Ухвала
від 15.10.2020 по справі 694/637/20
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/637/20 Провадження №2/694/271/20

У х в а л а

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

15.10.2020 року м. Звенигородка

Звенигородський районний суд Черкаської області

у складі: головуючого судді Сакун Д.І.

з участю секретаря Матвієнко А.А.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Звенигородка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , моб.тел. НОМЕР_2 , електронна адреса та пошта відсутні) до ОСОБА_2 (зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , тел. невідомий, електронна адреса та пошта невідомі), третя особа без самостійних вимог: Гусаківська сільська рада Звенигородського району Черкаської області ( код ЄДРПОУ 26490740, місцезнаходження за адресою: 20263, Черкаська область, Звенигородський район, с.Гусакове, засоби зв`язку: НОМЕР_3, (04740) 9-07-44 ) про визнання заповіту недійсним

в с т а н о в и л а:

У провадженні Звенигородського районного суду Черкаської області перебуває вказана цивільна справа.

Позивач в підготовче судове засідання не з`явився. Подав до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання без його участі. Також просить викликати свідка ОСОБА_3 та витребувати документи зазначені у позові.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник адвокат Бабенко Р.В. в підготовче судове засідання не з`явилися. Адвокат Бабенко Р.В. подав клопотання про проведення підготовчого судового засідання без його участі та участі ОСОБА_2 . Крім того, просить задоволити клопотання про виклик свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

Представник третьої особи Гусаківської сілької ради Звенигородського району, Черкаської області в підготовче судове засідання не з`явилася. Подала до суду заяву про проведення підготовчого судового засідання без її участі.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. В підготовчому судовому засіданні виконані вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України.

Згідно з п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Спір між сторонами не врегульовано.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що справа може бути призначена до судового розгляду по суті. Будь-яких інших клопотань в обґрунтування вимог та заперечень від сторін до суду не надійшло, а тому справа розглядатиметься на підставі доказів, які наявні в матеріалах справи.

За таких обставин, суд вважає підготовку справи до розгляду закінченою та можливим призначити справу до розгляду по суті.

Що стосується клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів суд вважає його обґрунтованим і таким, що підлягає до задоволення.

Так, відповідно до ч.1 та ч.3 ст.84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу . Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Оскільки позивач позбавлений можливості надати до суду докази, які знаходяться у Звенигородській державній нотаріальній конторі та КП Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги , тому суд вважає за доцільне клопотання задовольнити та витребувати такий доказ. З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Разом з тим, позивачем заявлено клопотання про виклик свідків ОСОБА_3 . Представником відповідача заявлено клопотання про виклик свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

Згідно правил статті 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.69, 84, 91,189-200 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа без самостійних вимог: Гусаківська сільська рада Звенигородського району Черкаської області про визнання заповіту недійсни та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні, яке провести 18.11.2020 року о 10.00 год .

Викликати в судове засідання учасників справи.

Клопотання позивача про виклик свідка - задоволити.

Викликати в судове засідання свідка:

- ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ).

Клопотання відповідача про виклик свідків - задоволити.

Викликати в судове засідання свідків:

- ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 );

- ОСОБА_5 ( АДРЕСА_4 );

- ОСОБА_6 ( АДРЕСА_5 );

- ОСОБА_7 ( АДРЕСА_6 );

- ОСОБА_8 ( АДРЕСА_7 ).

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити .

Витребувати у державного нотаріуса Звенигородської державної нотаріальної контори Шалденко Л.В. . копію заповіту, укладеного від імені ОСОБА_9 та посвідчений Гусаківською сільської ради 03.10.2018 року та зареєстрований в реєстрі під №102.

Витребувати у головного лікаря комунального некомерційного підприємства Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги Радьоги Г.В. довідку з відображенням інформації про перебування ОСОБА_9 , (1937р.н., жительки АДРЕСА_8 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ), на стаціонарному лікуванні у Звенигородській ЦРЛ та амбулаторному лікуванні в сімейного лікаря, час перебування, кінцевий діагноз, чи могла вона рухати руками після лікування, а також надати виписку з амбулаторної картки ОСОБА_9 з початку грудня 2017 року.

Докази надати суду до 18.11.2020 року.

Роз`яснити, що докази, які вимагає суд, слід направити безпосередньо до Звенигородського районного суду Черкаської області (місцезнаходження: просп. Шевченка, 12-а, м.Звенигородка Черкаської області).

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч.6-8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали направити до Звенигородської державної нотаріальної контори та КП Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги - для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://zv.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І. Сакун

СудЗвенигородський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92207803
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —694/637/20

Постанова від 19.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Яремко Василь Васильович

Постанова від 07.12.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 21.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Карпенко О. В.

Рішення від 28.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Рішення від 28.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Рішення від 06.10.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні