Ухвала
від 11.12.2020 по справі 914/2589/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

11.12.2020 справа № 914/2589/20

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Матвіїва Р.І., розглянувши матеріали

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Б25 , м. Львів,

до відповідача: Приватного підприємства ЯНА БУД , м. Трускавець, Львівська область,

предмет позову: стягнення 22 023,13 грн.,

підстава позову: порушення зобов`язань по договору на надання послуг по подачі бетону на відстань від 01.06.2017 року,

встановив:

06.10.2020 року до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Б25 до Приватного підприємства ЯНА БУД про стягнення 22 023,13 грн.

Ухвалою суду від 12.10.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, ухвалено здійснювати розгляд даної справи в порядку спрощеного провадження без судового засідання та без виклику сторін. Зазначено, що розгляд справи по суті починається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі - 12.11.10 р., а також встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позов, заяви з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та заперечення на відповідь на відзив, позивачу - строк на подання відповіді на відзив, роз`яснено, що процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до Господарського процесуального кодексу України обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися сторонами протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 7 ст. 120 ГПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

30.11.2020 року до суду повернувся конверт, адресований відповідачу на відому суду юридичну адресу - 82200, Львівська область, м. Трускавець, вул. Івасюка, 15/87 яка відповідає надим, що розміщені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Інших адрес суду не повідомлено, із матеріалів справи не встановлено.

04.12.2020 року судом здійснено повідомлення відповідача про відкрите провадження в даній справі шляхом телефонограми, яку прийнято ОСОБА_1 .

09.12.2020 року на електронну адресу суду від керівника відповідача надійшла заява про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, до якої долучено докази сплати боргу.

Відповідно до ч. ч. 5-8 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву. При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення. Судові дебати не проводяться.

Суд звертає увагу на приписи ч.ч.1, 2 ст.2 ГПК України стосовно того, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Серед принципів господарського судочинства є, зокрема, верховенство права, рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін, розумність строків розгляду справи судом.

Розглянувши подане відповідачем клопотання, суд зазначає, що на даний час підстав для зміни провадження в даній справі на загальне не вбачає, адже за умови підтвердження самим відповідачем обставини сплати боргу, який є предметом спору в даній справі, складність справи, яка б вимагала розгляду за правилами загального позовного провадження, не доведено. Водночас, для повного та об`єктивного з`ясування обставин справи та погашення заборгованості після відкриття провадження в даній справі, суд вважає за необхідне та доцільне призначити судове засідання з викликом сторін для розгляду справи по суті, в якому буде вирішено клопотання відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 120 ГПК України ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії.

Керуючись ст. ст. 2, 120, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1 . Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 23.12.20 о 09:00 год. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

2 . Сторонам забезпечити обов`язкову явку представників в судове засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суд повідомляє, що учасники справи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та інші особи мають право доступу до матеріалів даної справи в електронному вигляді в системі "Електронний суд" після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, доцільно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги Електронного суду можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015 /.

Для осіб, які зареєстровані в системі Електронний суд , повідомлення, повістки, судові рішення та інші процесуальні документи надсилаються в електронному вигляді автоматично.

Для забезпечення належного та своєчасного обміну процесуальними документами в електронному вигляді учасникам справи необхідно повідомити суду свої електронні адреси одночасно із поданням відповідної письмової заяви про надіслання документів виключно в електронному вигляді, а державним (місцевим) органам влади - надати згоду на можливість надсилання судових рішень на електронні адреси, вказані на їх офіційних сайтах чи на бланках документів.

Суддя Р.І. Матвіїв

Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено11.12.2020
Номер документу93465846
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 22 023,13 грн., підстава позову: порушення зобов`язань по договору на надання послуг по подачі бетону на відстань від 01.06.2017 року

Судовий реєстр по справі —914/2589/20

Ухвала від 24.05.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Рішення від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні