Ухвала
від 20.11.2019 по справі 525/938/19
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/938/19

У Х В А Л А

про проведення підготовчого засідання

20.11.2019 року сел. Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого-судді Хоролець В.В., при секретарі Хоменко М.М., розглянувши на підготовчому засіданні матеріали цивільної справи за позовом Акціонерного товариства Полтаваобленерго в особі Новосанжарської філії АТ Полтаваобленерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за не обліковану енергію згідно Акту про порушення №00005415 від 23.01.2017 року, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа за позовом Акціонерного товариства Полтаваобленерго в особі Новосанжарської філії АТ Полтаваобленерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за не обліковану енергію згідно Акту про порушення №00005415 від 23.01.2017 року.

З довідки виконавчого комітету Якимівської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області від 06.09.2019 року № 1454 вбачається, що за відомостями про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі територіальної громади, Єдиному державному демографічному реєстрі, громадянка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 значиться зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.35).

Загальне позовне провадження у даній справі відкрито ухвалою суду від 13.09.2019 року (а.с.36) і підготовче засідання призначено на 20.11.2019 року.

Відповідачу ОСОБА_1 за місцем її реєстрації проживання ( АДРЕСА_1 ) та місцем фактичного проживання, яке вбачається з матеріалів позовної заяви ( АДРЕСА_2 ) була направлена копія позовної заяви та доданих до неї документів, однак поштова кореспонденція їй не вручена, оскільки з відмітки вузла поштового зв`язку вбачається, що ОСОБА_1 за місцем реєстрації є інші причини, які не дали змоги виконати обов`язки щодо пересилання поштового відправлення (а.с.44), а за місцем фактичного проживання ОСОБА_1 за закінченням встановленого терміну зберігання. Однак, враховуючи положення ч.ч.7,8 ст.128 ЦПК України та те, що вона за місцем реєстрації не проживає, а за місцем фактичного проживання не отримує поштової кореспонденції, повинна вважатися такою, що належним чином сповіщена про день і час проведення підготовчого засідання у справі.

20.11.2019 року стороною позивача у справі до суду подані додаткові письмові пояснення по справі з відповідними додатками, які приєднані до матеріалів справи.

Представник позивача адвокат Юхно С.П. подала клопотання про підтримання заявлених позивачем позовних вимог та щодо проведення у справі в порядку ч.2 ст.247 ЦПК України.

Суд проводить підготовче засідання з урахуванням норм ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються на підготовчому засіданні визначено положеннями ст.197 ЦПК України.

Відповідно до змісту норм ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; вирішує заяви та клопотання учасників справи; встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд, виконавши положення ст.ст.189,197 ЦПК України, з огляду на здійснення всіх дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Враховуючи те, що відповідач у справі не проживає за місцем своєї реєстрації та за місцем фактичного проживання, яке вбачається з матеріалів позовної заяви не отримує поштову кореспонденцію, про день час судового розгляду справи відповідача необхідно повідомити в порядку ч.11 ст.128 ЦПК України через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дня розгляду справи.

Крім цього, з метою уточнення відомостей про фактичне місце проживання відповідача у справі, необхідно витребувати у Супротивнобалківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області відомості про те, чи проживає фактично громадянка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 без реєстрації в АДРЕСА_2 станом на 20 листопада 2019 року.

Також, з метою уточнення відомостей про місце знаходження відповідача у справі, необхідно витребувати в Якимівському старостинському округу виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради відомості про те, чи фактично проживає за місцем своєї реєстрації в АДРЕСА_1 громадянка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; якщо ні, то орієнтовно з якого часу.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст .128,189,197-200,247,260,261 ЦПК України , суд, -

у х в а л и в :

Підготовче провадження у даній цивільній справі закрити.

Цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Полтаваобленерго в особі Новосанжарської філії АТ Полтаваобленерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за не обліковану енергію згідно Акту про порушення №00005415 від 23.01.2017 року призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Великобагачанського районного суду Полтавської області на 09 год. 30 хв. 19.12.2019 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи в порядку, передбаченому ст.ст.128-131 ЦПК України.

Враховуючи те, що відповідач у справі ОСОБА_2 не проживає за місцем своєї реєстрації та за місцем фактичного проживання, яке вбачається з матеріалів позовної заяви не отримує поштову кореспонденцію, про день час судового розгляду справи відповідача необхідно повідомити в порядку ч.11 ст.128 ЦПК України через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дня розгляду справи.

Витребувати в строк до 15.12.2019 року з Супротивнобалківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області відомості про те, чи проживає фактично громадянка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 без реєстрації в АДРЕСА_2 станом на 20 листопада 2019 року.

Витребувати в строк до 15.12.2019 року з Якимівського старостинського округу виконавчого комітету Великобагачанської селищної ради відомості про те, чи фактично проживає за місцем своєї реєстрації в АДРЕСА_1 громадянка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; якщо ні, то орієнтовно з якого часу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя В.В.Хоролець

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено21.11.2019
Номер документу85755408
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/938/19

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Карпушин Г. Л.

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 02.03.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 20.11.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні