Постанова
від 23.11.2010 по справі 2а-1185
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                  ПОСТАНОВА

                                ІМЕНЕМ     УКРАЇНИ

                                                                                 С права № 2а-1185/2010  

                               23 листопада 2010 року                                  м. Миронівка

                         

                               Миронівський районний суд Київської області

                               в складі   головуючої  судді   Капшук  Л.О. ,  

розглянувши  в порядку  скороченого провадження справу за позовом  ОСОБА_1  до  управління Пенсійного фонду України в Миронівському районі Київської області про визнання дій протиправними, зобов»язання  провести перерахунок та виплату щомісячної державної   соціальної допомоги,  

                                   У С Т А Н О В И В :

             позивач звернулася до суду із вказаним позовом, обгрунтовуючи заявлені вимоги тим, що перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Миронівському районі, отримує пенсію за віком та  відповідно до ст. 1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» від 18.11.2004 року,  має статус «дитина війни». На підставі ст. 6 цього Закону відповідачем повинна виплачуватись щомісячна соціальна державна допомога у розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком. Відповідач не виконував вимог вказаного Закону та здійснював нарахування допомоги у меншому розмірі, відмовив у перерахунку після письмового звернення. Просила визнати відмову відповідача протиправною та зобов»язати його здійснити нарахування та виплату допомоги у вказаному розмірі за період з  01.01.2006 року по день прийняття рішення, проводити нарахування в подальшому.

             Ухвалою судді Миронівського районного суду від 26.10.2010 року  провадження у справі відкрито в частині проведення перерахунку та виплати соціальних виплат за період з 21.04.2010 року.

             Відповідач у поданих до суду запереченнях позов не визнав.  

             Позов підлягає  частковому задоволенню з наступних підстав .

             Позивач є пенсіонером за віком, перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України у Миронівському районі Київської області  і відповідно до ст. 1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» має статус «дитина війни».          

            Згідно зі статтею 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»  дітям війни пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії, підвищуються на 30 відсотків мінімальної пенсії за віком , яку призначають та виплачують управління Пенсійного фонду України за місцем  проживання осіб, які мають статус дитини війни.

             Відповідач не нараховує підвищення до пенсії у вказаному розмірі,  незважаючи на ті обставини, що вказані норми не зупинені та не змінені. Ігноруючи зазначені норми матеріального права,  відповідач відмовив позивачу у перерахунку після письмового звернення, чим порушив указане право позивача. Вказані обставини свідчать про протиправність дій відповідача.

             Нарахуванню підлягає  державна соціальна допомога у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, з відрахуванням розміру щомісячної допомоги, одержаного позивачем за вказаний період відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 530 від 28 травня 2008 року.

            Враховуючи ту обставину, що провадження у справі  відкрито  в межах строку звернення до адміністративного суду, позовні вимоги в межах вказаного строку є обґрунтованими.

             Вимоги позивача про зобов’язання відповідача в подальшому проводити перерахунок та виплату щомісячної державної допомоги не підлягають задоволенню, оскільки судове рішення має бути наслідком чинного правового регулювання і не може визначати правовідносини між сторонами на майбутнє.  

            На підставі викладеного,  ст.ст. 1,6  Закону України “Про соціальний захист дітей війни” від 18.11.2004 року,  керуючись ст.ст. 17, 18, 99, 100, 183-2, 256 КАС України, суд

                                                       ПОСТАНОВИВ:  

             позов  задоволити частково.

             Визнати протиправною відмову управління Пенсійного фонду України у Миронівському  районі Київської області у нарахуванні та виплаті  ОСОБА_1  належних сум державної соціальної грошової  допомоги як особі, що має статус "дитина війни", у розмірі, встановленому статтею 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни».  

            Зобов»язати управління Пенсійного фонду України у Миронівському районі Київської області провести перерахунок та виплату  ОСОБА_1          щомісячної державної соціальної допомоги  в розмірі 30%  мінімальної пенсії за віком відповідно до статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»  за період з 21 квітня 2010 року по 23 листопада  2010 року  з урахуванням фактично виплачених в цей термін сум.

            Позовні вимоги про зобов’язання відповідача здійснювати надалі перерахунок та виплату щомісячної державної допомоги залишити без задоволення.

           Постанова в межах суми платежу за один місяць підлягає негайному виконанню.

           Постанова може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

 

            Суддя                                             Л.О.Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.11.2010
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу13512279
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1185

Ухвала від 20.12.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Желтобрюх І.Л.

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Ленінський районний суд Автономної Республіки Крим

Красіков Сергій Іванович

Постанова від 23.11.2010

Адміністративне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Любов Олексіївна

Ухвала від 08.12.2010

Адміністративне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук Михайло Петрович

Постанова від 28.10.2010

Адміністративне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева Оксана Валентинівна

Постанова від 29.11.2010

Адміністративне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Кардашенко Олексій Анатолійович

Постанова від 08.12.2010

Адміністративне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Мула Олег Дмитрович

Постанова від 22.12.2010

Адміністративне

Станично-Луганський районний суд Луганської області

Дьоміна Олена Петрівна

Ухвала від 17.12.2010

Адміністративне

Святошинський районний суд міста Києва

Кирилюк Галина Миколаївна

Постанова від 06.12.2010

Адміністративне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Стрельченко Тетяна Григорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні