Постанова
від 27.08.2007 по справі 20-7/240
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

20-7/240

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа № 20-7/240

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

"27" серпня 2007 р.  12:27                                                                                м. Севастополь

Господарський суд міста Севастополя у складі:

судді          –Ілюхіної Г.П.,

при секретарі          –Дерепаско Л.В.,

за участю представників:

від позивача          –Луговська Г.В., податковий інспектор юридичного відділу, довіреність № 10-004/250 від 14.08.2007,

від відповідача          –не з'явився,

розглянув матеріали адміністративної справи

за          Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Севастополя

адміністративним          (99011, м.Севастополь, вул. Кулакова, 37)

позовом

до          Благодійного фонду „Приоритет”

          (99040, м. Севастополь, вул. Степова, 17)

про          припинення юридичної особи, -

Обставини справи:

02.08.2007 (вх. 1965) Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Севастополя звернулась до господарського суду м. Севастополя з адміністративним позовом до Благодійного фонду „Приоритет”  про припинення юридичної особи, з посиланням на статті 9, 19, 58, 59, 247 Господарського кодексу України, статтю 11 Закону України „Про державну податкову службу”, статтю 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців”.

ДПІ у Ленінському районі м. Севастополя обґрунтовує свої вимоги тим, що відповідач в строки, встановлені податковим законодавством, не подає звіти, декларації та інші документи, пов'язані зі сплатою податків та інших  обов'язкових платежів.

Ухвалою суду від 03.08.2007 відкрито провадження по адміністративній справі,  справу призначено до судового розгляду в порядку статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України (арк.с.1-2).

Відповідач явку уповноважених представників у судове засідання 27.08.2007 не забезпечив, витребуваних ухвалою суду від 03.08.2007 документів та доказів, відзиву на позов не надав, про причини неявки суд не повідомив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином: рекомендованою кореспонденцією за адресою реєстрації (арк.с.26-30, 31-48).

Відповідно до частини другої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення  ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

При викладених обставинах, враховуючи те, що відповідач викликався в судове засідання, зобов'язувався надати необхідні для розгляду справи документи, але в суд не з'явився та не надав витребуваних документів, суд вважає можливим розглянути справу у відсутність відповідача за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, вислухавши представника позивача, суд -

ВСТАНОВИВ:

Благодійний фонд „Приоритет” зареєстрований як юридична особа Управлінням юстиції м. Севастополя 26.10.1999 за адресою: м. Севастополь, вул. Степова, 17, знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Севастополя як платник податків з 20.01.2000 під № 00005010, ідентифікаційний код 25749319 (а.с.4, 8).

Станом на 25.06.2007 Благодійний фонд „Приоритет”  заборгованості перед бюджетом не має (а.с.14).

Відповідно до пункту 4 Прикінцевих положень Господарського кодексу України  від 16.01.2003 до господарських відносин, що виникли до набрання чинності  відповідними положеннями Господарського кодексу України, щодо тих прав і обов'язків, які продовжують існувати або виникли після набрання чинності цими положеннями.

Згідно пункту 8 статті 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” неподання юридичною особою протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для припинення юридичної особи.

На підставі пункту 4.1.4 статті 4 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань  платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податкові декларації надаються за базовий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу –протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

У порушення зазначених норм Благодійний фонд „Приоритет”  більше року, а саме: з моменту реєстрації - з 26.10.1999, не надає до Державної податкової  інспекції  у Ленінському  районі м. Севастополя декларації, фінансову звітність та інші документи та відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків, зборів (обов'язкових платежів), що підтверджується Довідкою Державної податкової інспекції в Ленінському районі м. Севастополя без номеру та дати та Актом невідповідності місцезнаходження суб'єкта підприємницької діяльності № 112/15-1 від 25.09.2006 (а.с. 13, 16).

Відповідно до статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” та пункту 17 статті 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”, припинення юридичної особи здійснюється на підставі рішення суду у разі неподання  протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності згідно законодавства. Державній податковій інспекції надано право на звернення до суду із позовними заявами в даному випадку.

Відповідно до статей 70, 71 Кодексу адміністративного судочинства України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмету доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмету доказування.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги.

Обставини, які за законом повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися ніякими іншими засобами доказування, крім випадків, коли щодо таких обставин не виникає спору.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Згідно статті 59 Господарського кодексу України, суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом. Скасування державної реєстрації позбавляє  суб'єкта господарювання статусу юридичної особи і є підставою для вилучення його з державного реєстру. Суб'єкт господарювання вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності. Такий запис вноситься після затвердження ліквідаційного балансу відповідно до вимог цього Кодексу.

За  таких  обставин,  позовні  вимоги Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя підлягають задоволенню, юридична особа Благодійного фонду „Приоритет” підлягає припиненню.

Відповідно до пункту 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі висловленого, керуючись статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців”, статтями 70, 71, 94, 128, 158-163, Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Припинити юридичну особу Благодійного фонду „Приоритет”  (99040, м. Севастополь, вул. Степова, 17, ідентифікаційний код 25749319, відомості про поточні рахунки в установах банку в матеріалах справи відсутні).

3.          Надіслати копію рішення державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації м. Севастополя після набрання рішенням законної сили для внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Постанова набирає законної сили через десять днів з дня її проголошення або з дня її складання в повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанову може бути оскаржено в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції шляхом подання в 10-денний строк з дня її проголошення або з дня складення в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або поданням апеляційної скарги в 10-денний строк без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження в порядку ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                            Г.П. Ілюхіна

Постанова складена та підписана

в порядку частини 3 статті 160 КАС України

31.08.2007 о 16 год.27 хв.

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення27.08.2007
Оприлюднено12.09.2007
Номер документу927544
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20-7/240

Ухвала від 10.02.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Рішення від 06.10.2010

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Наталія Григорівна

Ухвала від 25.06.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Постанова від 03.12.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Вовк І.В.

Ухвала від 03.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Вовк І.В.

Постанова від 17.08.2008

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Волков К.В.

Постанова від 19.03.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Вовк І.В.

Ухвала від 28.02.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Вовк І.В.

Постанова від 06.12.2007

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Борисова Ю.В.

Постанова від 27.08.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Ілюхіна Г.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні