Ухвала
від 18.04.2011 по справі 53/234
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 53/234 18.04.11

За позовом Публічного акціонерного товариства “Ра йффайзен Банк Аваль”

до відповідача 1: Ві дкритого акціонерного товар иства “Укрпромпроектбудсер віс”

до відповідача 2: Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Он-лайн капітал”

третя особа 1: Закрите ак ціонерне товариство “Беарс”

третя особа 2: Товариство з обмеженою відповідальніст ю “Ініціатива ОМГ”

третя особа 3: Товариство з о бмеженою відповідальністю “ Беарс Логістік Центр”

третя особа 4: ОСОБА_1

третя особа 5: Товариство з о бмеженою відповідальністю “ Б2Б-Транс”

третя особа 6: Фізична особа -підприємець ОСОБА_2

третя особа 7: Компанія Balsby Investmen ts Limited

третя особа 8: Товариство з о бмеженою відповідальністю “ Проектний інститут “Промагр опроектбудсервіс”

третя особа 9: Товариство з о бмеженою відповідальністю “ АРНІ”

третя особа 10: Товариство з о бмеженою відповідальністю “ БМБ Маргарин”

про визнання векселя таки м, що не підлягає оплаті

Суддя Грєхова О. А.

Представники сторін:

від позивача: Петрук Я.Ю. - представник по довіреності № 41/10 від 17.03.2010

від відповідача 1: Сухоярськ а Л.М. - представник по довіре ності № 2 від 22.10.20110

від відповідача 2: Сопільняк В.Ю. - представник по довірен істю б/№ від 27.08.2010

від третьої особи 1: не з' яв ились

від третьої особи 2: не з' яв ились

від третьої особи 3: не з' я вились

від третьої особи 4: не з' яв ились

від третьої особи 5: не з' яв ились

від третьої особи 6: не з' яв ились

від третьої особи 7: не з' яв ились

від третьої особи 8: не з' яв ились

від третьої особи 9: не з' яв ились

від третьої особи 10: не з' яв ились

СУТЬ СПОРУ :

Заявлено позов про визн ання простого векселя від 17.07.20 09р. серії АА № 0141567 номінальною в артістю 45 838 594,67 млн. грн., строк пл атежу - по пред' явленню, ал е не раніше 01.03.2010р. таким, що не пі длягає оплаті Відкритим акці онерним товариством “Укрпро мпроектбудсервіс”.

Ухвалою Господарського с уду міста Києва від 25.06.2010р. пору шено провадження по справі № 53/234, розгляд справи призначено на 16.08.2010р.

В судовому засіданні 16.08.2010р., у відповідності до ст. 77 ГПК Укр аїни, оголошено перерву до 30.08.2 010р.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 30.08.2010р. залуч ено до участі у справі в якост і третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предме т спору на стороні позивача З АТ “Беарс” та ТОВ “Ініціатив а ОМГ”.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 31.08.2010р. залуч ено до участі у справі в якост і третіх осіб, які не заявляют ь самостійних вимог на предм ет спору на стороні позивача ТОВ “Беарс Логістік Центр”, ОСОБА_1., ТОВ “Б2Б-Транс”, ФОП ОСОБА_2., Компанію Balsby Investments Limited, ТОВ “Проектний інститут “Пр омагропроектбудсервіс”, ТОВ “АРНІ”, ЗАТ “Беарс”, ТОВ “Ініц іатива ОМГ”, ТОВ “БМБ Маргари н”.

Таким чином, розгляд справи було відкладено на 07.03.2011 для на лежного повідомлення третьо ї особи 7 про розгляд справи у відповідності до Конвенції п ро вручення за кордоном судо вих та позасудових документі в у цивільних або комерційни х справах.

Відповідно до зворотного б оку Прохання про вручення за кордоном судових або позасу дових документів, документ н е був вручений у зв' язку з ві дсутністю Компанії Balsby Investments Limited з а вказаною адресою.

В судовому засіданні 07.03.2011 пр едставник відповідача 1 з' я вився та надав суду усні пояс нення на заявлені позовні ви моги.

Через відділ Діловодства Господарського суду міста К иєва від позивача, третьої ос оби 2, третьої особи 8 та відпов ідача 2 надішли клопотання пр о відкладення розгляду справ и.

Враховуючи те, що відповідн о до частини 4 статті 6 Закону У країни "Про судоустрій Украї ни" ніхто не може бути позбавл ений права на участь у розгля ді своєї справи у визначеном у процесуальним законом поря дку в суді будь-якого рівня, а також приймаючи до уваги нор ми, які встановлені ст. 6 Конве нції про захист прав і основн их свобод людини 1950 року, ратиф ікованою Верховною Радою Укр аїни (Закон України від 17.07.97 N 475/97-В Р), суд дійшов висновку щодо за доволення клопотання позива ча, третьої особи 2, третьої ос оби 8 та відповідача 2 та відкл адення розгляду справи.

Незважаючи на належне пові домлення представники треті х осіб 1, 3, 4, 5, 6, 9 та 10 в судове засід ання 07.03.2011 не з' явилися, вимог ухвал суду не виконали, про пр ичини неявки суду невідомо.

Через відділ Діловодства Г осподарського суду міста Киє ва від відповідача 1 надійшло клопотання про належне пові домлення про розгляд справи третьої особи 7.

В обґрунтування вказаног о клопотання відповідач 1 заз начив, що серед учасників спр ави є іноземний суб' єкт гос подарювання, який не був пові домлений про розгляд справи, а згідно з ч. 1 ст. 15 Конвенції пр о вручення за кордоном судов их та позасудових документів у цивільних або комерційних справах (Гаага, 1965), судове ріше ння не може бути винесено, пок и не буде встановлено, що доку мент був вручений у спосіб, пе редбачений внутрішнім право м запитуваної Держави, докум ент був дійсно доставлений в ідповідачеві або за його міс цем проживання в інший спосі б, передбачений Конвенцією, в ручення і доставка здійснені у належний строк, достатній д ля здійснення відповідачем з ахисту.

Ухвалою Господарського с уду міста Києва від 07.03.2011 розгля д справи відкладено на 18.04.2011.

Через відділ Діловодства с уду від позивача надійшли ут очнення до позовної заяви пр о визнання векселя таким, що н е підлягає оплаті.

До початку слухання справи від відповідача 1 до господар ського суду надійшло клопота ння про належне повідомлення про розгляд справи третьої о соби 7 та відкладення справи с луханням на іншу дату.

Обґрунтовуючи заявлене кл опотання представник відпов ідача 1 зазначив, що адреса тре тьої особи 7, вказана позиваче м в позовній заяві не відпові дає дійсності та не підтверд жена жодними доказами. З лист а третьої особи 7 вбачається, щ о офіс останньої зареєстрова но на адресою: ОСОБА_3, АД РЕСА_1 (копія додана до клопо тання). Вказана інформація, кр ім іншого, підтверджується с відоцтвом Департаменту реєс тратора компаній та офіційно го ліквідатора Міністерства торгівлі, промисловості та т уризму від 26.01.2008 (копія додана д о клопотання).

Порядок передачі судових т а позасудових документів для вручення за кордоном регулю ється Конвенцією про врученн я за кордоном судових та поза судових документів у цивільн их або комерційних справах, д о якої Україна приєдналась 19.1 0.2000 р., прийнявши відповідний н ормативний акт - Закон Украї ни “Про приєднання України д о Конвенції про вручення за к ордоном судових та позасудов их документів у цивільних аб о комерційних справах” та Га азькою конвенцією з питань ц ивільного процесу від 1 берез ня 1954 р., до якої Україна приєдн алась 28.10.1966 р.

Відповідно до вимог Інстру кції про порядок виконання м іжнародних договорів з питан ь надання правової допомоги в цивільних справах щодо вру чення документів, отримання доказів та визнання і викона ння судових рішень, затвердж еної наказом Міністерства юс тиції України та Державної с удової адміністрації Україн и від 27.06.2008 р. №1092/5/54, суди України с кладають доручення та направ ляють їх в установленому пор ядку для виконання в іноземн ій державі.

Пунктом 2.3. вищезазначеної І нструкції передбачено, що до ручення та документи, що до нь ого додаються, складаються м овою, передбаченою відповідн им міжнародним договором Укр аїни; якщо доручення чи докум енти, що до нього додаються, ск ладено українською мовою, сл ід додавати завірений перекл ад на мову запитуваної держа ви або на іншу мову, передбаче ну міжнародним договором Укр аїни; документи, що підлягают ь врученню згідно з дорученн ям суду України, складаються мовою запитуваної держави ч и іншою мовою, передбаченою м іжнародним договором Україн и, або супроводжуються завір еним перекладом на таку мову .

За таких обставин, третій особі 7 у справі для належного повідомлення про розгляд сп рави, необхідно вручати судо ві документи та матеріали по справі в нотаріально засвід ченому перекладі на англійсь ку мову.

Відповідно до частини 1 ст. 79 ГПК України, господарський с уд зупиняє провадження у спр аві в разі неможливості розг ляду даної справи до вирішен ня пов'язаної з нею іншої спра ви, що розглядається іншим су дом, а також у разі звернен ня господарського суду із су довим дорученням про надання правової допомоги до інозем ного суду або іншого компете нтного органу іноземної держ ави.

Статтею 125 ГПК України пер едбачено, що у разі якщо в проц есі розгляду справи господар ському суду необхідно вручит и документи, отримати докази , провести окремі процесуаль ні дії на території іншої дер жави, господарський суд може звернутися з відповідним су довим дорученням до іноземно го суду або іншого компетент ного органу іноземної держав и (далі - іноземний суд) у поряд ку, встановленому цим Кодекс ом або міжнародним договором , згода на обов'язковість яког о надана Верховною Радою Укр аїни.

Судове доручення надсилає ться у порядку, встановленом у цим Кодексом або міжнародн им договором, згода на обов'яз ковість якого надана Верховн ою Радою України, а якщо міжна родний договір не укладено - М іністерству юстиції України , яке надсилає доручення Міні стерству закордонних справ У країни для передачі дипломат ичними каналами.

Враховуючи вищезазначені обставини, господарський суд вважає за необхідне зупинит и провадження у справі до 17.10.2011 о 10:00 для належного повідомлен ня Компанії Balsby Investments Limited про розгл яд справи.

Враховуючи викладене та ке руючись статтями 79, 86, 123-126 ГПК Укр аїни,

У Х В А Л И В:

1. Зупинити прова дження у справі до 17 жовтня 2011 року о 10:00. Засідання відбудеться в приміщенні Го сподарського суду міста Києв а за адресою: м. Київ, вул. Б. Хме льницького, 44-Б, зал суд. зас. - к аб. - № 46.

2.Зобов'язати пози вача в строк до 23.05.2011 року надати господарському суду три примірники нотаріально засвідченого перекладу на ан глійську мову позовної заяви з доданими до неї документам и, уточнення до позовної заяв и з доданими до нього докумен тами та цієї ухвали.

3.Після надходження від по зивача витребуваних докумен тів направити судове доручен ня Міністерству юстиції та с успільного порядку для вруче ння документів Компанії Balsby Invest ments Limited .

Суддя Грєхова О.А.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.04.2011
Оприлюднено29.04.2011
Номер документу15100047
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —53/234

Постанова від 27.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 16.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Постанова від 18.01.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Чорна Л.В.

Рішення від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 18.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 07.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Прохоров С.А.

Рішення від 12.06.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні