Вирок
від 15.12.2010 по справі 1-249
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-183 / 2010 р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 вересня 2010 року

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області в складі головуючого: судді - Охременка В.А.,

при секретарі Сеник О.Л.,

з участю прокурора Нагірної С.С.,

адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Новоукраїнка кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя АДРЕСА_1, цигана, гр - на України, без освіти, не

працюючого , не одруженого, на утриманні одна

неповнолітня дитина, не військовозобов”язаного,

в партіях, рухах не перебуває, раніше судимого:

29.10.2009 року Новоукраїнським р/с по ст.

190 ч.1 КК України до 2 років обм/волі з

іспитовим строком на один рік

в скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Підсудний 25 травня 2010 року близько 11 години в м. Новоукраїнка, відкрито заволодів чужим майном потерпілого ОСОБА_3, а саме: грошима в сумі 700 гривень, повторно.

Злочин було вчинено при слідуючих обставинах:

25 травня 2010 року близько 11 години підсудний, будучи раніше засудженим за ст.190 ч.1 КК України, перебуваючи на вул. Червоноармійській в м. Новоукраїнка, умисно, із корисливих спонукань, відкрито забрав з кишені куртки потерпілого ОСОБА_3 700 гривень. Відкрито викраденим розпорядився на власний розсуд, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на вищевказану суму.

Підсудний ОСОБА_2 свою вину в скоєні злочину, передбаченого ст. 186 ч.2 КК України визнав повністю пояснивши, що 25 травня 2010 року близько 11 години зустрів потерпілого на вулиці. При цьому попросив цигарок, але потерпілий відмовив. В ході розмови потерпілий поліз в кишеню куртки, звідки випали гроші, які він забрав у потерпілого.

Потерпілий в судовому засіданні пояснив, що 25 травня 2010 року вранці отримав заробітну плату в конторі ТОВ “Нива-Н” і йшов по вул. Червоноармійська в м. Новоукраїнка. Біля будинку №99 йому назустріч вийшов циган, який попросив п”ять гривень. Він відмовив йому, але той витягнув з нагрудної кишені сорочки всі отримані ним гроші та забіг у двір. Він пішов до свого знайомого та попросив піти з ним до циганів та забрати гроші. З двору вийшла мати цигана та сказала, що грошей немає, після чого вони викликали працівників міліції.

Крім цього вина підсудного підтверджується зібраними по справі доказами: протоколом огляду місця події ( а.с. 3 ) щодо вилучення викрадених грошей; протоколом огляду речових доказів ( а.с. 46 ) .

Суд кваліфікує дії підсудного за ч. 2 ст. 186 КК України оскільки він відкрито заволодів грошима в сумі 700 гривень потерпілого ОСОБА_3, будучи раніше судимим за скоєння корисливого злочину, в період відбування іспитового строку.

Обираючи міру покарання підсудному суд враховує ступінь тяжкості скоєного злочину, злочин є тяжким, особу підсудного: характеризується посередньо, обставини, що пом”якшують покарання - щире каяття, відшкодування збитків, з врахуванням обставин скоєння злочину та особи підсудного, приходить до висновку, що його виправлення не можливе без ізолювання від суспільства.

Крім того, суд вважає за необхідне частково приєднати підсудному невідбуте покарання згідно вироку Новоукраїнського райсуду від 29 жовтня 2009 року .

Керуючись ст.ст. 323,324 КПК України суд , -

З А С У Д И В :

ОСОБА_2 визнати винним по ст. 186 ч. 2 КК України та призначити покарання - чотири роки позбавлення волі

В силу ст. 71 КК України приєднати засудженому частково невідбуте покарання згідно вироку Новоукраїнського райсуду від 29 жовтня 2009 року і призначити остаточну міру покарання - чотири роки шість місяців позбавлення волі.

Строк відбуття покарання рахувати з 03 червня 2010 року.

Міру запобіжного заходу : утримання під вартою до вступу вироку в законну силу - залишити без змін.

Речові докази по справі згідно протоколу огляду та долучення ( а.с. 46-47 ) - повернути потерпілому ОСОБА_3

Вирок може бути оскаржений до Кіровоградського апеляційного суду через Новоукраїнський районний суд протягом п”ятнадцяти діб з часу проголошення, засудженим - в той же строк з часу отримання копії вироку.

Головуючий: Охременко В.А

Справа № 1- 249 / 2010 р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 грудня 2010 року

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області в складі головуючого: судді - Охременка В.А.,

при секретарі Сеник О.Л.,

з участю прокурора Пахомова В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Новоукраїнка кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_4,

ІНФОРМАЦІЯ_3, уроджен-

ця та жителя АДРЕСА_2

українця, гр-на України, освіта - середня,

не працюючого, не одруженого, військово-

зобов”язаного, в партіях і рухах не пере-

буває, раніше не судимого,

в скоєнні злочину, передбаченого ст. 186 ч.2 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Підсудний 08 липня 2010 року в м. Новоукраїнка, перебуваючи в стані алкогольного сп”яніння, із застосуванням насильства, яке не було небезпечним для життя та здоров”я потерпілого ОСОБА_5 відкрито заволодів його майном, а саме : мобільним телефоном “NOKIA X-3” вартістю 1200 гривень.

Злочин було вчинено при слідуючих обставинах:

08 липня 2010 року близько 15 години підсудний, перебуваючи в стані алкогольного сп”яніння у дворі домоволодіння ОСОБА_6 по АДРЕСА_3, умисно, з корисливих спонукань, з метою відкритого заволодіння майном, із застосуванням насильства, яке не було небезпечним для життя та здоров”я потерпілого ОСОБА_5, відкрито заволодів мобільним телефоном “NOKIA X-3” вартістю 1200 гривень, який належав потерпілому. Відкрито викраденим розпорядились на власний розсуд, спричинивши потерпілому збитки на зазначену суму.

Підсудний ОСОБА_4 свою вину в скоєнні злочину, передбаченого ст. 186 ч.2 КК України визнав повністю пояснивши, що дійсно 08 липня 2010 року зустрів потерпілого ОСОБА_5, з яким випили пляшку горілки. Перебуваючи в стані алкогольного сп”яніння, повертались по вул. Миру в м. Новоукраїнка додому. При цьому потерпілий дав йому свій телефон послухати музику. Зайшовши у двір до ОСОБА_6 вони деякий час розмовляли з потерпілим, а потім потерпілий почав вимагати посвернути свій телефон. Між ними виникла сварка, в ході якої він ударив потерпілого та, забравши телефон, пішов з двору. На другий день повернув телефон.

Оскільки підсудний свою вину у відкритому заволодінні майном потерпілого із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров”я потерпілого по ст. 186 ч.2 КК України визнав повністю, збитки відшкодовані, ніхто з учасників процесу не оспорює кваліфікацію та фактичні обставини справи, суд вважає за можливе в силу ст. 299 КПК України в оцінку доказів в повному обсязі не входити, обмежившись допитом підсудного.

Суд кваліфікує дії підсудного за ч. 2 ст.186 КК України оскільки він відкрито заволодів майном потерпілого ОСОБА_5 на суму 1200 гривень, із застосуванням насильства, яке не було небезпечним для життя та здоров”я потерпілого.

Обираючи міру покарання підсудному суд враховує ступінь тяжкості скоєного злочину, злочин є тяжким, особу підсудного: за місцем проживання характеризується посередньо, обставини, що обтяжують відповідальність - скоєння злочину в стані алкогольного сп”яніння, обставини, що пом”якшують відповідальність - визнання вини, відшкодування збитків. З врахуванням всіх обставин скоєння злочину та особи підсудного, суд приходить до висновку про можливість його виправлення без ізолювання від суспільства, застосувавши ст. 75 КК України та призначивши покарання з випробуванням.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України суд , -

З А С У Д И В :

ОСОБА_4 визнати винним по ст. 186 ч.2 КК України і призначити покарання - чотири роки позбавлення волі.

В силу ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк - один рік.

Міру запобіжного заходу: підписку про невиїзд до вступу вироку в законну силу - залишити без змін.

Речові докази по справі згідно протоколу огляду та долучення ( а.с. 25-28 ) - повернути потерпілому ОСОБА_5

Вирок може бути оскаржений до Кіровоградського апеляційного суду через Новоукраїнський районний суд протягом п”ятнадцяти діб з часу проголошення.

Головуючий: Охременко В.А.

Дата ухвалення рішення15.12.2010
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу13704695
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-249

Вирок від 18.11.2010

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Вирок від 09.07.2009

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Янчук Н. П.

Вирок від 09.07.2009

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Янчук Н. П.

Вирок від 10.05.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гончарук В. М.

Вирок від 29.12.2010

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Наталія Юріївна

Вирок від 23.12.2010

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Стоцька Лариса Анатоліївна

Вирок від 29.11.2010

Кримінальне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Ліщишина Марія Юстинівна

Вирок від 15.12.2010

Кримінальне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Охременко Віктор Анатолійович

Вирок від 08.12.2010

Кримінальне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Крилюк Марія Іванівна

Вирок від 29.12.2010

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Наталія Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні