Ухвала
від 30.06.2020 по справі 947/17449/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/17449/20

Провадження № 1-кс/947/9498/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.06.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160480004319від 14.12.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з матеріалів поданого клопотання, слідчим відділом Київського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відомості за яким внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019160480004319від 14.12.2019 за підозрою ОСОБА_6 у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3,4,5 ст. 191 КК України.

Згідно клопотання, приблизно у червні 2013 року, більш точно дату не надалось за можливе установити, у ОСОБА_6 , яка була обрана головою ЖБК «Комфорт» і була наділена адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями, тобто будучи службовою особою та обізнаною про порядок здійснення фінансово-господарської діяльності кооперативу, із корисливих мотивів, виник злочинний умисел, направлений на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб-інвесторів, тобто асоційованих членів кооперативу, під приводом здійснення будівництва в установленому законом порядку, шляхом зловживання своїм службовим становищем, у великому та особливо великому розмірах.

При цьому, згідно клопотання, у ОСОБА_6 , як голови правління ЖБК «Комфорт» були відсутні правові підстави та реальний намір на проведення будівельних робіт з будівництва житлового будинку в установленому Законами України та нормативними актами порядку, однак останній вдалось переконати асоційованих членів кооперативу у продовжені роботи кооперативу та фактично продовжити протиправну діяльність спрямовану на заволодіння грошовими коштами за обставин, як вони викладені у клопотанні.

В рамках даного кримінального провадження, 29.06.2020 обґрунтовано повідомлено про підозру громадянку ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку Одеської області, Тарутинського району, с.Серпневе, громадянку України, українку, зареєстровану за адресою: АДРЕСА_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3,4,5 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування, з метою виявлення та вилучення бухгалтерських документів, документів ЖБК «Комфорт» (код за ЄДРПОУ 38784933), речей, предметів, чорнових записів, печаток, штампів, бланків офіційних документів, матеріальних носіїв інформації та інших речей та документів, що мають вагоме значення для досудового розслідування29.06.2020 на підставі ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 від 25.06.2020 (Справа №947/17449/20) було проведено обшук за місцем мешкання громадянки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

За даними досудового розслідування ОСОБА_6 фактично користується індивідуальним (банківським) сейфом № НОМЕР_1 , що знаходиться уПриморському відділені (м. Одеса) Одеської регіональної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» за адресою: м. Одеса, вул.Черняховського, буд. 24.

Враховуючи викладене, а також те, що є достатні підстави вважати, що за адресою: м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 24 Приморське відділення (м. Одеса) Одеської регіональної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» (код за ЄДРПОУ 23876031), в індивідуальному банківському сейфі №31, розміщеному в депозитному залі Банку (далі Сейф), можуть зберігатися речі тадокументи,які використовувалисьпри вчиненікримінального правопорушення,а саме:документи що свідчать про вчинене кримінальне правопорушення, чорнові записи, які підтверджують данні факти, комп`ютерна техніка, електронні носії інформації, що містять вищезазначену інформацію в електронному вигляді, грошові кошти, які було отримано злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення у кримінальному провадженні, сторона обвинувачення звертається до слідчого судді з даним клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, який підтримав подане клопотання та просив його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачається з долучених до даного клопотання матеріалів, органом досудового розслідування на теперішній час обґрунтовано здійснюється досудове розслідування в рамках даного кримінального провадження за фактом можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України, про підозру за фактом вчинення яких в рамках такого кримінального провадження 29.06.2020 року було повідомлено громадянку ОСОБА_6 .

Як вбачається з долученого до даного клопотання договору оренди індивідуального (банківського) сейфу №351 від 22.01.2020 року, в користуванні у підозрюваної ОСОБА_6 перебуває вказаний індивідуальний банківський сейф № НОМЕР_2 , який згідно матеріалів клопотання розміщений в депозитному залі Банку за адресою: м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 24 Приморське відділення (м. Одеса) Одеської регіональної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» (код за ЄДРПОУ 23876031).

З огляду на викладене, слідчий суддя приходить до переконання, що в результаті надання дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою, може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії, оскільки за вищевказаною адресою можуть зберігатися речі та документи, які мають значення доказів в рамках даного кримінального провадження.

За таких обставин, враховуючи обставини можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України та їх специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку, або ж шляхом проведення інших процесуальних дій отримані бути не можуть, оскільки, зокрема, такі документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Згідно розділу 11 договору оренди індивідуального (банківського) сейфу №351 від 22.01.2020 року, Приморське відділення Одеської регіональної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» (код за ЄДРПОУ 23876031) є користувачем приміщень, розташованих за адресою: м. Одеса, вул. Черняховського, 24.

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України, а також осіб, які можуть бути причетними до їх вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160480004319від 14.12.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 24 Приморське відділення (м. Одеса) Одеської регіональної дирекції АТ «Райффайзен Банк Аваль» (код за ЄДРПОУ 23876031), в індивідуальному банківському сейфі №31, розміщеному в депозитному залі Банку (далі Сейф), з метою відшукання та вилучення речей, документів, які використовувались при вчиненні кримінального правопорушення, а також відшкодування шкоди, завданої вчиненим ОСОБА_6 кримінальним правопорушенням, а саме:бухгалтерських документів, документів ЖБК «Комфорт» (код ЄДРПОУ 38784933), речей, предметів, чорнових записів, печаток, штампів, кліше, бланків офіційних документів, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, матеріальних носіїв інформації, мобільних терміналів, сім-карток мобільних операторів, грошових коштів отриманих злочинним шляхом та інших документів, предметів та речей, які можуть бути використані як докази та мають значення для всебічного, повного та об`єктивного розслідування кримінального провадження.

Виконання ухвали доручити слідчому слідчого відділу Київського відділу поліції в м. Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській областімайору поліції ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи лейтенанту поліції ОСОБА_7 , лейтенанту поліції ОСОБА_3 , капітану поліції ОСОБА_8 , лейтенанту поліції ОСОБА_9 , а також іншим слідчим з числа слідчої групи по вказаному кримінальному провадженню, процесуальному керівнику у кримінальному провадженні прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_5 , прокурору Одеськоїмісцевої прокуратури№1 ОСОБА_10 ,прокурору Одеськоїмісцевої прокуратури№1 ОСОБА_11 ,прокурору Одеськоїмісцевої прокуратури№1 ОСОБА_12 ,прокурору Одеськоїмісцевої прокуратури№1 ОСОБА_13 згідно групипрокурорів іншим процесуальним керівникам, та/або заступнику начальника ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_14 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_15 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_16 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_17 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_18 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_19 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_20 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_21 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_22 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_23 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_24 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_25 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_26 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_27 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_28 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_29 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_30 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_31 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_32 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_33 за дорученням слідчого.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу90100067
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160480004319від 14.12.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —947/17449/20

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 13.11.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні