Постанова
від 25.12.2008 по справі 1-135/08
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа №1-135/08 p.

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

25 грудня 2008 року сел. Софіївка

Софіївський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого-судді: Патинки А.Г.,  

при секретарі: Ульшиній І.А.,

з участю прокурора: Іванків В.В.,

потерпілої: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому попередньому судовому засіданні в залі суду сел. Софіївка справу про обвинувачення:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець: ІНФОРМАЦІЯ_2, К.- Каширського району, Волинської області, громадянин України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не військовозобов'язаний за віком, одружений, неповнолітніх дітей та утриманні не має, працюєхт. Батурінська, вагонне депо, водій; проживає: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимий;

по ст.286 ч. 1 КК України, -

УСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання слідчого СВ Софіївського РВ УМВС України в Дніпропетровській області затверджене прокурором Софіївського району про звільнення обвинуваченого ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності за примиренням сторін.

ОСОБА_2 органами досудового слідства обвинувачується в тому, що він 12 квітня 2008 року близько 13:15 години, керуючи мотоциклом марки МТ-11 державний номер 21-27 ДНА із боковим причепом рухався по автодорозі сполученням Апостолово-П'ятихатки,  яка проходить через село Ново-Олексіївка, Софіївського району, Дніпропетровської області, проїжджаючи по с. Ново-Олексіївка, рухався в напрямку сел. Апостолово, по вул.  Лєрмонтова і перевозячи в якості пасажира, на задньому пасажирському сидінні свою дружину ОСОБА_1 він побачив в кінці вулиці автомобіль працівників ДАІ, і згадав, що документи на транспортний засіб він залишив вдома, вирішив за ними повернутися, після чого він не переконавшись в безпеці свого маневру - розвороту , не подавши заздалегідь сигналів світловими покажчиками поворотів відповідного напрямку, не подавши сигналів про зміну напрямку руху рукою, несподівано примінив гальмування з одночасною зміною напрямку руху вліво - для розвороту в зворотньому напрямку , чим створив небезпеку для руху водія ОСОБА_3, який рухався на автомобілі марки Міцубісі державний номер №397-27 АВ, в тому ж напрямку і в цей же час виконуючи обгін мотоцикла, ОСОБА_3 застосувавши екстрене гальмування, запобігти зіткненню не зміг і допустив зіткнення з мотоциклом, в результаті чого пасажир мотоцикла ОСОБА_1 згідно висновку судово-медичної експертизи №59Е від 21 червня 2008 р. отримала тілесні пошкодження у виді: закритого осколкового перелому обох кісток лівої гомілки, струсу головного мозку, ці ушкодження зазвичай спричиняють тривалий розлад здоров"я (понад 21 день) і тому належить до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

Прокурор в попередньому судовому засіданні підтримала подання слідчого і просить звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності за примиренням сторін .

Потерпіла, обвинувачений підтримали заявлене клопотання.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, суд приходить до висновку, що подання слідчого обґрунтоване і підлягає задоволенню із наступних підстав:

згідно зі ст.46 КК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона примирилась з потерпілим та відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Приймаючи до уваги, що обвинувачений ОСОБА_4 раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, скоїв необережний злочин невеликої тяжкості, примирився з потерпілою, повністю усунув заподіяну шкоду, він підлягає звільненню від кримінальної відповідальності за примиренням сторін.

Виходячи із вищенаведеного, на підставі ст. 46 КК України, керуючись ст. ст. 7-1, 248 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_2 по ст.286 ч.1 КК України провадженням закрити, звільнити ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності у зв'язку з примиренням винного з потерпілою.

Запобіжний захід підписку про невиїзд скасувати.

На постанову може бути подана апеляція до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Софіївський районний суд в семидобовий строк з часу винесення постанови.

Дата ухвалення рішення25.12.2008
Оприлюднено03.03.2010
Номер документу8092240
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-135/08

Вирок від 03.12.2008

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Комендат Р.Т.

Вирок від 03.12.2008

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Комендат Р.Т.

Вирок від 07.07.2008

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Колесник С.Г.

Постанова від 04.12.2008

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Красько В.Й.

Постанова від 25.12.2008

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Патинка А.Г.

Вирок від 31.10.2008

Кримінальне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Лободюк В.А.

Вирок від 26.09.2008

Кримінальне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Божко Л.А.

Вирок від 12.02.2008

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Капля О.І.

Вирок від 06.06.2008

Кримінальне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Бухарєва Т.І.

Вирок від 06.06.2008

Кримінальне

Балаклавський районний суд міста Севастополя

Бухарєва Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні