Постанова
від 18.08.2009 по справі 4-179/09
ВІЙСЬКОВИЙ МІСЦЕВИЙ СУД ОДЕСЬКОГО ГАРНІЗОНУ

Справа № 4-179/09

ПОСТАНОВА

Іменем України

18 серпня 2009 року м. Одеса

Заступник голови військов ого місцевого суду Одеського гарнізону підполковник юсти ції Деркачов О.В. розглянувши подання слідчого військової прокуратури Одеського гарні зону старшого лейтенанта юст иції Бабенко К.О. про проведен ня обшуку житла та іншого вол одіння (автомобіля) громадян ина ОСОБА_1,

встановив:

Слідчий військової прокур атури Одеського гарнізону ст арший лейтенант юстиції Бабе нко К.О. звернувся до суду з по данням, погодженим з військо вим прокурором зазначеного г арнізону, про проведення обш уку в житлі та іншого володін ня (автомобіля) громадянина ОСОБА_1.

З матеріалів, що обгрунтову ють подання вбачається, що ві йськовою прокуратурою Одесь кого гарнізону розслідуєтьс я кримінальна справа відносн о колишнього директора Держа вного підприємства «Військо вий радгосп «Гвардійський» ОСОБА_2 за ознаками злочин у, передбаченого ч.2 ст. 364 КК Укр аїни.

З матеріалів справи вбачає ться, ОСОБА_2, будучи дирек тором державного підприємст ва «Військовий радгосп «Гвар дійський», тобто службовою о собою, діючи на порушення вим ог ст. 326 Цивільного кодексу Ук раїни, ст. ст. 22, 74, 75, 136, 141 Господарсь кого кодексу України, ст. ст. 1, 3 , 4, 5, 6 Закону України «Про управ ління об' єктами державної в ласності», п.п. 6, 7, 8, 10, 13 «Порядку в ідчуження об' єктів державн ої власності», затвердженого постановою Кабінету Міністр ів України від 6 червня 2007 року № 803 та п.1 постанови Кабінету Мі ністрів України від 2 квітня 20 08 року № 313 «Про заходи щодо удо сконалення управління об' є ктами державної власності», розпорядження Кабінету Міні стрів України від 22 вересня 2006 року № 491-р «Деякі питання упра вління майном, яке вивільняє ться в ході реформування Збр ойних Сил», розділу 6 Статуту д ержавного підприємства «Вій ськовий радгосп «Гвардійськ ий» та п.п.2.2., 2.6. «Контракту з кер івником підприємства, що є у д ержавній власності», умисно вчинив використання влади та службового становища всупер еч інтересам служби, в інтере сах третіх осіб - службових ос іб ПП «Ваш бухгалтер» та ТОВ « Юпітер», приватних підприємц ів ОСОБА_3 та ОСОБА_4, а т акож із хибно зрозумілих інт ересів служби - з метою коротк очасного покращення фінансо вого становища підприємства , що виявилося у лютому-березн і 2007 року, червні-серпні 2007 року, а також у лютому-травні 2008 року , в умовах дії мораторію на укл адення договорів, пов' язани х з відчуженням майна держав них підприємств, без згоди Мі ністерства оборони України т а погодження Фонду державног о майна України, у здійсненні відчуження на користь зазна чених суб' єктів господарюв ання за заниженими цінами ма йнових комплексів птахо-това рної ферми, чотирьохрядного корівника, кінної ферми та дв ох дворядних корівників, які перебували у господарському віданні державного підприєм ства «Військовий радгосп «Гв ардійський», чим державі бул и заподіяні збитки на загаль ну суму 1 322 697 гривень, яка у двіс ті пятдесят і більше разів пе ревищує неоподаткований мін імум доходів громадян та пол ягає у різниці між фактичною вартістю незаконно відчужен их майнових комплексів та ва ртістю цього майна за укладе ними ОСОБА_2 договорами ку півлі-продажу, тобто дії ОС ОБА_2 спричинили тяжкі насл ідки для державних інтересів в особі юридичної особи-держ авного підприємства «Військ овий радгосп «Гвардійський» .

Під час досудового слідств а у справі було встановлено, щ о листи колишнього директора державного підприємства «Ві йськовий радгосп «Гвардійсь кий» ОСОБА_2 за вих. № 98 та № 9 9 від 14.07.2008 року про добровільну відмову підприємства від пр ава користування земельним д ілянками площею 21547, 8 кв. м. та 35497, 6 кв. м., на яких

були розташовані відчужен і за договорами купівлі-прод ажу два двохрядних корівника , та передачу їх в землі запасу Чорноморській селищній раді для подальшого переоформлен ня їх фізичній особі-підприє мцю ОСОБА_4, а також листи н ачальника Управління сільсь кого господарства МО України громадянина ОСОБА_1 про д ачу дозволів державному підп риємству «Військовий радгос п «Гвардійський» відмовитис я від права користування заз наченими земельним ділянкам и площею 21547, 8 кв. м. та 35497, 6 кв. м. та п ередачу їх в землі запасу, а та кож інші документи, які стосу ються добровільної відмови д ержавного підприємства «Вій ськовий радгосп «Гвардійськ ий» від права користування з азначеними земельними ділян ками та переоформлення їх фі зичній особі-підприємцю ОС ОБА_4, як документи, що мають доказове значення у справі м ожуть знаходитись у житлі гр омадянина ОСОБА_1, а також у його іншому володінні - авто мобілі.

Як встановлено в ході слідс тва ОСОБА_1 зареєстровани й та мешкає за адресою: АДРЕ СА_1.

Вивчивши подання та матері али справи, приходжу до висно вку про те, що вони містять в с обі відомості, яких достатнь о для висновку, що предмети та документи, які мають значенн я для встановлення істини по даній кримінальній справі, м ожуть перебувати в житловому приміщенні за місцем прожив ання ОСОБА_1 або у належно му йому автомобілі, в зв' язк у з чим подання слідчого війс ькової прокуратури підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, к еруючись ст. 177 КПК України,

постановив:

Провести обшук житла гром адянина ОСОБА_1 -окремої к вартири, розташованої за адр есою: АДРЕСА_1, а також у нал ежному йому автомобілі.

Постанова оскарженню не п ідлягає.

СудВійськовий місцевий суд Одеського гарнізону
Дата ухвалення рішення18.08.2009
Оприлюднено10.05.2011
Номер документу15120016
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-179/09

Постанова від 22.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Гавриленко О. М.

Постанова від 22.07.2009

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Гавриленко О. М.

Постанова від 18.08.2009

Кримінальне

Військовий місцевий суд Одеського гарнізону

Деркачов О.В.

Постанова від 18.08.2009

Кримінальне

Військовий місцевий суд Одеського гарнізону

Деркачов О.В.

Постанова від 03.02.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Ганечко О.М.

Постанова від 03.02.2009

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Ганечко О.М.

Постанова від 16.07.2009

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна Олена Миколаївна

Постанова від 16.07.2009

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна Олена Миколаївна

Постанова від 14.12.2009

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Назарій Богданович

Постанова від 14.12.2009

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Назарій Богданович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні