Постанова
від 08.11.2010 по справі 4-250
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-250

2010р.

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

„08”листопада 2010 р. Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого-судді Бейка М.А.

секретаря Гладенької Л.Ф.

з участю прокурора Орищенка І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Калуші справу за поданням про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо підозрюваної ОСОБА_1 за ст. 185 ч. 2 КК України суд,-

встановив:

Що Ст.слідчий СВ Калуського МВ УМВС в Івано-Франківській області майор міліції Чеховський В.В. за погодженням з заступником прокурора м. Калуша, молодшим радником юстиції- Орищенком І.В. звернувся з поданням про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відносно підозрюваної ОСОБА_1

В поданні відображено, що129.07.2010 року ОСОБА_4 принесла свої особисті речі в квартиру громадянина ОСОБА_5, що у АДРЕСА_1, де також тимчасово проживала ОСОБА_1 та залишила їх на зберігання. 31.07.2010 року ОСОБА_1 перебуваючи в стані алкогольного сп”яніння , з корисливих спонукань маючи вільний доступ до залишених на зберігання речей ОСОБА_1 вирішила вчинити їх крадіжку. Виконуючи свої злочинні наміри ОСОБА_1 з метою особистого збагачення шляхом вільного доступу таємно викрала з квартири №102, що у АДРЕСА_1 , майно громадянки ОСОБА_4 , а саме: масляну батарею опалення „Скарлет”, дитячу іграшку крісло у формі кота ; дитячу іграшку у вигляді тигра; три комплекти дитячої білизни; зимову дитячу куртку; шапку дитячу зимову шерстяну із штучним хутром; кросівки дитячі осінні; два фотоальбоми; різні медикаменти; 28 пар дитячих шкарпеток; дитячі босоніжки; футболки дитячі у кількості 30 шт.; 10 пар дитячих трусів; зимові дитячі чобітки; дитячий костюм; сорочки дитячі у кількості 8 штук; дитячий спортивний костюм; дитячу піжаму; дитячий світер; 10 дитячих книжок (ілюстровані казки, оповідання; два м”яча; дві пари дитячих зимових рукавиць; сушку для волосся з насадками марки „Електрон”; жіночий костюм із тканини білого кольору; два комплекти шерстяних наборів (шапки, рукавиці шарф); жіночі осінні чоботи та спортивну сумку, всього викрала майна ОСОБА_1 на загальну суму 5515 грн..

По даному факту 28 жовтня 2010 року, відносно ОСОБА_1 було порушено кримінальну справу № 318711, за ознаками вчинення злочину передбаченого ст. 185ч.2 КК України.

5 листопада 2010 року підозрювану ОСОБА_1 було затримано в порядку ст. 115 КПК України.

На підставі наведеного, приймаючи до уваги те, що ОСОБА_1 вчинила злочин середньої тяжкості, передбачений ст. 185ч.2 КК України, санкція якого передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років позбавлення волі, а також те, що знаходячись на волі ОСОБА_1 може продовжувати вчиняти злочини, оскільки неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів і не зробивши належних висновків знову будучи судимою у 2005 році за вчинення злочину передбаченого ст..185ч.1 КК України до штрафу у розмірі 510 гривень невідбувши покарання вчинила повторно крадіжку чужого майна- злочин передбачений ст. 185ч.2 КК України. За таких обставин, для забезпечення виконання процесуальних рішень, з метою запобігти спробам ухилятися від слідства та суду, перешкоджання встановленню істини по справі та припинення злочинної діяльності а також те, що перебуваючи на волі може вчинити інші подібні злочини, перешкоджати встановлення істини по справі та скритися від слідства та суду, з метою забезпечення процесуальних рішень, слідчий просить обрати їй запобіжний захід тримання під вартою.

Суд заслухавши прокурора і слідчого, підозрювану ОСОБА_1 та перевіривши матеріали справи вважає, що подання підставне і належне до задоволення, виходячи із слідуючих підстав.

Згідно ч.1 ст.148 КПК України запобіжні заходи застосовуються з метою запобігти спробам ухилитися від слідства або суду, перешкодити встановленню істини у кримінальній справі, або продовжити злочинну діяльність.

В судовому засіданні здобуто достатньо доказів на причетність підозрюваної ОСОБА_1 до інкримінованого їй діяння. А також зясовано, що вона ніде не працює, джерело її доходів невідоме і підозрюється у вчиненні злочину середньої тяжкості, то для запобігання подальшій злочинній діяльності, перешкоджанню встановлення істини по справі і для виконання процесуальних рішень слід обрати їй запобіжний захід тримання під вартою.

На підставі викладеного й керуючись ст.ст.148, 150, 155, 165, 165-2 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

1. Подання задовольнити й обрати підозрюваній ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, уродженки та жительки АДРЕСА_2 без постійного місця проживання, громадянці України, раніше судимій, обрати міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

2.Про прийняте рішення повідомити зацікавлених осіб, а ОСОБА_1 під розписку.

3. Контроль за виконанням постанови покласти на прокурора м. Калуша.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду протягом 3 діб з часу проголошення.

Суддя Калуського

міськрайонного суду: М. А. Бейко

Дата ухвалення рішення08.11.2010
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу13066706
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-250

Постанова від 25.11.2010

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Клімашевська Ірина Валентинівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Бейко Михайло Андрійович

Постанова від 25.11.2010

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Клімашевська Ірина Валентинівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Бейко Михайло Андрійович

Постанова від 06.09.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Руснак Анатолій Іванович

Постанова від 01.09.2010

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Цилюрик Віктор Петрович

Постанова від 15.07.2010

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Харченко Людмила Георгіївна

Постанова від 12.07.2010

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Харченко Людмила Георгіївна

Постанова від 05.07.2010

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Кучерук Ігор Григорович

Постанова від 06.09.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Руснак Анатолій Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні