Ухвала
від 24.03.2021 по справі 456/21/21
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/21/21

Провадження № 1-кс/442/417/2021

У Х В А Л А

про відкладення

"24" березня 2021 р. слідча суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши скаргу представника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 на бездіяльність прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області перебуває скарга представника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 на бездіяльність прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розгляд даної скарги було призначено на 24.03.2021 о 13.30 год. в приміщенні Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області (м. Дрогобич, вул. Війтівська Гора, 39, каб. 11). Проведення такого повинно було відбувати в режимі відеоконференції з Голосіївським районним судом м. Києва (вул. Полковника Потєхіна, 14А, Київ, 03127), якому було доручено забезпечити проведення відеоконференції за участю адвоката ОСОБА_4 .

Зазначену ухвалу було направлено на електронні адреси Голосіївського районного суду м. Києва та адвоката ОСОБА_4 .

Крім того, згідно наявної в матеріалах справи заявки про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою SMS повідомлення (а.с. 5) адвокату ОСОБА_4 було направлено судову повістку в системі «Електронний суд». Намагання додатково повідомити останнього за вказаним у скарзі номером телефону виявились безрезультатними.

Разом з тим, частиною 3 ст. 306 КПК України визначено, що розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

У визначений час секретарем судового засідання ОСОБА_2 було здійснено неодноразові спроби з`єднатись з Голосіївським районним судом м. Києва для проведення відеоконференції, однак останній на таке з`єднання не вийшов.

Прокурор ОСОБА_5 подав заяву в якій просив проводити розгляд скарги у його відсутності. У задоволенні скарги просив відмовити.

Враховуючи неявку адвоката ОСОБА_4 до Голосіївського районного суду м. Києва задля проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд приходить до переконання про необхідність відкладення розгляду скарги представника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 на бездіяльність прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Частиною 4статті 107 КПК Українирегламентовано, що фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Разом з тим, ст.336КПК України визначено, що суд за власної ініціативи або за клопотанням сторони чи іншого учасника процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи наявне в матеріалах справи клопотання адвоката ОСОБА_4 про неможливість своєчасно з`явитися в судове засідання до Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області, наявність технічної можливості судів (Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області та Деснянського районного суду м. Києва) провести судове засідання у режимі відеоконференції, суд вважає доцільним провести таке в режимі відеоконференції з Деснянським районним судом м. Києва.

Керуючисьст. ст. 306, 336 КПК України, суд, -

у х в. а л и в :

Розгляд скаргипредставника ОСОБА_3 адвоката ОСОБА_4 набездіяльність прокурорастосовно невнесеннявідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань відкластина25.03.2021 о 15:00 год. та провести таке в режимі відеоконференції з Деснянським районним судом м. Києва (02225, м. Київ, пр - т Маяковського, 5-В, тел. 0-800-501-492; електронна адреса суду - inbox@ds.ki.court.gov.ua).

Доручити Деснянському районному суду м. Києва забезпечити проведення відеоконференції за участю адвоката ОСОБА_4 .

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно Деснянському районному суду м. Києва та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудДрогобицький міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення24.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95763044
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —456/21/21

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 22.04.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Партика І. В.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 08.04.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 30.03.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 25.03.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 24.03.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Курус Р. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні