Ухвала
від 06.05.2020 по справі 451/477/18
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 451/477/18 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/811/431/20 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

06 травня 2020 року суддя Львівського апеляційного суду ОСОБА_2 у місті Львові, вирішуючи питання прийняття апеляційної скарги представника потерпілого ТОВ «АПК Співдружність Україна» адвоката ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від29 квітня 2020 року про застосування щодо підозрюваного ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту,

в с т а н о в и в :

Ухвалою слідчого судді Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 29 квітня 2020 року відмовлено у задоволенні клопотання слідчого СВ Радехівського ВП Червоноградського ВП ГУ НП у Львівській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного ОСОБА_4 .

Застосовано відносно підозрюваного ОСОБА_4 запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 27 червня 2020 року включно.

Не погоджуючись з ухвалою слідчого судді представник потерпілого ТОВ «АПК Співдружність Україна» - адвокат ОСОБА_3 подала апеляційну скаргу.

Вивчивши матеріали апеляційної скарги, вважаю, що апеляційну скаргуслід повернути представнику потерпілого ТОВ «АПК Співдружність Україна» адвокату ОСОБА_3 з наступних підстав.

Відповідно до вимогст.176 КПК України, запобіжний захід під час досудового розслідування застосовується слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з прокурором, або за клопотанням прокурора.

Поряд з цим, п.7 ч.1ст.393 КПК України, передбачено, що потерпілий або його законний представник чи представник мають право подати апеляційну скаргу у частині, що стосується інтересів потерпілого, але в межах вимог, заявлених ними в суді першої інстанції.

Право на звернення до суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу до відповідної особи мають згідно із положеннями ч.4 ст.176, ч.1 ст.184 КПК Українивиключно прокурор, слідчий за погодженням з прокурором. Інші учасники кримінального провадження такого права не мають.

Згідно із ч.1ст.193 КПК Українирозгляд клопотання про застосування запобіжного заходу здійснюється за участю прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, його захисника, крім випадків, передбачених частиною шостою цієї статті.

При цьому положення п.2, п.7 ч.1 ст. 56 КПК України наділяють потерпілого правом бути повідомленим про обрання зміну чи скасування щодо підозрюваного,обвинуваченогозаходів забезпечення кримінального провадження та правом оскаржувати рішення, дії чи бездіяльності слідчого, прокурора, слідчого судді, суду в порядку, передбаченому цим Кодексом.

З системного аналізу зазначених правових норм вбачається, що учасниками розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу на стадії досудового розслідування є прокурор, підозрюваний, його захисник. Відповідно зазначені особи наділені правом апеляційного оскарження судового рішення, яке приймається за результатами розгляду клопотання, поданого слідчим чи прокурором.

В той же час кримінальним процесуальним законом не передбачено право потерпілого на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді про застосування запобіжного заходу.

Відповідно до п.2 ч.3 ст. 399 КПК України апеляційна скарга повертається, якщо апеляційну скаргу подала особа, яка не має права подавати апеляційну скаргу.

З огляду на викладене, та з урахуванням того, що ухвала слідчого судді про застосування запобіжного заходу не може бути оскаржена потерпілим чи його представником, тому наявні підстави апеляційну скаргу представника потерпілого ТОВ «АПК Співдружність Україна» - адвоката ОСОБА_3 , повернути особі яка її подала.

Керуючись п.2 ч.3 ст. 399 КПК України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Апеляційну скаргу представника потерпілого ТОВ «АПК Співдружність Україна» - адвоката ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 29 квітня 2020 року про застосування щодо підозрюваного ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту повернути представнику потерпілого ТОВ «АПК Співдружність Україна» адвокату ОСОБА_3 .

Ухвала може бути оскаржена до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення06.05.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89099546
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —451/477/18

Постанова від 29.05.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Ревер В. В.

Ухвала від 29.04.2020

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Романюк М. Ф.

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 27.04.2020

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Каблак П. І.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Радехівський районний суд Львівської області

Семенишин О. З.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Радехівський районний суд Львівської області

Семенишин О. З.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Радехівський районний суд Львівської області

Семенишин О. З.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні