Ухвала
від 12.05.2011 по справі 12/69-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



УХВАЛА

про відкладення слухання

12 травня 2011 р. Справа № 12/69-10

Суддя господарського суду Нешик О.С., розглян увши в судовому засіданні сп раву

за позовом публічного акціонерного товариства "Св едбанк", м.Київ

до товариства з обмежен ою відповідальністю "Завод "У країнські соки", м.Калинівка В інницької області

за участю третьої особи, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору, на сторон і відповідача - відкритого акціонерного товариства "Ві нніфрут", м.Калинівка Вінниць кої області

про звернення стягненн я на предмет застави

та за зустрічним позовом товариства з обмеженою відп овідальністю "Завод "Українс ькі соки", м.Калинівка Вінниць кої області

до публічного акціонер ного товариства "Сведбанк", м.К иїв

про визнання припинени м господарського зобов'язанн я, встановленого договором з астави рухомого майна №435/ЗМ-1 в ід 18.01.2006 року

При секретарі судового засідання Новожиловій Л.В.

За участю:

представника відповідача: ОСОБА_1 - діє на підставі довіреності від 11.05.2011 року;

представники позивача та т ретьої особи до суду не з'явил ись

В С Т А Н О В И В :

26.04.2010 року публічне акці онерне товариство "Сведбанк" звернулося до господарськог о суду Вінницької області з п озовом до товариства з обмеж еною відповідальністю "Завод "Українські соки" про звернен ня стягнення на обладнання і з виробництва плодово-ягідни х концентрованих соків у кіл ькості 25 одиниць, передане в з аставу позивачу згідно догов ору застави №435/ЗМ-1 від 18.01.2006 року . Також ПАТ "Сведбанк" ставить вимогу про задоволення грошо вих вимог за кредитним догов ором №435 від 17.01.2006 року у розмірі 4997302,5 доларів США та 198704,26 грн. за ра хунок звернення стягнення на предмет застави.

08.06.2010 року товариство з обмеж еною відповідальністю "Завод "Українські соки" подало до го сподарського суду Вінницько ї області зустрічний позов д о публічного акціонерного то вариства "Сведбанк" про визна ння припиненим господарсько го зобов'язання, встановлено го договором застави рухомог о майна №435/ЗМ-1 від 18.01.2006 року, який ухвалою суду від 14.06.2010 року при значений для спільного розгл яду з первісним.

Рішенням господарського с уду Вінницької області від 22.0 7.2010 року у справі №12/69-10, залишени м без змін постановою Житоми рського апеляційного господ арського суду від 02.12.2010 року, у з адоволенні первісного позов у відмовлено; зустрічний поз ов задоволено; визнано припи неним господарське зобов'яза ння майнового поручителя - то вариства з обмеженою відпові дальністю "Завод "Українські соки", встановлене договором застави рухомого майна №435/ЗМ -1 від 18.01.2006 із змінами, внесеними договорами № № 1, 2, 3 до нього.

23 березня 2011 року Вищий госпо дарський суд України прийняв постанову, якою скасував ріш ення господарського суду Він ницької області від 22.07.2010 року т а постанову Житомирського ап еляційного господарського с уду від 02.12.2010 року, а справу №12/69-10 н аправив на новий розгляд.

На підставі розпорядження керівника апарату господарс ького суду Вінницької област і від 21.04.2011 року справу розподіл ено судді Нешик О.С.

Ухвалою господарського су ду Вінницької області від 26.04.20 11 року справу призначено до ро згляду на 12.05.2011 року.

В судове засідання предста вники позивача та третьої ос оби не з'явились. Про місце, де нь і час розгляду справи пові домлені належним чином, що ст верджується матеріалами спр ави, зокрема, підписами предс тавника ТОВ "Завод "Українськ і соки" від 29.04.2011 року, представн иків ПАТ "Сведбанк" від 04.05.2011 рок у, 05.05.2011 року та від 06.05.2011 року на по відомленнях пошти про вручен ня поштових відправлень.

Причини неявки суду невідо мі.

До початку розгляду справи по суті представник відпові дача звернулась до суду з пис ьмовим клопотанням від 12.05.2011 ро ку (вх. канцелярії суду №08-46/6368/11) п ро відкладення розгляду спра ви в зв'язку з неявкою інших уч асників процесу.

Відповідно до частини 1 стат ті 77 Господарського процесуа льного кодексу України госпо дарський суд відкладає в меж ах строків, встановлених ста ттею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обста вин спір не може бути вирішен о в даному засіданні. Такими о бставинами, зокрема, є: неявка в засідання представників с торін, інших учасників проце су, неподання витребуваних д оказів, необхідність витребу вання нових доказів.

З огляду на викладене, з мет ою забезпечення реалізації п рав, наданих учасникам проце су Господарським процесуал ьним кодексом України, у тому рахунку на участь в господар ських засіданнях, на подання доказів, права наводити свої доводи і міркування з усіх пи тань, що виникають в ході судо вого процесу, суд дійшов висн овку, що розгляд справи слід в ідкласти на іншу дату.

Керуючись п.п. 1,2 ч.1 ст.77, ст.ст. 86, 115 Господарського процесуаль ного кодексу України суд, -

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відк ласти на 31 травня 2011 р. на 14:30 год. Судове засідання в ідбудеться в приміщенні госп одарського суду, в кімн. №1113.

2. В судове засідання вик ликати представників позива ча, відповідача та третьої ос оби для надання пояснень, з до казами про повноваження (для представників сторін - доруч ення, для керівників підприє мств та організацій - докуме нти, що посвідчують їх посадо ве становище), визначеними ст .28 ГПК України та з документам и, що посвідчують особу (паспо рт або службове посвідчення) .

3. Зобов' язати учасникі в надати суду необхідні для в ирішення спору докази (в нале жно оформлених копіях через канцелярію суду з супровідни м листом за три робочих дні до судового засідання, в оригін алах - в судове засідання для огляду), в тому рахунку:

Позивачу:

оригінали доданих до матер іалів справи документів - для огляду в судовому засіданні , у тому рахунку установчих до кументів.

Первинні бухгалтерські до кументи в підтвердження пога шення заборгованості станом на час розгляду справи в суді (оригінали надати для огляду в судовому засіданні, копії в ідсутніх у справі документів долучити до її матеріалів).

Обґрунтований розрахунок боргу з повернення кредиту з а кредитним договором; відсо тків за кредитним договором; боргу зі сплати відсотків за кредитним договором; зі спла ти комісії по рахунках боржн ика за кредитним договором, с кладений відповідно до вимог чинного законодавства та ум ов договору із зазначенням з астосованих методів, платіжн их та товарно-розпорядчих до кументів з розбивкою по пері одам і підписаний посадовими особами, які його склали.

Обопільний розгорнутий ак т звірки взаєморозрахунків с торін станом на час подання т а розгляду позовної заяви, в я кому показати динаміку росту заборгованості та її погаше ння по місяцях з посиланням н а номер, дату, суму, назву бух. д окументів, для складання я кого зобов`язати позивача з`я витись до відповідача та тре тьої особи.

В разі ненадання будь-яког о з витребуваних доказів над ати документально підтвердж ене письмове пояснення причи н невиконання вимог суду.

Інші докази в підтвердженн я позовних вимог.

Відповідачу:

оригінали доданих до мате ріалів справи документів - дл я огляду в судовому засіданн і, у тому рахунку установчих д окументів.

Письмові пояснення щодо за явленого позову (в разі зміни позовних вимог або інших обс тавин розгляду справи).

Обопільний розгорнутий ак т звірки взаєморозрахунків с торін станом на час подання т а розгляду позовної заяви, в я кому показати динаміку росту заборгованості та її погаше ння по місяцях з посиланням н а номер, дату, суму, назву бух. д окументів, підписаний з банк ом.

В разі ненадання будь-якого з витребуваних доказів нада ти документально підтвердже не письмове пояснення причин невиконання вимог суду.

Третій особі:

оригінали доданих до мате ріалів справи документів - дл я огляду в судовому засіданн і, у тому рахунку установчих д окументів.

Первинні бухгалтерські до кументи в підтвердження пога шення заборгованості станом на час розгляду справи в суді (оригінали надати для огляду в судовому засіданні, копії в ідсутніх у справі документів долучити до матеріалів).

Обопільний розгорнутий ак т звірки взаєморозрахунків с торін станом на час розгляду справи в суді, в якому показат и динаміку росту заборговано сті та її погашення по місяця х з посиланням на номер, дату, суму, назву бух. документів, пі дписаний з банком.

В разі ненадання будь-якого з витребуваних доказів нада ти документально підтвердже не письмове пояснення причин невиконання вимог суду.

4. Копії доказів подавати належним чином засвідченими , а саме: відмітка про засвідче ння копії документа повинна містити запис: "Згідно з оригі налом", назву посади, особисто го підпису особи, яка засвідч ує копію, її ініціали та прізв ище, дату засвідчення копії.

5. На підставі ст.ст. 30, 32 ГПК України викликати в судове з асідання для дачі пояснень з питань, що виникають під час р озгляду справи, посадову осо бу публічного акціонерного т овариства "Сведбанк", відпові дальну за складання розрахун ку заборгованості за кредитн им договором №435 від 17.01.2006 року.

6. Ухвалу надіслати сторо нам. Третій особі - відкритому акціонерному товариству "Ві нніфрут" - рекомендованим лис том з повідомленням про вруч ення поштового відправлення .

У випадку невик онання сторонами будь-яких в имог даної ухвали - надати пис ьмові пояснення з обґрунтува нням причин її невиконання.

Невиконання вимог ух вали сторонами тягне за собо ю застосування штрафу до 1700 гр н. відповідно до п.5 ст.83 ГПК Укр аїни, а в разі неподання позив ачем без поважних причин вит ребуваних судом матеріалів а бо неявки представників пози вача у судове засідання, позо в може бути залишено без розг ляду (п.5 ст.81 ГПК України).

Суддя Нешик О.С.

віддрук. прим.:

1 - до справи;

2, 3, 4 - позивачу (за адресами: 01004 м.Київ, вул. Шота Руставелі, 16; 010 04 м.Київ, вул.Комінтерна, 30 та 01032 м .Київ, вул.Симона Петлюри, 30);

5 - відповідачу (22401 Вінницька о бл., м.Калинівка, вул.Фрунзе, 45);

6 - 3-й особі - ВАТ "Вінніфрут" (22401 В інницька обл., м.Калинівка, вул .Фрунзе, 45)

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено16.05.2011
Номер документу15156224
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/69-10

Ухвала від 10.11.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Постанова від 06.10.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 07.09.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Рішення від 29.06.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 17.06.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні