Ухвала
від 26.09.2022 по справі 2-165/2007
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 2-165/2007

Провадження № 2-зз/727/23/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2022 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючого судді Чебан В.М.

при секретарі Грицик Н.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Чернівці заяву представника відповідача ПП «Артон» - Гінінгера Анатолія Залмановича про скасування заходів забезпечення позову, накладених ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 21 грудня 2006 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Артон» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

До Шевченківського районного суду м.Чернівці звернувся представник відповідача ПП «Артон» - Гінінгер А.З. з заявою про скасування забезпечення позову, накладених ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 21 грудня 2006 року на майно ПП «Артон», яке знаходиться за юридичною адресою відповідача по Проспекту Незалежності, 106 в м. Чернівці або за адресами інших орендованих ПП «Артон» приміщень вартістю, достатній для забезпечення позову в сумі 27044 грн.

Посилається на те, що ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 31 травня 2007 року прийнято відмову від позову ОСОБА_1 . Справу за позовом ОСОБА_1 до ПП «Артон» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди провадженням закрито.

Таким чином, оскільки на даний час відпала необхідність у існуванні вказаних заходів забезпечення позову, існує потреба у їх скасуванні.

Заявник - представник відповідача ПП «Артон» - Гінінгер А.З. в судове засідання не з`явився, однак спрямував до суду заяву про розгляд заяви у його відсутність, заяву про скасування заходів забезпечення позову підтримав та просив її задовольнити.

Позивач ОСОБА_1 та її представник в судове засідання не з`явились, хоча повідомлялись судом про дату, час та місце розгляду справи, клопотань про відкладення розгляду справи від них до суду не надходило.

Суд, дослідивши письмові матеріали справи вважає, що заява підлягає задоволенню.

За положеннями ст.158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала. Відмова у скасуванні забезпечення позову не перешкоджає повторному зверненню з таким самим клопотанням при появі нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування забезпечення позову. У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи. Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення. У випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Як встановлено судом, у провадженні Шевченківського районного суду м.Чернівці перебувала цивільна справа №2-165 2007 рік за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Артон» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 21 грудня 2006 року задоволено заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову та накладено арешт на майно ПП «Артон», яке знаходиться за юридичною адресою відповідача по Проспекту Незалежності, 106 в м. Чернівці або за адресами інших орендованих ПП «Артон» приміщень вартістю, достатній для забезпечення позову в сумі 27044 грн. (а.с.55).

Ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 31 травня 2007 року прийнято відмову від позову ОСОБА_1 . Справу за позовом ОСОБА_1 до ПП«Артон» провідшкодування матеріальноїта моральноїшкоди провадженням закрито. (112).

Таким чином, судом встановлено, що ухвала Шевченківського районного суду м. Чернівці від 31 травня 2007 року набрала законної сили, тому підстав для подальшого забезпечення позову на зазначене нерухоме майно немає.

На основі викладеного, дослідивши письмові докази по справі, керуючись вимогами ст.158 ЦПК України суд приходить до висновку, що вимоги заяви про скасування заходів забезпечення позову підлягають до задоволення, а саме, слід скасувати заходи забезпечення позову на майно ПП «Артон», яке знаходиться за юридичною адресою відповідача по Проспекту Незалежності, 106 в м. Чернівці або за адресами інших орендованих ПП «Артон» приміщень вартістю, достатній для забезпечення позову в сумі 27044 грн., які були вжиті відповідно до ухвали Шевченківського районного суду м.Чернівці від 21 грудня 2006 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 149-158 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача ПП «Артон» - Гінінгера Анатолія Залмановича про скасування заходів забезпечення позову, накладених ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 21 грудня 2006року за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства «Артон» про відшкодування матеріальної та моральної шкоди задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, застосовані ухвалою Шевченківського районного суду м.Чернівці від 21 грудня 2006 року, а саме: скасувати заходи забезпечення позову у вигляді арешту на майно ПП «Артон», яке знаходиться за юридичною адресою відповідача по Проспекту Незалежності, 106 в м. Чернівці або за адресами інших орендованих ПП «Артон» приміщень вартістю, достатній для забезпечення позову в сумі 27044 грн.

Виконання ухвали доручити Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно юридичного управління Чернівецької міської ради (м.Чернівці вул. Героїв Майдану,7).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду через Шевченківський районний суд міста Чернівці. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено28.09.2022
Номер документу106453239
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —2-165/2007

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Рішення від 13.02.2007

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький В.В.

Рішення від 09.02.2007

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Дубина Л.А.

Рішення від 15.05.2007

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Ліщинський A.M.

Рішення від 20.03.2007

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош С.А.

Ухвала від 25.12.2007

Цивільне

Середино-Будський районний суд Сумської області

Швець І.Є.

Рішення від 30.11.2007

Цивільне

Березанський міський суд Київської області

Голік Г.К.

Рішення від 27.11.2007

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Пономаренко В.В.

Рішення від 03.10.2007

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Вадовська А.В.

Рішення від 13.04.2007

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Шляхов В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні