Ухвала
від 16.03.2011 по справі 10-58/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Апеляційний суд Житомирсь кої області

Справа № 10-58/11

Категорія ст. 165-2 КПК України

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇН И

11 лютого 2011 року апе ляційний суд Житомирської об ласті в складі

суддів: Широкопояса Ю.В. - гол овуючого,

Фоміна Ю.В. та Михайловс ького В.І.,

з участю: прокурора Лук' ян чука Ю.М. та

захисника ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в м. Житомирі справу за апеля цією захисника ОСОБА_3 на постанову Богунського район ного суду м. Житомира від 04 лют ого 2011 року, -

в с т а н о в и в:

Цією постановою щодо обвин уваченого

ОСОБА_4,

ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця і ж ителя м. Лисичанськ Луга нської області, громадянин а України, українця, раніше н е судимого, -

обрано запобіжний захід у в игляді взяття під варту.

11 січня 2011 року порушено крим інальну справу за фактом уми сного ухилення від сплати по датків в особливо великих ро змірах, службового підроблен ня, що спричинило тяжкі наслі дки, службовими особами ПП «Б удмаксплюс», за ознаками скл адів злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України.

3 лютого 2011 року ОСОБА_4 за тримано в порядку ст. 115 КПК Укр аїни за підозрою у вчиненні з лочину передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України.

4 лютого 2011 року ОСОБА_4 пр ед' явлено обвинувачення у в чиненні злочину, передбачено го ст. ст. 27 ч. 5, 205 ч. 2 КК України, - по собництві у фіктивному підпр иємництві за таких обставин.

У 2008 році, перебуваючи у м. Киє ві, ОСОБА_4, який не мав намі ру здійснювати підприємниць ку діяльність, за попередньо ю злочинною змовою з невстан овленою слідством особою, пе ререєстрував TOB «Кобальт KT» (ко д ЄДР 34189675, юридична адреса: м. Київ, вул. Коцюбинського, 7, кв. 2 ) на своє ім' я та після підп исання установчих, реєстраці йних документів, та документ ів про відкриття рахунку TOB „К обальт KT", передав невстановле ній слідством особі підписан і власноручно документи. У по дальшому не приймав участі у фінансово-господарській дія льності цього підприємства, яке використовувалось у злоч инній схемі по незаконному ф ормуванню податкового креди ту для підприємств - фактични х платників ПДВ.

Крім того, у 2008 році ОСОБА_4 , реалізуючи свій злочинний у мисел, направлений на фіктив не підприємництво, - придбанн я СПД з метою прикриття незак онної діяльності, вступив в з лочинну змову з ОСОБА_5, як а не мала наміру здійснювати підприємницьку діяльність, та перереєстрував на останню TOB «ТК «Альянс» (код ЄДР 34189675, юри дична адреса: м. Київ, вул. Мель никова, 12).

Також, у 2008 році ОСОБА_4, ре алізовуючи свій злочинний ум исел, направлений на фіктивн е підприємництво - придбання СПД з метою прикриття незако нної діяльності, вступив в зл очинну змову з ОСОБА_6, яка не мала наміру здійснювати п ідприємницьку діяльність, та перереєстрував на останню TOB «Фронтект» код (ЄДР 35919231, юридич на адреса: м. Київ, вул. Драго мирова, 10/10, кв. 60).

Незважаючи на те, що TOB «Кобал ьт КТ», TOB «ТК «Альянс», TOB «Фронт ект» зареєстровані в державн их органах влади, як суб' єкт и підприємницької діяльност і - юридичні особи, ОСОБА_4, приймав участь в їх створенн і не з метою здійснення підпр иємницької діяльності, як пе редбачено статутом, а з метою пособництва невстановленій слідством особі у створенні фіктивних підприємств, які в подальшому використовували сь невстановленою слідством особою з метою прикриття нез аконної діяльності щодо безп ідставного формування подат кового кредиту з метою умисн ого ухилення від сплати пода тків ПП «Будмаксплюс» в особ ливо великих розмірах на сум у понад 875 тис. грн.

В апеляції захисник ОСОБ А_3 просить скасувати поста нову як незаконну та постано вити ухвалу, якою обрати відн осно ОСОБА_4 запобіжний за хід, не пов' язаний з триманн ям під вартою. Посилається на неврахування судом тих обст авин, що ОСОБА_4 обвинувач ується у вчиненні злочину се редньої тяжкості, вперше при тягається до кримінальної ві дповідальності, має постійне місце проживання, одружений , має на утриманні двох неповн олітніх дітей, позитивно хар актеризується за місцем прож ивання, відсутні факти вплив у з його боку на свідків і хід досудового слідства.

Заслухавши доповідь судді , пояснення захисника в підтр имання апеляції, пояснення з аступника начальника слідчо го відділу ПМ ДПА України у Жи томирській області Чепеля О.В. про те, що перебуваючи н а волі, ОСОБА_4 може перешк одити встановленню істини по справі та ухилитися від слід ства, а його дружині в інтерес ах неповнолітніх дітей, що пе ребувають на утриманні подру жжя ОСОБА_4, обрано запобі жний захід у виді підписки пр о невиїзд; міркування прокур ора про залишення постанови без зміни, ознайомившись з на даними слідчим матеріали кри мінальної справи, обговоривш и доводи апеляції, апеляційн ий суд вважає, що апеляція не п ідлягає задоволенню з таких підстав.

При прийнятті рішення суд п равильно виходив з положень ст. ст. 148, 155 КПК України, якими пе редбачено мету та підстави з астосування запобіжного зах оду у виді взяття під варту.

Зокрема, судом правильно вр аховано тяжкість, специфіку та складність злочину, у вчин енні якого обвинувачується ОСОБА_4, що є мешканцем Луг анської області. Основні вик онавці злочину слідством не встановлені.

Тому висновок суду про те, щ о, перебуваючи на волі, ОСОБ А_4 може здійснювати тиск на свідків, впливати на хід досу дового слідства, ухилятися в ід слідства та суду, - відповід ає фактичним обставинам спра ви.

З урахуванням наведеного, н авіть з огляду на дані про осо бу ОСОБА_4, зазначені в апе ляції, апеляційний суд не вба чає підстав для скасування п останови суду.

Керуючись ст. ст. 365, 366, 382 КПК Укр аїни, апеляційний суд, -

у х в а л и в:

Апеляцію захисника - а двоката ОСОБА_3. залишити без задоволення, а постанову Богунського районного суду м. Житомира від 4 лютого 2011 року про обрання запобіжного зах оду у вигляді взяття під варт у щодо ОСОБА_4, - без зміни.

Судді:

Дата ухвалення рішення16.03.2011
Оприлюднено26.03.2011
Номер документу14177966
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-58/11

Ухвала від 02.02.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Литвиненко О. О.

Постанова від 24.02.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Годун В. А.

Ухвала від 25.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Семенчук О. В.

Ухвала від 28.04.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Тернопільської області

Гавриш Г. П.

Ухвала від 18.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Ващенко С. Є.

Ухвала від 03.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Міщенко О.А.

Ухвала від 16.03.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Широкопояс Ю. В.

Ухвала від 15.02.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Сумської області

Гончаров М. В.

Ухвала від 08.02.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Єльцов В. О.

Ухвала від 10.02.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Олексієнко І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні