Ухвала
від 11.04.2019 по справі 625/131/19
КОЛОМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 625/131/19

Провадження № 1-кс/625/134/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.04.2019 року с.Різуненкове

Коломацький районний суд Харківської області у складі:

слідчого судді- ОСОБА_1 ,

за участю секретаря- ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Коломацького районного суду Харківської області клопотання заступника начальника - начальника СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи у кримінальному провадженню №12019220750000029 від 12.03.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.115 КК України-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся з клопотанням у якому просить призначити судово-цитологічну експертизу, до проведення якої залучити експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз.

На обґрунтування клопотання заступник начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 зазначає, що 12 березня 2019 року близько 16:00 годині ОСОБА_4 через незачинені двері зайшов до домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , де побачив власницю вказаного домоволодіння та вважаючи, що остання може повідомити про дану подію до правоохоронних органів, з метою уникнення кримінальної відповідальності, діючи умисно, усвідомлюючи при цьому суспільно-небезпечний характер та наслідки своїх дій, свідомо допускаючи їх настання, взяв у праву руку сокиру, що знаходилась у даному домоволодіння за дерев`яну рукоятку та обухом сокири наніс близько 8 ударів у голову ОСОБА_5 , внаслідок чого остання відповідно до медичної карти стаціонарного хворого за № 944 отримала відкриту гостру черепно-мозкову травму, забій головного мозку, перелом потиличної кістки з права, множинні рублено-рвані рани голови, пара орбітальні гематоми та травматичний шок 2 ступеню. Таким чином виконавши усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі.

Відомості про кримінальне правопорушення, відповідно до вимогст.214 КПК України 12.03.2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019220750000024 за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст.115 КК України.

20.03.2019 року в ході додаткового огляду місця події за адресою АДРЕСА_1 , було вилучено: два предмета із алюмінієвого сплаву, розміром 43х3 см.- ручки до дерев`яних ящиків; два фрагменти із тканини білого кольору, які мають розміри 133х75 см. Кожна; сліди бурого кольору на стелі та стіні у вигляді багато численних капель.

Заступник начальника - начальник СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 у своєму клопотанні зазначає, що для з`ясування обставин та проведення експертизи, що мають значення для кримінального провадження необхідні спеціальні знання, проведення судово - цитологічну експертизу неможливо здійснити без наявних спеціальних знань, необхідним є призначення відповідної експертизи та залучення експерта Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз.

В судове засідання слідчий не з`явився, повідомлявся належним чином про дату, час та місце розгляду клопотання, в матеріалах справи міститься заява заступника начальника - начальника СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 в якій він просить провести судове засідання за його відсутності.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, в межах якого подається клопотання, надані докази, приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Згідност. 243 КПК України, експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1ст. 244 КПК України, у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Згідно ч. 3ст. 244 КПК України, клопотання розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду. Особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

На виконання вимог ч. 6ст. 244 КПК України, сторона обвинувачення довела, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.2,7,69,242-244,309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника - начальника СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи - задовольнити.

Призначити судово- цитологічну експертизу, до проведення якої залучити експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз.

На вирішення експерта поставити такі питання:

- чи є на наданих на дослідження змивах із плям бурого кольору виявлених на дальній стіні кухні будинку (об`єкти №№14-26) кров?

- якщо так, то кому належить кров, людині чи тварині?

- якщо кров належить людині, то яка її видова, групова та статева належність?

- чи може кров на наданих на дослідження змивах із плям бурого кольору виявлених на дальній стіні кухні будинку (об`єкти №№14-26) походити від потерпілої ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ?

- чи може кров на наданих на дослідження змивах із плям бурого кольору виявлених на дальній стіні кухні будинку (об`єкти №№14-26) походити від свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

- чи може кров на наданих на дослідження змивах із плям бурого кольору виявлених на дальній стіні кухні будинку (об`єкти №№14-26) походити від підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

- чи є на наданих на дослідження змивах (предметах) клітини з ядрами?

Під час цитологічного дослідження застосувати щадні методи, з метою проведення в подальшому молекулярно-генетичної експертизи

Окрім відповідей на поставлені питання, провести необхідні судово-цитологічні дослідження відповідно до діючих нормативів, що поширюється на конкретний випадок, з можливістю отримання відповідей на інші (не сформульовані) питання в межах судово-цитологічної експертизи.

Для дослідження експерту направити: змиви із плям бурого кольору, виявлені на дальній стіні кухні будинку (об`єкти №№14-26); зразки крові потерпілої ОСОБА_5 досліджувалися у відділі судово-імунологічної експертизи ХОБСМЕ; зразки крові підозрюваного ОСОБА_4 досліджувалися у відділі судово-імунологічної експертизи ХОБСМЕ; зразки крові свідка ОСОБА_6 досліджувалися у відділі судово-імунологічної експертизи ХОБСМЕ;

Після проведення необхідних досліджень направити висновок експерта до СВ Коломацького ВП Валківського ВП ГУНП в Харківській області.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність, передбачену ст.384, ст.385 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала виготовлена в нарадчій кімнаті, є оригіналом.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —625/131/19

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Коломацький районний суд Харківської області

Лосєв Д. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні