Вирок
від 04.06.2013 по справі 1-16/12
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 1-16/12 Провадження № 1/591/14/13

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 червня 2013 року Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого - судді - Сидоренко А.П.

з участю секретаря - Світличної Т.І., Власенка О.І.

прокурора - Бондаря О.П.

захисника - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Суми справу по обвинуваченню

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Соснівка Конотопського району Сумської області, громадянина України, освіта вища, одруженого, не працюючого, проживаючого в АДРЕСА_2, раніше не судимого,

в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України,

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5, уродженця м. Москва РФ, громадянина України, освіта вища, одруженого, працюючого заступником директора ТОВ «Салюте», проживаючого в АДРЕСА_3, раніше не судимого,

в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України,

в с т а н о в и в :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод «ПластАл» (далі - ТОВ «Завод «ПластАл») створено згідно з рішенням загальних зборів учасників та зареєстроване 29.04.2004 року рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради народних депутатів №16321200000001089. У відповідності до протоколу № 1 зборів засновників товариства від 1 квітня 2004 року ОСОБА_2 та ОСОБА_3 виступили засновниками товариства наряду з іншими учасниками.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод «АлПласт» (далі - ТОВ «Завод «АлПласт») створено згідно з рішенням загальних зборів засновників та зареєстроване 20.12.2007 р. виконавчим комітетом Сумської міської ради № 16321020000006227. У відповідності до протоколу № 1 зборів засновників товариства від 3 грудня 2007 року ОСОБА_2 та ОСОБА_3 виступили засновниками товариства наряду з іншими учасниками.

ОСОБА_2 призначений на посаду директора ТОВ «Завод «ПластАл» (код 32778589, юридична адреса м. Суми, провулок Огарьова, буд.5, кв. 89, фактична адреса м. Суми, вул. Аерофлотська, 6) згідно Протоколу № 2 зборів засновників товариства від 15 лютого 2006 року, а також призначений на посаду директора ТОВ «Завод «АлПласт» (код 35540088, юридична адреса м. Суми, провулок Огарьова, буд.5, кв. 89, фактична адреса м. Суми, вул. Аерофлотська, 6) згідно Протоколу № 1 зборів засновників товариства від 3 грудня 2007 року.

На підставі Статутів товариств та рішень зборів засновників ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» 10.01.2006 року та 25.12.2007 року відповідно з ОСОБА_2 укладено контракти на виконання обов'язків керівника товариств, за яким керівник зобов'язується безпосередньо здійснювати поточне управління (керівництво) підприємством, забезпечувати його високоприбуткову діяльність, ефективне використання і збереження майна підприємства та майна, що увійшло до статутного фонду.

Згідно п. 2.2 Розділу № 2 даних контрактів Керівник зобов'язаний:

2.2.1. Здійснювати оперативне управління Товариством, організовувати його виробничо-господарську, соціальну та іншу діяльність, забезпечувати виконання завдань Товариства, передбачених його статутом та внутрішніми нормативними актами Товариства.

2.2.2 Виконувати такі функції й обов'язки щодо організації та забезпечення діяльності товариства:

- виконувати рішення Вищого органу Товариства;

- організовувати впровадження у виробництво нової техніки і прогресивної технології;

- організовувати виконання виробничих програм, договірних та інших зобов'язань, що взяті Товариством;

- організовувати матеріально-технічне забезпечення діяльності Товариства;

- організовувати реалізацію (збут) продукції, виробленої Товариством, у тому числі робіт та послуг;

- налагоджувати юридичне, економічне, бухгалтерське та інформаційне забезпечення діяльності Товариства;

- забезпечувати Товариство кваліфікованими кадрами;

- організовувати впровадження нових прогресивних форм і методів господарювання, створення організаційних і економічних умов для високопродуктивної праці на Товаристві;

- виконувати інші обов'язки з організації забезпечення діяльності Товариства, якщо це передбачено діючим законодавством;

- організовувати збереження та ефективне використання майна Товариства.

2.2.7. Керівник виконує функції і зобов'язання, які діючим законодавством покладаються на Товариство і закріплені внутрішніми нормативними документами та цим контрактом з Керівником.

2.2.8. Керівник зобов'язаний вживати дієвих заходів по ліквідації заборгованості Товариства до бюджету, виплати заробітної плати працівникам та простроченої дебіторської заборгованості Товариства та інше.

Згідно статутів товариства з обмеженою відповідальністю «Завод «ПластАл» та товариства з обмеженою відповідальністю «Завод «АлПласт» управління Товариством здійснює одноособовий виконавчий орган. Функції одноособового виконавчого органу виконує директор, який призначається загальними зборами учасників товариства.

У відповідності до п. 6.3.2. Статуту директор самостійно вирішує питання діяльності Товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції загальних зборів учасників.

А згідно п. 6.3.4. директор без доручення діє від імені Товариства, представляє його інтереси в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує адміністрацію підприємства, укладає договори, видає доручення, відкриває рахунки в фінансових установах, розпоряджається майном товариства з урахуванням обмежень, передбачених підпунктом 6.2.5. пункту 6.2. Розділу 6 цього статуту, видає накази і дає розпорядження, обов'язкові для робітників Товариства, здійснює інші дії у відповідності з діючим законодавством.

У відповідності до положень ст. 62 Закону України «Про господарські товариства»: Дирекція (директор) вирішує усі питання діяльності товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції загальних зборів учасників… Дирекція (директор) діє від імені товариства в межах, встановлених даним Законом та установчими документами…

Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» передбачено, що:

-Відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну, але не менше трьох років, несе власник (власники) або уповноважений орган (посадова особа), який здійснює керівництво підприємством відповідно до законодавства та установчих документів.

- Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно обирає форми його організації.

- Самостійне ведення бухгалтерського обліку та складання звітності безпосередньо власником або керівником підприємства.

-Керівник підприємства зобов'язаний створити необхідні умови для правильного ведення бухгалтерського обліку, забезпечити неухильне виконання всіма підрозділами, службами та працівниками, причетними до бухгалтерського обліку, правомірних вимог бухгалтера щодо дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів.

- Відповідальність за несвоєчасне складання первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку та недостовірність відображених у них даних несуть особи, які склали та підписали ці документи.

Таким чином, працюючи на посаді директора ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт», ОСОБА_2 постійно обіймав посаду, пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, здійснював керівні функції та мав право складати юридично значимі документи, тобто являвся службовою особою.

Крім того, згідно ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та ст. 11 Закону України «Про систему оподаткування», ОСОБА_2 являвся службовою особою, відповідальною за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, за правильність обчислення, своєчасність сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) з фінансово-господарської діяльності ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт».

При цьому, ОСОБА_3, наряду з ОСОБА_2, був засновником ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» і у відповідності до статутів вказаних товариств, п.3.1.4, був наділений правом брати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному статутом, а також брати участь у розподілі прибутку Товариства та одержувати його частку (дівіденти).

Відповідно до ст. 10 Закону України «Про господарські товариства» учасник товариства має право: брати участь в управлінні справами товариства в порядку, визначеному в установчих документах, за винятком випадків, передбачених цим Законом; брати участь у розподілі прибутку товариства та одержувати його частку (дивіденди).

ОСОБА_3, будучи засновником ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт», надавав допомогу ОСОБА_2 в здійсненні керівництва товариствами та веденні господарської діяльності, веденні бухгалтерського і податкового обліку, складанні бухгалтерських та податкових документів та наданню таких документів до інших установ, підприємств та організацій, чим сприяв та безпосередньо приймав участь спільно з ОСОБА_2 у здійсненні господарсько-фінансової діяльності товариств.

10.06.2008 року тендерним комітетом виконавчого апарату Сумської обласної ради був проведений тендер на роботи з установлення дверних та віконних блоків. По результатам проведення оцінки тендерних пропозицій кращою була визнана тендерна пропозиція ТОВ «Завод «ПластАл», яке запропонувало найменшу ціну одного виробу у розмірі 6725,79грн.

19.06.2008 року між підприємством ТОВ «Завод «ПластАл» в особі директора ОСОБА_2 та Сумською обласною радою в особі її голови ОСОБА_4 було укладено договір № 1907-04, згідно умов якого підприємство зобов'язувалось здійснити капітальний ремонт адміністративного приміщення Сумської обласної ради (виготовити та змонтувати віконні блоки) на суму 840000 грн. за ціною одного віконного блоку 6725,79 грн.

20.06.2008 року тендерним комітетом виконавчого апарату Сумської обласної ради був проведений тендер на роботи з капітального ремонту адміністративної будівлі, капітальний ремонт даху та устаткування віконних блоків. По результатам проведення оцінки тендерних пропозицій по другому та третьому лоту кращою була визнана тендерна пропозиція ТОВ «Завод «АлПласт», яке запропонувало найменшу ціну у розмірі 1320659,00 грн. по другому лоту та 1377764,00 грн. по третьому лоту.

01.07.2008 року між підприємством ТОВ «Завод «АлПласт» в особі директора ОСОБА_2 та Сумською обласною радою в особі її голови ОСОБА_4 було укладено договір № 1907-07, згідно умов якого підприємство зобов'язувалось здійснити устаткування віконних блоків, демонтаж та утилізацію дерев'яних вікон в приміщенні Сумської обласної ради на суму 1377764,00 грн.

01.07.2008 року між підприємством ТОВ «Завод «АлПласт» в особі директора ОСОБА_2 та Сумською обласною радою в особі її голови ОСОБА_4 було укладено договір підряду № 2, згідно умов якого підприємство зобов'язувалось здійснити ремонт паркетного покриття, ремонт стелі, обклеювання стін шпалерами, відновлення каналізації, демонтаж та поставку обладнання в приміщенні Сумської обласної ради на суму 1320659,85 грн.

В середині липня 2008 року, співзасновник та директор ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 та співзасновник вказаних товариств ОСОБА_3, з корисливих мотивів, вступили між собою в злочинну змову з метою вчинення розкрадання грошових коштів Сумської обласної ради в особливо великих розмірах, шляхом безпідставного умисного завищення вартості виконаних робіт та надання до Сумської обласної ради підроблених документів.

При цьому, згідно розробленого плану злочинних дій з метою вчинення розкрадання грошових коштів, а також ухилення від сплати податків ОСОБА_2, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, повинен був порушувати вимоги діючого законодавства України у сфері регулювання ведення бухгалтерського і податкового обліку, а також законодавства у сфері будівництва, перераховувати незаконно отримані грошові кошти на рахунки фірм, які не мали ніякого відношення до виконання робіт та постачання матеріалів для очолюваних ним товариств, надавати працівникам ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» розпорядження на внесення неправдивих даних до офіційних документів з метою маскування своєї злочинної діяльності, власноручно вносити до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, складати та видавати завідомо неправдиві документи, а також скоювати інші підроблення офіційних документів.

ОСОБА_3, виконуючи свою роль у злочинному плані з метою досягнення єдиного злочинного результату повинен був порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод сприяти вчиненню злочину шляхом підготовки для підпису ОСОБА_2 документів, в яких містились завідомо неправдиві відомості щодо вартості, обсягів та видів проведених в приміщенні Сумської обласної ради робіт, а в разі відсутності ОСОБА_2 власноручно складати та підписувати офіційні документи, які він не мав повноважень підписувати, передавати офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості, працівникам ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» з метою подальшої їх подачі до Сумської обласної ради для безпідставного отримання грошових коштів за фактично невиконані роботи, вжити заходів до підшукування працівників, які фактично будуть проводити будівельні роботи в приміщенні Сумської обласної ради без укладання відповідних договорів та проводити з ними розрахунки готівковими грошовими коштами, а також надавати реквізити та документи фірм, на рахунки яких необхідно перераховувати грошові кошти, отриманні від Сумської обласної ради з метою завищення валових витрат та мінімізації податкових зобов'язань.

Реалізуючи задумане, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 умисно систематично порушували вимоги діючого законодавства України у сфері регулювання ведення бухгалтерського і податкового обліку, а також законодавства у сфері будівництва а саме: Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», Закону України «Про податок на додану вартість», Цивільного кодексу України, Положення «Про документальне забезпечення бухгалтерського обліку», затверджене наказом міністерства фінансів України №88 від 24.05.1995р., постанови КМУ № 668 від 1.08.2005 року «Про затвердження Загальних умов укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві», спільного Наказу Державного комітету статистики України та Державного комітету України з будівництва та архітектури № 237/5 від 21.06.2002 року «Про затвердження типових форм первинних документів з обліку в будівництві».

Так в Положенні «Про документальне забезпечення бухгалтерського обліку» вказано:

Положення встановлює порядок створення, прийняття і відображення у бухгалтерському обліку, а також зберігання первинних документів, облікових регістрів, бухгалтерської звітності підприємствами, їх об'єднаннями та госпрозрахунковими організаціями незалежно від форм власності.

Господарські операції відображаються у бухгалтерському обліку методом їх суцільного і безперервного документування. Записи в облікових регістрах провадяться на підставі первинних документів, створених відповідно до вимог цього Положення.

Первинні документи повинні бути складені у момент проведення кожної господарської операції або, якщо це неможливо, безпосередньо після її завершення.

Первинні документи (на паперових і машинозчитуваних носіях інформації) для надання їм юридичної сили і доказовості повинні мати такі обов'язкові реквізити: назва підприємства, установи, від імені яких складений документ, назва документа (форми), код форми, дата і місце складання, зміст господарської операції та її вимірники (у натуральному і вартісному виразі), посади, прізвища і підписи осіб, відповідальних за дозвіл та здійснення господарської операції і складання первинного документа.

Записи у первинних документах, облікових регістрах повинні здійснюватися тільки у темному кольорі чорнилом, пастою кулькових ручок, за допомогою друкарських машинок, принтерів, засобів механізації та іншими засобами, які б забезпечили збереження цих записів протягом установленого терміну зберігання документів та запобігли внесенню несанкціонованих і непомітних виправлень.

Відповідальність за своєчасне і якісне складання документів, передачу їх у встановлені графіком документообороту терміни для відображення у бухгалтерському обліку, за достовірність даних, наведених у документах, несуть особи, які склали і підписали ці документи.

Первинні документи підлягають обов'язковій перевірці працівниками, які ведуть бухгалтерський облік, за формою і змістом, тобто перевіряється наявність у документі обов'язкових реквізитів та відповідність господарської операції діючому законодавству, логічна ув'язка окремих показників.

Забороняється приймати до виконання первинні документи на операції, що суперечать законодавчим і нормативним актам, встановленому порядку приймання, зберігання і витрачання грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей та іншого майна, порушують договірну і фінансову дисципліну, завдають шкоди державі, власникам, іншим юридичним і фізичним особам. Такі документи повинні бути передані головному бухгалтеру підприємства, установи для прийняття рішення.

У тексті та цифрових даних первинних документів, облікових регістрів і звітів підчистки і необумовлені виправлення не допускаються.

Помилки в первинних документах, облікових регістрах і звітах, що створені ручним способом, виправляються коректурним способом, тобто неправильний текст або цифри закреслюються і над закресленим надписується правильний текст або цифри. Закреслення здійснюється однією рискою так, щоб можна було прочитати виправлене.

Постановою КМУ № 668 від 1.08.2005 року «Про затвердження Загальних умов укладання та виконання договорів підряду в капітальному будівництві» передбачено, що:

Ці Загальні умови відповідно до Цивільного та Господарського кодексів України визначають порядок укладення та виконання договорів підряду на проведення робіт з нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту будівель, споруд, технічного переоснащення підприємств (далі - будівництво об'єктів), а також окремих комплексів чи видів робіт, пов'язаних з будівництвом об'єктів.

Загальні умови є обов'язковими для врахування під час укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві (далі - договір підряду) незалежно від джерел фінансування робіт, а також форми власності замовника та підрядника (субпідрядників).

За договором підряду підрядник зобов'язується за завданням замовника на свій ризик виконати та здати йому в установлений договором підряду строк закінчені роботи (об'єкт будівництва), а замовник зобов'язується надати підряднику будівельний майданчик (фронт робіт), передати дозвільну документацію, а також затверджену в установленому порядку проектну документацію (у разі, коли цей обов'язок повністю або частково не покладено на підрядника), прийняти від підрядника закінчені роботи (об'єкт будівництва) та оплатити їх.

Договір підряду укладається у письмовій формі. Істотними умовами договору підряду є: найменування та реквізити сторін; предмет договору підряду; договірна ціна; порядок залучення субпідрядників; та інше.

Договірна ціна у договорі підряду визначається на основі кошторису як приблизна або тверда. Договірна ціна вважається твердою, якщо інше не встановлено договором.

У разі укладення договору підряду за результатами торгів (тендеру) вид договірної ціни та вимоги до кошторису визначаються у тендерній документації замовника. Договірна ціна у цьому випадку повинна відповідати ціні, зазначеній у тендерній пропозиції підрядника, визнаного переможцем торгів (тендеру).

У разі коли роботи (будівництво об'єкта) фінансуються із залученням бюджетних коштів або коштів державних підприємств, установ та організацій, договірна ціна визначається відповідно до державних будівельних норм.

Тверда договірна ціна може коригуватися тільки за взаємною згодою сторін. У разі підвищення підрядником твердої договірної ціни, не передбаченого договором підряду, всі пов'язані з цим витрати, якщо інше не встановлено законом, несе підрядник.

Сторони у договорі підряду можуть передбачати порядок уточнення твердої договірної ціни у разі: виникнення обставин непереборної сили; внесення змін до проектної документації; потреби в усуненні недоліків робіт, що виникли внаслідок невідповідності встановленим вимогам проектної документації, забезпечення якою покладено на замовника; уповільнення темпів або зупинення виконання робіт за рішенням замовника або з його вини, якщо це викликало додаткові витрати підрядника; зміни законодавства з питань оподаткування, якщо це впливає на вартість робіт; істотного зростання (у розмірі, визначеному сторонами) після укладення договору підряду цін на ресурси, які забезпечує підрядник, а також послуг, що надаються йому третіми особами; в інших випадках, передбачених договором підряду.

У разі коли договором підряду передбачалася можливість підвищення твердої договірної ціни внаслідок істотного зростання після укладення договору підряду цін на ресурси, забезпечення якими здійснює підрядник, а також цін на послуги, що надавалися йому третіми особами, підрядник може вимагати перегляду твердої договірної ціни у порядку, визначеному договором підряду. Зростання цін на ресурси та послуги, яке сторони вважають істотним, визначається в договорі підряду.

Підрядник має право: залучати за згодою замовника до виконання договору підряду третіх осіб (субпідрядників); вимагати від замовника підвищення договірної ціни у разі істотного зростання після укладення договору підряду цін на ресурси, відповідальність за забезпечення якими покладено на підрядника, а також цін на послуги, що надавалися йому третіми особами, а у разі відмови замовника - розірвання договору підряду в установленому порядку.

Підрядник зобов'язаний: виконати з використанням власних ресурсів, якщо інше не встановлено умовами договору підряду, та у встановлені строки роботи відповідно до проектної та кошторисної документації; передати замовнику у порядку, передбаченому законодавством та договором підряду, закінчені роботи (об'єкт будівництва); забезпечити ведення та передачу замовнику в установленому порядку документів про виконання договору підряду; координувати діяльність субпідрядників на будівельному майданчику, якщо інше не передбачено договором підряду (субпідряду); відшкодувати відповідно до законодавства та договору підряду завдані замовнику збитки; виконувати належним чином інші зобов'язання, передбачені договором підряду, Цивільним і Господарським кодексами України, цими Загальними умовами та іншими актами законодавства.

Підрядник може, якщо інше не встановлено договором підряду, залучати до виконання робіт інших осіб (субпідрядників). При цьому договори субпідряду укладаються та виконуються з дотриманням вимог, визначених цими Загальними умовами. Підрядник відповідає за результати роботи субпідрядників і виступає перед замовником як генеральний підрядник, а перед субпідрядниками - як замовник.

Генеральний підрядник координує виконання робіт субпідрядниками на будівельному майданчику, створює умови та здійснює контроль за виконанням ними договірних зобов'язань.

Генеральний підрядник у порядку, встановленому договором підряду, погоджує із замовником питання про залучення до виконання робіт субпідрядників. Замовник може відмовити у такому погодженні з письмовим обгрунтуванням свого рішення.

Для виконання робіт підрядник може залучати робочу силу в необхідній кількості та відповідної кваліфікації, якщо інше не передбачено договором підряду.

Підрядник повинен забезпечити дотримання трудового законодавства, зокрема створення здорових і безпечних умов праці та відпочинку працівників (додержання правил і норм техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці, протипожежної охорони тощо), а також проведення відповідного їх інструктажу.

Підрядник зобов'язаний у визначеному договором підряду порядку інформувати замовника про: хід виконання робіт, у тому числі про відхилення від графіка їх виконання (причини, заходи щодо усунення відхилення тощо); забезпечення виконання робіт матеріальними ресурсами; залучення до виконання робіт робочої сили та субпідрядників; результати здійснення контролю за якістю виконуваних робіт, матеріальних ресурсів; загрозу виконанню договору підряду з вини замовника.

Підрядник у порядку, визначеному нормативними документами та договором підряду, веде і передає замовнику після завершення робіт документи про виконання договору підряду.

Роботи і матеріальні ресурси, що використовуються для їх виконання, повинні відповідати державним стандартам, будівельним нормам, іншим нормативним документам, проектній документації та договору підряду.

Приймання-передача закінчених робіт (об'єкта будівництва) проводиться у порядку, встановленому цими Загальними умовами, іншими нормативними актами та договором підряду.

Передача закінчених робіт (об'єкта будівництва) підрядником і приймання їх замовником оформлюється актом приймання-передачі.

Внесення змін у договір підряду чи його розірвання допускається тільки за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором підряду або законом. У разі відсутності такої згоди заінтересована сторона має право звернутися до суду.

Внесення змін у договір підряду оформлюється додатковою угодою, про що робиться застереження у договорі підряду.

Сторона договору підряду, яка вважає за необхідне внести зміни у договір підряду чи розірвати його, повинна надіслати відповідну пропозицію другій стороні.

Спільним Наказом Державного комітету статистики України та Державного комітету України з будівництва та архітектури № 237/5 від 21.06.2002 року «Про затвердження типових форм первинних документів з обліку в будівництві» затверджені типові форми первинних облікових документів у будівництві N КБ-2в «Акт приймання виконаних підрядних робіт» та N КБ-3 «Довідка про вартість виконаних підрядних робіт» і запроваджується їх застосування з 1 липня 2002 року.

Так, форма КБ-2в та форма КБ-3 поширюються на будівельні підприємства та будівельні структурні підрозділи підприємств усіх видів економічної діяльності незалежно від форм власності, що виконують будівельні та монтажні роботи, роботи з капітального та поточного ремонту будівель і споруд та інші підрядні роботи із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ та організацій державної форми власності.

Акт приймання виконаних підрядних робіт складається для визначення вартості виконаних обсягів підрядних робіт та проведення розрахунків за виконані підрядні роботи на будівництві на основі журналу обліку виконаних робіт (форма N КБ-6) у двох примірниках і подається субпідрядником генпідряднику, генпідрядником - замовнику (забудовнику).

Акт складається щомісячно фахівцями будівельного підприємства (незалежно від форми власності цього підприємства), якщо підприємством у звітному періоді виконувались будівельні та монтажні роботи, роботи з капітального та поточного ремонту будівель і споруд та інші підрядні роботи з залученням бюджетних коштів або коштів підприємств, установ та організацій державної форми власності.

Адресна частина акту заповнюється відповідно до контракту (договору) на виконання робіт (замовник, підрядник, генпідрядник, субпідрядник).

Витрати на будівництво - прямі, загальновиробничі, інші та адміністративні визначаються згідно з чинними Державними будівельними нормами України (ДБН).

Однак, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, зловживаючи службовим становищем та діючи всупереч інтересам служби, систематично порушували вимоги діючого законодавства України, що регулює порядок складання первинних документів, ведення бухгалтерського та податкового обліків, а також проведення будівельних робіт, з метою вчинення розкрадань чужого майна, ухилення від сплати податків та приховування вчинених злочинів.

Реалізуючи задумане, ОСОБА_3 звернувся від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 в Сумську торгово-промислову палату з проханням виготовити довідки про підвищення цін на комплектуючі матеріали до металопластикових вікон.

Згідно наданих ОСОБА_3 документів Сумська торгово-промислова палата видала довідки ЗЕЗ-19 № 23 від 16 липня 2008 року та ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року, в яких було вказано, про підвищення вартості продукції, а саме профілю «Decco» розміру 2450 х 2180 мм, колір «морьоний дуб» по договорах № 1907-04 та № 1907-07 за період з 01.02.2008 року по 01.07.2008 року на 50,04%.

Розуміючи, що Сумська обласна рада незаконним способом не погодиться на безпідставне підвищення вартості продукції по укладеним договорам на підставі отриманих в Сумській торгово-промисловій палаті довідок, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 вирішили скласти завідомо неправдиві документи, які будуть слугувати підставою для підвищення вартості виконаних робіт по договорах № 1907-04 та № 1907-07.

З цією метою, ОСОБА_3 та ОСОБА_2, маючи у своєму розпорядженні довідки Сумської торгово-промислової палати ЗЕЗ-19 № 23 та ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року, про підвищення вартості продукції, в липні 2008 року, в м. Суми, за допомогою комп'ютерної техніки та струминного кольорового принтеру виготовили довідки Сумської торгово-промислової палати ЗЕЗ-19 № 23 від 20 липня 2008 року та ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року, в яких умисно вказали завідомо неправдиві відомості про те, що вартість профілю «Ахіоm» розміру 2450 х 2180 мм, колір «золотий дуб» по договорах № 1907-04 та № 1907-07 за період з 02.07.2008 року по 20.07.2008 року підвищилась на 50,04%, усвідомлюючи, що зміна вартості продукції не могла статися в таких розмірах за вказаний проміжок часу.

Не зупинившись на скоєному, з метою досягнення злочинного результату, 20 липня 2008 року, знаходячись в м. Суми, ОСОБА_3 за допомогою комп'ютерної техніки виконав від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 листи № 00114 та № 00248 від 16.07.2008 року на ім'я голови Сумської обласної ради ОСОБА_4, додатками до яких слугували підроблені довідки Сумської торгово-промислової палати ЗЕЗ-19 № 23 від 20 липня 2008 року та ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року, в яких було вказано про підвищення вартості виробляємої по договорах № 1907-04 та № 1907-07 продукції за період з 02.07.2008 року по 20.07.2008 року на 50,04%.

В той же день ОСОБА_2 підписав лист № 00248 від 16.07.2008 року від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл», а ОСОБА_3 виконав підпис від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» в листі № 00114 від 16.07.2008 року.

20 липня 2008 року через заступника директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_5, якому не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3, листи № 00114 та № 00248 від 16.07.2008 року на ім'я голови Сумської обласної ради ОСОБА_4 були передані до Сумської обласної ради.

З метою противоправного заволодіння чужим майном директором ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 за попередньою змовою з співзасновником вказаних товариств ОСОБА_3 в середині липня 2008 року в м. Суми були складені та подані до Сумської обласної ради додаткова угода № 1 до договору № 1907-04 та додаткова угода до договору № 1907-07, в яких були вказані неправдиві відомості про збільшення цін на комплектуючі матеріали та загальну вартість робіт, які необхідно було виконати по договорам.

Виконуючі свою роль в спільному плані злочинних дій, ОСОБА_3 21.07.2008 року підписав від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 додаткову угоду № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року та додаткову угоду до договору № 1907-07 від 1.07.2008 року.

21.07.2008 року між підприємством ТОВ «Завод «ПластАл» в особі директора ОСОБА_2 та Сумською обласною радою в особі її голови ОСОБА_4 було укладено додаткову угоду № 1 до договору № 1907-04, згідно умов якої суму за один віконний блок, згідно довідки Сумської торгово-промислової палати № ЗЕЗ - 20 № 24 від 16.07.08 року, збільшено до 10091,40 грн. та відповідно збільшено вартість капітального ремонту адміністративного приміщення по виготовленню та монтуванню віконних блоків до суми 1257969,60 грн.

21.07.2008 року між підприємством ТОВ «Завод «АлПласт» в особі директора ОСОБА_2 та Сумською обласною радою в особі ОСОБА_4 було укладено додаткову угоду до договору № 1907-07 згідно умов якої суму за один віконний блок, згідно довідки Сумської торгово-промислової палати № ЗЕЗ - 19 № 23 від 20.07.08 року, збільшено до 7211,40 грн. та відповідно збільшено вартість капітального ремонту адміністративного приміщення по виготовленню та монтуванню віконних блоків до суми 1983135,40 грн.

Тобто, по договорах № 1907-04 від 19.06.2008 року та № 1907-07 від 01.07.2008 року ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» збільшили вартість виконаних робіт на 417969, 60 грн. та 605371, 40 грн. відповідно, а всього на суму 1023341 грн. що більше, ніж в шістсот разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та становить особливо великий розмір коштів.

Тим самим ОСОБА_2 та ОСОБА_3 внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, склали та видали неправдиві документи, а також використали їх в бухгалтерському та податковому обліку товариств.

При цьому, ОСОБА_3, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_2, усвідомлювали, що для вчинення розкрадання, їм необхідні відповідні документи про виконання робіт, які вони повинні подати до Сумської обласної ради з метою отримання грошових коштів.

З метою вчинення розкрадання майна Сумської обласної ради шляхом зловживання службовим становищем ОСОБА_2, за попередньою змовою з ОСОБА_3, необхідно було скласти та видати офіційні документи, в яких би містились завідомо неправдиві відомості щодо вартості продукції, а саме: акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в; довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3; акти приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості; розрахунки загальновиробничих витрат до актів форми КБ-2в; підсумкові відомості ресурсів; рахунки про придбання товарно-матеріальних цінностей; договори на придбання устаткування, акти передачі устаткування, придбаного за власні кошти по замовленню Сумської обласної ради, накладні на отримання устаткування та податкові накладні.

Не маючи у своєму розпорядженні відповідного програмного забезпечення для складання документації про виконані роботи, ОСОБА_3 в червні 2008 року, звернувся до свого знайомого директора ТОВ «Промтранснафтосервіс» ОСОБА_6 з проханням допомогти йому виготовити відповідні документи про виконання будівельних робіт в адміністративній будівлі Сумської обласної ради, не повідомляючи йому про свої злочинні наміри.

ОСОБА_6, будучи впевненим в законності дій директора ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, а також засновника цих товариств ОСОБА_3, в період часу з червня по листопад 2008 року надавав вказівку своїм підлеглим працівникам ТОВ «Промтранснафтосервіс» ОСОБА_7 та ОСОБА_8 виконувати від ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, акти приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, розрахунки загальновиробничих витрат до актів КБ-2в та підсумкові відомості ресурсів за допомогою програмного забезпечення АВК-3.

Працівники ТОВ «Промтранснафтосервіс» ОСОБА_7 та ОСОБА_8, виконуючи вказівку керівника товариства ОСОБА_6, взагалі не будучи обізнаними з діяльністю ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт», не знаючи про злочинний умисел ОСОБА_2 і ОСОБА_3, скерований на протиправне заволодіння чужого майна, в період часу з липня по листопад 2008 року, за допомогою програмного забезпечення АВК-3, на підставі наданих ОСОБА_3 та ОСОБА_2 первинних даних про вартість та обсяги виконаних робіт, виготовляли акти приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, акти приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, розрахунки загальновиробничих витрат до актів КБ-2в та підсумкові відомості ресурсів.

Вважаючи, що виготовлені ними документи відповідають дійсності, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 передавали їх директору ТОВ «Промтранснафтосервіс» ОСОБА_6

В подальшому, ОСОБА_6, будучи впевненим в тому, що дані, які вказані в виготовлених його підлеглими документах відповідають дійсності, передавав їх ОСОБА_3

При цьому, ТОВ «Промтранснафтосервіс» не укладало договорів на здійснення технічного нагляду з ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» при здійсненні капітального ремонту адміністративної будівлі Сумської обласної ради, а також на складання актів виконаних робіт форми КБ-2в по цим роботам; не мало право складати офіційні документи по роботам з капітального ремонту адміністративної будівлі Сумської обласної ради, які б мали юридичну силу, оскільки працівники ТОВ «Промтранснафтосервіс» самих робіт не проводило, документального обліку їх не вело (журнали виконання робіт, довідки про виконані роботи, акти на приховані роботи та конструкції, паспорти, сертифікати, акти на випробування устаткування, журнали авторського нагляду, матеріали перевірок тощо), та взагалі була відсутня службова особа, яка постійно знаходилась при виконанні робіт і відповідала за їх проведення, тобто здійснювала технічний нагляд.

Документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт, підписувались директором ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 або від його імені співзасновником вказаних товариств ОСОБА_3

Вказані документи подавались до Сумської обласної ради заступником директора ТОВ «Завод «АлПласт» з якості ОСОБА_5, якому не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3 При цьому, розпорядження директора та співзасновника ТОВ «Завод «АлПласт», ТОВ «Завод «ПластАл» ОСОБА_2, а також співзасновника вказаних товариств ОСОБА_3 щодо подачі отриманих від них документів в інші організації є законними, виданими відповідною особою в належному порядку та в межах її повноважень і за змістом не суперечать чинному законодавству та не пов'язані з порушенням конституційних прав та свобод людини і громадянина.

Так, службовими особами Сумської обласної ради, які були введені в оману ОСОБА_3 та ОСОБА_2, були підписані та прийняті до оплати акти виконаних робіт по встановленню металопластикових вікон в приміщенні Сумської обласної ради, в яких містились завідомо неправдиві дані, щодо вартості вікон, яка була завищеною, а саме:

- 25 липня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 3, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 3, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт форми КБ-2в за липень 2008 року на суму 13 тис. 451,58 грн., а також акт приймання виконаних підрядних робіт № 3/1, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 3/1, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів КБ-2в за липень 2008 року на суму 312 тис. 833,40 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

- 6 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 4, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 4, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт форми КБ-2в, дефектний акт, а також довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3 за жовтень 2008 року на суму 140 тис. 739,60 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

- 4 серпня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 1, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 1, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт КБ-2в, дефектний акт, а також довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3 за серпень 2008 року на суму 214 тис. 056 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

- 4 вересня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 2, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 2, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт форми КБ-2в, а також довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3 за вересень 2008 року на суму 323 тис. 892 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

- 3 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 3, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 3, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт форми КБ-2в, дефектний акт, а також довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3 за жовтень 2008 року на суму 322 тис. 113,60 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

- 7 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 4, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 4, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт форми КБ-2в, дефектний акт, а також довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3 за жовтень 2008 року на суму 322 тис.113,60 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

- 27 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 6, акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості № 6, підсумкову відомість ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до актів виконаних робіт форми КБ-2в, а також довідку про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3 за жовтень 2008 року на суму 143 тис. 180,40 грн., в яких містились завідомо неправдиві відомості про вартість встановлених вікон;

Вказані документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості, щодо вартості вікон, з боку Сумської обласної ради були підписані начальником господарсько-фінансового відділу ради ОСОБА_9, якій не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3, а також те, що вартість вікон збільшена на підставі підроблених довідок Сумської торгово-промислової палати.

Тобто, ОСОБА_2, будучи службовою особою, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання і видачі завідомо неправдивих документів, створив усі необхідні умови для подальшого розкрадання майна Сумської обласної ради та приховування своєї злочинної діяльності.

Таким чином ОСОБА_2 та ОСОБА_3 виконали усі дії, які вважали необхідними для доведення злочину до кінця.

Після цього, головним бухгалтером виконавчого апарату Сумської обласної ради ОСОБА_10 вказані додаткові угоди, а також складені на підставі них платіжні доручення, передавались до Головного Управління Державного казначейства України в Сумській області для сплати грошових коштів за виконані ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» роботи.

Однак злочинний умисел, направлений на заволодіння ОСОБА_2 та ОСОБА_3 чужим майном в особливо великих розмірах на суму 1 млн. 23 тис. 341 грн., шляхом зловживання службовим становищем не був доведений до кінця з причин, які не залежали від їх волі, оскільки Головне Управління Державного казначейства України в Сумській області відмовило в оплаті за вказаними додатковими угодами 6, 11 та 19 серпня 2008 року.

Тобто, ОСОБА_2, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, на протязі липня-грудня 2008 року, намагались шляхом надання до Сумської обласної ради актів виконаних робіт, в яких містились завідомо неправдиві відомості щодо вартості продукції, заволодіти чужим майном на загальну суму 1 млн. 23 тис. 341 грн., що згідно примітки № 4 до ст. 185 КК України більш ніж у шістсот разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, тобто становить особливо великий розмір коштів.

Не зупинившись на скоєному, реалізуючи свій план злочинних дій, направлений на протиправне заволодіння грошовими коштами Сумської обласної ради, ОСОБА_2, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, діючи повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, достовірно знаючи про те, що при проведенні капітального ремонту адміністративної будівлі Сумської обласної ради будівельні машини та механізми використовуватись не будуть, а також те, що не потрібно проводити знімання бетонних та мозаїчних підвіконних дощок включили до актів виконаних робіт розцінку Р 6-3-1 «Знімання бетонних та мозаїчних підвіконних дощок» та витрати на використання будівельних машин і механізмів.

З метою вчинення розкрадання ОСОБА_2, діючи повторно, за попередньою змовою з ОСОБА_3, з липня по листопад 2008 року, передавали до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт», ТОВ «Завод «ПластАл» через ОСОБА_5, якому не було відомо про їх злочинний умисел, акти виконаних робіт, акти приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, підсумкові відомості ресурсів та розрахунок загальновиробничих витрат до Актів КБ-2в та довідки про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, в яких містились завідомо неправдиві відомості щодо вартості та обсягів виконаних робіт.

Так, ОСОБА_5 були передані до Сумської обласної ради, а начальником господарсько-фінансового відділу Сумської обласної ради ОСОБА_9 були підписані та прийняті до оплати акти виконаних робіт по капітальному ремонту в приміщенні Сумської обласної ради, в яких містились завідомо неправдиві відомості, щодо вартості та обсягів виконаних робіт відповідно до договору №1907-04 від 19 червня 2008 року по застосуванню розцінки Р6-3-1 «Знімання бетонних та мозаїчних підвіконних дощок»:

- 6 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 4 за жовтень 2008 року, в пункті №21 якого вказані роботи на суму 933 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт.

Також, ОСОБА_5 були передані до Сумської обласної ради, а начальником господарсько-фінансового відділу Сумської обласної ради ОСОБА_9 були підписані та прийняті до оплати акти виконаних робіт по капітальному ремонту в приміщенні Сумської обласної ради, в яких містились завідомо неправдиві дані, щодо вартості та обсягів виконаних робіт відповідно до договору №1907-07 від 1 липня 2008 року по застосуванню розцінки Р6-3-1 «Знімання бетонних та мозаїчних підвіконних дощок»:

- 4 серпня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 за серпень 2008 року, в пункті №21 якого вказані роботи на суму 2 932 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 4 вересня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 2 за вересень 2008 року, в пункті №21 якого вказані роботи на суму 2 066 грн. та 816 грн. відповідно в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 3 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 3 за жовтень 2008 року, в пункті №21 якого вказані роботи на суму 2 624 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 7 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 4 за жовтень 2008 року, в пункті №21 якого вказані роботи на суму 2 624 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 27 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 6 за жовтень 2008 року, в пункті №21 якого вказані роботи на суму 1 166 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт.

Згідно висновку додаткової комісійної будівельно-технічної експертизи загальна вартість робіт по зніманню мозаїчних, бетонних дощок, з урахуванням загальновиробничих витрат, адміністративних витрат, прибутку та ПДВ, згідно актів типової форми КБ-2в до договорів №1907-04 від 19 червня 2008 року та №1907-07 від 1 липня 2008 року, становить 37 110 грн.

При цьому, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, виконуючи раніше розроблений план злочинних дій щодо протиправного заволодіння грошовими коштами Сумської обласної ради шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також складання та видачі неправдивих документів, надали вказівку ОСОБА_5 передати до Сумської обласної ради для підписання і оплати акти виконаних робіт, до яких було включено використання будівельних машин і механізмів, а саме:

- 23 червня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 за червень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на суму 98,18 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 7 липня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 2 за липень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на суму 654,61 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 25 липня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 3 за липень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 43,12 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 25 липня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 3/1 за липень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 668,27 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 6 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «ПластАл» акт приймання виконаних підрядних робіт № 4 за жовтень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 623,39 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 4 серпня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 1 за серпень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 1 959,24 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 4 вересня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 2 за вересень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 1 966,79 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 3 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 3 за жовтень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 1 774,39 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 7 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 4 за жовтень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 1 774,39 грн. в прямих витратах, в яких містились завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт;

- 27 жовтня 2008 року, ОСОБА_5, виконуючи розпорядження ОСОБА_2 та ОСОБА_3, надав до Сумської обласної ради від ТОВ «Завод «АлПласт» акт приймання виконаних підрядних робіт № 6 за жовтень 2008 року, в якому зазначено використання будівельних машин і механізмів на загальну суму 788,61 грн. в прямих витратах.

Згідно висновку додаткової комісійної будівельно-технічної експертизи загальна сума витрат на використання будівельних машин і механізмів, з урахуванням загальновиробничих витрат, адміністративних витрат, прибутку та ПДВ, згідно актів типової форми КБ-2в до договорів №1907-04 від 19 червня 2008 року та №1907-07 від 1 липня 2008 року, становить 19 696 грн.

При цьому, підроблені документи про виконані роботи були підписані від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 співзасновником вказаних товариств ОСОБА_3, про що ОСОБА_2 достовірно знав, використовуючи вказані документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості, в бухгалтерському обліку товариств.

Вказані документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості, щодо обсягів виконаних робіт, з боку Сумської обласної ради були підписані начальником господарсько-фінансового відділу ради ОСОБА_9, якій не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3, а також те, що вказані в актах виконаних робіт роботи по зніманню мозаїчних, бетонних дощок не виконувались, а будівельні машини та механізми не використовувались.

Таким чином, в період часу з червня по жовтень 2008 року, директор ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, за попередньою змовою з співзасновником вказаних товариств ОСОБА_3, діючи повторно, шляхом зловживання службовим становищем, вносили до офіційних документів - актів виконаних робіт форми КБ-2в, завідомо неправдиві відомості про вид робіт та надавали вказані документи до Сумської обласної ради для послідуючого їх подання до Головного управління державного казначейства України в Сумській області з метою незаконного отримання грошових коштів, незаконно заволоділи грошовими коштами Сумської обласної ради на загальну суму 56 тис. 806 грн.

Сумська обласна рада через Головне управління державного казначейства в Сумській області перерахувало на рахунок ТОВ «Завод «ПластАл» № 2600200684, відкритий в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», за виконані роботи по договору № 1907-04: 02.07.2008 р. згідно платіжного доручення № U881975 40 тис. 353,60 грн.; 08.07.2008 р. згідно платіжного доручення № U898602 296 тис. 024,40 грн.; 04.09.2008 р. згідно платіжного доручення № U1198364 326 тис. 284,98 грн.; 08.10.2008 р. згідно платіжного доручення № U1372207 140 тис. 739,60 грн., а всього на загальну суму 776 тис. 402,58 грн.

По факту виконання підрядних робіт згідно актів виконаних підрядних робіт по договору № 1907-04 ТОВ «Завод «ПластАл» виписані для Сумської обласної ради податкові накладні: №19 від 02.07.2008 року на суму 40353,60 грн., №21 від 08.07.2008 року на суму 269024,40 грн., №29 від 04.09.2008 року на суму 326284,98 грн., №30 від 04.09.2008 року на суму 115904,32 грн. та № 31 від 06.10.2008 року на суму 24835,28 грн., а всього на загальну суму 776402,58 грн.

Сумська обласна рада через Головне управління державного казначейства в Сумській області перерахувало на рахунок ТОВ «Завод «АлПласт» № 2600800693, відкритий в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», за виконані роботи по договору № 1907-07: 18.07.2008 р. згідно платіжного доручення № U952786 206 тис. 664,60 грн.; 05.09.2008 р. згідно платіжного доручення № U1204659 323 тис. 892 грн.; 08.10.2008 р. згідно платіжного доручення № U1372208 322 тис. 113,60 грн.; 10.10.2008 р. згідно платіжного доручення № U1382302 322 тис. 113,60 грн.; 30.10.2008 р. згідно платіжного доручення № U1500544 39 тис. 339,42 грн.; 06.11.2008 р. згідно платіжного доручення № U1532774 103 тис. 840,98 грн., а всього на загальну суму 1 млн. 317 тис. 964,2 грн.

По факту отримання коштів, що надійшли від Сумської обласної ради в якості оплати за роботи по договору № 1907-07, ТОВ «Завод «АлПласт» виписані для Сумської обласної ради податкові накладні: № 135 від 18.07.2008 року на суму 206664,60 грн., № 186 від 29.08.2008 року на суму 2375,44 грн., № 193 від 05.09.2008 року на суму 323892,00 грн., № 196 від 09.09.2008 року на суму 4965,56 грн., № 237 від 08.10.2008 року на суму 322113,60 грн., № 238 від 10.10.2008 року на суму 322113,60 грн. та № 243 від 27.10.2008 року на суму 143180,40 грн., а всього на загальну суму 1325305,20 грн.

Також, Сумська обласна рада через Головне управління державного казначейства в Сумській області перерахувало на рахунок ТОВ «Завод «АлПласт» № 2600800693, відкритий в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», за виконані роботи по договору підряду № 2: 10.07.2008 р. згідно платіжного доручення № U911798 198 тис. 098,85 грн.; 14.08.2008 р. згідно платіжного доручення № U1079372 303 тис. 335,55 грн.; 21.08.2008 р. згідно платіжного доручення № U1119124 296 тис. 664 грн.; 08.09.2008 р. згідно платіжного доручення № U1207382 494 тис. 998,80 грн., а всього на загальну суму 1 млн. 293 тис. 097 грн.

По факту отримання коштів, що надійшли від Сумської обласної ради в якості оплати за роботи по договору підряду № 2, ТОВ «Завод «АлПласт» виписані для Сумської обласної ради податкові накладні: № 128 від 10.07.2008 року на суму 198098,85 грн., № 169 від 14.08.2008 року на суму 303335,55 грн., № 176 від 21.08.2008 року на суму 296664,00 грн., № 195 від 08.09.2008 року на суму 494998,80 грн., № 266 від 29.12.2008 року на суму 27541,80 грн., а всього на загальну суму 1320639,00 грн.

На протязі 2008 року ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт», займаючись статутною господарською діяльністю, здійснювало реалізацію товарно-матеріальних цінностей та надавало послуги суб'єктам підприємницької діяльності України, а також здійснювало придбання товарно-матеріальних цінностей та отримувало послуги від інших суб'єктів господарської діяльності.

У зв'язку з наданням послуг та реалізацією товарно-матеріальних цінностей у ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» виникали податкові зобов'язання по сплаті до бюджету ПДВ, а також право на податковий кредит при придбанні товарно-матеріальних цінностей.

В липні 2008 року, не зупинившись на скоєному, обравши злочинну поведінку в якості засобу отримання прибутку, директор ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, діючи за попередньою змовою з співзасновником вказаних товариств ОСОБА_3, з метою завищення податкового кредиту та мінімізації податкових зобов'язань, маючи намір ухилитись від сплати податку на додану вартість, вступили між собою в злочинну змову.

З цією метою ОСОБА_2 та ОСОБА_3 необхідно було підготувати документи про підприємство, яке б рахувалось виконавцем робіт з капітального ремонту в приміщенні Сумської обласної ради, а також поставити обладнання для приміщення їдальні, але фактично вказаних господарських операцій проводити не буде.

При цьому, грошові кошти, отримані ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» від Сумської обласної ради в якості сплати за виконані роботи згідно договорів № № 1907-04, 1907-07 та договору підряду № 2, ОСОБА_2 повинен був перерахувати на рахунки підприємства, яке ніяких робіт не проводило, тим самим показавши збільшення витрат очолюваних ним товариств.

Фактично, для виконання робіт з капітального ремонту в приміщенні Сумської обласної ради ОСОБА_3 та ОСОБА_2 залучили найманих в м. Суми робітників, з якими трудові угоди ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» не укладали, а грошові кошти за виконані роботи сплачувались готівковими платежами.

Маючи намір на ухилення від сплати податку на додану вартість, з метою завищення податкового кредиту, директор ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 та засновник вказаних товариств ОСОБА_3 умисно вносили до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, складали та видавали такі документи, вчинювали інше підроблення документів, а також використовували їх в бухгалтерському та податковому обліках очолюваних ними товариств.

На підставі підроблених документів ОСОБА_2 у 2008 році були перераховані грошові кошти на рахунки ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» за нібито виконані вказаними товариствами роботи та поставлене ними обладнання. При цьому, на підставі документів, які містили в собі завідомо неправдиві відомості, ОСОБА_2, як особою яка виконує обов'язки головного бухгалтера ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» безпідставно враховувались суми ПДВ по підробленим актам виконаних робіт у складі податкового кредиту податкових декларацій з ПДВ і безпідставно відносились сплачені ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» суми у складі валових витрат податкових декларацій товариств з податку на додану вартість.

Вищезазначені порушення податкового законодавства ОСОБА_2 при пособництві ОСОБА_3 спричинили фактичне ненадходження податків до бюджетів.

З метою вчинення ухилення від сплати податку на додану вартість ОСОБА_2 та ОСОБА_3 незаконно підробили договори, накладні, податкові накладні та акти приймання-передачі продукції, складені від імені керівників ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад», в яких містились завідомо неправдиві відомості.

Так, всупереч вимогам нормативно-правових актів та умовам договору № 1907-04, 01.07.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл», (код-32778559), в особі директора ОСОБА_2 та ТОВ «Арма-Строй» м. Києва (код - 34882358) від імені директора ОСОБА_12 складено договір підряду № 589 на виконання останнім усіх робіт по капітальному ремонту будівлі (улаштуванню укосів із ГКЛ, установки вікон, установки підвіконників, демонтаж вікон та підвіконників) Сумської обласної ради за адресою м. Суми, пл. Незалежності, 2, на загальну суму 523 тис. грн.

Діючи всупереч вимогам нормативно-правових актів та умовам договору № 1907-07, 01.07.2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт», (код-35540088), в особі директора ОСОБА_2 та ТОВ «Арма-Строй» м. Києва (код - 34882358) від імені директора ОСОБА_12 складено договір підряду № 365 на виконання останнім усіх робіт по капітальному ремонту приміщень (улаштуванню укосів із ГКЛ, установки вікон, установки підвіконників, демонтаж вікон та підвіконників) Сумської обласної ради за адресою м. Суми, пл. Незалежності, 2, на загальну суму 892 тис. грн.

01.07.2008 року, всупереч вимогам нормативно-правових актів та умовам договору підряду № 2, між ТОВ «Завод «АлПласт», (код-35540088), в особі директора ОСОБА_2 та ТОВ «Арма-Строй» м. Києва (код - 34882358) від імені директора ОСОБА_12 складено договір підряду № 188 на виконання останнім усіх робіт по капітальному ремонту будівлі Сумської обласної ради за адресою м. Суми, пл. Незалежності, 2, на загальну суму 1 млн. 400 тис. грн.

Фактично вказані послуги ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» не отримували, а операції з ТОВ «Арма-Строй» носили нікчемний характер.

Таким чином, в липні 2008 року, в м. Суми, директором ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 за попередньою змовою та при пособництві ОСОБА_3 були підроблені офіційні документи, а саме договір підряду № 589, договір підряду № 365 та договір підряду № 188 з ТОВ «Арма-Строй» м. Київ, в яких були вказані неправдиві відомості щодо фактів існування господарських операцій та виконання робіт.

В подальшому, службові особи ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» для надання злочинним зв'язкам вигляду господарських операцій, маскуючи незаконний переказ грошових коштів на поточні рахунки ТОВ «Арма-Строй», склали первинні бухгалтерські документи - акти виконаних робіт та податкові накладні між вказаними підприємствами, які документально підтверджували перерахування коштів по нібито проведеним господарським операціям за виконані роботи, в яких містились завідомо неправдиві відомості.

В серпні 2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Арма-Строй» підписано акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року та акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 року і довідку про вартість виконаних робіт по капітальному ремонту приміщень Сумської обласної ради щодо виготовлення та монтаж металопластикових конструкцій в приміщенні Сумської обласної ради, що здійснювався у 2008 році на суму 73 тис. 300,80 грн., які підписані від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл» ОСОБА_2 ОСОБА_3, а від імені директора ТОВ «Арма-Строй» ОСОБА_12 проставлено відтиск факсиміле її підпису.

Також були складені розрахунок загальновиробничих витрат по акту КБ - 2в на капітальний ремонт приміщень Сумської обласної ради, підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), які підписані від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл» ОСОБА_2 ОСОБА_3

В вересні 2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Арма-Строй» підписано акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року та акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за вересень 2008 року, довідка про вартість виконаних робіт по капітальному ремонту приміщень Сумської обласної ради, виготовлення та монтаж металопластикових конструкцій в приміщенні Сумської обласної ради, що здійснювався у 2008 році на суму 177 тис. 654 грн., які підписані від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл» ОСОБА_2 ОСОБА_3, а від імені директора ТОВ «Арма-Строй» ОСОБА_12 проставлено відтиск факсиміле її підпису.

Також були складені розрахунок загальновиробничих витрат по акту виконаних робіт форми КБ-2в на капітальний ремонт приміщень Сумської обласної ради, підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), які підписані від імені директора ТОВ «Завод «ПластАл» ОСОБА_2, ОСОБА_3

З рахунку ТОВ «Завод «ПластАл» № НОМЕР_1, відкритого в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», директором ОСОБА_2 перераховано на рахунок ТОВ «Арма-Строй» № 2600112220148 в КБ «Укркомунбанк» м. Луганськ: згідно платіжного доручення № 128 від 05.09.2008 року - 73 тис. 300,80 грн., згідно платіжного доручення № 129 від 05.09.2008 року - 177 тис. 654 грн. та згідно платіжного доручення № 155 від 16.10.2008 року - 49 тис. 814,40 грн. в якості плати за виконані роботи по договору № 589 від 01.07.2008 року.

В серпні 2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Арма-Строй» підписано акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року та акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 року, довідку про вартість виконаних робіт по капітальному ремонту приміщень Сумської обласної ради, встановленню віконних блоків, виготовлення, доставка та встановлення металопластикових вікон в приміщенні Сумської обласної ради, що здійснювався у 2008 році на суму 79 тис. 663,20 грн., які підписані від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 ОСОБА_3, а від імені директора ТОВ «Арма-Строй» ОСОБА_12 проставлено відтиск факсиміле її підпису.

Також були складені розрахунок загальновиробничих витрат по акту форми КБ-2в на капітальний ремонт приміщень Сумської обласної ради, підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), які підписані від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 ОСОБА_3

В вересні 2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Арма-Строй» підписано акти без номеру приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року та акти без номеру приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за вересень 2008 року, довідку про вартість виконаних робіт по капітальному ремонту приміщень Сумської обласної ради, встановлення віконних блоків, виготовлення, доставка та встановлення металопластикових вікон в приміщенні Сумської обласної ради, що здійснювався у 2008 році на суму 347 тис. 229,60 грн. та 8 тис. 269,20 грн. відповідно, які підписані від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 ОСОБА_3, а від імені директора ТОВ «Арма-Строй» ОСОБА_12 проставлено відтиск факсиміле її підпису.

Також були складені розрахунок загальновиробничих витрат по акту виконаних робіт форми КБ-2в на капітальний ремонт приміщень Сумської обласної ради, підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), які підписані від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 ОСОБА_3

З рахунку ТОВ «Завод «АлПласт» № 2600800693, відкритого в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», директором ОСОБА_2 перераховано на рахунок ТОВ «Арма-Строй» № 2600112220148 в КБ «Укркомунбанк» м. Луганськ; згідно платіжного доручення № 204 від 23.07.2008 кошти в сумі 57 тис. грн. та згідно платіжного доручення № 270 від 05.09.2008 року - 157 тис. 587,60 грн. в якості плати за виконані роботи по договору № 365 від 01.07.2008 року.

В серпні 2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Арма-Строй» підписано акт без номеру приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року та довідка про вартість виконаних робіт по капітальному ремонту адміністративного приміщення Сумської обласної ради, що здійснювався у 2008 році на суму 501 тис. 434,40 грн., які підписані від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 ОСОБА_3, а від імені директора ТОВ «Арма-Строй» ОСОБА_12 проставлено відтиск факсиміле її підпису.

Також була складена підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), яка підписана від імені директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 ОСОБА_3

З рахунку ТОВ «Завод «АлПласт» № 2600800693, відкритого в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», директором ОСОБА_2 перераховано на рахунок ТОВ «Арма-Строй» № 2600112220148 в КБ «Укркомунбанк» м. Луганськ; згідно платіжного доручення № 180 від 11.07.2008 кошти в сумі 198 тис. грн., згідно платіжного доручення № 235 від 15.08.2008 року - 200 тис. грн., згідно платіжного доручення № 272 від 8.09.2008 року - 120 тис. грн., згідно платіжного доручення № 274 від 09.09.2008 року - 235 тис. 500 грн., згідно платіжного доручення № 321 від 09.10.2008 року - 137 тис. 298 грн., згідно платіжного доручення № 368 від 3.11.2008 року - 30 тис. 525,60 грн., згідно платіжного доручення № 372 від 10.11.2008 року - 81 тис. 500 грн., як передплату за виконані роботи згідно договору № 188 від 01.07.2008 року.

Однак, роботи по капітальному ремонту приміщення Сумської обласної ради працівниками ТОВ «Арма-Строй» не здійснювались, а вони були виконані найманими в м. Суми працівниками, з якими трудові угоди не укладались.

Крім того, директором ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 за попередньою змовою з засновником вказаних товариств ОСОБА_3, в період часу з липня по листопад 2008 року, були повторно умисно підроблені податкові накладні від імені ТОВ «Арма-Строй», в яких містились завідомо неправдиві відомості про виконання робіт та податкові зобов'язання: № 1-0907 від 09.07.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 93 тис. 292,80 грн. в тому числі ПДВ - 15 тис. 548,80 грн.; № 7-1107 від 11.07.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 198 тис. грн. в тому числі ПДВ - 33 тис. грн.; № 17-2307 від 23.07.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 57 тис. грн. в тому числі ПДВ - 9 тис. 500 грн.; № 2-1508 від 15.08.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 303 тис. 434,40 грн. в тому числі ПДВ - 50 тис. 572,40 грн.; № 12-2708 від 27.08.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 73 тис. 300,80 грн. в тому числі ПДВ - 12 тис. 216,80 грн.; № 13-2708 від 27.08.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 79 тис. 663,20 грн., в тому числі ПДВ - 13 тис. 277,20 грн.; № 1-1709 від 01.09.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 77 тис. 924,40 грн. в тому числі ПДВ - 12 тис. 987,40 грн.; № 7-0509 від 05.09.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 177 тис. 654 грн. в тому числі ПДВ - 29 тис. 609 грн.; № 5-1009 від 10.09.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 8 тис. 269,20 грн. в тому числі ПДВ - 1 тис. 378,20 грн.; № 6-1009 від 10.09.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 347 тис. 229,60 грн. в тому числі ПДВ - 57 тис. 871,60 грн.; № 12-2909 від 29.09.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 49 тис. 814,40 грн. в тому числі ПДВ - 8 тис. 302,40 грн.; № 2-0910 від 09.10.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 137 тис. 298 грн. в тому числі ПДВ - 22 тис. 883 грн.; № 27-3010 від 30.10.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 30 тис. 525,60 грн. в тому числі ПДВ - 5 тис. 087,60 грн.; № 1-1011 від 10.11.2008 року за виконання робіт по капітальному ремонту Сумської обласної ради на загальну суму 81 тис. 500 грн. в тому числі ПДВ - 13 тис. 583,33 грн., які використані ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» в бухгалтерському та податковому обліку цих підприємств для безпідставного завищення податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з метою мінімізації податкових зобов'язань, а також містили в собі завідомо неправдиві відомості щодо особи, яка склала зазначені документи та підстав сплати грошових коштів.

Вказані податкові накладні не містили підписів ОСОБА_12 та ОСОБА_13, які рахувались керівниками ТОВ «Арма-Строй».

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, направленого на ухилення від сплати податків, зборів та обов'язкових платежів, директор ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 та засновник вказаних товариств ОСОБА_3 вирішили включити до своєї злочинної схеми ТОВ «Мега Альянс Каскад» м. Київ (код 35467380), зареєстроване на номінального директора ОСОБА_14, яка не мала відношення до діяльності товариства, а саме товариство не займалось фінансово-господарською діяльністю, передбаченою статутними документами.

Згідно умов договору підряду № 2 від 01.07.2008 року ТОВ «Завод «АлПласт» повинно було поставити Сумській обласній раді придбане за власні кошти обладнання для їдальні та кондиціонери.

Не зупинившись на скоєному, ОСОБА_2 та ОСОБА_3, маючи у своєму розпорядженні машину кухонну універсальну типу УКМ ПК, машину посудомийну універсальну МПУ-700-01, електротеплову шафу пекарську ЭТШп-3н, електротеплову шафу камфорочну ЭТШк-4Д, електротеплову шафу камфорочну ЭТШк-4б/д, кондиціонер «GALANZ AUS-12H53F130L4», кондиціонери «GALANZ AUS-18H53F120D4» - 2 шт., кондиціонер касетного типу «LG Т54LН», роздаточну лінію самообслуговування, в тому числі: прилавок-шафа для холодних закусок охолоджуємий з надбудовою ЛПС-2-1200, прилавок охолоджуємий для холодних закусок ЛПС-2-1500, прилавок - марміт других блюд паровий ЛПС-4-1800, прилавок для столових приборів ЛПС-3-600, нейтральний елемент, місце касира, для безпідставного завищення податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з метою мінімізації податкових зобов'язань вчинили службове підроблення за наступних обставин.

Так, в серпні 2008 року, в м. Суми, директор ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаного товариства ОСОБА_3, склали офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості про факти господарських операцій з ТОВ «Мега Альянс Каскад», а саме: договір № 2-08 від 4 серпня 2008 року на постачання в адресу ТОВ «Завод «АлПласт» кухонного обладнання на загальну суму 289 тис. 284 грн., в тому числі ПДВ на суму 48 тис. 214 грн. При цьому, підпис в договорі від імені ОСОБА_2 виконав ОСОБА_3

З метою надання законного вигляду постачанню до Сумської обласної ради обладнання згідно договору підряду № 2, в серпні 2008 року, в м. Суми, директор ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаного товариства ОСОБА_3, склали офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості про постачальника вказаного обладнання та його вартість, а саме: накладну ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 218 від 15.08.2008 року на постачання ТОВ «Завод «АлПласт» машини посудомийної універсальної та роздаточної лінії самообслуговування на суму 289 тис. 284 грн.; податкову накладну ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 775 від 15.08.2008 року на суму 289 тис. 284 грн.; два примірника Акту № 2 передачі устаткування, придбаного за власні кошти ТОВ «Завод «АлПласт» по замовленню Сумської обласної ради на суму 293 тис. 079,60 грн. від 15.08.2008 року.

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, в вересні 2008 року, в м. Суми, директор ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаного товариства ОСОБА_3, склали офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості про факти господарських операцій з ТОВ «Мега Альянс Каскад», а саме: договір № 2-09 від 2 вересня 2008 року на постачання в адресу ТОВ «Завод «АлПласт» кухонного обладнання та кондиціонерів на загальну суму 128 тис. 100 грн., в тому числі ПДВ на суму 21 тис. 350 грн.

Також в вересні 2008 року в м. Суми, директор ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаного товариства ОСОБА_3, склали офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості про постачальника обладнання та його вартість, а саме: договір № 2-09 від 2 вересня 2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» на постачання машини кухонної універсальної, електротеплової шафи пекарської, електротеплової шафи камфорочної, електротеплової шафи камфорочної, кондиціонеру «GALANZ AUS-12H53F130L4», кондиціонерів «GALANZ AUS-18H53F120D4» - 2 шт., кондиціонеру «LG Т54LН» на загальну суму 128 тис. 100 грн.; накладну ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 409 від 2.09.2008 року на постачання ТОВ «Завод «АлПласт» машини кухонної універсальної, електротеплової шафи пекарської, електротеплової шафи камфорочної, електротеплової шафи камфорочної, кондиціонеру «GALANZ AUS-12H53F130L4», кондиціонерів «GALANZ AUS-18H53F120D4» - 2 шт., кондиціонеру «LG Т54LН» на загальну суму 128 тис. 100 грн.; податкову накладну ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 833 від 2.09.2008 року на суму 128 тис. 100 грн.; два примірника Акту № 2 передачі устаткування, придбаного за власні кошти ТОВ «Завод «АлПласт» по замовленню Сумської обласної ради за власні кошти на суму 139 тис. 500 грн. від 3.09.2008 року.

Так, в жовтні 2008 року, в м. Суми, директор ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаного товариства ОСОБА_3, склали офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості про факти господарських операцій з ТОВ «Мега Альянс Каскад», а саме: договір № 3-10 від 6 жовтня 2008 року на постачання в адресу ТОВ «Завод «АлПласт» комплектуючих матеріалів до металопластикових вікон на загальну суму 204 тис. 293,25 грн., в тому числі ПДВ на суму 34 тис. 048,88 грн., а також договір № 7-10 від 27 жовтня 2008 року на постачання в адресу ТОВ «Завод «АлПласт» комплектуючих матеріалів до металопластикових вікон на загальну суму 101 тис. 502,90 грн., в тому числі ПДВ на суму 16 тис. 917,15 грн.

Не зупинившись на скоєному, обравши як спосіб збагачення - вчинення злочинів у сфері господарської та службової діяльності, в вересні 2008 року в м. Суми, директором ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаного товариства ОСОБА_3, були складені офіційні документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості про постачальника обладнання, а саме: накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 501 від 15.10.2008 року на отримання комплектуючих матеріалів до металопластикових вікон на загальну суму 204 тис. 293,25 грн., в тому числі ПДВ на суму 34 тис. 048,88 грн. та накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 591 від 29.10.2008 року на загальну суму 101 тис. 502,90 грн., в тому числі ПДВ на суму 16 тис. 917,15 грн.

При цьому, накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 501 від 15.10.2008 року на отримання комплектуючих матеріалів до металопластикових вікон на загальну суму 204 тис. 293,25 грн., в тому числі ПДВ на суму 34 тис. 048,88 грн. була підписана водієм ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_16, якому не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3, за вказівкою директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2

Вказані бухгалтерські документи про нібито проведені господарські операції з ТОВ «Мега Альянс Каскад» були використані директором ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 та засновником цього товариства ОСОБА_3 в бухгалтерському та податковому обліку підприємства для безпідставного завищення податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з метою мінімізації податкових зобов'язань, а також містили в собі завідомо неправдиві відомості.

Крім того, директором ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2 за попередньою змовою з засновником вказаних товариств ОСОБА_3 в період часу з серпня по жовтень 2008 року були повторно умисно підроблені податкові накладні від імені ТОВ «Мега Альянс Каскад»: № 775 від 15.08.2008 року за виконання робіт по договору 2-08 від 04.08.2008 року на загальну суму 289 тис. 284 грн. в тому числі ПДВ - 48 тис. 214 грн. та № 833 від 02.09.2008 року за виконання робіт по договору 2-09 від 02.09.2008 року на загальну суму 128 тис. 100 грн. в тому числі ПДВ - 21 тис. 350 грн., № 1076 від 15.10.2008 року за товари по договору № 3-10 від 06.10.2008 року на загальну суму 204 тис. 293,25 грн. та № 1046 від 29.10.2008 року за товари по договору № 7-10 від 27.10.2008 року на загальну суму 101 тис. 502,90 грн. які використані ТОВ «Завод «АлПласт» в бухгалтерському та податковому обліку підприємства для безпідставного завищення податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з метою мінімізації податкових зобов'язань, а також містили в собі завідомо неправдиві відомості.

Всі вище перераховані документи від ТОВ «Мега Альянс Каскад» не містили підписів ОСОБА_14, яка рахувалась директором товариства та взагалі не знала про їх існування.

З метою приховування слідів вчинення ухилення від сплати податків, за вказівкою директора ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, працівниками товариства ОСОБА_17 та ОСОБА_18, яким не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3, до Журналу реєстрації довіреностей, а також у Реєстр виданих та отриманих податкових накладних № 2 ТОВ «Завод «АлПласт» були внесені завідомо неправдиві для ОСОБА_2 та ОСОБА_3 відомості щодо накладних на отримання обладнання і комплектуючих та реєстрацію податкових накладних.

Працівниками ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_17, ОСОБА_18 та ОСОБА_16, якими за вказівкою ОСОБА_2 та ОСОБА_3 зроблені записи і підписи в податкових накладних ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт», накладній № 501, а також Журналі реєстрації довіреностей та Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних № 2 ТОВ «Завод «АлПласт», не було відомо про злочинний умисел ОСОБА_2 та ОСОБА_3 При цьому, розпорядження директора ТОВ «Завод «АлПласт»,ТОВ «Завод «ПластАл» ОСОБА_2, а також співзасновника вказаних товариств ОСОБА_3 щодо складання та підписання отриманих від них документів є законними, виданими відповідною особою в належному порядку та в межах її повноважень і за змістом не суперечать чинному законодавству та не пов'язані з порушенням конституційних прав та свобод людини і громадянина.

Таким чином, ОСОБА_2, будучи службовою особою, при пособництві ОСОБА_3, своїми діями, які виразились у повторному внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, підробленні офіційних документів, а також в складанні, видачі та використанні офіційних документів, в яких містяться завідомо неправдиві відомості, створив усі необхідні умови з метою подальшого ухилення від сплати податків.

З рахунку ТОВ «Завод «АлПласт» № 2600800693, відкритого в СФ ВАТ АБ «Укргазбанк», директором ОСОБА_2 перераховано на рахунок ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 26009001018801 в КБ «Східно-європейський банк» м. Київ згідно платіжного доручення № 253 від 22.08.2008 року кошти в сумі 289 тис. 284 грн. за поставлене обладнання згідно договору № 2-08 від 04.08.2008 року; згідно платіжного доручення № 273 від 08.09.2008 року кошти в сумі 128 тис. 100 грн. за поставлене обладнання згідно договору № 2-09 від 03.09.2008 року; згідно платіжного доручення № 339 від 15.10.2008 року - 204 тис. 293,25 грн. як передплата за профіль згідно рахунку № 501 від 14.10.2008 року; згідно платіжного доручення № 359 від 29.10.2008 року - 101 тис. 502,90 грн., як передплата за профіль згідно рахунку № 591 від 27.10.2008 року.

Фактично вказане обладнання та комплектуючі матеріали ТОВ «Завод «АлПласт» не отримувало, а операцій з ТОВ «Мега Альянс Каскад» фактично не було.

Згідно із частиною 1 ст.216 ЦК України недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю. Нікчемний правочин є недійсним в силу закону, а тому також не створює інших наслідків, крім тих, що пов'язані із його недійсністю.

У зв'язку з тим, що договори субпідряду між ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Арма-Строй» і ТОВ «Мега Альянс Каскад» є нікчемними, а нікчемний правочин є недійсним в силу закону, то такий нікчемний правочин не створює інших юридичних наслідків, крім тих, що пов'язані з його недійсністю.

Враховуючи викладене, первинні документи, які були виписані на виконання субпідрядних робіт ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» - є такими, що містять недостовірні відомості, складені з метою створити уяву про реальність здійснення господарських операцій, які нібито були направлені на виконання підрядних робіт, як наслідок спрямовувались на завищення валових витрат ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» та заниження сплати платежів до бюджету по договорам, укладеним з метою, яка завідомо суперечить інтересам держави і суспільства - по нікчемним угодам відповідно до ч.1 ст.203, ч.2 ст.215 ЦК України, а тому не можуть бути підставою для визначення валових витрат підприємства.

Згідно ст. 9 п. 2 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 №996-ХІV: «Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов'язкові реквізити: …- посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; - особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.»

Відповідно до п. 2.15 та п. 2.16 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 року №88, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.06.1995 року за №168/704 забороняється приймати до виконання первинні документи на операції, що суперечать законодавчим та нормативним актам.

Також ОСОБА_2 допущені порушення пп.7.4.1, 7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» та ч. 1, 5 ст. 203, ч. 2 ст. 215 Цивільного Кодексу України щодо загальних вимог додержання яких є необхідним для чинності правочину, внаслідок чого встановлено безпідставне завищення податкового кредиту по податковим накладним, виписаним від ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад».

Так, ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «АлПласт» було безпідставно внесено до податкового кредиту суми ПДВ з податкових накладних, виписаних ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» на нібито надані ними послуги з виконання будівельних робіт та постачання комплектуючих матеріалів.

У зв'язку з тим, що підприємством до складу податкового кредиту було віднесено суми податку на додану вартість з нібито отриманих субпідрядних будівельно-монтажних робіт та комплектуючих матеріалів від контрагентів ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» за операціями, що проведені на підставі нікчемного правочину і податкові накладні, на підставі яких було сформовано податковий кредит по ПДВ, було виписано з порушенням норм пп.7.4.1. п. 7.4 ст. 7 Закону України «Про податок на додану вартість» та вони не підтверджують повну або часткову поставку товару (робіт, послуг), то факт відсутності реального надання послуг ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» по нікчемним угодам з ТОВ «Завод «ПластАл», ТОВ «Завод «АлПласт» унеможливлює їх подальше використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності підприємств. А суми податку на додану вартість по операціях з ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад» залишаються не підтвердженими податковими накладними у відповідних податкових періодах.

Зважаючи на вищеописані порушення податкового законодавства, перевіркою з питань правомірності обчислення та своєчасності сплати до бюджету податку на додану вартість встановлено безпідставне завищення податкового кредиту ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» на загальну суму 390 тис. 541,2 грн., в тому числі по ТОВ «Завод «ПластАл» за вересень 2008 року на суму 49 тис. 139,20 грн., за грудень 2008 року на суму 731 грн. та по ТОВ «Завод «АлПласт» за липень 2008 року на суму 30 тис. 348,00 грн.; за серпень 2008року на суму 84 тис. 923,00грн.; за вересень 2008 року на суму 117 тис. 567 грн.; за жовтень 2008 року на суму 94 тис. 250,00 грн.; за листопад 2008 року на суму 7 тис. 783,00 грн.; за грудень 2008 року на суму 5 тис. 800,00 грн.

Також, ОСОБА_2, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, у період з липня 2008 року по грудень 2008 року, умисно склав, підписав, завірив печаткою підприємства та надав до ДПІ в м. Суми наступні податкові декларації з ПДВ та податку на прибуток з недостовірними відомостями щодо результатів фінансово-господарської діяльності підприємств та розміру податкових зобов'язань.

У наданих до ДПІ податкових деклараціях з ПДВ ОСОБА_2, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, вніс завідомо неправдиві відомості щодо розміру наявних у ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ.

При чому, особисто ОСОБА_2 як директором підприємства, підписані наступні податкові декларації ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт», в які за його вказівкою та з його відома внесені завідомо неправдиві відомості:

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «ПластАл» за вересень 2008 року від 20.10.2008 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 139071.

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «АлПласт» за листопад 2008 року від 17.12.2008 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 166813;

Крім того, ОСОБА_2, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, умисно засвідчив особистим сертифікатом відкритого ключа наступні податкові декларації ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт», які були надані до ДПІ в м. Суми в електронному вигляді, тобто вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, склав та видав офіційні документи, в яких містяться завідомо неправдиві відомості щодо розміру податкових зобов'язань, а саме:

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «АлПласт» за липень 2008 року від 18.08.2008 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 106999;

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «АлПласт» за серпень 2008 року від 17.09.2008 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 112656;

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «АлПласт» за вересень 2008 року від 20.10.2008 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 139913;

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «АлПласт» за жовтень 2008 року від 19.11.2008 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 158628;

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «АлПласт» за грудень 2008 року від 14.01.2009 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 189183;

- податкова декларація з ПДВ ТОВ «Завод «ПластАл» за грудень 2008 року від 15.01.2009 року, яка надана до ДПІ, де зареєстрована за вхідним № 190844;

Згідно ст. 9 п. 2 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 №996-ХІV: «Первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов'язкові реквізити: …- посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення; - особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.»

Відповідно до п. 2.15 та п. 2.16 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 року №88, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.06.1995 року за №168/704 забороняється приймати до виконання первинні документи на операції, що суперечать законодавчим та нормативним актам.

В порушення пп.7.4.1, пп. 7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість», ч. 1, 5 ст. 203, ч. 2 ст. 215 Цивільного Кодексу України щодо загальних вимог додержання яких є необхідним для чинності правочину за період з липня 2008 року по грудень 2008 року ТОВ «Завод «ПластАл», з вини директора ОСОБА_2 та співзасновника цього товариства ОСОБА_3, які повторно умисно підробили документи щодо здійснення спільних операцій з ТОВ «Арма-Строй», тобто склали та видали офіційні документи, в яких містяться завідомо неправдиві відомості, занижено податок на додану вартість на загальну суму 49 тис. 870,20 грн., в тому числі по періодам: за вересень 2008 року на суму 49 тис. 139,20 грн., за грудень 2008 року на суму 731 грн.

В порушення пп.7.4.1, пп. 7.4.4 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість», ч. 1, 5 ст. 203, ч. 2 ст. 215 Цивільного Кодексу України щодо загальних вимог додержання яких є необхідним для чинності правочину за період з червня 2008 року по грудень 2008 року ТОВ «Завод «АлПласт», з вини директора ОСОБА_2 та співзасновника цього товариства ОСОБА_3, які повторно умисно підробили документи щодо здійснення спільних операцій з ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад», тобто склали та видали офіційні документи, в яких містяться завідомо неправдиві відомості, занижено податок на додану вартість на загальну суму 340 тис. 671, 00 грн., в тому числі по періодах: за липень 2008 року на суму 30 тис. 348,00 грн.; за серпень 2008року на суму 84 тис. 923,00грн.; за вересень 2008 року на суму 117 тис. 567 грн.; за жовтень 2008 року на суму 94 тис. 250,00 грн.; за листопад 2008 року на суму 7 тис. 783,00 грн.; за грудень 2008 року на суму 5 тис. 800,00 грн.

Таким чином, умисними діями, що виразилися в порушенні вимог податкового законодавства, директором ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, за попередньою змовою з співзасновником вказаних товариств ОСОБА_3, який також є пособником вчинення злочинів, не сплачено до бюджету ПДВ на загальну суму 390 тис. 541,2 грн., що складає значний розмір.

Внаслідок внесення з корисливих мотивів до офіційних документів - декларацій з податку на додану вартість та бухгалтерських документів ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» по господарським операціям з ТОВ «Арма-Строй» та ТОВ «Мега Альянс Каскад», завідомо неправдивих відомостей, а також складання та видачі з корисливих мотивів офіційних документів, в яких містились завідомо неправдиві відомості, директором ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, при пособництві співзасновника вказаних товариств ОСОБА_3, не було сплачено податків на загальну суму 390 тис. 541,2 грн., тобто бюджету України завдано матеріальних збитків на вказану суму, що більше ніж у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та відповідно до примітки 4 до ст. 364 КК України є тяжкими наслідками.

Під час вчинення вказаних протиправних дій ОСОБА_2 та ОСОБА_3 усвідомлювали суспільно-небезпечний характер своїх злочинних дій, передбачали настання суспільно-небезпечних наслідків і бажали настання таких наслідків, тобто діяли з прямим умислом.

Допитані в судовому засіданні підсудні ОСОБА_2 та ОСОБА_3 свою вину в інкримінованих їм злочинах визнали повністю та суду пояснили, що вчинили злочини за обставин, зазначених в обвинувальному висновку.

Таким чином, суд вважає, що вина підсудних ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в скоєнні злочинів, за обставин зазначених у вироку доведена повністю.

Суд кваліфікує дії ОСОБА_2:

- за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в закінченому замаху на заволодіння з корисливих мотивів майном Сумської обласної ради, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою з ОСОБА_3, на суму 1023341 гривень, що становить особливо великий розмір, вчинив закінчений замах на розкрадання чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, кваліфікуючими ознаками якого є заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у особливо великих розмірах та за попередньою змовою групою осіб.

- за ч. 3 ст. 191 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в заволодінні з корисливих мотивів майном Сумської обласної ради, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою з ОСОБА_3, на суму 56 тис. 806 грн., вчиненими повторно, вчинив розкрадання чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, кваліфікуючими ознаками якого є заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб.

- за ч. 1 ст. 366 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, складанні та видачі завідомо неправдивих документів, а також підробленні документів, а саме: довідки Сумської торгово-промислової палати ЗЕЗ-19 № 23 від 20 липня 2008 року та довідки Сумської торгово-промислової палати ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року, листа ТОВ «Завод «ПластАл» № 00248 від 16.07.2008 року та листа ТОВ «Завод «АлПласт» № 00114 від 16.07.2008 року на ім'я голови Сумської обласної ради, додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 21.07.2008 року та додаткової угоди до договору № 1907-07 від 01.07.08 року, актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, актів приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, розрахунків загальновиробничих витрат до актів КБ-2в та підсумкових відомостей ресурсів, які являються офіційними документами, при пособництві ОСОБА_3, вчинив службове підроблення.

- за ч. 2 ст. 212 КК України так як він вчинив умисне ухилення від сплати податків до бюджетів чи державних цільових фондів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податків на загальну суму 390 тис. 541,2 грн. грн., що становить значний розмір, вчиненого за попередньою змовою з ОСОБА_3, вчинив ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів, кваліфікуючою ознакою якого є вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб,

- за ч. 2 ст. 366 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились у внесенні до офіційних документів - податкових декларацій з ПДВ та бухгалтерських документів ТОВ «Завод «ПластАл» і ТОВ «Завод «АлПласт» завідомо неправдивих відомостей, підробленні документів - договорів, актів виконаних робіт, накладних та податкових накладних ТОВ «Арма-Строй» і ТОВ «Мега Альянс Каскад», а також складанні та видачі неправдивих документів - актів приймання-передачі обладнання, бухгалтерських документів та податкових декларацій з ПДВ ТОВ «Завод «ПластАл» і ТОВ «Завод «АлПласт», що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до бюджету податків на загальну суму 390 тис. 541,2 грн, при пособництві ОСОБА_3, вчинив службове підроблення, кваліфікуючою ознакою якого є спричинення тяжких наслідків.

Дії підсудного ОСОБА_3 суд кваліфікує:

- за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в пособництві шляхом надання порад, вказівок, засобів та усуненням перешкод службовій особі - директору ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, при вчиненні закінченого замаху на заволодіння з корисливих мотивів майном Сумської обласної ради, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою з ОСОБА_2, на суму 1023341 гривень, що становить особливо великий розмір, вчинив пособництво в закінченому замаху на розкрадання чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, кваліфікуючими ознаками якого є заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у особливо великих розмірах та за попередньою змовою групою осіб.

- за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в пособництві шляхом надання порад, вказівок, засобів та усуненням перешкод службовій особі - директору ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, в заволодінні з корисливих мотивів майном Сумської обласної ради, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою з ОСОБА_2, на суму 56 тис. 806 грн., вчиненими повторно, вчинив пособництво у вчиненні розкрадання чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, кваліфікуючими ознаками якого є заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб.

- за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в пособництві шляхом надання порад, вказівок, засобів та усуненням перешкод службовій особі - директору ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, складанні та видачі завідомо неправдивих документів, а також підробленні документів, а саме: довідки Сумської торгово-промислової палати ЗЕЗ-19 № 23 від 20 липня 2008 року та довідки Сумської торгово - промислової палати ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року, листа ТОВ «Завод «ПластАл» № 00248 від 16.07.2008 року та листа ТОВ «Завод «АлПласт» № 00114 від 16.07.2008 року на ім'я голови Сумської обласної ради, додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 21.07.2008 року та додаткової угоди до договору № 1907-07 від 01.07.08 року, актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2в, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, актів приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, розрахунків загальновиробничих витрат до актів КБ-2в та підсумкових відомостей ресурсів, які являються офіційними документами, вчинив пособництво у службовому підробленні.

- за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в пособництві шляхом надання порад, вказівок, засобів та усуненням перешкод службовій особі - директору ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, в умисному ухиленні від сплати податків до бюджетів чи державних цільових фондів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету податків на загальну суму 390 тис. 541,2 грн., що становить значний розмір, вчиненого за попередньою змовою з ОСОБА_2, вчинив ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів, кваліфікуючою ознакою якого є вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб.

- за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України, так як своїми умисними діями, які виразились в пособництві шляхом надання порад, вказівок, засобів та усуненням перешкод службовій особі - директору ТОВ «Завод «ПластАл» та ТОВ «Завод «АлПласт» ОСОБА_2, у внесенні до офіційних документів - податкових декларацій з ПДВ та бухгалтерських документів ТОВ «Завод «ПластАл» і ТОВ «Завод «АлПласт» завідомо неправдивих відомостей, підробленні документів - договорів, актів виконаних робіт, накладних та податкових накладних ТОВ «Арма-Строй» і ТОВ «Мега Альянс Каскад», а також складанні та видачі неправдивих документів - актів приймання - передачі обладнання, бухгалтерських документів та податкових декларацій з ПДВ ТОВ «Завод «ПластАл» і ТОВ «Завод «АлПласт», що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до бюджету податків на загальну суму 390 тис. 541,2 грн., вчинив пособництво у вчиненні службового підроблення, кваліфікуючою ознакою якого є спричинення тяжких наслідків.

Призначаючи вид і міру покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу підсудних та обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання.

Так, ОСОБА_2 повністю визнав свою вину, щиро розкаюється у скоєному, є пенсіонером, має незадовільний стан здоров'я, суд враховує його вік, часткове відшкодування шкоди, та те, що він раніше не судимий, має позитивну характеристику за місцем проживання.

Підсудний ОСОБА_3 щиро розкаявся, раніше не судимий, на обліках у диспансерах не перебуває, раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем роботи та проживання, частково відшкодував шкоду, має незадовільний стан здоров'я.

Вказані обставини суд визнає такими, що пом'якшують відповідальність підсудних.

Обставин, що обтяжують відповідальність підсудних суд не вбачає.

За наявності обставин, що пом'якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, з урахуванням особи винних, суд вважає за необхідне застосувати ч. 1 ст. 69 КК України з призначенням підсудним основного покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 5 ст. 191 КК України. Дані обставини дають підстави суду призначити підсудним покарання без застосування додаткового покарання у вигляді конфіскації майна на підставі ст. 77 КК України, застосувавши до основаного покарання вимоги ст. 75 КК України.

Санкцією ст.ст. 191 ч.ч. 3, 5, 212 ч.2, 366 ч.ч. 2,1 КК України передбачене додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, суд вважає за необхідне призначити підсудним додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посади, з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу залишити підписку про невиїзд.

Сумською обласною радою заявлено цивільний позов про стягнення з ОСОБА_2 та ОСОБА_3 матеріальної шкоди в сумі 56806 грн., який підсудні визнали в повному обсязі.

У відповідності зі ст. 1166 ЦК України майнова шкода завдана неправомірними діями фізичної особи потерпілому відшкодовується особою, яка завдала шкоду.

Оскільки вина підсудних в скоєнні злочинів підтверджена наявними у справі доказами, вимоги про відшкодування майнової шкоди на підставі ст. 1166 ЦК України підлягають задоволенню. За таких обставин, необхідно стягнути з підсудних в солідарному порядку на користь Сумської обласної ради 56806 грн. 00 коп., а з урахуванням сплачених 600 грн. підлягають стягненню 56206 грн.

Речові докази по справі:

- супровідний лист ТОВ «Завод «АлПласт» № 00114 від 16.07.2008 року на 1 аркуші; довідка Сумської торгово-промислової палати № ЗЕЗ-19 від 20.07.2008 року на 1 аркуші; супровідний лист ТОВ «Завод «ПластАл» № 00248 від 16.07.2008 року на 1 аркуші; довідка Сумської торгово-промислової палати № ЗЕЗ-20 від 16.07.2008 року на 1 аркуші. (т. 5, а.с.2-5, 9-11) - зберігати при матеріалах справи,

- Річний план державних закупівель Сумської обласної ради на 2008 рік; Річний план державних закупівель Сумської обласної ради на 2008 рік; Зміни до річного плану державних закупівель Сумської обласної ради на 2008 рік; Кошторис на 2008 рік Сумської обласної ради 23826636 від 13.02.2008 року № 118; Довідка про зміни до кошторису на 2008 рік № 215/8 від 26.05.2008 року; Довідка про зміни до річного розпису бюджету на 2008 рік № 22 від 01.07.2008 року; Розпорядження № 20 від 31.07.2006 року «Про тендерний комітет виконавчого апарату обласної ради»; Додаток до розпорядження №20 від 31.07.2006 р. - «Положення про тендерний комітет виконавчого апарату обласної ради»; Річний план діяльності тендерного комітету щодо організації та проведення процедур державних закупівель по Сумській обласній раді на 2008 рік; Зміни до річного плану діяльності тендерного щодо організації та проведення процедур державних закупівель по Сумській обласній раді комітету на 2008 рік, (згідно рішення обласної ради від 16.05.08р.); Листок погодження; Розпорядження №30 від 04.12.2007 року «Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 11.10.2006 №37»; Листок погодження; Розпорядження №37 від 11.10.2006 року «Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 31.07.2006 №20 «Про тендерний комітет виконавчого апарату обласної ради»; Листок погодження; Договір № 1907-04 від 19.06.2008 року, «капітальний ремонт адміністративного приміщення на виготовлення та монтаж металопластикових конструкцій в приміщенні Сумської обласної ради», між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, на суму 840000 гривень; Додаток №1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою; Додаткова угода №1 від 21.07.2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, на суму 1257969,60; Лист № 01-29/571 від 04.11.2008 року «Про проект змін до договору»; Додаткова угода №2 від 04.11.2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди №1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; Додаткова угода №2 від 04.11.2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди №1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; Лист №142 від 10.11.2008 року ТОВ «Завод ПластАл»; Акт звірки взаємних розрахунків ТОВ «Завод ПластАл», від 10.11.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 322, 8372 тис. грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322837,20 гривень; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322837,20 гривень; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 134,5152 тис. грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму134515,20 гривень; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму134515,20 гривень; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 269,0304 тис. грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 224192,00 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 224192,00 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 73,2636 тис. грн.; Акт №5 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 61053,00 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 73263,60 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), нас суму 40,3536 тис. грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 40353,60 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 33628,00 грн.; Договір № 1907-07 від 01.07.2008 року, «На капітальний ремонт адміністративної будівлі (устаткування віконних блоків «демонтаж та утилізація дерев`яних віконних рам, доставка та установка металопластикових»), між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, на суму 1377764 грн.; Додаткова угода від 21.07.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року, між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, на суму 1983135 гривень; Додаткова угода від 04.11.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди від 21.07.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року; Супровідний лист Сумської обласної ради №01-29/571 від 04.11.2008 року (другий примірник); Додаткова угода від 04.11.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди від 21.07.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року; Доповідна записка ОСОБА_9 від 03.11.08 р.; Супровідний лист ТОВ «Завод Ал Пласт» від 10.11.08р., №254; Акт звірки взаємних розрахунків між ТОВ «Завод Ал Пласт» і Сумською обласною радою від 10.11.08 р.; Додаткова угода №3 від 10.11.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року, між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 213,7908 тис. грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 213790,08 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 213790,80 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 460,8384 тис. грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 460838,40 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 460838,40 грн.; Відмова Головного управління Державного казначейства України в Сумській області в оплаті №18 від 06.08.08 р. до платіжного доручення №597; Відмова Головного управління Державного казначейства України в Сумській області №31 від 11.08.08 р. в реєстрації зобов`язання Додаткова угода №1 до договору №1907-04 від 19.06.2008 р., від 21.07.2008 р., на суму 417969,60 грн.; Відмова Головного управління Державного казначейства України в Сумській області №33 від 19.08.08 р. в реєстрації зобов`язання Додаткова угода №1 до договору №1907-04 від 19.06.2008 р., від 21.07.2008 р., на суму 417969,60 грн.; Платіжне доручення №480 від 02.07.08р., на суму 40353 грн.; Рахунок ТОВ Завод «ПластАл» №31 від 01.07.08р., на суму 40353,60 грн.; Акт №1 від 23.06.08р. приймання виконаних підрядних робіт за червень (ф. №КБ -2в), на суму 33628,00 грн.; Акт №1 від 23.06.08р. приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, за червень (ф. №КБ -2в), на суму 33628,00 грн.; Підсумкова відомість ресурсів за червень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту №КБ -2в на поточний ремонт за червень 2008 р.; Платіжне доручення №530 від 08.07.08р., на суму 269024,40 грн.; Рахунок ТОВ Завод «ПластАл» №33 від 04.07.08р., на суму 269024,40 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за липень від 07.08.08р., (ф. №КБ -2в), на суму 269024,40 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень від 07.08.08р., (ф. №КБ -2в), на суму 269024,40 грн.; Підсумкова відомість ресурсів за липень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт будівлі обласної ради, за липень 2008 р.; Платіжне доручення №597 від 04.09.08р., на суму 326284,98 грн.; Рахунок ТОВ Завод «ПластАл» №35 від 25.07.08р., на суму 326284,98 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 13451,58 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 13451,58 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за липень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт будівлі обласної ради, за липень 2008 р.; Акт №3/1 приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 312833,40 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008р., (ф. №КБ -2в), на суму 312833,40 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за липень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт будівлі обласної ради, за липень 2008 р.; Платіжне доручення №900 від 08.10.08р., на суму 140739,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 140739,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 140739,60 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт приміщення , за жовтень 2008 р.; Дефектний акт на капітальний ремонт приміщень обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 140,7396 тис. грн.; Платіжне доручення №771 від 05.09.08р., на суму 323892,00 грн.; Рахунок ТОВ Завод «АлПласт» №246 від 05.09.08р., суму 323892,00 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року, (ф. №КБ -2в), суму 323892,00 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за вересень 2008 р., (ф. №КБ -2в), суму 323892,00 грн.; Підсумкова відомість ресурсів за вересень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту КБ -2в № на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за вересень 2008 р.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року, від 04.09.2008 р., (ф. №КБ -3в), суму 323,892 тис. грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року, від 04.09.2008 р.,(ф. №КБ -3в), суму 214,0056 тис., грн.; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за серпень 2008 р.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), за серпень 2008 року; Дефектний акт на Капітальний ремонт адміністративної будівлі; Платіжне доручення №794 від 09.09.08р., на суму 7341,00 грн.; Рахунок №248 ТОВ Завод «АлПласт» від 05.09.08р., на суму 7341,00 грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 214005,60 грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 214005,60 грн.; Платіжне доручення №901 від 08.10.08р., на суму 322113,60; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року від 03.10.2008р., (ф. №КБ -3в), на суму 322,1136 тис. грн.; Дефектний акт на Капітальний ремонт адміністративної будівлі; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за жовтень 2008 р.; Платіжне доручення №953 від 30.10.08р., на суму 39339,42 грн.; Платіжне доручення №909 від 10.10.08р., на суму 322113,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за жовтень 2008 р.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року від 07.10.08р., (ф. №КБ -3в), на суму 322,1136 тис. грн.; Дефектний акт на капітальний ремонт; Платіжне доручення №980 від 06.11.08р., на суму 103840,98 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року від 27.10.08р., (ф. №КБ -3в), на суму 143,1804 тис. грн.; Акт №6 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 143180,40 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 143180,40 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за жовтень 2008 р. (т. 5, а.с.19-229, 230-233) - повернути Сумській обласній раді,

- Договір підряду № 2 від 1.07.2008 року; Платіжне доручення № 1192 від 29.12.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за грудень 2008 року; Акт № 4 приймання виконаних підрядних робіт за грудень 2008 року; Акт приймання робіт з розрахунком одиничної вартості за грудень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за грудень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до акту КБ-2в за грудень 2008 року; Акт № 3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року; Рахунок № 225 від 18.08.2008 року; Дефектний акт на ремонт адміністративних приміщень; Акт № 2 передачі устаткування придбаного за власні кошти ТОВ «Завод «АлПласт» по замовленню Сумської обласної ради; Платіжне доручення № 579 від 18.07.2008 року; Рахунок № 166 від 7.07.2008 року; Платіжне доручення № 544 від 10.07.2008 року; Рахунок № 165 від 7.07.2008 року; Платіжне доручення № 786 від 8.09.2008 року; Рахунок № 247 від 4.09.2008 року; Акт передачі устаткування, придбаного за власні кошти ТОВ «Завод «АлПласт» на замовлення Сумської обласної ради від 3.09.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року; Акт № 3 приймання робіт за вересень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за вересень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до акту КБ-2в; Платіжне доручення № 695 від 19.08.2008 року; Платіжне доручення № 658 від 13.08.2008 року; Акт № 1 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за серпень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в за серпень 2004 року. (т. 5, а.с.264-323, 327-328) - повернути Сумській обласній раді,

- Заявка ТОВ Завод "АлПласт" № 1407-08 від 14.07. 2008 р.; Довідка ЗЕЗ-19 № 23 від 16 липня 2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.02.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.07.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р.; Заявка ТОВ Завод "ПластАл" № 00248 від 15.07.2008 р.; Довідка ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.02.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.07.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р. (т. 9, а.с.8-35, 40-41) - повернути Сумській торгово-промисловій палаті;

- ксерокопія додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; відмова в оплаті № 18 у проведенні платежу відповідно до платіжного доручення № 597; відмова в реєстрації зобов'язань № 31 від 11.08.2008 року у реєстрації додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; відмова в реєстрації зобов'язань № 33 від 19.08.2008 року у реєстрації додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; ксерокопія платіжного доручення № 597 від 5.08.2008 року; ксерокопія Довідки ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року; ксерокопія додаткової угоди до Договору № 1907-04 від 19.06.08 року; ксерокопія додаткової угоди № 1 до Договору № 1907-04 від 19.06.08 року; ксерокопія договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; ксерокопія договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; довідка про зміни до плану асигнувань загального фонду бюджету на 2008 рік № 341/22 від 03.07.08 року; довідка про зміни до кошторису Сумської обласної ради на 2008 рік № 341/22 від 03.07.08 року; довідка про зміни до плану асигнувань загального фонду бюджету на 2008 рік; довідка про зміни до кошторису на 2008 рік; план асигнувань загального фонду бюджету на 2008 рік від 13.02.2008 року; кошторис Сумської обласної ради на 2008 рік; зміни до річного плану діяльності тендерного комітету Сумської обласної ради на 2008 рік від 25.05.2008 року; зміни до річного плану діяльності тендерного комітету на 2008 рік від 20.06.2008 року; річний план діяльності тендерного комітету на 2008 рік; платіжне доручення Сумської обласної ради № 480 від 2.07.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 530 від 8.07.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 597 від 4.09.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 900 від 8.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 771 від 5.09.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 794 від 9.09.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 901 від 8.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 909 від 10.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 953 від 30.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 980 від 6.11.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 544 від 10.07.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 658 від 13.08.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 695 від 19.08.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 786 від 8.09.2008 року. (т. 9, а.с.58-96, 97-99) - повернути Головному управлінню Державного казначейства України в Сумській області;

- Договір № 1907-04 від 19.06.2008 року на здійснення капітального ремонту адміністративного приміщення Сумської обласної ради на суму 840000 грн. за ціною одного віконного блоку 6725,79 грн.; Договір № 1907-07 від 1.07.2008 року на здійснення устаткування віконних блоків, демонтаж та утилізацію дерев'яних вікон в приміщенні Сумської обласної ради на суму 1377764,00 грн.; Договір підряду № 2 від 1.07.2008 року на здійснення ремонту паркетного покриття, ремонту стелі, обклеювання стін шпалерами, відновлення каналізації, демонтаж та поставку обладнання в приміщенні Сумської обласної ради на суму 1320659,85 грн.; Акт звірки взаємних розрахунків від 10 листопада 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року (типова форма № КБ-3); Акт № 5 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт № 4 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року; Дефектний акт , підпис у вигляді букви «А», без дати; Акт № 4 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; ;Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ 2в № на капітальний ремонт приміщення; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт № 3 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів на суму 9448,20 грн.; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (липень 2008 р.); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Акт №1 від 23 червня 2008 року виконаних робіт за договором № 1907-04 на виготовлення та монтаж метало пластикових вікон від 19.06.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (вересень 2008 р.); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (серпень 2008 р.); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2 на капітальний ремонт приміщення; Договір субпідряду № 365 від 01 липня 2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 188 від 01 липня 2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 589 від 01 липня 2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «ПластАл»; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» № 7; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» № 10 за жовтень 2008 року; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» за серпень 2008 року; Накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 41 від 1.08.2008 року; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» за вересень 2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 29 від 4.09.2008 року; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» за липень 2008 року; Накладна ПП «Суматра» № 3107-11 від 31.07.2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за липень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат за липень 2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 25 від 31.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 16 від 9.07.2008 року; Лист № 142 від 10 листопада 2008 року від ТОВ «Завод «ПластАл» до Голови Сумської обласної ради; Супровідний лист № 01-29/571 від 4.11.2008 року до ТОВ «Завод «ПластАл» з Сумської обласної ради; Додаткова угода № 2 від 4 листопада 2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.08 року; Додаткова угода від 21 липня 2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.08 року; Договір № 1907-04 від 19 червня 2008 року; Лист № 22-тк від 10.06.2008 року до ТОВ «Завод «ПластАл» «Про акцепт тендерної пропозиції»; Супровідний лист № 01-29/571 від 04.11.2008 року до ТОВ «Завод «АлПласт»; Додаткова угода від 4 листопада 2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.08 року; Додаткова угода № 3 від 10 листопада 2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.08 року; Лист № 254 від 10.11.2008 року до Сумської обласної ради; Додаткова угода від 21 липня 2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.08 року; Лист № 29-тк від 23.06.2008 року до ТОВ «Завод «АлПласт» «Про акцепт тендерної пропозиції»; Податкова накладна № 2-1508 від 15 серпня 2008 року. (т. 10, а.с.9-284, Т. 11, а.с.1-8) - залишити при матеріалах кримінальної справи;

- податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 20 від 4.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 22 від 9.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 18 від 9.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма - Строй» № 12-2909 від 29.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 128 від 10.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 135 від 18.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 169 від 14.08.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 186 від 29.08.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма - Строй» № 1-1709 від 1.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 193 від 5.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 196 від 9.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма-Строй» № 27-3010 від 30.10.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма-Строй» № 1-1011 від 10.11.2008 року; Договір субпідряду № 188 від 1.07.2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 365 від 1.07.2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 589 від 1.07.2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «ПластАл»; Договір субпідряду № 2-08 від 4.08.2008 року між ТОВ «Мега Альянс Каскад» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 409 від 2.09.2008 року; Накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 409 від 2.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 833 від 2.09.2008 року; Договір субпідряду № 2-09 від 2.09.2008 року між ТОВ «Мега Альянс Каскад» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 218 від 15.08.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 775 від 15.08.2008 року; Виписки банку по рахунку ТОВ «Завод «АлПласт» за 11.07.08 р., 23.07.08 р., 15.08.08. р., 5.09.08 р., 8.09.08 р., 9.09.08 р., 9.10.08 р., 3.11.08 р., 10.11.08 р. (т. 11, а.с.109-127, 134-153, 167-168) - залишити при матеріалах кримінальної справи;

- договір № 3-10 від 6.10.2008 року та № 7-10 від 27.10.2008 року з ТОВ «Мега Альянс Каскад», накладні № 501 від 15.10.2008 року та № 591 від 29.10.2008 року, а також податкові накладні № 1076 від 15.10.2008 року, та № 1046 від 29.10.2008 року. (т. 11, а.с.173-180, 184-185, 186) - залишити в матеріалах кримінальної справи,

- Керівництво по експлуатації машини посудомийної універсальної МПУ-700-01 зав. № 1291; Керівництво по експлуатації прилавку для холодних закусок ЛПС-2-1500 зав. № 809/53; Керівництво по експлуатації прилавку для холодних закусок ЛПС-2-1200 зав. № 809/48; Керівництво по експлуатації прилавку для столових приладів ЛПС-3-600 зав. № 809/49; Керівництво по експлуатації прилавку - мармит для других страв ЛПС-4-1800 зав. № 809/51; Паспорт на пекарську електротеплову шафу ЕТШп - 3 гл зав. № 809/46; Паспорт на конфорочну електротеплову шафу ЕТШп - 4Д зав. № 809/45; Паспорт на конфорочну електротеплову шафу ЕТШп - 4 б/д; Керівництво по експлуатації машини кухонної універсальної типу УКМ зав. № 264; Каталог теплового обладнання «Технохолод»; Керівництво користувача кондиціонеру «GALANS-18» AUS-18H 53F120D4; Керівництво користувача кондиціонеру «GALANS-12» AUS-12H 53F130L4; Керівництво користувача кондиціонеру «LG» Т-54 (т. 5, а.с.264-323, 327-328, 329) - залишити у володінні Сумської обласної ради.

- комп'ютерний системний блок «ТАХІОН», серійний номер 06042107, а також комп'ютерний системний блок без серійного номеру передані до камери зберігання речових доказів СВ УСБУ (т. 11, а.с.19-20, 21) - повернути ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Завод «ПластАл»;

- Реєстр отримання та видачі податкових накладних № 1 ТОВ «Завод «АлПласт»; Реєстр отримання та видачі податкових накладних № 1 ТОВ «Завод «ПластАл» передані до камери зберігання речових доказів СВ УСБУ (т. 11, а.с.109-127, 134-153, 167-168, 169) - повернути ТОВ «Завод «ПластАл»;

- Журнал реєстрації довіреностей, вилучені в ТОВ «Завод «АлПласт» переданий до камери зберігання речових доказів СВ УСБУ (т. 11, а.с.173-180, 184-185, 186) - повернути ТОВ «Завод «АлПласт».

На підставі ст. 93 КПК України необхідно стягнути з підсудних в дольовому порядку на користь держави судові витрати за проведення експертиз в розмірі 7805 грн. 44 коп., тобто по 3902 грн. 72 коп. з кожного.

На підставі зазначеного та керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд,

З А С У Д И В:

ОСОБА_2 визнати винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України та призначити йому покарання:

- за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України з застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 3 ст. 191 КК України у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 1 ст. 366 КК України у виді штрафу в розмірі 850 грн. з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 2 ст. 212 КК України у виді штрафу в розмірі 25000 грн. з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 2 ст. 366 КК України у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки.

На підставі ч.1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити ОСОБА_2 покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_2 від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк терміном 1 рік 6 місяців.

ОСОБА_3 визнати винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України та призначити йому покарання:

- за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України з застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України у виді 4 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України у виді штрафу в розмірі 850 грн. з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 212 КК України у виді штрафу в розмірі 25000 грн. з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки,

- за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки.

На підставі ч.1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити ОСОБА_3 покарання у виді позбавлення волі строком 4 років з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах, організаціях строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_3 від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк терміном 1 рік 6 місяців.

Міру запобіжного заходу засудженим ОСОБА_2, ОСОБА_3 залишити підписку про невиїзд.

Цивільний позов Сумської обласної ради задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2, ОСОБА_3 в солідарному порядку на користь Сумської обласної ради 56206 грн. 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_2, ОСОБА_3 в дольовому порядку на користь держави судові витрати за проведення експертиз в розмірі 7805 грн. 44 коп., тобто по 3902 грн. 72 коп. з кожного.

Речові докази по справі:

- супровідний лист ТОВ «Завод «АлПласт» № 00114 від 16.07.2008 року на 1 аркуші; довідка Сумської торгово-промислової палати № ЗЕЗ-19 від 20.07.2008 року на 1 аркуші; супровідний лист ТОВ «Завод «ПластАл» № 00248 від 16.07.2008 року на 1 аркуші; довідка Сумської торгово-промислової палати № ЗЕЗ-20 від 16.07.2008 року на 1 аркуші. (т. 5, а.с.2-5, 9-11) - зберігати при матеріалах справи,

- Річний план державних закупівель Сумської обласної ради на 2008 рік; Річний план державних закупівель Сумської обласної ради на 2008 рік; Зміни до річного плану державних закупівель Сумської обласної ради на 2008 рік; Кошторис на 2008 рік Сумської обласної ради 23826636 від 13.02.2008 року № 118; Довідка про зміни до кошторису на 2008 рік № 215/8 від 26.05.2008 року; Довідка про зміни до річного розпису бюджету на 2008 рік № 22 від 01.07.2008 року; Розпорядження № 20 від 31.07.2006 року «Про тендерний комітет виконавчого апарату обласної ради»; Додаток до розпорядження №20 від 31.07.2006 р. - «Положення про тендерний комітет виконавчого апарату обласної ради»; Річний план діяльності тендерного комітету щодо організації та проведення процедур державних закупівель по Сумській обласній раді на 2008 рік; Зміни до річного плану діяльності тендерного щодо організації та проведення процедур державних закупівель по Сумській обласній раді комітету на 2008 рік, (згідно рішення обласної ради від 16.05.08р.); Листок погодження; Розпорядження №30 від 04.12.2007 року «Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 11.10.2006 №37»; Листок погодження; Розпорядження №37 від 11.10.2006 року «Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 31.07.2006 №20 «Про тендерний комітет виконавчого апарату обласної ради»; Листок погодження; Договір № 1907-04 від 19.06.2008 року, «капітальний ремонт адміністративного приміщення на виготовлення та монтаж металопластикових конструкцій в приміщенні Сумської обласної ради», між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, на суму 840000 гривень; Додаток №1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою; Додаткова угода №1 від 21.07.2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, на суму 1257969,60; Лист № 01-29/571 від 04.11.2008 року «Про проект змін до договору»; Додаткова угода №2 від 04.11.2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди №1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; Додаткова угода №2 від 04.11.2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року між ТОВ «Завод «ПластАл» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди №1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; Лист №142 від 10.11.2008 року ТОВ «Завод ПластАл»; Акт звірки взаємних розрахунків ТОВ «Завод ПластАл», від 10.11.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 322, 8372 тис. грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322837,20 гривень; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322837,20 гривень; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 134,5152 тис. грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму134515,20 гривень; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму134515,20 гривень; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 269,0304 тис. грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 224192,00 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 224192,00 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 73,2636 тис. грн.; Акт №5 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 61053,00 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 73263,60 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), нас суму 40,3536 тис. грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 40353,60 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 33628,00 грн.; Договір № 1907-07 від 01.07.2008 року, «На капітальний ремонт адміністративної будівлі (устаткування віконних блоків «демонтаж та утилізація дерев`яних віконних рам, доставка та установка металопластикових»), між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, на суму 1377764 грн.; Додаткова угода від 21.07.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року, між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, на суму 1983135 гривень; Додаткова угода від 04.11.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди від 21.07.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року; Супровідний лист Сумської обласної ради №01-29/571 від 04.11.2008 року (другий примірник); Додаткова угода від 04.11.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою, про скасування та припинення дії додаткової угоди від 21.07.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року; Доповідна записка ОСОБА_9 від 03.11.08 р.; Супровідний лист ТОВ «Завод Ал Пласт» від 10.11.08р., №254; Акт звірки взаємних розрахунків між ТОВ «Завод Ал Пласт» і Сумською обласною радою від 10.11.08 р.; Додаткова угода №3 від 10.11.2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.2008 року, між ТОВ «Завод «АлПласт» та Сумською обласною радою; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 213,7908 тис. грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 213790,08 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 213790,80 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 460,8384 тис. грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 460838,40 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 460838,40 грн.; Відмова Головного управління Державного казначейства України в Сумській області в оплаті №18 від 06.08.08 р. до платіжного доручення №597; Відмова Головного управління Державного казначейства України в Сумській області №31 від 11.08.08 р. в реєстрації зобов`язання Додаткова угода №1 до договору №1907-04 від 19.06.2008 р., від 21.07.2008 р., на суму 417969,60 грн.; Відмова Головного управління Державного казначейства України в Сумській області №33 від 19.08.08 р. в реєстрації зобов`язання Додаткова угода №1 до договору №1907-04 від 19.06.2008 р., від 21.07.2008 р., на суму 417969,60 грн.; Платіжне доручення №480 від 02.07.08р., на суму 40353 грн.; Рахунок ТОВ Завод «ПластАл» №31 від 01.07.08р., на суму 40353,60 грн.; Акт №1 від 23.06.08р. приймання виконаних підрядних робіт за червень (ф. №КБ -2в), на суму 33628,00 грн.; Акт №1 від 23.06.08р. приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості, за червень (ф. №КБ -2в), на суму 33628,00 грн.; Підсумкова відомість ресурсів за червень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту №КБ -2в на поточний ремонт за червень 2008 р.; Платіжне доручення №530 від 08.07.08р., на суму 269024,40 грн.; Рахунок ТОВ Завод «ПластАл» №33 від 04.07.08р., на суму 269024,40 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за липень від 07.08.08р., (ф. №КБ -2в), на суму 269024,40 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень від 07.08.08р., (ф. №КБ -2в), на суму 269024,40 грн.; Підсумкова відомість ресурсів за липень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт будівлі обласної ради, за липень 2008 р.; Платіжне доручення №597 від 04.09.08р., на суму 326284,98 грн.; Рахунок ТОВ Завод «ПластАл» №35 від 25.07.08р., на суму 326284,98 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 13451,58 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 13451,58 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за липень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт будівлі обласної ради, за липень 2008 р.; Акт №3/1 приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 312833,40 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008р., (ф. №КБ -2в), на суму 312833,40 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за липень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт будівлі обласної ради, за липень 2008 р.; Платіжне доручення №900 від 08.10.08р., на суму 140739,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 140739,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 140739,60 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт приміщення , за жовтень 2008 р.; Дефектний акт на капітальний ремонт приміщень обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -3в), на суму 140,7396 тис. грн.; Платіжне доручення №771 від 05.09.08р., на суму 323892,00 грн.; Рахунок ТОВ Завод «АлПласт» №246 від 05.09.08р., суму 323892,00 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року, (ф. №КБ -2в), суму 323892,00 грн.; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за вересень 2008 р., (ф. №КБ -2в), суму 323892,00 грн.; Підсумкова відомість ресурсів за вересень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту КБ -2в № на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за вересень 2008 р.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року, від 04.09.2008 р., (ф. №КБ -3в), суму 323,892 тис. грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року, від 04.09.2008 р.,(ф. №КБ -3в), суму 214,0056 тис., грн.; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за серпень 2008 р.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту), за серпень 2008 року; Дефектний акт на Капітальний ремонт адміністративної будівлі; Платіжне доручення №794 від 09.09.08р., на суму 7341,00 грн.; Рахунок №248 ТОВ Завод «АлПласт» від 05.09.08р., на суму 7341,00 грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 214005,60 грн.; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 214005,60 грн.; Платіжне доручення №901 від 08.10.08р., на суму 322113,60; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року від 03.10.2008р., (ф. №КБ -3в), на суму 322,1136 тис. грн.; Дефектний акт на Капітальний ремонт адміністративної будівлі; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Акт №3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок загально виробничих витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за жовтень 2008 р.; Платіжне доручення №953 від 30.10.08р., на суму 39339,42 грн.; Платіжне доручення №909 від 10.10.08р., на суму 322113,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Акт №4 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 322113,60 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за жовтень 2008 р.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року від 07.10.08р., (ф. №КБ -3в), на суму 322,1136 тис. грн.; Дефектний акт на капітальний ремонт; Платіжне доручення №980 від 06.11.08р., на суму 103840,98 грн.; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року від 27.10.08р., (ф. №КБ -3в), на суму 143,1804 тис. грн.; Акт №6 приймання виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року, (ф. №КБ -2в), на суму 143180,40 грн.; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за жовтень 2008 р., (ф. №КБ -2в), на суму 143180,40 грн.; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту) за жовтень 2008 року; Розрахунок витрат до Акту №КБ -2в на Капітальний ремонт адміністративної будівлі, за жовтень 2008 р. (т. 5, а.с.19-229, 230-233) - повернути Сумській обласній раді,

- Договір підряду № 2 від 1.07.2008 року; Платіжне доручення № 1192 від 29.12.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за грудень 2008 року; Акт № 4 приймання виконаних підрядних робіт за грудень 2008 року; Акт приймання робіт з розрахунком одиничної вартості за грудень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за грудень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до акту КБ-2в за грудень 2008 року; Акт № 3 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року; Рахунок № 225 від 18.08.2008 року; Дефектний акт на ремонт адміністративних приміщень; Акт № 2 передачі устаткування придбаного за власні кошти ТОВ «Завод «АлПласт» по замовленню Сумської обласної ради; Платіжне доручення № 579 від 18.07.2008 року; Рахунок № 166 від 7.07.2008 року; Платіжне доручення № 544 від 10.07.2008 року; Рахунок № 165 від 7.07.2008 року; Платіжне доручення № 786 від 8.09.2008 року; Рахунок № 247 від 4.09.2008 року; Акт передачі устаткування, придбаного за власні кошти ТОВ «Завод «АлПласт» на замовлення Сумської обласної ради від 3.09.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року; Акт № 3 приймання робіт за вересень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за вересень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до акту КБ-2в; Платіжне доручення № 695 від 19.08.2008 року; Платіжне доручення № 658 від 13.08.2008 року; Акт № 1 приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за серпень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за серпень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в за серпень 2004 року. (т. 5, а.с.264-323, 327-328) - повернути Сумській обласній раді,

- Заявка ТОВ Завод "АлПласт" № 1407-08 від 14.07. 2008 р.; Довідка ЗЕЗ-19 № 23 від 16 липня 2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.02.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.07.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "АлПласт" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р.; Заявка ТОВ Завод "ПластАл" № 00248 від 15.07.2008 р.; Довідка ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.02.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.02.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.02.2008 р.; Комерційна пропозиція постачальника профілю ПВХ на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Комерційна пропозиція постачальника склопакетів на 01.07.2008 р. від фірми "Суматра" м. Харків; Комерційна пропозиція постачальника металевого посилювачу на 01.07.2008 р. від ТОВ "Декко-Україна" м. Хмельницький; Видаткова накладна ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р.; Калькуляції витрат ТОВ "Завод "ПластАл" на прикладі замовлення № 1907-04 від 01.07.2008 р. (т. 9, а.с.8-35, 40-41) - повернути Сумській торгово-промисловій палаті;

- ксерокопія додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; відмова в оплаті № 18 у проведенні платежу відповідно до платіжного доручення № 597; відмова в реєстрації зобов'язань № 31 від 11.08.2008 року у реєстрації додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; відмова в реєстрації зобов'язань № 33 від 19.08.2008 року у реєстрації додаткової угоди № 1 до договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; ксерокопія платіжного доручення № 597 від 5.08.2008 року; ксерокопія Довідки ЗЕЗ-20 № 24 від 16 липня 2008 року; ксерокопія додаткової угоди до Договору № 1907-04 від 19.06.08 року; ксерокопія додаткової угоди № 1 до Договору № 1907-04 від 19.06.08 року; ксерокопія договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; ксерокопія договору № 1907-04 від 19.06.2008 року; довідка про зміни до плану асигнувань загального фонду бюджету на 2008 рік № 341/22 від 03.07.08 року; довідка про зміни до кошторису Сумської обласної ради на 2008 рік № 341/22 від 03.07.08 року; довідка про зміни до плану асигнувань загального фонду бюджету на 2008 рік; довідка про зміни до кошторису на 2008 рік; план асигнувань загального фонду бюджету на 2008 рік від 13.02.2008 року; кошторис Сумської обласної ради на 2008 рік; зміни до річного плану діяльності тендерного комітету Сумської обласної ради на 2008 рік від 25.05.2008 року; зміни до річного плану діяльності тендерного комітету на 2008 рік від 20.06.2008 року; річний план діяльності тендерного комітету на 2008 рік; платіжне доручення Сумської обласної ради № 480 від 2.07.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 530 від 8.07.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 597 від 4.09.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 900 від 8.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 771 від 5.09.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 794 від 9.09.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 901 від 8.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 909 від 10.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 953 від 30.10.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 980 від 6.11.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 544 від 10.07.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 658 від 13.08.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 695 від 19.08.2008 року; платіжне доручення Сумської обласної ради № 786 від 8.09.2008 року. (т. 9, а.с.58-96, 97-99) - повернути Головному управлінню Державного казначейства України в Сумській області;

- Договір № 1907-04 від 19.06.2008 року на здійснення капітального ремонту адміністративного приміщення Сумської обласної ради на суму 840000 грн. за ціною одного віконного блоку 6725,79 грн.; Договір № 1907-07 від 1.07.2008 року на здійснення устаткування віконних блоків, демонтаж та утилізацію дерев'яних вікон в приміщенні Сумської обласної ради на суму 1377764,00 грн.; Договір підряду № 2 від 1.07.2008 року на здійснення ремонту паркетного покриття, ремонту стелі, обклеювання стін шпалерами, відновлення каналізації, демонтаж та поставку обладнання в приміщенні Сумської обласної ради на суму 1320659,85 грн.; Акт звірки взаємних розрахунків від 10 листопада 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року (типова форма № КБ-3); Акт № 5 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт № 4 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за жовтень 2008 року; Дефектний акт , підпис у вигляді букви «А», без дати; Акт № 4 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; ;Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (витрати - по факту); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт приміщення; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт № 3 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів на суму 9448,20 грн.; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт №2 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів; Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт №1 приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за липень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за липень 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (липень 2008 р.); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в № на капітальний ремонт будівлі обласної ради; Акт №1 від 23 червня 2008 року виконаних робіт за договором № 1907-04 на виготовлення та монтаж метало пластикових вікон від 19.06.2008 року; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за вересень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (вересень 2008 р.); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2в; Довідка про вартість виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт за серпень 2008 року; Акт приймання виконаних підрядних робіт з розрахунком одиничної вартості за листопад 2008 року; Підсумкова відомість ресурсів (серпень 2008 р.); Розрахунок загальновиробничих витрат до Акту КБ-2 на капітальний ремонт приміщення; Договір субпідряду № 365 від 01 липня 2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 188 від 01 липня 2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 589 від 01 липня 2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «ПластАл»; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» № 7; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» № 10 за жовтень 2008 року; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» за серпень 2008 року; Накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 41 від 1.08.2008 року; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» за вересень 2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 29 від 4.09.2008 року; Товарний звіт ТОВ «Завод «ПластАл» за липень 2008 року; Накладна ПП «Суматра» № 3107-11 від 31.07.2008 року; Підсумкова відомість ресурсів за липень 2008 року; Розрахунок загальновиробничих витрат за липень 2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 25 від 31.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «ПластАл» № 16 від 9.07.2008 року; Лист № 142 від 10 листопада 2008 року від ТОВ «Завод «ПластАл» до Голови Сумської обласної ради; Супровідний лист № 01-29/571 від 4.11.2008 року до ТОВ «Завод «ПластАл» з Сумської обласної ради; Додаткова угода № 2 від 4 листопада 2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.08 року; Додаткова угода від 21 липня 2008 року до договору № 1907-04 від 19.06.08 року; Договір № 1907-04 від 19 червня 2008 року; Лист № 22-тк від 10.06.2008 року до ТОВ «Завод «ПластАл» «Про акцепт тендерної пропозиції»; Супровідний лист № 01-29/571 від 04.11.2008 року до ТОВ «Завод «АлПласт»; Додаткова угода від 4 листопада 2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.08 року; Додаткова угода № 3 від 10 листопада 2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.08 року; Лист № 254 від 10.11.2008 року до Сумської обласної ради; Додаткова угода від 21 липня 2008 року до договору № 1907-07 від 01.07.08 року; Лист № 29-тк від 23.06.2008 року до ТОВ «Завод «АлПласт» «Про акцепт тендерної пропозиції»; Податкова накладна № 2-1508 від 15 серпня 2008 року. (т. 10, а.с.9-284, Т. 11, а.с.1-8) - залишити при матеріалах кримінальної справи;

- податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 20 від 4.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 22 від 9.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 18 від 9.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма - Строй» № 12-2909 від 29.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 128 від 10.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 135 від 18.07.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 169 від 14.08.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 186 від 29.08.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма - Строй» № 1-1709 від 1.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 193 від 5.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Завод «АлПласт» № 196 від 9.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма-Строй» № 27-3010 від 30.10.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Арма-Строй» № 1-1011 від 10.11.2008 року; Договір субпідряду № 188 від 1.07.2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 365 від 1.07.2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Договір субпідряду № 589 від 1.07.2008 року між ТОВ «Арма Строй» та ТОВ «Завод «ПластАл»; Договір субпідряду № 2-08 від 4.08.2008 року між ТОВ «Мега Альянс Каскад» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 409 від 2.09.2008 року; Накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 409 від 2.09.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 833 від 2.09.2008 року; Договір субпідряду № 2-09 від 2.09.2008 року між ТОВ «Мега Альянс Каскад» та ТОВ «Завод «АлПласт»; Накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 218 від 15.08.2008 року; Податкова накладна ТОВ «Мега Альянс Каскад» № 775 від 15.08.2008 року; Виписки банку по рахунку ТОВ «Завод «АлПласт» за 11.07.08 р., 23.07.08 р., 15.08.08. р., 5.09.08 р., 8.09.08 р., 9.09.08 р., 9.10.08 р., 3.11.08 р., 10.11.08 р. (т. 11, а.с.109-127, 134-153, 167-168) - залишити при матеріалах кримінальної справи;

- договір № 3-10 від 6.10.2008 року та № 7-10 від 27.10.2008 року з ТОВ «Мега Альянс Каскад», накладні № 501 від 15.10.2008 року та № 591 від 29.10.2008 року, а також податкові накладні № 1076 від 15.10.2008 року, та № 1046 від 29.10.2008 року. (т. 11, а.с.173-180, 184-185, 186) - залишити в матеріалах кримінальної справи,

- Керівництво по експлуатації машини посудомийної універсальної МПУ-700-01 зав. № 1291; Керівництво по експлуатації прилавку для холодних закусок ЛПС-2-1500 зав. № 809/53; Керівництво по експлуатації прилавку для холодних закусок ЛПС-2-1200 зав. № 809/48; Керівництво по експлуатації прилавку для столових приладів ЛПС-3-600 зав. № 809/49; Керівництво по експлуатації прилавку - мармит для других страв ЛПС-4-1800 зав. № 809/51; Паспорт на пекарську електротеплову шафу ЕТШп - 3 гл зав. № 809/46; Паспорт на конфорочну електротеплову шафу ЕТШп - 4Д зав. № 809/45; Паспорт на конфорочну електротеплову шафу ЕТШп - 4 б/д; Керівництво по експлуатації машини кухонної універсальної типу УКМ зав. № 264; Каталог теплового обладнання «Технохолод»; Керівництво користувача кондиціонеру «GALANS-18» AUS-18H 53F120D4; Керівництво користувача кондиціонеру «GALANS-12» AUS-12H 53F130L4; Керівництво користувача кондиціонеру «LG» Т-54 (т. 5, а.с.264-323, 327-328, 329) - залишити у володінні Сумської обласної ради.

- комп'ютерний системний блок «ТАХІОН», серійний номер 06042107, а також комп'ютерний системний блок без серійного номеру передані до камери зберігання речових доказів СВ УСБУ (т. 11, а.с.19-20, 21) - повернути ТОВ «Завод «АлПласт» та ТОВ «Завод «ПластАл»;

- Реєстр отримання та видачі податкових накладних № 1 ТОВ «Завод «АлПласт»; Реєстр отримання та видачі податкових накладних № 1 ТОВ «Завод «ПластАл» передані до камери зберігання речових доказів СВ УСБУ (т. 11, а.с.109-127, 134-153, 167-168, 169) - повернути ТОВ «Завод «ПластАл»;

- Журнал реєстрації довіреностей, вилучені в ТОВ «Завод «АлПласт» переданий до камери зберігання речових доказів СВ УСБУ (т. 11, а.с.173-180, 184-185, 186) - повернути ТОВ «Завод «АлПласт».

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Сумської області через Зарічний районний суд м. Суми протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Суддя А.П.Сидоренко

Дата ухвалення рішення04.06.2013
Оприлюднено18.06.2013
Номер документу31604536
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-16/12

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 30.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кепкал Людмила Іванівна

Постанова від 27.05.2021

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Лобанов В. А.

Постанова від 13.09.2019

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Постанова від 02.07.2019

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні