Ухвала
від 28.04.2012 по справі 5009/1656/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 20/49/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

28.04.12 Справа № 5009/1656/12

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» (69076, м.Запоріжжя, вул.Новобудов, 9)

до відповідачів: 1. Приватного акціонерного товариства В«Телерадіокомпанія В«АлексВ» (69068, м.Запоріжжя, пр.Моторобудівників, буд.48)

2.Запорізької обласної державної телерадіокомпанії (69057, м.Запоріжжя, вул.Матросова, 24)

3. Комунального підприємства В«Муніципальна телевізійна мережаВ» (69095, м.Запоріжжя, вул.Комунарівська, 60)

про - визнання інформації, що поширена відповідачами, недостовірною та такою, що порочить і принижує ділову репутацію,

- зобов'язання відповідачів спростувати поширену інформацію в порядку, визначеному законодавством України,

- стягнення з відповідачів солідарно суми 80 000 грн. моральної шкоди;

Суддя Гандюкова Л.П.

Без виклику представників сторін

ВСТАНОВЛЕНО:

Заявлений позов про визнання недостовірною та такою, що порочить і принижує репутацію ТОВ В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» інформації, яка міститься в циклі документальних фільмів В«ШакалиВ» та поширена ПрАТ В«Телерадіокомпанія В«АлексВ» , Запорізькою обласною державною телерадіокомпанією та КП В«Муніципальна телевізійна мережаВ» у власних телевізійних ефірах; зобов'язання відповідачів спростувати поширену у документальному фільмі В«ШакалиВ» недостовірну інформацію стосовно ТОВ В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» в порядку, визначеному законодавством України; стягнення солідарно з відповідачів на користь позивача суми 80 00 грн. в рахунок відшкодування моральної шкоди.

Ухвалою господарського суду від 28.04.2012р. позовна заява прийнята до розгляду, порушено провадження у справі № 5009/1656/12, справі присвоєно номер провадження 20/49/12, судове засідання призначено на 18.05.2012р.

Разом з позовною заявою від позивача надійшла заява про забезпечення позову шляхом заборони до розгляду справи по суті ПрАТ В«Телерадіокомпанія В«АлексВ» , Запорізькою обласною державною телерадіокомпанією та КП В«Муніципальна телевізійна мережаВ» поширювати та розповсюджувати будь-яким чином цикл документальних фільмів під назвою В«ШакалиВ» , а також заборони будь-яким засобам масової інформації до розгляду справи по суті поширювати та розповсюджувати цикл документальних фільмів під назвою В«ШакалиВ» .

Відповідно до ст.66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Статтею 67 ГПК України встановлено, що позов забезпечується, зокрема, забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору.

Заява мотивована тим, що відповідачі 23 та 25 квітня 2012 року в ефірах розповсюдили недостовірну інформацію стосовно ТОВ В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» широкому колу осіб шляхом трансляції фільму В«ШакалиВ» по телебаченню у власних телевізійних ефірах та в мережі Інтернет. Інформація стосовно позивача, яка міститься у фільмі, нічим не підтверджується, є недостовірною, носить негативний характер щодо нього, порочить його честь та гідність та формує у спільноти негативне ставлення, чим наносить шкоду його діловій репутації. Позивач вважає, що існує реальна загроза поширення та копіювання вказаного документального фільму будь-якими іншими засобами масової інформації.

З метою недопущення подальшого розповсюдження недостовірної інформації, приймаючи до уваги, що в анонсах ПрАТ В«Телерадіокомпанія В«АлексВ» вказано, що він має намір повторювати трансляції документального фільму В«ШакалиВ» , з метою попередження нанесення позивачу додаткової шкоди останній просить вжити вищезазначені заходи забезпечення позову.

Відповідно до постанови пленуму Вищого господарського суду України №16 від 26.12.2011р. В«Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позовуВ» у вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу. Достатньо обґрунтованим для забезпечення позову є підтверджена доказами наявність фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного виду забезпечення позову. Адекватність заходу до забезпечення позову, що застосовується господарським судом, визначається його відповідністю вимогам, на забезпечення яких він вживається. Оцінка такої відповідності здійснюється господарським судом, зокрема, з урахуванням співвідношення прав (інтересу), про захист яких просить заявник,

Враховуючи вищевикладене, предмет спору та інтереси сторін, суд вважає за необхідне заяву позивача задовольнити частково, вжити заходів до забезпечення позову шляхом заборони ПрАТ В«Телерадіокомпанія В«АлексВ» , Запорізькій обласній державній телерадіокомпанії та КП В«Муніципальна телевізійна мережаВ» поширювати та розповсюджувати будь-яким чином цикл документальних фільмів під назвою В«ШакалиВ» в частині, що стосуються позивача -ТОВ В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» . В іншій частині заяву відхилити як необґрунтовану.

Керуючись ст. 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ТОВ В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» задовольнити частково.

З метою забезпечення позову заборонити Приватному акціонерному товариству В«Телерадіокомпанія В«АлексВ» (код ЄДРПОУ 23286602, м.Запоріжжя, пр.Моторобудівників, буд.48), Запорізькій обласній державній телерадіокомпанії (код ЄДРПОУ 02841436, м.Запоріжжя, вул.Матросова, 24) та Комунальному підприємству В«Муніципальна телевізійна мережаВ» (код ЄДРПОУ 24905384, м.Запоріжжя, вул.Комунарівська, 60) поширювати та розповсюджувати будь-яким чином цикл документальних фільмів під назвою В«ШакалиВ» в частині, що стосуються позивача -ТОВ В«Запорізький завод кольорових сплавівВ» (код ЄДРПОУ 31549003, м.Запоріжжя, вул.Новобудов,9).

В іншій частині заяву відхилити як необґрунтовану.

Примірник даної ухвали направити сторонам.

Суддя Л.П. Гандюкова

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення28.04.2012
Оприлюднено04.05.2012
Номер документу23712558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/1656/12

Ухвала від 11.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 18.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Постанова від 26.06.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Азарова З.П.

Ухвала від 11.06.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Азарова З.П.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Азарова З.П.

Ухвала від 18.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

Ухвала від 18.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Гандюкова Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні