Рішення
від 08.06.2010 по справі 2о-59
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2о-59

2010 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 червня 2010 року Василівський ра йонний суд Запорізької облас ті

у складі: головуючо го судді Носика М .А.

при секретареві: Писаренко К.В.

за участю: представни ка заявника Малє євої А.А.

розглянувши у відкрито му судовому засіданні у залі суду у м. Василівка цивільну с праву за заявою Малобілозерс ької сільської ради Василівс ького району Запорізької обл асті, за участю заінтересова ної особи Районного комуналь ного підприємства «Василівс ьке бюро технічної інвентари зації» (далі - РКП «Василівс ьке БТІ»), про визнання будівл і безхазяйною та передачу бе зхазяйних нерухомих речей у комунальну власність, суд,

ВСТАНОВИВ:

До Василівського районно го суду із заявою звернулася Малобілозерська сільська ра да у якій вказує, що на територ ії с. Мала Білозерка Василівс ького району Запорізької обл асті було виявлено АДРЕСА_1

10 липня 2008 року Малобілозерс ька сільська рада звернулась до РКП «Василівське БТІ» з пр оханням взяти на облік будів лю, яка знаходиться за адресо ю: АДРЕСА_1, як безхазяйне м айно.

16 липня 2008 року заявником бул о опубліковано оголошення в газеті «Нова Таврія» про взя ття на облік РКП Василівське БТІ» будівлі за адресою: АД РЕСА_1 як безхазяйної.

Відповідно до інформаційн ої довідки РКП «Василівське БТІ», від 26 серпня 2008 року вказа на будівля має власника ПП «С ОТ», код ЄДПРОУ 25217930.

Відповідно до Довідки сері ї АГ №844824 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб підприємців від 07 квітня 2010 року у Єдиному держ авному реєстрі юридичних осі б та фізичних осіб підприємц ів щодо приватного підприємс тва «СОТ» наявний запис від 26 січня 2007 року про проведення д ержавної реєстрації припине ння юридичної особи у зв' яз ку з визнанням її банкрутом. Т ому, заявник просить суд прий няти рішення про визнання бу дівлі безхазяйною та передач у безхазяйної будівлі АДРЕ СА_1 в комунальну власність Малобілозерської сільської ради.

У судовому засіданні предс тавник заявника Малєєва А.А . просить задовольнити заяв у за підставами, що викладені у письмовій формі.

Представник заінтересован ої особи, який належним чином був повідомлений про час та м ісце розгляду справи, в судов е засідання не з' явився.

Вислухавши представника з аявника, дослідивши матеріал и справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню, виходя чи з наступного:

Судом встановлено, що на тер иторії с. Мала Білозерка Васи лівського району Запорізько ї області було виявлено АДР ЕСА_1

10 липня 2008 року Малобілозерс ька сільська рада звернулась до РКП «Василівське БТІ» з пр оханням взяти на облік будів лю, яка знаходиться за адресо ю: АДРЕСА_1, як безхазяйне м айно.

16 липня 2008 року заявником бул о опубліковано оголошення в газеті «Нова Таврія» про взя ття на облік РКП Василівське БТІ» будівлі за адресою: АД РЕСА_1 як безхазяйної.

Відповідно до інформаційн ої довідки РКП «Василівське БТІ», від 26 серпня 2008 року вказа на будівля має власника ПП «С ОТ», код ЄДПРОУ 25217930.

Відповідно до Довідки сері ї АГ №844824 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб підприємців від 07 квітня 2010 року у Єдиному держ авному реєстрі юридичних осі б та фізичних осіб підприємц ів щодо приватного підприємс тва «СОТ» наявний запис від 26 січня 2007 року про проведення д ержавної реєстрації припине ння юридичної особи у зв' яз ку з визнанням її банкрутом.

Відповідно до пп.11 ч.1 ст.346 ЦК У країни право власності припи няється у разі припинення юр идичної особи.

У відповідності з частиною 1 статті 335 ЦК України, безхазяй ною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий.

Згідно абз.2 ч.2 ст.335 ЦК України , після спливу одного року з дн я взяття на облік безхазяйно ї нерухомої речі вона за заяв ою органу, уповноваженого уп равляти майном відповідної т ериторіальної громади, може бути передана за рішення суд у у комунальну власність.

Відповідно до ст.273 ЦПК Украї ни, суд, встановивши, що нерухо ма річ є безхазяйною та взята на облік органом, який здійсн ює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, а також що с плив один рік з дня взяття на о блік нерухомої речі, ухвалює рішення про передачу безхаз яйної нерухомої речі у власн ість відповідної територіал ьної громади.

Згідно п.п.1 п.а ст.29 Закону Укр аїни Закону України «Про міс цеве самоврядування в Україн і» до відання виконавчих орг анів сільських, селищних, міс ьких рад належать повноважен ня щодо управління в межах, ви значених радою, майном, що нал ежить до комунальної власнос ті відповідних територіальн их громад.

Як слідує з наданих суду док ументів, та підтверджується поясненнями Малєєвої А.А. , право власності на будинок АДРЕСА_1 зареєстроване за ПП «СОТ», однак вказане підпр иємство припинено. Тому, вказ ана будівля є безхазяйною.

На підставі викладеного, ке руючись ст.335 ЦК України, ст.ст.2 72,273 ЦПК України, суд,

ВИРІШИВ:

Задовольнити зая ву Малобілозерської с ільської ради Василівського району Запорізької області, за участю заінтересованої о соби Районного комунального підприємства «Василівське б юро технічної інвентаризаці ї», про визнання будівлі безх азяйною та передачу безхазяй них нерухомих речей у комуна льну власність.

Визнати будівлю АДРЕСА_ 1 Василівського району Запо різької області безхазяйною .

Передати безхазяйну буд івлю АДРЕСА_1 в комунальну власність Малобілозерської сільської ради Василівськог о району Запорізької області .

Рішення суду набирає зако нної сили після закінчення с троку подання заяви про апел яційне оскарження, якщо заяв у про апеляційне оскарження не було подано.

Рішення суду може бути оска ржене шляхом подання заяви п ро апеляційне оскарження про тягом десяти днів з дня прого лошення рішення та апеляційн ої скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя М.А. Носик

Дата ухвалення рішення08.06.2010
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу9789716
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання будівл і безхазяйною та передачу бе зхазяйних нерухомих речей у комунальну власність, суд

Судовий реєстр по справі —2о-59

Рішення від 23.06.2011

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк В. В.

Рішення від 28.10.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Кузіна Жанна Василівна

Рішення від 17.12.2010

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук Михайло Петрович

Рішення від 22.12.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Рішення від 22.04.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Руденко Вікторія Василівна

Рішення від 29.06.2010

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Бугрій Володимир Михайлович

Рішення від 02.11.2010

Цивільне

Станично-Луганський районний суд Луганської області

Соболєв Є. О.

Ухвала від 02.11.2010

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Споришева Надія Іванівна

Ухвала від 27.10.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко Костянтин Вікторович

Рішення від 01.10.2010

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Коваленко Костянтин Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні