За вихідні заклади громадського харчування втратили 27% від обігів

Чи вплинув локдаун на кафе та ресторани.

16 листопада 2020

У вихідні з локдауном заклади громадського харчування втратили 27% обігів.

Усього за тиждень обіг кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.

Від початку карантину у березні обіги ресторанів впали на 81% в порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Проте вже з середини жовтня обіги знову падають.

Обіги закладів, дані Poster POS
Дата16 березня 202023 бер30 бер6 квіт13 квіт20 квіт27 квіт4 трав11 трав18 трав25 трав1 черв8 черв15 черв22 черв29 черв6 лип13 лип20 лип27 лип3 серп10 серп17 серп24 серп31 серп7 вер14 вер21 вер28 вер5 жовт12 жовт19 жовт26 жовт2 лист9 лист16 лист
Обіги закладів, %1004421212226222832445156657076777884878788919494959597979795979791908581

«На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари — 40%, піцерії і кальянні — 35%, фастфуд — 31%, кондитерські — 30%»,

— йдеться у дослідженні Poster.

Отримуйте аналітику від Опендатабот в Телеграм каналі

TelegramКанал Опендатабот