Рішення
від 20.07.2010 по справі 2-1854-10
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1854-10

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 липня 2010 року м. Мар`їнка

Мар`їнський районний суд Донецької області у складі г оловуючого:

судді Клікунової А.С.,

при секретарі Харьковій Л.М .,

за участю позивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду м. Мар' їнка, Донецької обл асті цивільну справу за позо вною заявою ОСОБА_2 до ОС ОБА_3, третя особа сектор гро мадянства, імміграції, реєст рації фізичних осіб Мар' їнс ького РВ ГУМВС України в Доне цькій області про зняття реє страції місця проживання, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_2 звернулась до Мар' їнського районного суду Донецької об ласті з вказаною позовною за явою, в якій просить визнати ОСОБА_3 таким, що втратив пра во на проживання в АДРЕСА_1 зобов' язати сектор громад янства, імміграції, реєстрац ії фізичних осіб Мар' їнсько го РВ ГУМВС України в Донецьк ій області здійснити зняття з реєстрації місця проживанн я ОСОБА_3 з вищезазначеног о житлового приміщення. 17 черв ня 2010 року на адресу суду від ОСОБА_2 надійшла заява, згід но якої остання уточнила поз овні вимоги, просить зобов' язати сектор громадянства, і мміграції, реєстрації фізичн их осіб Мар' їнського РВ ГУМ ВС України в Донецькій облас ті здійснити зняття ОСОБА_3 з обліку реєстрації мешкан ня в квартирі АДРЕСА_1 Ухв алою суду від 17 червня 2010 року ч асткова відмова ОСОБА_2 пр ийнята, та закрито проваджен ня у справі щодо тих вимог, від яких відмовилась позивач, су довий розгляд по суті провед ено щодо підтриманих позивач ем вимог в заяві від 17 червня 201 0 року.

ОСОБА_2, позивач по д аній цивільній справі, ОСОБ А_3, відповідач по даній циві льній справі, з знаходяться н а реєстраційному обліку за а дресою: АДРЕСА_1, що підтве рджується випискою з особово го рахунку комунального підп риємства «Міська служба єдин ого замовника» від 11 травня 2010 року, відповідними штампами щодо місця проживання в пасп ортах останніх. Основною при чиною прописки відповідача ОСОБА_3 17 березня 2004 року в сп ірній житловій квартирі є ук ладання шлюбу с позивачем О СОБА_2 19 серпня 2009 року шлюб мі ж сторонами розірвано, що під тверджується свідоцтвом про розірвання шлюбу. Після факт ичного припинення шлюбних ві дносин з жовтня 2007 року ОСОБ А_3 змінив своє місце прожив ання та на теперішній час меш кає в м. Донецьку. Оскільки від повідач ОСОБА_3 в добровіл ьному порядку не бажає здійс нити виписку з квартири АДР ЕСА_1 - ОСОБА_2 змушена зве рнутися до суду.

Позивач ОСОБА_1 у с удове засідання з' явилась, змінені позовні вимоги підтр имала, просить їх задовольни ти.

Відповідач ОСОБА_3 у судове засідання не з' яви вся, надіслав на адресу суду з аяву, в якій позовні вимоги ОСОБА_2 визнав, не заперечує проти їх задоволення. Окрім т ого, суд звертає увагу, що відп овідачем надано довіреність на ім' я позивача для зняття його з реєстраційного облік у в квартирі АДРЕСА_1, що ли ше підтверджує визнання відп овідачем позову.

Третя особа сектор гр омадянства, імміграції, реєс трації фізичних осіб Мар' їн ського РВ ГУМВС України в Дон ецькій області у судове засі дання не направив свого пред ставника, надіслав заяву, в як ій просить справу розглянути в відсутність їх представни ка.

Суд, вислухавши поясн ення позивача, вивчивши мате ріали справи, належно з' ясу вавши дійсні обставини справ и, права та обов' язки сторін , оцінки їх доводів і наданих н ими доказів, приходить до вис новку, що позовні вимоги ОС ОБА_2 підлягають задоволенн ю з наступних підстав.

Законом України від 11 грудня 2003 року № 1382 «Про свободу пересування та вільний вибі р місця проживання» встановл ено, що реєстрація - внесенн я до паспортного документа п ро місце проживання або місц е перебування із зазначенням адреси житла особи та внесен ня цих даних до реєстраційно го обліку відповідного орган у спеціально уповноваженого центрального органу виконав чої влади з питань реєстраці ї.

Судом встановлено, що квартира АДРЕСА_1 неприва тизована, входить до складу д ержавного житлового фонду. З виписки особового рахунку в ід 11 травня 2010 року вбачається, що основним наймачем кварти ри за вищезазначеною адресою є ОСОБА_2, окрім того як чле н сім' ї наймача зареєстрова ний ОСОБА_3 Відповідач О СОБА_3 поселився за вказано ю адресою як член сім' ї найм ача в передбаченому законом порядку, що підтверджується наявними на той час сімейним и стосунками (шлюбні відноси ни між сторонами), письмовими доказами, зокрема даними про прописку без зазначення тер міну проживання (штамп в пасп орті відповідача). З Акту комунального підприємства « Міська служба єдиного замовн ика» від 11 травня 2010 року склад еного на підставі опитувань сусідів, вбачається, що відпо відач ОСОБА_3 будучи зареє строваним за адресою: АДРЕС А_1 фактично в квартирі не ме шкає з жовтня 2007 року.

Згідно ст. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця прожива ння» громадянин України, а та кож іноземець чи особа без гр омадянства, які перебувають в Україні на законних підста вах, зобов' язані протягом д есяти днів після прибуття до нового місця проживання зоб ов' язаний зареєструвати мі сце проживання.

Згідно статті 7 Закон у України «Про свободу перес ування та вільний вибір місц я проживання» зняття з реєст рації місця проживання здійс нюється протягом семи днів н а підставі заяви особи, запит у органу реєстрації за новим місцем проживання особи, ост аточного рішення суду, свідо цтва про смерть.

Згідно ст. 6, 7 Закону Ук раїни «Про свободу пересуван ня та вільний вибір місця про живання», керуючись ст.ст. 10, 60, 20 9 ч. 2, 212-215, 218 суд -

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про зняття реєс трації місця проживання задо вольнити.

Зобов' язати сектор грома дянства, імміграції, реєстра ції фізичних осіб Мар' їнськ ого РВ ГУМВС України в Доне цькій області здійснити знят тя реєстрації ОСОБА_3, ІН ФОРМАЦІЯ_1 року народження в квартирі АДРЕСА_1.

Рішення може бути оскаржен о до Апеляційного суду Донец ької області через Мар' їнсь кий районний суд Донецької о бласті шляхом подачі в десят иденний строк з дня його прог олошення заяви про апеляційн е оскарження і подання після цього протягом двадцяти дні в апеляційної скарги або в по рядку ч. 4 ст. 295 ЦПК.

Суддя (підпис) А. С. Клікуно ва

Копія вірна:

Суддя А. С. Кл ікунова

Секретар

Рішення оскаржено не було та набрало законної сили 30.07.2010 року. Оригінал рішення збері гається в цивільній справі 2-18 54-10.

Суддя Мар`їнского районног о суду А. С.Клікунова

Секретар

СудМар`їнський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10490405
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1854-10

Рішення від 01.09.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Маринчук М. П.

Ухвала від 08.09.2010

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бондаренко Ірина Владиславівна

Ухвала від 21.09.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Сінєльнік Руслан Васильович

Рішення від 01.09.2010

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Маринчук Михайло Павлович

Рішення від 04.08.2010

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Білера Петро Петрович

Ухвала від 14.07.2010

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Франько Микола Якович

Рішення від 20.07.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Клікунова Анастасія Сергіївна

Рішення від 13.05.2010

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов Віктор Максимович

Рішення від 01.06.2010

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Андреєв Віктор Васильович

Рішення від 27.05.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Юр'єва Тамара Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні