Ухвала
від 12.10.2020 по справі 914/2589/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.10.2020 Справа № 914/2589/20

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Матвіїва Р.І., розглянувши матеріали

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Б25 , м. Львів,

до відповідача: Приватного підприємства ЯНА БУД , м. Трускавець, Львівська область,

предмет позову: стягнення 22 023,13 грн.,

підстава позову: порушення зобов`язань по договору на надання послуг по подачі бетону на відстань від 01.06.2017 року,

встановив:

06.10.2020 року до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Б25 до Приватного підприємства ЯНА БУД про стягнення 22 023,13 грн.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України підсудна Господарському суду Львівської області. Підстав для залишення позовної заяви без руху, для відмови в прийняті позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Суд зазначає, що позивачем у прохальній частині позовної заяви заявлено клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 250 ГПК України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

У випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження (ч. 2 ст. 250 ГПК України).

Суд враховує, що відповідно до ст. 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч.5 ст.12 Господарського процесуального кодексу України).

Враховуючи ціну даного позову, категорію та предмет спору, обраний позивачем спосіб захисту та обставини, наведені в позовній заяві, суд зазначає, що доцільним є здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Відтак, клопотання позивача підлягає задоволенню.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч. 5 ст. 252 ГПК України). Позивачем не заявлено клопотання про розгляд справи без участі представників. На стадії відкриття провадження у справі суд не вбачає підстав здійснювати розгляд справи з викликом сторін з власної ініціативи.

Задовольняючи клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та вважаючи за доцільне здійснювати розгляд справи без виклику сторін, суд звертає увагу відповідача на можливість подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 248 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 2, ч. 3 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 8, 12, 20, 162, 164, 172, 176, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 914/2589/20.

2. Розгляд даної справи в порядку спрощеного провадження здійснювати без судового засідання та без виклику сторін.

3. Розгляд справи по суті починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі - 12.11.2020 року.

4. Встановити відповідачу строк - 15 днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов та заяви з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження у разі їх наявності. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачу строк - 5 днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

6 . Встановити відповідачу строк - 5 днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

7. Відзив на позовну заяву (відповідь на відзив) із відповідними доказами про їх відправку іншій стороні мають бути в зазначені терміни надіслані на адресу Господарського суду Львівської області або подані через канцелярію суду.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на сторінці Господарського суду Львівської області https://court.gov.ua/sud5015/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Р.І. Матвіїв

Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92193298
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 22 023,13 грн., підстава позову: порушення зобов`язань по договору на надання послуг по подачі бетону на відстань від 01.06.2017 року

Судовий реєстр по справі —914/2589/20

Ухвала від 24.05.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Рішення від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні