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно із ст. 12 КК України є злочином невеликої тяжкості, дані про особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується посередньо, не працює, неодружений, відповідно до ст. 89 КК України є таким, що не має судимості, не має на утриманні дітей, під наркологічним та психоневрологічним диспансерним динамічним наглядом не перебуває.

Обставинами, які пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину. Обставини, що обтяжують покарання відсутні.

Беручи до уваги вказані обставини у їх сукупності, суд, враховуючи конкретні обставини вчинення злочину ОСОБА_4 , повне визнання своєї вини, його щире каяття, відсутність тяжких наслідків від вчиненого, приходить до висновку про можливість призначення ОСОБА_4 покарання у виді штрафу

На підставі викладеного, керуючись ч. 3 ст. 349, ст. ст. 368, 373-376 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.185КК України та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 гривень.

Стягнути з обвинуваченого ОСОБА_4 на користь держави процесуальні витрати на залучення експертів у розмірі 572 гривні 00 копійок.

Речові докази: п`ять мішків білого кольору з металевими арматурними прутами, загальною вагою 485 кг., які зберігаються на території металоприймальної бази в АДРЕСА_2 , передати потерпілій юридичній особі Куколівському навчально-виховному комплексу «Загальноосвітня Школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад» Олександрійської районної ради Кіровоградської області.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Апеляційного суду Кіровоградської області шляхом подачі апеляційної скарги через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції. Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Обвинуваченому та прокурору копія вироку вручається негайно після його проголошення. Учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні, копія судового рішення надсилається не пізніше наступного дня після ухвалення.

Суддя ОСОБА_1

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.06.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу74585551
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —398/1546/18

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 03.06.2019

Кримінальне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 04.03.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 04.03.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

Ухвала від 08.01.2019

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ткаченко Л. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні