Ухвала
від 27.05.2020 по справі 694/637/20
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/637/20 провадження № 2/694/271/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

27.05.2020 року м. Звенигородка

Суддя Звенигородського районного суду Черкаської області Гончаренко Т.В. отримавши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Гусаківська сільська рада Звенигородського району Черкаської області про визнання заповіту недійсним,

в с т а н о в и л а:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Гусаківська сільська рада Звенигородського району Черкаської області про визнання заповіту недійсним.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України . Справа підсудна Звенигородському районному суду Черкаської області, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

На підставі ч. 4 ст. 274 ЦПК України , суд приходить до висновку, що вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження тому слід відкрити провадження в справі та призначити її до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Одночасно з поданням позовної заяви до суду надійшло клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по даній справі, а саме витребувати у державного нотаріуса Звенигородської державної нотаріальної контори Шалденко Л.В. копію заповіту, укладеного від імені ОСОБА_3 , посвідченого Гусаківською сільською радою 03.10.2018 року, зареєстроний в реєстрі за №102 та витребувати у головного лікаря комунального некомерційного підприємства Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги ОСОБА_4 довідку з відображенням інформації про перебування ОСОБА_3 на стаціонарному лікуванні у Звенигородській ЦРЛ та амбулаторному лікуванні в сімейного лікаря, час перебування, кінцевий діагноз, чи могла вона рухати руками після лікування, а також надати виписку з амбулаторної картки ОСОБА_3 з початку грудня 2017 року. В обґрунтування зазначеного клопотання зазначає, що при оскарженні заповіту необхідно надати його копію, але нотаріус відмовила її надати, крім того намагався витребувати медичні документи, що стосуються неможливості підписання заповіту покійною мамою, але йому також відмовили в наданні такої інформації, тому самостійно отримати вищевказані відомості він не має можливості, а вони потрібні для належного встановлення обставин справи, що мають суттєве значення для правильного та об`єктивного вирішення заявлених позовних вимог, тому він і звернувся з вказаним клопотанням до суду.

Ознайомившись із доводами заяви про витребування доказів, перевіривши матеріали справи, а також врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання означених доказів для доведення обставин справи, якими позивач обґрунтовує вимоги приходжу до висновку про необхідність витребування зазначених доказів.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи те, що позивачем було подано відповідне клопотання про витребування зазначених доказів в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу , та що вказана інформація має суттєве значення при розгляді даної цивільної справи та може бути доказом у справі, суд вважає, що відповідні докази повинні бути судом витребувані, а клопотання позивача - задоволено.

Керуючись ст.ст. 174-181, 183, 184, 187, 197 ЦПК України, суддя -

у х в а л и л а:

відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , моб.тел. НОМЕР_2 , електронна адреса та пошта відсутні) до ОСОБА_2 (зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , тел. невідомий, електронна адреса та пошта невідомі), третя особабез самостійних вимог: Гусаківська сільська рада Звенигородського району Черкаської області ( код ЄДРПОУ 26490740, місцезнаходження за адресою: 20263 , Черкаська область, Звенигородський район, с.Гусакове, засоби зв`язку: ( НОМЕР_3 ) НОМЕР_4 , ( НОМЕР_5 ) НОМЕР_6 ) про визнання заповіту недійсним.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання по справі на 13.07.2020 року о 09-00 годині в залі суду за адресою: м. Звенигородка, Черкаської області, пр. Шевченка № 12 - а, зал №1.

В підготовче засідання викликати сторони, та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати відзив на позовну заяву (заперечення проти позову) відповідно до ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України . Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву позивачу. Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив відповідно до ст. 179 Цивільного процесуального кодексу України . Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (наданням) відповіді відповідачу.

Відповідач протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення відповідно до ст. 180 Цивільного процесуального кодексу України . Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення та доданих до неї документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду та наданням суду документів, що підтверджують надіслання (наданням) заперечень позивачу.

Роз`яснити, що у випадку ненадання відзиву, відповіді на відзив, заперечень та доказів на підтвердження обставин на які в них здійснюється посилання справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.

Відповідно до ст. 181 ЦПК України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для подачі пояснень щодо позову або відзиву.

Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Забезпечити докази по справі шляхом зобов"язання витребувати:

- у державного нотаріуса Звенигородської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління міністрерства юстиції (м.Київ) Шалденко Лариси Василівни ( код ЄДРПОУ 02901242, адреса: поштовий індекс 20200, Черкаська область, м.Звенигородка, просп.Шевченка, 10) копію заповіту, укладеного від імені ОСОБА_3 , посвідченого Гусаківською сільською радою 03.10.2018 року, зареєстроний в реєстрі за №102;

- у головного лікаря комунального некомерційного підприємства Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги ОСОБА_4 (код ЄДРПОУ 38884956, адреса: Черкаська область, м.Звенигородка, вул.Івана Сошенка,43-б) довідку з відображенням інформації про перебування ОСОБА_3 (1937 року народження, проживала в АДРЕСА_3 , померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ) на стаціонарному лікуванні у Звенигородській ЦРЛ та амбулаторному лікуванні в сімейного лікаря, час перебування, кінцевий діагноз, чи могла вона рухати руками після лікування, а також надати виписку з амбулаторної картки ОСОБА_3 з початку грудня 2017 року.

Копію ухвали направити до Звенигородської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіонального управління Міністрерства юстиції (м.Київ) та КНП Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги Черкаської обласної державної адміністрації - для виконання та роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Надати вказану інформацію до підготовчого судового засідання, яке відбудеться 13.07.2020 року о 09 год.00 хв.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов"язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п"яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Веб-адреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/sud2305/ для отримання інформації щодо справи, що розглядається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Гончаренко

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.05.2020
Оприлюднено03.06.2020
Номер документу89549581
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —694/637/20

Постанова від 19.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Постанова від 07.12.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Рішення від 28.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Рішення від 28.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Рішення від 06.10.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні