Ухвала
від 17.01.2019 по справі 691/81/19
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 691/81/19

Провадження № 1-кс/691/38/19

У Х В А Л А

17 січня 2019 рокум.Городище

Слідчий суддя Городищенського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , начальника СВ Городищенського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , осіб, відносно майна яких вирішується питання про його арешт ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Городищенського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 , погоджене з прокурором Городищенського відділу Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_7 про арешт майна,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Городищенського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 , за погодженням з прокурором Городищенського відділу Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , звернувся з клопотанням про арешт майна, в рамках кримінального провадження № 12019250110000036 від 16.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

В обґрунтування свого клопотання, слідчий посилається на те, що 16.01.2019 року надійшла заява від ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , про те, що невідома особа, шляхом підроблення документів, внесла себе до керівного складу ФГ «В`язівське», головою якого він являється.

Дану інформацію 16.01.2019 року, було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019250110000036 із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 358 КК України.

В ході проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні було встановлено, що будучи допитаним в якості потерпілого ОСОБА_8 показав про те, що, на даний час, він являється головою ФГ «В`язівське», що знаходиться по вул. Миру 1, с. В`язівок, Городищенського району, Черкаської області. Засновниками даного господарства являється він та його рідний брат ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_2 . Дане господарство вони з братом заснували у лютому місяці 2002 року, та з того часу ніяких змін в установчі документи не вносили, тобто він був і залишається головою та має виключне право підпису всіх документів, які стосуються їхнього господарства. 16.01.2019 року, близько 12.00 години, до нього на мобільний телефон зателефонував керуючий Городищенською філією «Ощадбанку» ОСОБА_9 , який в телефонній розмові повідомив йому, що нібито в Центральному відділенні «Ощадбанку», що знаходиться в м. Черкаси, невідомою особою було відкрито рахунок нібито їхнього господарства, та нібито по даному рахунку проводиться транзакція. Це його здивувало, так як в даному банку, на даний час, вони рахунків жодних не мають, а рахунки їхнього господарства знаходяться в «ПриватБанку», «Укргазбанку» та «РайффайзенБанкАваль». В районному відділенні «Ощадбанку» в них колись був рахунок, проте вони його закрили близько року тому назад. Вони відразу ж зателефонували до Городищенського державного реєстратора ОСОБА_10 та запитали, чи вносилися зміни до державного реєстру щодо зміни керівного складу ФГ «В`язівське». Той відповів їм, що 14.12.2018 року, державним реєстратором Черкаської міської ради було внесено зміни до керівного складу ФГ «В`язівське», а саме введено нового підписанта заступника голови ФГ «В`язівське» ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_3 картка № 000082938, виданий 06.06.2016 року, орган видачі № 7126, код платника податку 3657202659. Вони попросили державного реєстратора, в законному порядку, заблокувати в державному реєстрі право зазначеній вище особі вносити власний підпис на будь які операції відносно ФГ «В`язівське», що останній і зробив. Хоче зазначити про те, що будь яку особу під зазначеними вище даними, а саме ОСОБА_11 , він не знає, та ніколи раніше не знав, а тим паче не уповноважував таку особу вчиняти будь які юридичні дії від імені їхнього фермерського господарства.

Враховуючи вище викладені обставини, з метою недопущення в подальшому відчуження корпоративних прав ФГ «В`язівське», зокрема вони можуть перейти у власність іншого набувача, що позбавить можливості накладення на них арешту та повернення їх власнику, виникає необхідність у накладенні арешту на корпоративні права.

На підставі вищевикладеного, з метою належного зберігання речових доказів та недопущення їх відчуження, просив накласти арешт на корпоративні права ФГ «В`язівське», юридична адреса: вул. Миру 1-а, с. В`язівок, Городищенський район, Черкаська область.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання.

Особа, відносно майна якої вирішується питання про його арешт ОСОБА_4 не заперечував щодо задоволення клопотання.

Особа, відносно майна якої вирішується питання про його арешт ОСОБА_5 не заперечував щодо задоволення клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, осіб, відносно майна яких вирішується питання про його арешт ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , дослідивши матеріали, додані до клопотання, приходжу до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Згідно п.1 ч.2 ст.170 КПК України, арешт майна допускається з метою збереження речових доказів.

Відповідно до ч.3 ст.170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч.1 ст.98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст.177 ЦК України, об`єктами цивільних прав є речі, у тому числі гроші та цінні папери, інше майно, майнові права, результати робіт, послуги, результати інтелектуальної, творчої діяльності, інформація, а також інші матеріальні і нематеріальні блага.

Згідно ст.190 ЦК України, майном як особливим об`єктом вважаються окрема річ, сукупність речей, а також майнові права та обов`язки. Майнові права є неспоживною річчю. Майнові права визнаються речовими правами.

Також відповідно до ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя вважає, що з метою належного зберігання речових доказів та недопущення їх відчуження, на корпоративні права ФГ «В`язівське», юридична адреса: вул. Миру 1-а, с. В`язівок, Городищенський район, Черкаська область, слід накласти арешт, шляхом заборони державному реєстратору вносити дані, пов`язані зі зміною: адреси господарства; засновників господарства; розміру часток, що належать засновникам господарства; бенефіціарних власників юридичної особи; керівників господарства; розміру статутного капіталу господарства; видів діяльності господарства; відомості про органи управління господарства; осіб, які обираються (призначаються) до органу управління господарства, уповноважених представляти господарство у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені господарства без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені господарства.

З огляду на вищенаведене та керуючись ст.ст. 170, 171, 172, 173 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Городищенського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 , погоджене з прокурором Городищенського відділу Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_7 про арешт майна, в кримінальному провадженні № 12019250110000036 від 16.01.2019 року по факту скоєння кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, задоволити.

Накласти арешт на корпоративні права Фермерського господарства «В`язівське», юридична адреса: вул. Миру 1-а, с. В`язівок, Городищенський район, Черкаська область (ідентифікаційний код юридичної особи 32289172), шляхом заборони державному реєстратору вносити дані щодо Фермерського господарства «В`язівське», юридична адреса: вул. Миру 1-а, с. В`язівок, Городищенський район, Черкаська область (ідентифікаційний код юридичної особи 32289172), пов`язані зі зміною: адреси господарства; засновників господарства; розміру часток, що належать засновникам господарства; бенефіціарних власників господарства; керівників господарства; розміру статутного капіталу господарства; видів діяльності господарства; відомості про органи управління господарства; осіб, які обираються (призначаються) до органу управління господарства, уповноважених представляти господарство у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені господарства без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені господарства.

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого СВ Городищенського ВП Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 .

Ухвала підлягає до негайного виконання.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Черкаської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГородищенський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79242254
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —691/81/19

Ухвала від 23.03.2023

Кримінальне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 21.02.2023

Кримінальне

Черкаський апеляційний суд

Сіренко Ю. В.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні