Ухвала
від 21.11.2022 по справі 569/12942/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/12942/22

1-кс/569/5334/22

УХВАЛА

21 листопада 2022 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого слідчого відділення ВП №1 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (далі - слідчий), розглянувши в судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого погоджене прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , подане в рамках кримінального провадження №12021180000000167 від 10.06.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (далі - це ж кримінальне провадження) про обшук, -

ВСТАНОВИВ:

Досудове розслідування кримінального провадження розпочато на підставі матеріалів в Рівненській області ДСР НПУ, про те, що службові особи одного із органів місцевого самоврядування Рівненської області діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб із службовими особами суб`єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, у період часу 2020-2021 заволоділи бюджетними коштами, під час їх використання.

Слідчий у клопотанні вказує, що в ході досудового розслідування встановлено, що на території Рівненської області зорганізувалась злочинна група з числа посадових комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, (далі - КП «Костопількомунсервіс»), а також суб`єктів підприємницької діяльності, ТзОВ «Про-Кор Плюс», які протягом 2020-2021 років вчиняють дії спрямовані на зловживання владою, службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, під час використання коштів на придбання товарів, робіт та послуг, а також проведення ремонтних та будівельних робіт комунальній та соціальній сферах, шляхом завищення їх об`ємів та вартості.

Зокрема, встановлено, що директор КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_5 та головний інженер вказаного комунального підприємства ОСОБА_6 , разом з іншими посадовими особами Костопільської міської ради, здійснюють вплив на членів тендерного комітету КП «Костопількомунсервіс», які надають незаконні вказівки голові тендерного комітету КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_7 , а також іншим членам зазначеного комітету щодо проведення тендерів, їх відміни та обрання переможців, надаючи перевагу підконтрольним суб`єктам господарювання, а саме ТзОВ «Про-Кор Плюс».

Директором ТзОВ «Про-Кор Плюс» є ОСОБА_8 , а фактичним неофіційним власником та бенефіціаром - головний інженер КП «Костопількомунсервіс» ОСОБА_6 , який окрім цього, як ФОП здійснював та здійснює технічний нагляд під час виконання робіт по окремих об`єктах на замовлення КП «Костопількомунсервіс», внаслідок чого до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в умисно внесено та вносяться завідомо неправдиві відомості про обсяги будівельних робіт, завищення розцінок на роботи, значне завищення цін від середньориноквих на будівельні матеріали, внесено недостовірні дані щодо суми витрат по заробітній платі.

Крім того, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , залучають робітників КП «Костопількомунсервіс» у робочий час до виконання робіт на об`єктах, де згідно укладених із замовником договорів підрядниками є ТзОВ «Про-Кор Плюс», та інші суб`єкти господарювання.

Таким чином, під час виконання робіт на замовлення КП «Костопількомунсервіс», вищевказаними підконтрольними суб`єктами господарювання у змові з певними посадовими особами КП «Костопількомунсервіс» до актів приймання-виконаних робіт форми КБ-2в, вносились та вносяться завідомо неправдиві відомості, застосовувались подвійні розцінки, штучне завищення обсяги виконаних робіт, вартості будівельних матеріалів, які не відповідають проектно-кошторисній документації та тендерній документації замовника, а також закупляються для виконання робіт будівельні матеріали, що не відповідають вимогам ДСТУ та ДБН.

Загалом за здійснення технічного нагляду за об`єктами будівництва протягом 2019-2021 років, де замовником є КП «Костопількомунсервіс» на рухунок головного інженера КП «Костопількомунсервіс» - ОСОБА_6 перераховано кошти на загальну суму - 553 649 грн., на рахунок ТОВ «Про-Кор Плюс» вказане комунальне підприємство перерахувало коштів на загальну суму - 6 489 221 грн.

Злочинна діяльність службових осіб ТзОВ «Про-Кор Плюс» підтверджується матеріалами аналітичного дослідження Державної податкової служби України головного Управління ДПС у Рівненській області від 31.05.2021 №25/17-00-08-07/33556138 про результати дослідження фінансових операцій ТзОВ «Про-Кор Плюс», в ході якого за період 01.01.2020 по 31.12.2021 встановлено, що ТзОВ «Про-Кор Плюс» при оформленні актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в на загадану суму 4 871 483, 67 грн. для замовників - бюджетних установ КП «Костопількомунсервіс» та КП «УК Костопільське БЖКП» внесено недостовірні дані щодо суми витрати по заробітній платі відображеної в актах виконаних робіт , як наслідок, відбулось завищення ТзОВ «Про-Кор Плюс» суми витрат по заробітній платі, на загальну суму 420 888, 27 грн.

Відповідно, службовими особами ТзОВ «Про-Кор Плюс» вчинено дії, спрямовані на заволодіння бюджетними коштами у сумі 420 888, 27 грн.

Покликаючись на наведене, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за фактичним місцем знаходження КП «Костопількомунсервіс» за адресою: м. Костопіль, Рівненського району, Рівненської області вул. Сарненська, буд. 30 на земельній ділянці кадастровий номер 5623410100:01:001:0250, з метою відшукування речей та документів, щодо діяльності КП «Костопількомунсервіс», перелік яких наведено у клопотанні, які мають значення для кримінального провадження.

Відомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо власника земельної ділянки кадастровий номер 5623410100:01:001:0250 по вул. Сарненська, будинок 30 в м. Костопіль Рівненської області відсутні.

Дослідивши клопотання та додані матеріали, заслухавши слідчого який просив клопотання задоволити, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Оцінюючи клопотання, яке відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України, так само доведені органом досудового розслідування підстави передбачені ч.5 ст. 234 КПК України, надані до клопотання матеріали, в тому числі матеріали кримінального провадження оглянуті слідчим суддею у встановленому законодавством порядку, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку за фактичним місцем знаходження КП «Костопількомунсервіс» з метою відшукування речей та документів, щодо діяльності КП «Костопількомунсервіс», яке свідчить про вчинення кримінального правопорушення та яке планує відшукати слідчий, і саме обшук, є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання цього майна.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку у будівлях, спорудах та інших об`єктах нерухомого майна, які розташовані на земельній ділянці кадастровий номер 5623410100:01:001:0250 за адресою: Рівненська область, м. Костопіль, вул. Сарненська, 30, відомості про право власності на яку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутні, за місцем здійснення господарської діяльності КП «Костопількомунсервіс», з метою відшукання: предметів, речей та документів, щодо діяльності КП «Костопількомунсервіс», а також інших знарядь кримінального правопорушення (жорстких дисків, флеш носів, магнітних носіїв інформації та комп`ютерної техніки тощо), інформації щодо виконання робіт, придбання товарно-матеріальних цінностей, взаєморозрахунків з іншими суб`єктами господарської діяльності протягом 2019-2021 років, штампів, печаток (або відтиски печаток), чорнових записів, майна, яке здобуте в результаті його вчинення та документів, а саме:

1. Установчі та організаційно-розпорядчі документи комунального підприємства «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, а саме:

- положення про комунальне підприємство «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, в т.ч. положення про тендерний комітет та наказ про його створення, штатний розпис, копія статуту.

- колективний договір, трудові угоди, договори, контракти, рішення, розпорядження, або накази на призначення на посади та функціональні обов`язки, повноваження, посадові інструкції, а також інші документи: директора КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради ОСОБА_5 ; головного інженера КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради ОСОБА_6 ; юриста КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради ОСОБА_7 , бухгалтерів в т.ч. головного, інженерів в т.ч. провідних та головного, інших працівників, які були задіяні під час виконання договорів, контролювали якість виконаних робіт (наданих послуг), здійснювали технічний або авторський нагляд, уповноважених осіб з питань проведення публічних закупівель (відкритих торгів), а також вільні зразки підписів вищевказаних осіб, накази про прийняття, звільнення, переміщення, тимчасове виконання обов`язків працівників КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради протягом 2019 - 2021 років, а також інші документи з особових справ працівників КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради.

2. Усі документи, що стосуються проектування, авторського нагляду, технічного нагляду, виконання робіт, надання послуг та введення об`єктів в експлуатацію, на замовлення КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, по наступних об`єктах:

- Виконання проектно-кошторисних робіт "Капітальний ремонт тротуару по вулиці Б.Хмельницького в м. Костопіль ".

- Виконання проектно-кошторисних робіт "Капітальний ремонт частини тротуару по вулиці В.Стуса в м. Костопіль ".

- Виконання проектно-кошторисних робіт "Капітальний ремонт тротуару по правій стороні вулиці Степанська від будинку №8 до будинку №16 в м. Костопіль".

- Капітальний ремонт тротуару по вулиці Б. Хмельницького в м. Костопіль.

- Капітальний ремонт частини тротуару тротуару по вулиці Бурова від перехрестя з вулицею 1-го Травня до перехрестя з вулицею Проектова в м. Костопіль.

- Капітальний ремонт тротуару частини вулиці Сарненська; від перехрестя вулиць Сарненська-Прибережна до перехрестя вулиць Сарненська-Заріччя в м. Костопіль.

- Виконання проектно-кошторисних робіт "Капітальний ремонт колектора дощової каналізації, що проходить по вул. Ціолковського, вул. Курчатова, вул. Ломоносова, вул. Парківська, вул. П. Орлика, вул. Лугова в м. Костопіль, Рівненської області з експертизою проекту.

- Капітальний ремонт колектора дощової каналізації, що проходить по вул. Ціолковського, вул. Курчатова, вул. Ломоносова, вул. Парківська, вул. П. Орлика, вул. Лугова в м. Костопіль, Рівненської області.

- Розробка проектної документації "Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль.

- Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль.

- Виготовлення робочого проекту на поточний ремонт лінії лінії вуличного освітлення від ТП-293 в м. Костопіль, Рівненської області.

- Коригування робочого проекту "Капітальний ремонт Меморіалу Слави" м. Костопіль, Рівненської області.

- Розробка проектної документації "Капітальний ремонт майдану Грушевського в м. Костопіль".

- Авторський нагляд за виконанням робіт з "Капітального ремонту майдану Грушевського в м. Костопіль".

- Виготовлення робочого проекту на поточний ремонт вуличного освітлення від ТП-100 м. Костопіль, Рівненського району, Рівненської області.

- Виготовлення робочого проекту на поточний ремонт вуличного освітлення від ТП-292 м. Костопіль, Рівненського району, Рівненської області.

- Технічний нагляд за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт тротуару по вулиці 1-го Травня в м. Костопіль".

- Технічний нагляд за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт тротуару по вулиці Б. Хмельницького в м. Костопіль".

- Технічний нагляд за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт Меморіалу Слави" в м. Костопіль, Рівненської області".

- Технічний нагляд за виконанням робіт за об`єктом "Капітальний ремонт майдану Грушевського в м. Костопіль".

- Здійснення технічного нагляду за виконанням робіт з будівництва об`єкту "Капітальний ремонт колектора дощової каналізації, що проходить по вул. Ціолковського, вул. Курчатова, вул. Ломоносова, вул. Парківська, вул. П. Орлика, вул. Лугова в м. Костопіль, Рівненської області".

3 Документи щодо виготовлення та розробки проектно-кошторисної документації, а також усіх змін до неї, зокрема:

- документи, що стосуються виконання проектно-вишукувальних робіт, а також документи на підставі яких були складені технічні завдання при здійсненні закупівель, розрахунки очікуваної вартості;

- акти невідповідності, технічні завдання, розрахунки з технічних завдань, дефектні акти, завдання на проектування (коригування) та інші документи;

- договори на розробку та виготовлення проектно-кошторисної документації, зміни до них, додаткові угоди, додатки до договорів.

- висновки державних експертиз проектно-кошторисної документації, акти наданих послуг (виконаних робіт) з їх виготовлення, акти приймання - передачі, а також платіжні доручення та інші платіжні документи щодо проведення розрахунків за договорами на розробку та виготовлення проектно-кошторисної документації, що стосується виконання робіт та надання послуг по вищевказаних об`єктах;

- містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вище вказаних об`єктах (якщо такі видавались);

- усе листування між замовником, виконавцями робіт та проектантами.

4. Проектно-кошторисна документація, пов`язана із виконанням робіт по вищевказаних об`єктах.

5. Тендерна документація КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, що стосується виконання робіт та надання послуг по вищевказаних об`єктах, в тому числі:

- усі зміни та додатки до тендерної документації, тендерні пропозиції, договори на розробку та виготовлення тендерної документації, зміни до них, додаткові угоди, додатки до договорів, накази, розпорядження про залучення інших працівників для експертної участі в тендерних закупівлях (в тимчасовій або постійно діючій робочій групі), протоколи засідання, розпорядження, накази, звіти, рішення тендерного комітету, скарги учасників та рішення щодо їх розгляду, інші документи учасників подані під час вказаних закупівель;

- проекти договорів, що стосуються виконання робіт та надання послуг по вищевказаних об`єктах.

6. Технічна, юридична, фінансова, бухгалтерська документація, що стосується виконання робіт та надання послуг на вищевказаних об`єктах, а також господарських взаємовідносин КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради із: ТзОВ «Про-Кор Плюс» (код ЄДРПОУ 33556138), ФОП ОСОБА_6 протягом 2019-2021 років в тому числі:

- укладені угоди, договори, (генпідряду, підряду, субпідряду, постачання товарів, надання послуг, виконання робіт), додаткові угоди, додатки до договорів, календарні плани та плани фінансування до угод та договорів;

- виконавча документація на проведення робіт по вищевказаних об`єктах, робочі проекти, пояснювальні записки, відомості обсягів робіт, журнали виконання робіт, виконавчі схеми на ділянки виконання робіт, акти прихованих робіт;

- розрахунки матеріальних затрат генпідрядників, розрахунки використання машино-годин генпідрядниками, субпідрядниками, калькуляції (специфікації) на виконані роботи та інші документи;

- усе листування між замовником, виконавцями робіт, особами які здійснювали технічний і авторський нагляд та проектантами, в т.ч. листи від замовника, адресовані генпідряднику, листи генпідрядника адресовані замовнику, листи генпідрядника адресовані субпідряднику стосовно виконання робіт по вищевказаних об`єктах, акти приймання передачі, завдання на коригування, тощо.

- розпорядження (заявки, погодження, ордери-дозволи, інформування, схеми) про усунення загрози безпечного руху автотранспорту, в тому числі щодо обмеження руху та його перекриття, під час виконання вищезазначених робіт, повідомлення виконавців робіт про виявлення надзвичайних або аварійних ситуацій, інформація про проведення несанкціонованих робіт в смузі відведення будівельних робіт.

- акти приймання-передачі матеріалів від КП «Костопількомунсервіс» до виконавців робіт; звіти про використання матеріалів КП «Костопількомунсервіс»; акти повернення залишків невикористаних матеріалів та основних відходів, відомості руху ТМЦ.

- паспорти на асфальтобетонні суміші, плитку ФЕМ та результати лабораторних досліджень по ним, а також по іншим будівельним матеріалам, сертифікати, акти, калькуляції та інше.

- інформація виконавців робіт про проведення поточних перевірок, випробування матеріалів та устаткування та результати цих перевірок; сповіщення про необхідність приймання робіт, що підлягають закриттю, повідомлення про залучення субпідрядних організацій; документи, які надавали субпідрядники в підтвердження відповідності кваліфікаційними вимогам, документи, що підтверджують погодження КП «Костопількомунсервіс» на залучення субпідрядників; акти приймання-передачі дозвільної документації, необхідної для виконання договорів;

- журнали виконання робіт, декларації/повідомлення про початок підготовчих чи будівельних робіт, декларації готовності об`єктів до експлуатації, оригінали спеціальних журналів з окремих видів робіт, журнали по всім ділянкам по вище вказаним об`єктам.

- акти здачі-приймання виконаних (підрядних) робіт форми № КБ-2в (з відомостями витрат матеріалів та ресурсів, розрахунками загальновиробничих витрат, розрахунками рівня заробітної плати при визначенні вартості робіт на об`єкті, договірних цін), довідки про вартість виконаних робіт та витрати форми КБ-3, відомості ресурсів, довідки про вартість виконаних робіт, акти проведення взаємозвірок;

- рахунки, видаткові накладні, платіжні доручення а також бухгалтерські документи щодо проведення розрахунків за даними договорами, - об`єктні та локальні кошториси, відомості ресурсів до договірної ціни укладених договорів, кошториси наданих послуг, протоколи погодження вартості послуг за договорами між КП «Костопількомунсервіс» та генпідрядником та субпідрядником (якщо такі були) стосовно виконання робіт на вищевказаних об`єктах.

- кореспонденція, інші підтверджуючі юридичні та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради з вказаним СПД та ФОП ОСОБА_6 .

7. Документація, що стосується здійснення технічного та авторського нагляду на об`єктах, накази, рішення, розпорядження про призначення інженерів технічного нагляду чи відповідальних осіб на об`єктах, договори, угоди (додаткові угоди) на здійснення технічного та авторського нагляду із визначенням повноважень осіб, які здійснювали нагляд, журнали проведення технічного та авторського нагляду, усе листування осіб, що здійснювали технічний та авторський нагляд із проектантами та виконавцями робіт, документи щодо проведених комісійних оглядів місця робіт та відповідні акти обстеження місць робіт, доповідні записки інженерів технічного нагляду, в тому числі на внесення змін до проектно-кошторисної документації, акти наданих послуг, платіжні доручення, протоколи лабораторних досліджень асфальтобетонних сумішей та інших ТМЦ.

8. Акти перевірок КП «Костопількомунсервіс» Костопільської міської ради, органами Держаудитслужби, органами державної податкової служби, а також іншими контролюючими органами.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2022
Оприлюднено23.11.2023
Номер документу107436110
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —569/12942/22

Ухвала від 09.06.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 29.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні