Ухвала
від 18.01.2011 по справі 10-12/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Чернівці «14»січня 2011р . колегія суддів судової пала ти у кримінальних справах Ап еляційного суду Чернівецько ї області у складі:

Головуючого Кузняк В. О.

Суддів Горецької С.О., Кифл юка В.Ф.

за участю прокурора Хоміцької Т.Б.

та адвоката ОСОБА_1

розглянула у відкритом у судовому засіданні криміна льну справу за апеляцією адв оката ОСОБА_1. в інтересах обвинуваченого ОСОБА_2 на постанову Новоселицького ра йонного суду Чернівецької об ласті від 06 січня 2010р.,

якою ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, жителю АД РЕСА_1

обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

З матеріалів справи, які з ібрані органами досудового с лідства, вбачається, що 28 груд ня 2010 року, слідчим Новоселиць кого РВ УМВС України в Чернів ецькій області відносно ОС ОБА_3, ОСОБА_4, та ОСОБА_5 було порушено кримінальну справу за ст. 185 ч.3 КК України, у зв' язку з тим, що вони в ніч з 27 на 28 грудня 2010 року за поперед ньою змовою між собою вчинил и крадіжку двох корів з примі щення корівника ДП «Рокитне» , який розташований в с. Рокитн е Новоселиць кого району Чер нівецької області, чим завда ли матеріальну шкоду на суму 6966 грн.

В апеляції адвокат ОСОБА _1 в інтересах обвинувачено го ОСОБА_3 порушує питанн я про скасування цієї постан ови та обрання останньому за побіжного заходу у вигляді з астави.

Твердить, що постано ва суду є незаконною та необґ рунтованою, оскільки, судом н е вмотивовано, яким чином йог о підзахисний перебуваючи на волі може перешкоджати вста новленню істини по справі, пр и цьому судом не було врахова но ряд обставин, які мали сутт єве значення при розгляді по дання. Заслухавши доп овідача, адвоката ОСОБА_1, який підтримав доводи апеля ційної скарги, міркування пр окурора, яка вважає, що постан ову суду, як законну слід зали шити без зміни а апеляцію без задоволення, перевіривши ма теріали справи та обговоривш и наведені в апеляції доводи , колегія суддів вважає, що вон а не підлягає задоволенню.

Справа №10-12/2011 р. Головуючий у І інст анції Ляху Г.О.

Категорія ст.165-2 КПК України Доповідач Кузняк В.О.

Згідно ст. 155 КПК Україн и, запобіжний захід у виді взя ття під варту застосовується у справах про злочини, за які законом передбачено покаран ня у виді позбавлення волі ст роком понад три роки.

Як вбачається з матеріал ів кримінальної справи орган и досудового слідства пред' явили ОСОБА_2 звинуваченн я у вчиненні тяжкого злочину , передбаченого ст.185 ч.3 КК Укра їни, за який передбачено пока рання у виді позбавлення вол і на строк понад п' ять років та в матеріалах справи є дост атньо доказів для обґрунтова ного підозрювання його у вчи ненні цього злочину.

З наданих суду процесуал ьних документах вбачається, що ОСОБА_2 раніше притягув ався до кримінальної відпові дальності за вчинення корисл ивих злочинів проти власнос ті.

Крім цього, незважаючи на те , що по вищевказаному епізоду ОСОБА_2 винним себе визна є в повному обсязі, органами д осудового слідства зібрані д ані про причетність останньо го до вчинення інших злочині в на території області.

А тому, аналізуючи матеріал и справи, беручи до уваги тяжк ість злочину в якому обвинув ачується ОСОБА_2, відсутн ість постійного місця прожив ання на території Чернівецьк ої області, що може ускладнюв ати своєчасне проведення про цесуальних дій при досудовом у слідстві, а також необхідні сть перевірки наявних даних про можливу причетність оста ннього до вчинення інших зло чинів, колегія суддів вважає , що районний суд за таких обст авин обґрунтовано прийшов до переконливого висновку про те, що забезпечити належну по ведінку такого обвинувачено го запобіжними заходами, неп ов' язаними з триманням під вартою, не можна.

Що стосується довод ів, які наведені в апеляції, ко легія суддів вважає, що вони н е дають підстав для зміни чи с касування постанови суду.

З огляду на наведене, к олегія суддів не знаходить п ідстав для задоволення апеля ції адвоката ОСОБА_1

Керуючись ст.ст. 148, 150, 155, 165, 365, 382 К ПК України колегія суддів су дової палати у кримінальних справах апеляційного суду Че рнівецької області, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляцію адвоката ОСОБ А_1 в інтересах ОСОБА_2 за лишити без задоволення, а пос танову Новоселицького район ного суду Чернівецької облас ті від 06 січня 2010 року про обран ня ОСОБА_2 запобіжного зах оду у виді взяття під варту - без зміни.

Головуючий В.О. Кузняк

Судді С.О. Горець ка

В.Ф. Ки флюк

СудАпеляційний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13634590
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-12/11

Ухвала від 18.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Нікітюк В. Д.

Ухвала від 14.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Гладкий С.В.

Ухвала від 14.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд міста Севастополя

Соловйов Є. М.

Ухвала від 11.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Дирдін Олександр Дмитрович

Ухвала від 18.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Нікітюк Віктор Деметійович

Ухвала від 02.02.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Тернопільської області

Гавриш Г. П.

Ухвала від 13.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Матус В. В.

Ухвала від 10.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Чельник О. І.

Ухвала від 19.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Федчук В. В.

Ухвала від 18.01.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Кузняк В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні