Ухвала
від 05.03.2013 по справі 5020-1489/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

05 березня 2013 року справа № 5020-1489/2011

Суддя господарського суду міста Севастополя Головко В.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду матеріали справи:

за заявою Приватного підприємства „Цеоліт",

ідентифікаційний код 30825495

(99002, м. Севастополь, Мекензеві гори, „Севастопольське РТП")

про банкрутство боржника, що ліквідується власником,

Представники учасників судового процесу:

боржник (ПП „Цеоліт") - явку повноважного представника не забезпечив;

кредитор (Міністерство оборони Російської Федерації) - Осипов В.В. - провідний юрисконсульт юридичної служби Чорноморського флоту, довіреність № 5-204 від 30.01.2013;

кредитор (ПАТ „ВТБ Банк") - Гуляєв В.В. - представник, довіреність № 452/11.5.2 від 05.09.2012;

кредитор (ПАТ „Київстар") - явку повноважного представника не забезпечив.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду міста Севастополя (далі - суд) перебуває справа за заявою Приватного підприємства „Цеоліт" про банкрутство боржника, що ліквідується власником у порядку, передбаченому статтею 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою від 20.10.2011 Приватне підприємство „Цеоліт" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Кириліна М.В., підприємницьку діяльність банкрута завершено /том 1, арк. с. 122-125/.

Ухвалою суду від 13.02.2013 задоволено скаргу власника Приватного підприємства „Цеоліт" - ОСОБА_5 на дії ліквідатора; арбітражного керуючого Кириліна Михайла Володимировича усунуто від виконання обов'язків ліквідатора Приватного підприємства „Цеоліт"; вирішення питання про призначення нового ліквідатора відкладено; кредиторів та директора Приватного підприємства „Цеоліт" зобов'язано надати суду пропозиції щодо нової кандидатури ліквідатора /том 6, арк. с. 139-145/.

04.03.2013 до суду надійшли заява арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича на участь у справі про банкрутство боржника в якості ліквідатора та повідомлення власника Приватного підприємства „Цеоліт" ОСОБА_5 про підтримку кандидатури арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича для призначення його новим ліквідатором боржника-банкрута (ПП „Цеоліт") замість арбітражного керуючого Кириліна М.В.

05.03.2013 від кредитора Приватного підприємства „Цеоліт" - Публічного акціонерного товариства „ВТБ Банк" надійшло клопотання про призначення ліквідатором Приватного підприємства „Цеоліт" арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича.

У судове засідання 05.03.2013 банкрут та кредитор (ПАТ „Київстар") явку своїх повноважних представників не забезпечили.

Законом України № 4212-VI від 22.12.2011, який набрав чинності 19.01.2013, Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом" викладено у новій редакції.

Відповідно до абзацу першого пункту 1 1 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 4212-VI, його положення застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Як убачається з матеріалів справи, провадження у даній справі порушено ухвалою від 23.09.2011 /том 1, арк. с. 1/, тобто до набрання чинності новою редакцією Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом". Отже, на правовідносини учасників провадження про банкрутство у цій справі розповсюджується дія Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом" у редакції, що діяла до набрання чинності Законом № 4212-VI від 22.12.2011.

Розглянувши у судовому засіданні запропоновану кандидатуру арбітражного керуючого на зайняття посади ліквідатора Приватного підприємства „Цеоліт", дослідивши матеріали справи, заслухавши думку присутніх у судовому засіданні учасників провадження, суд дійшов висновку про можливість призначення ліквідатором боржника-банкрута арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича, виходячи з наступного.

Згідно із частиною першою статті 3 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів. Арбітражні керуючі діють на підставі ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частини третьої статті 3 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", арбітражними керуючими не можуть бути призначені особи, які є заінтересованими, особи, які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, особи, якій заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності, або займати керівні посади, особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів. Цією ж частиною статті 3 1 передбачено обов'язок арбітражного керуючого до його призначення подати до господарського суду заяву, в якій зазначається про те, що він не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

Виходячи із системного аналізу положень статей 17, 24, 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ініціатива щодо надання суду пропозицій по кандидатурі ліквідатора належить кредиторам та органу, уповноваженому управляти майном боржника, а остаточне рішення щодо призначення ліквідатора приймається судом відповідно до вимог Закону.

Як убачається з матеріалів справи, власник Приватного підприємства „Цеоліт" - ОСОБА_5 та кредитор Приватного підприємства „Цеоліт" - Публічне акціонерне товариство „ВТБ Банк" пропонують суду на посаду ліквідатора Приватного підприємства „Цеоліт" одного і того ж арбітражного керуючого - Горюна Віталія Васильовича. Пропозицій та заяв щодо інших кандидатур до суду не надходило.

Відповідно до абзацу другого частини третьої статті 3 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до призначення арбітражним керуючим особа має подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії вищезазначених осіб.

На виконання вказаної норми арбітражний керуючий Горюн Віталій Васильович подав відповідну заяву.

Розглянувши відповідні повідомлення власника Приватного підприємства „Цеоліт" - ОСОБА_5, клопотання кредитора Приватного підприємства „Цеоліт" - Публічного акціонерного товариства „ВТБ Банк" та заяву арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича про призначення його ліквідатором Приватного підприємства „Цеоліт" суд визнав можливим їх задовольнити та призначити ліквідатором боржника-банкрута арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича, зобов'язавши останнього здійснити заходи в межах повноважень, передбачених статтею 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та за результатами проведеної роботи надати суду звіт та ліквідаційний баланс.

Беручи до уваги вищевикладене, керуючись статтями 3 1 ,16, 24-25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Призначити ліквідатором Приватного підприємства „Цеоліт" Горюна Віталія Васильовича (95034, АДРЕСА_1; свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № НОМЕР_1 від 26.02.2013).

2. Зобов'язати звільненого ліквідатора Кириліна М.В. передати новопризначеному ліквідатору Горюну В.В. бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності.

3. Зобов'язати ліквідатора Приватного підприємства „Цеоліт" арбітражного керуючого Горюна Віталія Васильовича здійснити заходи, які передбачені статтею 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та по завершенню ліквідаційної процедури надати суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Суддя підпис В.О. Головко

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення05.03.2013
Оприлюднено18.03.2013
Номер документу29977130
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-1489/2011

Ухвала від 06.03.2014

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 06.03.2014

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 24.09.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 05.09.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 08.08.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 05.06.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Постанова від 06.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Головко Валерія Олегівна

Ухвала від 23.05.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Постанова від 23.04.2013

Господарське

Севастопольський апеляційний господарський суд

Проценко Олександра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні