Вирок
від 15.04.2008 по справі 1-35/08
ВЕЛИКОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-35/08

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2008 року     смт. Великий Березний

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді     Цибика І.Й.,  

при секретарі     Тисянчин М.В.,

з участю прокурора     Машкаринця О.І.,

потерпілого     ОСОБА_1,

підсудного     ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Великий Березний справу про обвинувачення:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець та мешканець с. Люта, 309 Великоберезнянського району, ІНФОРМАЦІЯ_2, одружений, має на утриманні двоє малолітніх дітей, не працює, в порядку ст. 89 КК України не судимий, громадянин України, в злочині передбаченому ст. 296 ч. 1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_2 6 березня 2008 року, біля 20 год. 30 хв., в будинку № 311 в с. Люта, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, з хуліганських спонукань, умисно, грубо порушуючи громадський порядок та виражаючи явну неповагу до суспільства, з особливою зухвалістю, в присутності сторонніх осіб, затіяв сварку з власником будинку ОСОБА_1, при цьому виражався в його адресу нецензурними словами, після цього схопив його за одяг і потягнув на подвір'я та продовжуючи кричати нецензурними словами, наніс йому удар кулаком в обличчя. На зауваження сторонніх осіб не реагував, а продовжуючи хуліганські дії потягнув ОСОБА_1 на центральну вулицю села та повалив на землю, в результаті чого заподіяв останньому легкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні підсудний ОСОБА_2 винним себе в інкримінованому йому злочині визнав повністю і пояснив, що 6 березня 2008 року він цілий день працював і в перервах між роботою вживав спиртні напої. Від вжитого спиртного він сильно сп'янів. Біля 20-ї години він пішов до будинку ОСОБА_1 щоб забрати ключі від бензомоторної пили. В цей час в будинку знаходилися дружина та батьки ОСОБА_1. Тоді між ним з ОСОБА_1 виникла сварка, вони вийшли надвір, де він вдарив кулаком в обличчя ОСОБА_1. Після цього він схопив останнього за одяг, витяг на вулицю і вони попадали на землю. На це підбігли односельчани які їх розборонили.

Крім власного визнання своєї вини, вина підсудного доведена слідуючими доказами.

Так, потерпілий ОСОБА_1 пояснив, що 6 березня 2008 року він знаходився на роботі і біля 19-ї год. прийшов додому повечеряти. Вдома знаходилися його дружина та батьки. Через деякий час до хати зайшов ОСОБА_2, який перебував в стані алкогольного сп'яніння і почав кричати нецензурними словами на нього та на присутніх в будинку. Він піднявся з-за столу і тоді ОСОБА_2 схопив його руками за одяг та витяг на

подвір'я, де продовжував ображати його нецензурними словами та вдарив кулаком рукою в обличчя. ОСОБА_3 став тягнути його з подвір'я на вулицю. В цей час на подвір'я вибігла його дружина, яка стала кричати на ОСОБА_3 щоб він його відпустив, але той її не слухав. Витягнувши на вулицю її чоловіка, ОСОБА_3 повалив його на землю і в цей час підбігли односельчани які їх розборонили.

Суд, в порядку ст. 299 КПК України обмежив дослідження доказів по справі допитом підсудного та потерпілого, оскільки ніхто з учасників судового розгляду не оспорив фактичні обставини справи та дослідив докази, що відносяться до предмету доказування.

Вина підсудного доведена доказами, зібраними на досудовому слідстві та дослідженими в судовому засіданні:

•   -     Протоколом усної заяви ОСОБА_1 від 11.03.2008 року, в якій він повідомляє про хуліганські дії ОСОБА_2 (а.с. 4);

•   -     Протоколом огляду місця події, яким оглянуто подвір'я будинку № 311 в с. Люта (а.с. 5-6);

•   -     Протоколами відтворення обстановки та обставин події з фототаблицями до них, з участю підсудного та потерпілого, в ході яких останні показують обставини події 06.03.2008 року (а.с. 86-92, 93-98);

•   -     Висновком судово-медичної експертизи № 288 від 26.03.2008 року згідно якого у потерпілого ОСОБА_1 виявлені тілесні ушкодження у вигляді "синця на лівій надбрівній дузі, садна на лівій гомілці", що відносяться до легких тілесних ушкоджень. Виникли вищевказані тілесні ушкодження внаслідок дії тупих твердих предметів, по ударному механізму дії, якими могли бути затиснуті в кулак руки та обуті ноги сторонньої людини, вкладаються в час події, що мала місце 06.03.2008 року і могли виникнути при обставинах про які розповідає потерпілий (а.с. 101-103).

Оцінивши всі докази в їх сукупності, суд вважає, що вина ОСОБА_2 доведена, а його дії кваліфікує за ст. 296 ч. 1 КК України, оскільки він грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного, обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання.

ОСОБА_2 вчинив злочин невеликої тяжкості, молодий за віком, має на утриманні двоє малолітніх дітей, позитивно характеризується, що дає підстави суду дійти висновку про можливість його виправлення без відбування покарання з випробуванням.

Обтяжуючою покарання обставиною суд визнає вчинення злочину в стані сп'яніння.

Цивільний позов по справі не заявлений.

Судових витрат по справі немає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_2 за ст. 296 ч. 1 КК України до двох років обмеження волі.

На підставі ст. 75, 76 КК України звільнити ОСОБА_2 від покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік та зобов'язати його повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання.

Міру запобіжного заходу до вступления вироку в законну силу залишити ОСОБА_2 підписку про невиїзд.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Закарпатської області протягом 15 діб з моменту його проголошення через цей суд.

СудВеликоберезнянський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення15.04.2008
Оприлюднено26.01.2010
Номер документу7548062
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-35/08

Ухвала від 23.03.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Полосенко В. С.

Ухвала від 18.01.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Олініченко В. В.

Постанова від 22.10.2010

Кримінальне

Бахчисарайський районний суд Автономної Республіки Крим

Янін Ігор Альбертович

Постанова від 22.10.2010

Кримінальне

Бахчисарайський районний суд Автономної Республіки Крим

Янін Ігор Альбертович

Вирок від 18.08.2009

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Дашутін Ігор Володимирович

Вирок від 18.08.2009

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Дашутін Ігор Володимирович

Ухвала від 17.03.2009

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Корнієнко Т. Ю.

Ухвала від 17.03.2009

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Корнієнко Т. Ю.

Вирок від 19.11.2008

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В.М.

Вирок від 15.04.2008

Кримінальне

Великоберезнянський районний суд Закарпатської області

Цибик І.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні