Ухвала
від 07.06.2019 по справі 216/4063/18
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/4063/18

провадження 2/216/1845/19

УХВАЛА

іменем України

про витребування доказів по справі

07 червня 2019 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі головуючого судді Кузнецова Р.О.,

за участі секретаря судового засідання Марущак І.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Кривому Розі клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - приватний нотаріус Кириченко Вікторія Вікторівна, про визнання заповіту недійсним,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - приватний нотаріус Кириченко Вікторія Вікторівна, про визнання заповіту недійсним.

До суду позивачем надано клопотання про повторне витребування доказів, а саме про витребування у приватного нотаріуса Василівського районного нотаріального округу Запорізької області Кириченко Вікторії Вікторівни належним чином завірені матеріали спадкової справи № 62402938, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання сторони не з`явилися. Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, суд дійшов наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 20 вересня 2018 року було задоволено клопотання позивача про витребування доказів, в тому числі витребування у приватного нотаріуса Василівського районного нотаріального округу Запорізької області Кириченко Вікторії Вікторівни належним чином завірені матеріали спадкової справи № 62402938, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Однак ухвала суду від 20 вересня 2018 року виконана не була, матеріали спадкової справи на адресу суду не надходили.

Згідно частин 1, 2статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Позивачем подано клопотання у строки, зазначені у частинах 2 та 3статті 83 ЦПК України, належним чином обґрунтовано, тому дослідивши матеріали справи, приймаючи до уваги що у представника є складнощі в наданні доказів, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Згідно ч. 6статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.84 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - приватний нотаріус Кириченко Вікторія Вікторівна, про визнання заповіту недійсним - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Василівського районного нотаріального округу Запорізької області Кириченко Вікторії Вікторівни належним чином завірені матеріали спадкової справи № 62402938, заведеної після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 148 ЦПК України за невиконання ухвали з відповідальної особи може бути стягнуто штраф в дохід державного бюджету у сумі від 0,3 до 3 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.О.Кузнецов

Дата ухвалення рішення07.06.2019
Оприлюднено12.06.2019
Номер документу82318938
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання заповіту недійсним

Судовий реєстр по справі —216/4063/18

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Погрібна О. М.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

КУЗНЕЦОВ Р. О.

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 20.09.2018

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Онопченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні