Ухвала
від 27.01.2021 по справі 914/2589/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27.01.2021 Справа № 914/2589/20

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Матвіїва Р.І., розглянувши матеріали

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Б25 , м. Львів,

до відповідача: Приватного підприємства ЯНА БУД , м. Трускавець, Львівська область,

предмет позову: стягнення 22 023,13 грн.,

підстава позову: порушення зобов`язань по договору на надання послуг по подачі бетону на відстань від 01.06.2017 року,

встановив:

у провадженні Господарського суду Львівської області знаходиться справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Б25 до Приватного підприємства ЯНА БУД про стягнення 22 023,13 грн.

Ухвалою суду від 12.10.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, ухвалено здійснювати розгляд даної справи в порядку спрощеного провадження без судового засідання та без виклику сторін.

09.12.2020 року на електронну адресу суду від керівника відповідача надійшла заява про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, до якої долучено докази сплати боргу, у зв`язку з чим ухвалою суду від 11.12.2020 року призначено в даній справі судове засіданні на 23.12.2020 року з викликом сторін. Проте у зв`язку з неявкою представників сторін та надходження клопотання від відповідача про відкладення судового засідання, розгляд прави було відкладено на 27.01.2021 року.

У судове засідання 27.01.2021 року представники сторін не з`явилися. Від позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи для забезпечення явки представника, а за необхідності здійснювати розгляд справи без участі представника. Від відповідча також надійшло клопотання про відкладення розгляду справи через неможливість забезпечення ним явку представника в дане судове засідання у зв`язку з перебуванням працівників, утому числі ОСОБА_1 - юрисконсульта, у відпустці без збереження заробітної плати до 13.02.2021 року.

Суд звертає увагу, що відповідно до заяви відповідача від 07.12.2020 року останній заперечував стосовно спрощеного провадження при розгляді даної справи та зазначав про необхідність призначення у справі судов-почеркознавчої експертизи. Забезпечуючи здійснення судочинства на засадах змагальності та рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, суд вважає за доцільне відкласти судове засідання для з`ясування остаточних позицій сторін стосовно предмета спору.

Водночас, суд звертає увагу відповідача, що одним із принципів господарського судочинства є також розумність строків розгляду справи судом, а відповідно до ст. 13 ГПК України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій. Відповідно до ч. 1, ч. 4 ст. 43 ГПК України учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.У випадку зловживання процесуальними правами учасником судового процесу суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Суд звертає увагу на приписи ч.ч.1, 2 ст.2 ГПК України стосовно того, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Враховуючи наведене, суд вважає за доцільне відкласти розгляд даної справи в межах розумних строків судового провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 120 ГПК України ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії.

Керуючись ст. ст. 2, 120, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1 . Відкласти судове засідання у розгляді справи по суті на 17.02.2021 року до 16:20 год. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх.

2 . Сторонам забезпечити явку представників в судове засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суд повідомляє, що учасники справи, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та інші особи мають право доступу до матеріалів даної справи в електронному вигляді в системі "Електронний суд" після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, доцільно зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (створити поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua та подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді по конкретній справі, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України. Детальнішу інформацію про переваги Електронного суду можна отримати на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015 /.

Для осіб, які зареєстровані в системі Електронний суд , повідомлення, повістки, судові рішення та інші процесуальні документи надсилаються в електронному вигляді автоматично.

Для забезпечення належного та своєчасного обміну процесуальними документами в електронному вигляді учасникам справи необхідно повідомити суду свої електронні адреси одночасно із поданням відповідної письмової заяви про надіслання документів виключно в електронному вигляді, а державним (місцевим) органам влади - надати згоду на можливість надсилання судових рішень на електронні адреси, вказані на їх офіційних сайтах чи на бланках документів.

Суддя Р.І. Матвіїв

Дата ухвалення рішення27.01.2021
Оприлюднено01.02.2021
Номер документу94489219
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 22 023,13 грн., підстава позову: порушення зобов`язань по договору на надання послуг по подачі бетону на відстань від 01.06.2017 року

Судовий реєстр по справі —914/2589/20

Ухвала від 24.05.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Рішення від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні