Рішення
від 20.10.2008 по справі 2-293/08
ВЕЛИКОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-293/08

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2008 року     Великобезнянський районний суд Закарпатської

області в складі:

головуючої - судді Лютянської М.С.

при секретарі Каналош М.В.

за участю представника позивача ОСОБА_1, відповідача ОСОБА_2

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду смт.Великий Березний цивільну справу за позовом ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» до ОСОБА_2 про відшкодування завданої шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із зазначеним вище позовом, посилаючись на те, що працівниками Великоберезнянського РЕМ при проведенні перевірки дотримання споживачами Правил користування електричною енергією для населення у відповідача ОСОБА_2 за адресою АДРЕСА_1 було виявлено самовільне підключення до мереж ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» підсобне приміщення споживача. Позивач зазначав, що при включенні навантаження диск лічильника не обертався. Спожита таким чином електроенергія не враховувалась і не сплачувалась відповідачем., про що складено відповідний акт. Зазначеними діями позивачу завдано збитки на суму 1369 грн.35 коп., яку просить стягнути з відповідача, а також судові витрати.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 позов підтримала та просила його задовольнити з підстав, наведених в ньому.

Відповідач ОСОБА_2 позов не визнав та пояснив, що він не згідний з актом, складеним працівниками РЕМ, оскільки не був присутній при його складанні. Крім того, пояснив, що він щомісяця своєчасно сплачував за спожиту електроенергію. Також сказав, що й інші споживачі, тобто його сусіди користуються електроенергією у своїх підсобних приміщеннях.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, а також пояснення свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4, які пояснили, що при перевірці дотримання споживачем ОСОБА_2 Правил користування електричною енергією для населення було виявлено самовільне підключення до мереж ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» і при складанні акту споживач був присутній, хоча від підпису відмовився, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов обґрунтований і підлягає до задоволення з наступних підстав.

В судовому засіданні належними доказами встановлено, що споживач ОСОБА_2В порушив Правила користування електричною енергією для населення (надалі Правила), про що працівниками Великоберезнянського РЕМ складено відповідний акт.

Згідно п.48 вказаних Правил споживач несе відповідальність згідно із законодавством, зокрема, за розкрадання електричної енергії у разі самовільного підключення до електромереж і споживання електричної енергії без приладів обліку.

Відповідно до ст. 1166 ЦК України майнова шкода, завдана неправомірними рішеніями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Оскільки ОСОБА_2 допустив порушення Правил, вимога позивача про стягнення завданої шкоди в розмірі 1369 грн. 35 коп. є обгрунтованою.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 15, 60, 212-215, 218 ЦПК України, ст.1166 ЦК України, -

ВИРІШИВ:

Позов ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» до ОСОБА_2 про відшкодування завданої шкоди задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» завдану шкоду в розмірі 1369 ( одна тисяча триста шістдесят дев'ять) грн. 35 коп. та судові витрати по справі в розмірі 81 (вісімдесят одну) грн.

Рішення суду може бути оскаржено до апеляційного суду Закарпатської області через суд першої інстанції протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження, яка подається протягом 10 днів з дня проголошення рішення або в порядку ч.4 ст.295 ЦПК України.

СудВеликоберезнянський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення20.10.2008
Оприлюднено26.01.2010
Номер документу7546256
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-293/08

Ухвала від 28.01.2008

Цивільне

Апеляційний суд Львівської області

Кіт І.Н.

Рішення від 12.08.2008

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Бащенко С.М.

Рішення від 27.11.2008

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Нєсвєтова Н.М.

Рішення від 20.10.2008

Цивільне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Лютянська М. С.

Рішення від 17.09.2008

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков Андрій Олексійович

Рішення від 06.02.2008

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Ратушна В.О.

Рішення від 04.04.2008

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т.Г.

Рішення від 04.02.2008

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С.М.

Ухвала від 23.04.2008

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сорока К.М.

Рішення від 11.03.2008

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федусик В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні