14% закладів харчування не повернулися до роботи після весняного локдауну

Як почувають себе ресторани після року карантину та низки локдаунів?

18 травня 2021

За період весняного локдауну кількість працюючих ресторанів скоротилася на 14%. Їх обіги скоротилися на 12%.

В 20 числах березня у Києві, Львові, Одесі був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень «червоної» зони ресторани могли працювати лише на виніс. В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігався незначний зріст.

Кількість працюючих ресторанів
Дата7 березня 202114 бер21 бер28 бер4 квiт11 квiт18 квiт25 квiт2 трав9 трав
Кількість закладів, що працювали під час локдауну весни 2021, %100999794919088908386

На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період відновитися не вдалося. Відкрилося +2% ресторанів. Обіг також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.

Обіги закладів харчування
Дата7 березня 202114 бер21 бер28 бер4 квiт11 квiт18 квiт25 квiт2 трав9 трав
Обіги закладів, що працювали під час локдауну весни 2021, %1001059186888586908888

Загалом за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.

Отримуйте аналітику від Опендатабот в Телеграм каналі

TelegramКанал Опендатабот